Normal dogum/sezeryan dogum

• Konu Sahibi Konu Sahibi su00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İki sezeryanım var doğum sonrası karnım genç kız karnı gibi oluyor 36 bedene de dönüyorum.tabi bu demek değil ki sezeryanı savunuyorum,keşke şansım olsa da şu üçüncü normal olsa. doğum sürecine defarmasyon açısından bakmanız çok ilginç.idrar tutamama sorunu sadece normal doğumda olmuyor,ablamda ben de sezeryanlı olduğumuz halde idrar tutamama sorunu yaşadık doğum sonrası.

Ilginç derken? Kendi bedenimi düşünmem mi ilginç

Ilginç derken? Kendi bedenimi düşünmem mi ilginç
Bedeninizi düşünmeniz normal de deforme açısından düşünmeniz ilginç, doğum şekline doktor karar verir,sizin için en sağlıklısı neyse onu söyler tabi sizin korkularınız vardır yenemediğiniz bir endişeniz olur o durumda müdahil olursunuz, mesela normal doğum korkusu olan bir kadına da kimse zorla normal doğumu diretemez, ama deforme olur muyum diye düşünmek bencilce geliyor bana, herkesin kendi fikri, anne olunca bunlar göz ardı edilecek şeyler hakkınızda hayırlısı

Bedeninizi düşünmeniz normal de deforme açısından düşünmeniz ilginç, doğum şekline doktor karar verir,sizin için en sağlıklısı neyse onu söyler tabi sizin korkularınız vardır yenemediğiniz bir endişeniz olur o durumda müdahil olursunuz, mesela normal doğum korkusu olan bir kadına da kimse zorla normal doğumu diretemez, ama deforme olur muyum diye düşünmek bencilce geliyor bana, herkesin kendi fikri, anne olunca bunlar göz ardı edilecek şeyler hakkınızda hayırlısı

Bana göre de siz yanlış düşünüyorsunuz. Sezeryanla doğmuşum ne salagim ne sağlıksız. Eşim normal doğmuş benden bi farkı yok. Eee vücudumu neden düşünmeyeyim. Çocuğuma bi zarari yok sezeryaninda normalin de. Benim hayattaki tek vasfim annelik mi? Siz kendinize değer vermiyor olabilirsiniz ben veriyorum. Hiçbir seyi arastirmayalim insanlardan deneyimlerini öğrenmeyelim. Bodozlama aa normal iyidir diyelim eskiler gibi. Niye burdaki insanlardan öğrenmeyeyim? Siz evinizde ev islerine bakan ve anne olmaktan başka vasfi olmayan bir insan olabilirsiniz. Ama ben araştırmayı öğrenmeyi seven bir insanım. Yazın denize gireceğim karnimdaki dikiş kötü duracaksa normal isteyebilirim. Eşimle iliskimi etkileyecekse sezeryan isteyebilirim. Bunun annelikle ne alakası var acava?

Bana göre de siz yanlış düşünüyorsunuz. Sezeryanla doğmuşum ne salagim ne sağlıksız. Eşim normal doğmuş benden bi farkı yok. Eee vücudumu neden düşünmeyeyim. Çocuğuma bi zarari yok sezeryaninda normalin de. Benim hayattaki tek vasfim annelik mi? Siz kendinize değer vermiyor olabilirsiniz ben veriyorum. Hiçbir seyi arastirmayalim insanlardan deneyimlerini öğrenmeyelim. Bodozlama aa normal iyidir diyelim eskiler gibi. Niye burdaki insanlardan öğrenmeyeyim? Siz evinizde ev islerine bakan ve anne olmaktan başka vasfi olmayan bir insan olabilirsiniz. Ama ben araştırmayı öğrenmeyi seven bir insanım. Yazın denize gireceğim karnimdaki dikiş kötü duracaksa normal isteyebilirim. Eşimle iliskimi etkileyecekse sezeryan isteyebilirim. Bunun annelikle ne alakası var acava?
Daha çok toy ve yolun başında olduğunuz sözlerinizden belli, sizin düşüncenize yanlış demedim kimsenin düşüncesine yanlış diyecek kadar cahil değilim,hayatta herkesin kendine göre doğruları vardır kimseyi düşüncelerine göre vasıfsız ev hanımı, çocuk doğurmaktan başka meziyeti olmayan diyecek kadar kompleksi biri de değilim çok şükür. 18 yaşından beri kendi parasını kazanan, devlette iyi bir konumda kariyeri olan bir kadınım, bunun yanı sıra anne olmayı da hayatta aktif olmayı da bırakmayıp 3. Gebeliğe cesaret edecek kadar da güçlü ve cesurum. Bikinimi görselimi anne olmanın önüne koymadım ama çok şükür doğumdan çıktığım anda 36 beden olacak kdr sağlıklı ve bilinçliyim. Normal ve sezeryan arasındaki farkı eski kafalılığa göre yorumlamanız da sizin kafanızın eskide kaldığının göstergesi. Bunun farkını on doktora sorsan onu da sana gerçek cevabı verir. Sezeryan bir ameliyattır gerekli durumlarda yapılır,anne ve bebek hayatını riske atmamak için, siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz görsellik için sezeryan olanlar göğsü sarkmasın diye emzirmeyenler bana hep ilginç gelecek.

