normal doğum yapan yokmu

Bende acaip korkuyorum doğumdan şubat sonu doğumum var ve epidural normal doğum yapayım diye düşünüyorum ama bilemem tabi çok korkuyorum allah hepimizin yardımcısı olsun...

Arkadaşlar ben 33 haftalık hamileyim,normal doğumu çok istememe rağmen plasentanın rahime çok yakın olması nedeniyle eğer bir iki hafta içinde yukarı çıkmazsa mecburen sezaryan olmak zorunda kalacağım.bu saatten sonra çıkması neredeyse mucize yani % 90 sezaryan olacak.bu yüzden çok üzülüyorum.çünkü normalini yaşamak isterdim ne olursa olsun.tabiki hiç kolay değildir normal doğum ama bu cesareti gösterip sabredip normal doğum yapanları canı gönülden tebrik ediyorum.Allah çektiğiniz sancıların mükafatını verecek emin olun.umarım benim için de normal doğum şansı olur.

Kızlar bende normal doğum istiyorum Allahin izniyle. Dogumdan sonra cinsel iliskide bir farklilik oluyor mu yani vajinada genisleme gibi.

Dogumum normal mi?
Günüm gectikten sonra suni sanci ile dogumum başlatıldı ve 2.gun kan geldi vs.derken sancılarim dayanılmaz hal aldı son doktor kontrolünde 8-9 cm acilma oldugu ve doğuma hazirlanmam söylendi ebeye (tam o ara suyum da geldi)dogumhaneyr geldim yattim ve genç bir ebe oldugunj umit ediyorum ikin diye israr ediyor ben de doktor nerde diye bagirirdm ve gitti bi süre gecti geldiler ve hastabakici kadin karnima bastitmaya başladı 6kez ve dayanilmazdi resmen yalvardim snra doktor baska doktoru aradi vakum uygulayacaginj soyledi ve bekledik o da geldi karnima hafif dokundu ve ikindim alkislar koptu tekrar ikindim ve kızım dogdu doktor da beni bekliyornus dedi gitti bu arada bebegm aglamadi 50 dakika civarından sonra ciktim dikisler vs.odaya geldim doktor geldi dogum zor geçti dikis cok oldu vs.bebrk kuvezde kaldi 4saate yakın içten içe korkum ve stresm bitmiyordu sukur kızım icin allaha sonsuz ama 5 aydir hala unuyamiyorum bunlari

Dogumum normal mi?
Günüm gectikten sonra suni sanci ile dogumum başlatıldı ve 2.gun kan geldi vs.derken sancılarim dayanılmaz hal aldı son doktor kontrolünde 8-9 cm acilma oldugu ve doğuma hazirlanmam söylendi ebeye (tam o ara suyum da geldi)dogumhaneyr geldim yattim ve genç bir ebe oldugunj umit ediyorum ikin diye israr ediyor ben de doktor nerde diye bagirirdm ve gitti bi süre gecti geldiler ve hastabakici kadin karnima bastitmaya başladı 6kez ve dayanilmazdi resmen yalvardim snra doktor baska doktoru aradi vakum uygulayacaginj soyledi ve bekledik o da geldi karnima hafif dokundu ve ikindim alkislar koptu tekrar ikindim ve kızım dogdu doktor da beni bekliyornus dedi gitti bu arada bebegm aglamadi 50 dakika civarından sonra ciktim dikisler vs.odaya geldim doktor geldi dogum zor geçti dikis cok oldu vs.bebrk kuvezde kaldi 4saate yakın içten içe korkum ve stresm bitmiyordu sukur kızım icin allaha sonsuz ama 5 aydir hala unuyamiyorum bunlari
Benim de cok dikişli oldu hala düştü mü hepsi emin degilim ama yürürken daha rahatım artık.iyileşmese anlardım sanırım.cok gecmis olsun size de,karna bastırma olayı nefesini kesiyor insanın

Normal dogumda 4ün üzerinde bebek cok zorluyor,ultrasonda 3600görunuyordu sancılandıgım gün,hadi aşagı yukarı 4kiloyu bulmaz dedik 4300dogdu bebegim.700gr saptı yani aldanmayın öyle derim.
Ben de 4600dogmusum ve bu olay genetik oluyomus okumustm
Dikislerim 40ımdan sonra düşmeye basladı saymadım bile kac tane

