Normal doğum ve sonrası bem bur anneyim.ama bir kadın değilim ne olur akıl verin

Bende açılma vardı ama yavaş ilerliyordu o yüzden suni sancı verdiler ama rahim yumuşaması içinde başka bir şey yapıyorlar diye biliyorum ama ismini bilmiyorum onu da mesela sizin gibi olanlarda yapıyorlar çocuk büyük olunca veya erken haftalarda çocuğu almaları gerektiği zaman. Ben yurtdışında Doğum yaptım orda İnan ki normal Doğum olsun diye herşeyi deniyorlar sezeryan oranı çok az. Burda kimden duysam sezeryanla doğurdum diyor sebeplerde aslında sezeryano gerektirecek sebepler değil. Burda olsam iki doğumumda kesin sezeryan olurdu herhalde.

Ülkemizdeki bu bir politika haline geldi. Normal doğum yapan o kadar az ki. Çok isterdim normal doğumu ama kısmet olmadı. Keşke yurtdışında doğum yapsaydım der oldum :(

Sanirim.sezeryan doktorlar icin daha kolay bir yontem.ona tesvik ediyorlar.39 haftadan beri sezeryan demesine ragmen normal dogum icin hala bekliyorum.40+2 oldum hala sancim yok.1 parmak kadar acilmam varmis sadece.son ay oldugu icin doktoruda degistirmek istemiyorm.keske yurtdisi gibi olsa burdaki zihniyet.saglik konusunda daha hassasiyet gosterilse.ozellikle suriyelerin geldiginden beri saglik imkanlari dahada kotuledi hastaneler kalabalik imkanlarimiz azaldi.ozellerde sezeryan taraftari boyle

Ülkemizdeki bu bir politika haline geldi. Normal doğum yapan o kadar az ki. Çok isterdim normal doğumu ama kısmet olmadı. Keşke yurtdışında doğum yapsaydım der oldum :KK43:

Bende artık türkiyedeyim ve üçüncü doğumun burda olacak bende korkmaya başladım nasıl olacak diye normal istiyorum. Evvelki gün kontrolde doktorumla da konuştuk burda aslında doktorlar şikayetten korktukları için sezeryanı tercih ediyorlar dedi yani normal Doğumda bir aksilik olunca şikayet oluyormuş niye sezeryan yapmadınız diye. En azından normal Doğumdan yana oldukları için sevindim. Neyse hakkımızda hayırlısı olsun diyelim.

canım kendini üzme, normalde doğumdan önce doktorla konuşsaydın genişleme için ekstra dikiş atabiliyorlar, ama herkesin bünyesi birdeğil demek ki senin toparlanman biraz daha zaman alacak bence şükret bebişin sağlıklı, aşılmayacak bir sorun değil ki bu, sen hala lohusa sayılırsın
Saol canım. Bilmiyoruz aşabilecek miyiz eşimle bugün doktora gittik hala.agrilarim.var doktor herşey normal dedi bunlar normal.dogumun sonucları ve hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak dedi hatta estetik olsan bile dedi ki cerrahi müdahaleyi önermiyorum dedi her müdahale oranın yapısını bozuyor dedi eşimin de benim de kafam vi milyon böyle nasıl olacak bilmiyoruz

Ben bugün başka bir doktorda muayene oldum. Doktor asla eskisi gibi olmaz cerrahi mudahele yaptırsan bile olmayacak dedi durumum iyiymiş idrar torbası sarkması hafif varmış ama önemli değilmiş vs vs inanın çoğu şeyi duymadım.daha eskisi gibi olmayacak dedikten sonra hayatım böyle devam eder mi eder elbet ama evlilik hayatım.biter bilemiyorum çok üzgünüm en az 1 sene bekle dedi bir de.

Saol canım. Bilmiyoruz aşabilecek miyiz eşimle bugün doktora gittik hala.agrilarim.var doktor herşey normal dedi bunlar normal.dogumun sonucları ve hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak dedi hatta estetik olsan bile dedi ki cerrahi müdahaleyi önermiyorum dedi her müdahale oranın yapısını bozuyor dedi eşimin de benim de kafam vi milyon böyle nasıl olacak bilmiyoruz
Farklı doktormuydu bu? Şaşırdım böyle konuşmasına. Yani bi çözümü yok alış demeye getirmiş ben mi yanlış anladım.

