Merhaba hanımlar.Doğumum yaklaşıyor ve ben halen çok kararsızım normal doğum yada sezaryen konusunda.bir gün çok cesaretleniyorum normal doğum için ertesi ün vazgeçiyorum.hiç ameliyat olmadım açıkçası sezaryenden korkuyorum.bu arada hemşireyim maalesef hem normal hem Sezeryan birçok kez gördüm vakalara girdim sanırım bu yüzden çok tedirginim..pozitif normal doğum hikayesi olan var mı? Bu konuda içimin rahatlamasını ve kendimin ikna olmasını çok istiyorum..tabii ki en sağlıklısı ve normali normal doğum diye düşünüyorum fıtratımız öyle yaratılmış ama şimdiki hem doktorlar hem çevre o kadar olumsuz yorum yapıyor ki.ne uğraşacaksın ne sancı çekeceksin sezeryan ile beş dk da bebeği kucağına alırsın vs..kafam karışık rahatlatıcı güzel hikayeleriniz varsa paylaşabilir misiniz lütfen
en normal doğum şartların el verdiği doğum bence vajinal doğum o an için zor ama genelde çabuk toparlanılır. sezaryen o an için kolay ama uzun vadede dikişlerin iyileşmesi çok daha uzun sürebilir. her ikisinin de zor kolay yanları var bence doğumun şeklini anne ve bebeğin sağlığına göre belirlemek daha doğru. mesela iri bebeklerde kanalda sıkışma tarzında riskler vardı sanırım vajinal doğumda. ama kilosu az bebekleri vajinal doğurmak bir tık daha kolay. sezaryende de dikişlerde bazen cep oluşuyor mesela. o cep sürekli adetten sonra biriken kanı attığı için adetler uzuyor ve yeniden gebeliğe engel olabiliyor. veyahutta yeni bir gebelikte kese kesi yerine denk gelirse sıkıntı olabiliyor falan. eğer sağlığınız el veriyorsa en iyisi vajinaldir diye düşünüyorum. yine de en doğru karar annenin kendini en rahat hissedeceği doğum şeklidir bence her halükarda mucizevi bir şey ve zor bir süreç