Daha çok toy ve yolun başında olduğunuz sözlerinizden belli, sizin düşüncenize yanlış demedim kimsenin düşüncesine yanlış diyecek kadar cahil değilim,hayatta herkesin kendine göre doğruları vardır kimseyi düşüncelerine göre vasıfsız ev hanımı, çocuk doğurmaktan başka meziyeti olmayan diyecek kadar kompleksi biri de değilim çok şükür. 18 yaşından beri kendi parasını kazanan, devlette iyi bir konumda kariyeri olan bir kadınım, bunun yanı sıra anne olmayı da hayatta aktif olmayı da bırakmayıp 3. Gebeliğe cesaret edecek kadar da güçlü ve cesurum. Bikinimi görselimi anne olmanın önüne koymadım ama çok şükür doğumdan çıktığım anda 36 beden olacak kdr sağlıklı ve bilinçliyim. Normal ve sezeryan arasındaki farkı eski kafalılığa göre yorumlamanız da sizin kafanızın eskide kaldığının göstergesi. Bunun farkını on doktora sorsan onu da sana gerçek cevabı verir. Sezeryan bir ameliyattır gerekli durumlarda yapılır,anne ve bebek hayatını riske atmamak için, siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz görsellik için sezeryan olanlar göğsü sarkmasın diye emzirmeyenler bana hep ilginç gelecek.

Ayyy nasil demediniz yaa ilginç değişik demek te öyle degil mi? Hem konustugunuzu inkar ediyosunuz hem kimsenij dusuncesine yanlis diyecek kadar cahil degilim diyosunuz hem de her dusunceme yanlış diyosunuz. Bence siz ne dediginizin farkında değilsiniz. Sizin düşünceniz beni ilgilendirmiyo benim dusuncem de sizi ilgilendirmesin. ama milleti kinayip kinayip ben kinamam demeyin.cok zıt konusuyosunuz. Lütfen işinize bakın

İki normal doğumum var rahim yolum dardı. Hem iliski konusunda zorluyordu hem de hsg çekildiğim doktor söylemişti. İlk dogumum da hem kesi hem de yirtilmam vardı oglumun kafası büyüktü. Ama çabuk iyilestim. 15 güne tüm dikisler düştü o bölge de ağız içi gibi cabuk iyileşen bir bölge. Deformasyon elbet oluyor ama kadına sıkıntı veren bir deformasyon degil cinsellik açısından konuşursak ben faydasını bile gördüm simdi cok daha rahatım diyebilirim

Ayyy nasil demediniz yaa ilginç değişik demek te öyle degil mi? Hem konustugunuzu inkar ediyosunuz hem kimsenij dusuncesine yanlis diyecek kadar cahil degilim diyosunuz hem de her dusunceme yanlış diyosunuz. Bence siz ne dediginizin farkında değilsiniz. Sizin düşünceniz beni ilgilendirmiyo benim dusuncem de sizi ilgilendirmesin. ama milleti kinayip kinayip ben kinamam demeyin.cok zıt konusuyosunuz. Lütfen işinize bakın
İlginçle yanlışın birbiriyle hiç alakası yok, farklı değişik ilginç bu kadar açık. Bana ilginç gelen size çok normal gelebilir, böyle konulara takılmaktansa doğumu en sağlıklı şekilde nasıl geçiririm onu düşünün anlamında bir cevap yazmıştım.görsellik her kadın için önemli ama en önemlisi sağlık, sağlık olunca gerisi zaten olur böyle kaygılara düşmenize gerek yok, hayırlı doğumlar

İlginçle yanlışın birbiriyle hiç alakası yok, farklı değişik ilginç bu kadar açık. Bana ilginç gelen size çok normal gelebilir, böyle konulara takılmaktansa doğumu en sağlıklı şekilde nasıl geçiririm onu düşünün anlamında bir cevap yazmıştım.görsellik her kadın için önemli ama en önemlisi sağlık, sağlık olunca gerisi zaten olur böyle kaygılara düşmenize gerek yok, hayırlı doğumlar
Ayy nolur susun yaa

Mesajınızı çok beğendim. Belirtmek isterim ki güzel cevap vermişsiniz.