Farklı doktormuydu bu? Şaşırdım böyle konuşmasına. Yani bi çözümü yok alış demeye getirmiş ben mi yanlış anladım.
Aynen öyle dedi çöktük resmen onun öncesinde eşim en azından tedavisi vardır bakarız ederiz diyordu oda duyunca üzüldü kafası dalgın benim gibi napıcaz bilmiyoruz.evet farklı doktordu

Aynen öyle dedi çöktük resmen onun öncesinde eşim en azından tedavisi vardır bakarız ederiz diyordu oda duyunca üzüldü kafası dalgın benim gibi napıcaz bilmiyoruz.evet farklı doktordu
Neden bu ameliyatı önermedigini anlattı mı tam olarak. Yani nekadar zor bir durum oldugunu anlıyorum, nekadar üzgün oldugunu da. Ama pes etme başka doktora da git gerekirse daha kapsamlı bir hastaneye. Saglık sorunun olmayabilir ama eger bu sorun senin ruhunu etkileyen bir sorunsa sana çözüm önermeleri gerek.

Neden bu ameliyatı önermedigini anlattı mı tam olarak. Yani nekadar zor bir durum oldugunu anlıyorum, nekadar üzgün oldugunu da. Ama pes etme başka doktora da git gerekirse daha kapsamlı bir hastaneye. Saglık sorunun olmayabilir ama eger bu sorun senin ruhunu etkileyen bir sorunsa sana çözüm önermeleri gerek.
Cerrahi mudahele oranın yapısını hepten bozarmış.

estetik müdahalelerde birkaç yerde ben de okudum tecrübesiz doktorlarda istenmeyen sonuçlar olabiliyor, ama kegel egzersizlerini denemelisin bence yoluna girecektir herşey

estetik müdahalelerde birkaç yerde ben de okudum tecrübesiz doktorlarda istenmeyen sonuçlar olabiliyor, ama kegel egzersizlerini denemelisin bence yoluna girecektir herşey
Inşallah girer canım kegel denicem bakalım girecek mi

İlişki sırasında vajina dan gaz çıkarma gibi gelen ses vajina nin fazla genişlemiş olmasından mi oluyor yoksa herkes de olan normal bir durum mu.
Canim ilişkinin basında oluyorsa evet ama ilişki sırasında hareketlerdense kaynaklanabiliyor nirmal doğum yapmadan öncede olabiliyordu ben de ama bu şekil değil ilerleyen evresinde. şimdi gaz dışında farklı seslerde geliyor yumuşak doku var kas değil de ondan kaynaklanıyor bizim

Canim ilişkinin basında oluyorsa evet ama ilişki sırasında hareketlerdense kaynaklanabiliyor nirmal doğum yapmadan öncede olabiliyordu ben de ama bu şekil değil ilerleyen evresinde. şimdi gaz dışında farklı seslerde geliyor yumuşak doku var kas değil de ondan kaynaklanıyor bizim
Anladım inşallah egzersizler le normale doner

bunu ancak yaşayan bilir bazı bayanlar o kadar da büyük bir sorun değilmiş gibi yaklaşıyor duruma ama SORUN maalesef.doğum yapalı 15 ay oldu aynı sıkıntıları bende yaşadım çok çok çok mutsuzdum durumum aynı kaldı maalesef ama psikolojimi toparladım yada duruma alıştım ama kabullenmedim ilerde çocuğum kendini biraz daha toparlasın ameliyat olmayı düşünüyorum hayat 13 seni o kadar iyi anlıyorum ki kendini kadın gibi hissetmezsin öz güvenin sıfıra düşer normal doğum yaptığına bin pişman olursun sezeryanla doğum yapanlara imrenerek bakarsın çünkü orası hiç bozulmamıştır eşinin karşısında kendini yetersiz hissedersin aslında ne kadar da çok seviyormuşum onu diyerek artık kaybettiğini düşünürsün gecelerin ayrı kabus gündüzlerin ayrı kabus olur üzerine birde çocuğunu sıkıntıları eklenince boğulursun nefes alamazsın intihara meyillisindir ama o el kadar yavrunun sana ihtiyacı vardır bunu bilirsin ve işte tam orada sana bir güç gelir ANNELİK böyle böyle güçlü olmayı öğrenirsin bak canım bu rabbimin bize bahşettiği bir imtihanı sınavı güçlü ol inançlı ol atlatacaksın emin ol ALLAH a sığın kuran oku bol bol ben böyle böyle atlattım bunun şifası ameliyat iyi bir doktor bul ve çaresine baktır bebeğin biraz toparlansın hele sabırlı ol rabbim dermansız dert vermesin...

