normal doğum sezeryan epidural

zeynep83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
33
0
36
İstanbul
kızlar 4 kilo veya üstünde bebeğim olma olasılığı yüksek..doktorum direk sezeryan dedi şekerden iriymş sözde bebek.. ama sekerm en son tokluk 126 çıktı yani sınırda.. iyi beslemş olamaz mıyım haftada 5 kilo yoğurt yedm hep :) neyse de normal doğumda çok zorlanır mıyım. ilk bebeğim ve yaşım 30..yoksa edidural mi olsam bebeğimi doğduğunda görmek o duyguyu yaşamak istiyorumm

öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.. sizin ve bebeğinizin sağlığı için nasıl olması gerekiyorsa doktorunuzun da destekleri ile bir doğum şekline karar verilmesini umarım.. doğum şekli bir çok nedenle belirleniyor ve biraz da kısmet işi gibi.. ben normal doğum yapmaya gittim suyum geldiğinde.. elimi kolumu sallaya sallaya.. ne korku ne de bir sağlık engelim vardı.. ama genel anestezi ile sezeryan olmaya kadar vardı iş.. böyle olması gerekiyordu sağlıkla kucağıma aldım ya buna şükür.. belki doğduğu anı görmedim ama ilk buluştuğumuz anın güzelliği de paha biçilemezdi.. sevgiler

tşk ederim cvbınız için.. belki evet bebeğimizi kucağımıza sağlıkla aldıktan sonra gerisi önemli olmayabiliyo.. ama normal doğum diye düşünürken düşüremedim şekeri ya da belki tam olarak onla alakası yok ama sezeryan olmak zorunda kalabilirm 4 kilo üstünde olursa..o yüzden bari epidural mi olsam diyorum ama o da riskli..karar veremiyorum ki .. ama haklsınız bazen neye niyet neye kısmet oluyo.. allah hayırlı doğumlar versin inş.

her doğum şeklinin riskleri var muhakkak.. sağlığınız ve doktorunuz o an neye izin verirse onu yaparsınız inşallah.. doğuma nasıl girerseniz öyle çıkarsınız derler ya "öyle ya da böyle bugün anne oluyorum" diyerek, yüzünüz hep gülsün.. öyle de sonuçlansın.. hoşçakalın..

sağol canım inş. bütün annelere diyelim :)

bende normal düşünüyorum. bebek doğumda 3500 gramın üstünde olur diyo doktorum. ben normal mi sezeryan mı önerirsiniz diye de sordum doktora. kendisi de dedi ki her doğum kendine özgü. her ikisininde artıları eksileri var. sen normal istersin. herşey uygun gözükür. ama saatler geçer açılmaların olmaz. normal doğum uzadıkça bebeğini riske atabilirsin. çünkü o gittikçe sıkışacak. kalp atışlarını takipte olcaz. çook uzun süren sancılar da bi işe yaramıyo haliyle dedi. sezeryanın eksileri malumumuz zaten. şimdi sana ne desem boş. normal şekilde gider ama o anki durumun belli eder her şeyi dedi. aslında söyledikleri mantıklı. son dakikaya kadar bende normal diye şartladım kendimi. ama durumlar istediğimiz gibi gitmezse sezeryana döner napalım. diretmenin de alemi yok. bi şekilde doğsun da herkes doğduktan sonra her şeyi unutursun diyo :) hepimize hayırlı sağlıklı huzurlu doğumlar

Canım benım ıllakı seker olması gerekmıyorkı bende seker problemı yoktu ama 36+5 te 3780 dogdu bırde 40 haftam dolsaydı 5 e yakın beklenıyordu
eger bebegın ırı olcaksa dr unun ONERILERINI mutlaka dınle cnm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…