Kaldı ki benim aklıma deformasyon henüz hiç gelmedi. Bebeğinin sağlıklı doğmasına odaklanmış durumdayım. Bu arada ev hanımı da değilim akademisyenim. Çok şükür sosyal hayatımdansa çok memnunum.

Kaldı ki benim aklıma deformasyon henüz hiç gelmedi. Bebeğinin sağlıklı doğmasına odaklanmış durumdayım. Bu arada ev hanımı da değilim akademisyenim. Çok şükür sosyal hayatımdansa çok memnunum.
Benim içinde normal veya sezeryan hiç bir önemi yok ikisindede oluşabilecek sorunlar var ..önemli olan bebek nasıl sağlıklı olacaksa öyle gelsin isterim . Çocuğumun sağlığı benim için vucudumdaki kestikten çok daha önemli veya vajinal bir kesikten. Doktor o an sezeryan gerekli bebekte sorun olabilir dese ,aaa benim kesik hoşuma gitmiyor bikinide giyemem zaten çok çirkin duruyor demem . O benim canım ona bisey olacağına karnımda bir çizik olsun..

Ve o cizige '' çirkin '' demekte çok çok yanlış bir düşünce, ben gururla taşırım.

Iyi tamam sen düşünme ben düşünüyorum ama. Sanırım seni de ilgilendirmiyor. Bebek normalde de saglikli doguyor sezeryanda sağlıklı doğuyor. Son hafta doktor ikisini de yapabilirsin diyebiliyor. Gerisi de beni ilgilendiriyor. Bebek ters dururken karinda dikis cok kötüymüş zorla normal yapin diyecek halim yok

Arkadaşım öcelikle Rabbim bebeğini hayırlı etsin. Sağlıklı bir biçimde kucağına al inşaAllah. Ben ilk çocuğumu sezeryanla dünyaya getirmiş birisi olarak söylüyorum ki bence Normal Doğum en iyisi. Adı üzerinde NORMAL doğum. . 3 ablam var ve annemde 6 defa normal doğum yaptı onlardan öğrendiğim şu ki genişleme idrar kaçırma vs şeyler öyle 1-2 çocukta olmuyor. Ben ilk çocuğumda doğum sancılarıyla gittim hastaneye kemiklerim ince olduğundan normal yapamayacağımı söylediler. Mecburen kabul ettim ama şimdiki aklım olsa biraz daha sorgulardım gerçektenmi öyle yoksa doktorun işine mi öyle geldi diye. Göbeğimde de sarkıklık kaldı biraz. şimdi 9 yıl sonra tekrar hamileyim. İkinciyi normal istiyorum ama doktorlar yanaşmıyor riskli olduğundan. Ne olursa olsun ÇOK gerekmedikçe sezeryandan yana değilim şahsen. Benim dikişlerim 20 gün kağıt kesiği gibi acımıştı. ama Ablalarım aynı gün rahatça dolaşabiliyorlardı. Normal doğumun tadını almayı çok istiyorum ama nasip olmayacak gibi duruyor şimdilik...
Nerede yaşıyorsunuz? Artık bir çok şehirde sezaryen sonrası vajinal doğum yaptıran doktor var. Eğer İstanbuldaysanız hem özelde hem devlette var. Diğer şehirlerde de bir çok doktor var. İyi araştırın en azından şansınızı denemiş olursunuz. Ben de ssvd yapmak için bekliyorum. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. İnşallah sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize.

Ben de normal doğum yaptım. Kesiyle çıktı bebiş. Valla öyle bir yıpranma genişleme birşey yok. Sezeryan bence inanılmaz konforlu birşey. Ama ben doktorum ne derse onu yaptim. Yani sezeryana her ne kadar soğuk olmasamda zaruri bir durum olmadığından normal doğum yaptım ki oldukça zor bir dogumdu. Yine gebelik düşünsem, yine aynı şekilde düşünürdüm.

Dikişler sen biri 20 gün kadar düşmedi, zorladı beni Allah var. Ama onun dışında kilom çok çabuk gitti, göbeğim falan asla yok. Sezeryan olanların en büyük sikntisi göbek sanırım. Ama onu da kolaylıkla toparlarsin belki de.

Sez.oldum 2013 de .çizgi çok az beni rahatsız etmiyor zaten adam sez.da ustalaşmış.öyle bir dr olduğunu bilsem koşarak uzaklaşırdım.çünkü normal istiyordum..hala o bölgede kaşınma oluyor sızlama oluyor. Epuduraldan sonra bel ağrım eksik olmadı. Sez. Ameliyatından 1 hafta sonra ayaklandım.ben kilolu hamile kaldığım için sez. Göbeğim kaldı malesef. 33 kilo versemde o göbek gitmedi. Bişeyler ters gitmedikçe normal en iyisi bence

Back
X