Benim hikayemde cok uzun süre oldu gerci 2006 temmuz ayında 39.haftamı doldurdum ilk bebegim olacak dr.nst ye aldı beni sonucu gòrünce sancın var senin dedi bense gayet rahat benim sancım yok dedim dr.a.var yarın sabah hastanede ol dedi.cıktım gezmeye gider gibi muayene ettiler 2 cm açılma var ve nisan geldi.beni sancı odasına aldılar saat 10 gibi bu arada suni sancı verdiler akşam saat 10 a kadar cok sancım olmadı son yarım saat hızlandı ben bu arada sezaryan demeye başladım tabi beni dogumhaneye aldılar ıkın dediler ve o ara oglum geldi sesini duyunca cocugu merak ediyorsun zaten kendini unutuyorsun ben bakmaya başladım ogluma türk geni kime benziyor diye kontrol ediyorum sanki hemen belli okacak bu arada dr.dikiş atiyor bana.Ama her gebelik başka heyecan şimdi 39.haftanın içindeyim hamileyim kızım olacak cok gerginim sanki ilk defa dogum yapacak gibiyim anlamadım gitti habire internetten araştırıyorum ilk dogum gibi korkmayın desem de herkes bu heyecanı yaşayacak korkacak Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin saglıklı bebekler nasip etsin.heyecan ben de dorukta

bende hikayemi anlatayım bende 1,5 sene önce normal doğum yapmıştım cumartesi günü annemler doğumum normal olsun diye beni çok yürüttüler sonra merdiven in çık dediler sonra çok sıcak bir duş al dediler biraz geçti gece onikiye doğru nişan geldi azıcık . hemen hastaneye gittik açılma yok dediler suyun gelince gel dediler eve gönderdiler evde sabaha kadar kıvrandım hep alafranganın üzerinde oturdum sanki insanın tuvaleti varmış gibi oluyor sabah tam eşimi kapıdan uğurluyordum ki suyum çok aşırı geldi eşime gitme işe dedim suyum geliyo dedim aceleyle hastaneye gittik ama su geldiğinde sancılarım azalmaya başladı sevinçlişekilde hastaneye gittik hemen doktoru aradılar spordaymış pazar olduğu için hemşireler bana ıkın diyeceğine sakın ıkınma bebeğin saşları gözüküyo uzun zamandır normal doğum yaptırmamıştık doktor gelene kadar bekle dediler zor dayanıyordum doktor geldi hemen doğum başladı ıkın demesiyle bebeğim dünyaya geldi başta hiç ağlamdı hep tv de ağlayan bebekler gördüğüm için hemen sordum neden ağlamıyor dedim biraz geçti bebeğim 2 3 kez ağladı o an bütün ağrım gitmişti ne kadar kolaymış normal doğum demiştim doktor bana daha çok ağlar merak etme dedi bana bebeğimi getirip gösterdiler biraz morarmıştı bana söylemeden hemen yoğun bakıma almışlar ben normal doğum yapmama rağmen bebeğimi 4 saat yanıma getirmediler yorgun falan getireceğiz diye beni hep oyaladılar ve bebeğimi yoğun bakımda gördüm 3 gün sonra kaybettim solunum yetmezliği varmış elimiz boş dönmüştük eve oysa evde herşey onu bekliyordu çok acı günler yaşadım normal doğum ne kadar sağlıklı olsada sezeryan taraftarıyım başıma gelenlerden sonra:KK43: belkide bebeğim haznede doktoru beklerken oksijensiz kaldı diye düşünüyorum ama doktorlar ondan olmadığını kalıtsal olduğunu söylediler hiç tedaviside yokmuş şu an bebek düşünüyoruz inşallah bir daha böyle şeyler yaşamam lütfen benim için dua edin rabbim kimseye böyle acılar yaşatmasın:KK43:[/QUO

