Normal dogum - Sezaryan dogum

Ceydaerhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
751
0
46
İngiltere
Duyumlarima gore normal dogumda butun icimizdeki artiklar cikip gidiyormus ama sezaryan dogumda boyle olmuyormus. Sizce ne kadar dogru ne kadar yanlis?

Öyle söylenirde öğrendiğim kadarıyla doğru bilinen yanlışlardan biriymiş.Sezeryan esnasında da doktor içini iyice temizliyormuş.

tabiki normal doğum en güzeli en doğalı ve en temizidir ama
sezeryanla da temizleniyor, temizlenmezse çürür akıntı olarak gider zaten vücuddan :37:
temizlenmemesi imkansız

Merhaba arkadaslar bende sezaryenden sonra bu gece normal dogum yaptim.Benim bildigim Sezaryanda karin kesildigi icin bagirsaklar hava alirmis nekadar dogru nekadar yanlis bilmiyorum Rabbim hakkinizda hayirlisini versin.

önemli bir sorununuz yoksa normal doğum yapın derim benim en küçük kardeşim sezeryanla oldu (annem korktuğu için) bağırsak sorunları çok oluyor sürekli kabız. solunum sstemi de normal doğum sırasında gelişirmiş yani bebek için de en güzeli bu. bizim ailede 2 sezeryanle olan çocuk var ikisi de kabızlık, alerji sorunlarını çok yaşadı kardeşime hala özel şampuan kullanıyor annem belki bağlantısı yoktur ama bütün ailede sadece 2si bu kadar bariz sorunlar yaşadığı için ben buna yoruyorum
allah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin :)

bir de sezeryandan sonra annem o kiloları veremedi öncede tığ gibiydi izden sonra hemen verirdim bunda öyle olmadı diyor. kesilen bölge hala uyuşuk diyordu geçen yıl. siz daha iyi bilirsiniz ama bence kendinize eziyet etmeyin uzun vadeli düşününce çok zor

off ya en korktuğum konu işte bu! normal doğumda vücudunda iz kalmıyor,ertesi gün normal hayatındasın. herkes en iyisi bu diyor(annem bile) bir başka duyduğumda vajinal bozukluk yani idrarını bile tutamayanlar oluyormuş.içindeki pislikler atılıyor 10 yaş gençleşiyor organlar..fakat malum doktor,ebe korkusu buna engel oluyor.doğumda bütün günahların affoluyor diyorlar :)
ama benim şimdilik sezeryan terchim;sezeryanda iz kalıyor,göbek kalıyor diyorlar olsun kalsın ama acı biryana ebeler,doktorların nazıyla ugraşamam gibi geliyor..birde ben sancılarım tutana kadar bekleyemem :)))

Inanin kizlar bende sirf o dogum sancisindan korkuyorum. Yoksa baska sorunum yok cok sukur. Normal dogum en sagliklisi hem anne hemde bebek icin. Allah yardimcimiz olsun ama bizimki gelmezse yada rahmimde acilma olmazsa suni sanci almaktansa sezaryan olurum daha iyi.

Tabii ki en güzeli normal doğum yapmak.Mecburen sezaryen olmuş biri olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim.İçinin temizlenme konusuna gelince sezaryende de içini temizliyolar.Ağrı sancı mutlaka oluyo ama dayanılmaz ağrı hiç çekmedim zaten sürekli ağrı kesici veriliyo.Ben yapı olarak zaten normal doğuramazdım istemiyodum oğlum da erkenden gelmeye kalkınca acilen sezaryene alındım.Genel anesteziyle oldu epidural istiyodum ama doktorlar genel anesteziye karar verdiler.Tekrar hamile kalsam yine öyle doğururum çok rahat geçti.Normal doğuran arkadaşlarımdan ikisi 1 ay boyunca oturumadılar.Dikiş yerleri iltihap oldu çok zorlandılar.Bunlar istisna tabi dediğin gibi genelde ertesi gün normale dönüyosun.Sen yapabileceğine inanıyosan normal doğum için uğraş tabi ama olmazsa da sorun değil.

Tabii ki en güzeli normal doğum yapmak.Mecburen sezaryen olmuş biri olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim.İçinin temizlenme konusuna gelince sezaryende de içini temizliyolar.Ağrı sancı mutlaka oluyo ama dayanılmaz ağrı hiç çekmedim zaten sürekli ağrı kesici veriliyo.Ben yapı olarak zaten normal doğuramazdım istemiyodum oğlum da erkenden gelmeye kalkınca acilen sezaryene alındım.Genel anesteziyle oldu epidural istiyodum ama doktorlar genel anesteziye karar verdiler.Tekrar hamile kalsam yine öyle doğururum çok rahat geçti.Normal doğuran arkadaşlarımdan ikisi 1 ay boyunca oturumadılar.Dikiş yerleri iltihap oldu çok zorlandılar.Bunlar istisna tabi dediğin gibi genelde ertesi gün normale dönüyosun.Sen yapabileceğine inanıyosan normal doğum için uğraş tabi ama olmazsa da sorun değil.