bunu ancak yaşayan bilir bazı bayanlar o kadar da büyük bir sorun değilmiş gibi yaklaşıyor duruma ama SORUN maalesef.doğum yapalı 15 ay oldu aynı sıkıntıları bende yaşadım çok çok çok mutsuzdum durumum aynı kaldı maalesef ama psikolojimi toparladım yada duruma alıştım ama kabullenmedim ilerde çocuğum kendini biraz daha toparlasın ameliyat olmayı düşünüyorum hayat 13 seni o kadar iyi anlıyorum ki kendini kadın gibi hissetmezsin öz güvenin sıfıra düşer normal doğum yaptığına bin pişman olursun sezeryanla doğum yapanlara imrenerek bakarsın çünkü orası hiç bozulmamıştır eşinin karşısında kendini yetersiz hissedersin aslında ne kadar da çok seviyormuşum onu diyerek artık kaybettiğini düşünürsün gecelerin ayrı kabus gündüzlerin ayrı kabus olur üzerine birde çocuğunu sıkıntıları eklenince boğulursun nefes alamazsın intihara meyillisindir ama o el kadar yavrunun sana ihtiyacı vardır bunu bilirsin ve işte tam orada sana bir güç gelir ANNELİK böyle böyle güçlü olmayı öğrenirsin bak canım bu rabbimin bize bahşettiği bir imtihanı sınavı güçlü ol inançlı ol atlatacaksın emin ol ALLAH a sığın kuran oku bol bol ben böyle böyle atlattım bunun şifası ameliyat iyi bir doktor bul ve çaresine baktır bebeğin biraz toparlansın hele sabırlı ol rabbim dermansız dert vermesin...
Benim normal doğumdan sonra tek söylediğim şuydu.
Hani bebek dogana kadar sıkıntı çekecektik de dogduktan sonra hemen iyileşecektik? Dikişlerim acısı ayrı dert genişleme problemi ayrı dert evet sezeryan bir dogum şekli degil bir ameliyat. Ama eminim şuan yaşadığınız psikoloji hepsinden agar ve zor. Siz güçlü bir kadınmışsınız en azından.

çocuklarım için güçlü olmak zorundayım kendimi eksik sakat yarım hissediyorum ama benden kötü durumda olan insanlara bakarak kendimi teselli ediyorum siz ne kadar oldu doğum yapalı her hangi bir operasyonu araştırıyor musunuz veya düşünüyor musunuz?

Benimde dogum yapali 50 gun oldu.4 kiloydu bebegim kendim istedim normal dogumu.cok dikis atildi yeni yeni geciyor acisi.ve iliski yasamaya korkuyorm aciyacak diye.ki genisleme.ne durumda hic bilmiyorum.

Isyan etmek istemiyorum ama bir evliligim temelinde cinsellik de varken ben kadınlığını kaybettim 3 ay olacak doğum yapalı bombos vajinam var mi tedavisi ameliyatlar duzeltirmi bu durumu hala niye dikişlerim.agriyor rabbim verdiyse bunu vardır bir bildiği ama ben hepten çöktüm hıçkıra hıçkıra ağlıyorum bebeğine bakıyorum sakinleşmek için hamdolsun o sapa sağlam çok şükür rabbime ama ben çok umutsuzum akıl verin ne olur kimse ile paylaşamıyorum ruh gibi geziyorum
oncelıkle cok gecmıs olsun..suan nasılsınız acaba tedavı oldunuz mu .amelıyat oldunuz mu ..sızı o kadar ıyı anlıyorum kı .bu durumu yasamayan bılmez.bende aaynı seylerı yasıyorum...

Back
X