bende hikayemi anlatayım bende 1,5 sene önce normal doğum yapmıştım cumartesi günü annemler doğumum normal olsun diye beni çok yürüttüler sonra merdiven in çık dediler sonra çok sıcak bir duş al dediler biraz geçti gece onikiye doğru nişan geldi azıcık . hemen hastaneye gittik açılma yok dediler suyun gelince gel dediler eve gönderdiler evde sabaha kadar kıvrandım hep alafranganın üzerinde oturdum sanki insanın tuvaleti varmış gibi oluyor sabah tam eşimi kapıdan uğurluyordum ki suyum çok aşırı geldi eşime gitme işe dedim suyum geliyo dedim aceleyle hastaneye gittik ama su geldiğinde sancılarım azalmaya başladı sevinçlişekilde hastaneye gittik hemen doktoru aradılar spordaymış pazar olduğu için hemşireler bana ıkın diyeceğine sakın ıkınma bebeğin saşları gözüküyo uzun zamandır normal doğum yaptırmamıştık doktor gelene kadar bekle dediler zor dayanıyordum doktor geldi hemen doğum başladı ıkın demesiyle bebeğim dünyaya geldi başta hiç ağlamdı hep tv de ağlayan bebekler gördüğüm için hemen sordum neden ağlamıyor dedim biraz geçti bebeğim 2 3 kez ağladı o an bütün ağrım gitmişti ne kadar kolaymış normal doğum demiştim doktor bana daha çok ağlar merak etme dedi bana bebeğimi getirip gösterdiler biraz morarmıştı bana söylemeden hemen yoğun bakıma almışlar ben normal doğum yapmama rağmen bebeğimi 4 saat yanıma getirmediler yorgun falan getireceğiz diye beni hep oyaladılar ve bebeğimi yoğun bakımda gördüm 3 gün sonra kaybettim solunum yetmezliği varmış elimiz boş dönmüştük eve oysa evde herşey onu bekliyordu çok acı günler yaşadım normal doğum ne kadar sağlıklı olsada sezeryan taraftarıyım başıma gelenlerden sonra:KK43: belkide bebeğim haznede doktoru beklerken oksijensiz kaldı diye düşünüyorum ama doktorlar ondan olmadığını kalıtsal olduğunu söylediler hiç tedaviside yokmuş şu an bebek düşünüyoruz inşallah bir daha böyle şeyler yaşamam lütfen benim için dua edin rabbim kimseye böyle acılar yaşatmasın:KK43:[/QUOamin cok üzüldüm ben de dogum bekliyorum 39 haftanın ićindeyim siz anlatınca tüylerim diken diken oldu ikinci dogum yaptınız mı allah inş.evlat vermiştir size

Ya benim aklimin almadigi simdiki dogumlarda nerdeyse yuzde 100 u epudural yaptiriyo.Normal dogumlardan behsediyorum bu arada.Peki bundan yaklasik 5 yil onceye kadar yoktu boyle bir sistem herkes korkuyordu yeni bir yontem sakat kalirim korkusu kimse yaptirmiyordu ve o sanciyi cekiyordu.Nasil dayaniyorlardi yaf valla dusunuyom bizim is kolay :)) onceden nasil yapiyorlardi onca saat sanci abovvv dusununce e bile karnim agiriyo.

Boyle igne yaptirmadan dogum yapan varmi nasil gecti o cehennem saatleri sancilari??????
Tatlim epudural nasil dir nasil uygulanir bide bu nu doktor mu yapar yoksa sizmi istedi inz

Merhaba kızlar;
bende 3.5 aylık hamileyim.Daha cinsiyetimiz belli değil. Yazdıklarınız çok güzel inşallah Allah bizimde hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder. Bende normal doğumdan korkanlardanım. Benim annem iki çocuk doğurmuş ve genç kızlığında da toplu bi insanmış, ilk doğumu (ağbim) çok zor olmuş, vakumla almışlar. İkincide yani bende de heralde açıldığı için hiç anlamamış. Şimdi bende bu açılma ,genişleme için duyduklarımdan biraz tedirginim normal doğumda... Bi arkadaşım sezaryen yapmıştı ve geçende bi rahatsızlığından doktora gittiğinde doktor, sezaryenmi yaptınız hiç bozulma yok falan demiş. Ne bileyim çok mu genişleme oluyo, normalde bende basenli,kalıplıyım,üst tarafım daha ince.Fazla kilolu değilim.Başında 62 kilo ile başladım.Eşim bi kere bana sen normal doğum yaparsın demişti. Bana bu konuda bilgi verirmisiniz...Gerçekten çok merak ediyorum. Ve bu yüzden de sezaryan yapayım diyorum
Bende normal dogum yaptim oglumun kafasi okadar buyuktiki inanamadilar ilk bir yil sikin ti oldu oda cok normal cunku vucut kendini yoparliyor ama simdi hic bir sorun yok tabi diktiren kisi de onemli tembihlersen inan oyle farkettirecek kadar hic de sikinti olmuyor

Back
X