Sezaryan dogumdan sonra toparlanma daha zaman aliciymis. Gobek falan da kaliyormus sende nasil oldu? Dogum sonrasi iyilesme surecin nasil gecti?

Ben de normal dogum istiyorum ve bir aksilik olmazsa epidural normal dogum yapacagım... Doktorun bana söyledigi ve benim okudugum normal dogumda vücut dogum yaptıgını hemen anlıyor ve sütün gelmemesi gibi sıkıntıların olmuyor kalbin kan pompalaması, ödemleri atma daha kolay oluyor dedi... Ama sezeryan dogumda bunlar biraz zaman alır 1 gün 2 gün ama tabi kide sezeryan kötü degil dedi mecbur kalmadıkca ben her anneye normal dogum öneriyorum saglık için dedi, Nomral dogumdada yasanacak bir sürü sey var, dikişlerin acıması, vajinal sarkma, vajinal genişlik v.s v.s kabızlık ve basur normal dogumdada oluyor benim bir arkadasım normal dogum yapmasına ragmen neredeyse 3 ay oturamadı, sezeryan olan arkadaslarımın bircogunda süt sorunu basur sorunu oldu. Biraz şans biraz bünye meselesi sanırım bu işler bence herkes için en iyi olan neyse o olsun burada normal dogum mantıgı içerisinde olsamda herkesin kafasının rahat edecegi dogum şekli gerçekleşssin....

Nasil gecti dogumun anlatabilir misin?

Benim evdeyken yukardan suyum delinmis hastanede iki gün sancinin gelmesini bekledik.ebe tekrardan kontrole aldi beni suyu iyice patlatti ve sancilar gelmeye basladi,acele etmek zorundaydilar cünki su bosaldiktan sonra 24saati gecmesi bebek icin iyi deyilmis.agrilarilar cogaldiktan sonra beni dogum odasina aldilar ya bu arada önceden sezaryan oldugum icin fazla müdahale edemiyorlar sunu sanci gibi epeduel olmuyor yani 5 saat boyunca cektim Rabbime sükürler olsun digumum gerceklesti ve oglumu kucagima verdiler zaten bebegimi kucagima aldiktan sonra bütün acilarimi unuttum doktor dediki baagrilarin olmasaydi yine sezaryan planliyorlardi galiba duyumlarima göre türkiyede yapmiyorlarmis sezaryandan sonra normal dogum.Rabbim hepinizin yardimcisi olsun saglicakla bebeklerinizi kucaginiza almayi nasipetsin.

Benim evdeyken yukardan suyum delinmis hastanede iki gün sancinin gelmesini bekledik.ebe tekrardan kontrole aldi beni suyu iyice patlatti ve sancilar gelmeye basladi,acele etmek zorundaydilar cünki su bosaldiktan sonra 24saati gecmesi bebek icin iyi deyilmis.agrilarilar cogaldiktan sonra beni dogum odasina aldilar ya bu arada önceden sezaryan oldugum icin fazla müdahale edemiyorlar sunu sanci gibi epeduel olmuyor yani 5 saat boyunca cektim Rabbime sükürler olsun digumum gerceklesti ve oglumu kucagima verdiler zaten bebegimi kucagima aldiktan sonra bütün acilarimi unuttum doktor dediki baagrilarin olmasaydi yine sezaryan planliyorlardi galiba duyumlarima göre türkiyede yapmiyorlarmis sezaryandan sonra normal dogum.Rabbim hepinizin yardimcisi olsun saglicakla bebeklerinizi kucaginiza almayi nasipetsin.

Amin canim dedigin gibi 5 saat agri cekmissin ama oglunu kucagina verince aci falan kalmamis. Buyuk bir cogunluk bunu soyluyor fakat o haddeye varana kadar ki cekilecek olan aci beni korkutuyor :18:

Sezaryan dogumdan sonra toparlanma daha zaman aliciymis. Gobek falan da kaliyormus sende nasil oldu? Dogum sonrasi iyilesme surecin nasil gecti?

Çok zor olmadı.Benim normalde ağrı eşiğim çok düşüktür acıya falan da dayanamam bayılırım hemen.Onun için sezaryen dediğinde doktor çok korktum ama hiç korktuğum gibi olmadı.Ameliyattan sonra çok rahat ayıldım.Hiç mide bulantısı gaz sancısı çekmedim.İyileşme tabii ki normal doğuma göre biraz daha uzun sonuçta ameliyat,dikişler var.Ama dediğim gibi normal doğum sonrası sıkıntı yaşayanlar da var.Bir de bebekle uğraşmaktan kendini unutuyosun zaten.Onun için bence abartıldığı gibi bir süreç değil.Tabii ki her bünye farklı.Benim rahat geçti ama başka biri sana çok zor oldu da diyebilir.Göbek hep vardı onun içingöbek konusunda değişen bişey olmadı :)))

Back
X