Normal doğumla ilgili bi detay

misspooem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10
3
86
İstanbul
herkse slm lar,ben 32 haftalık hamile bi bayanım.allah kısmet ederse nisan sonu gibi doğumum olacak.tabıkı herşeyin normali makul olduğu için bende normal doğumdan yanayım.normal doğumun hem anne hemde bebek için avantajları çok fazla.ama benim kafama takılan bir şey var;anne için bebek için normal doğum okey,peki normal doğumdan sonra vajinada genişleme ve cinsel hayatta sorunlar oluyor mu?doğumdan sonra ayağa kalkmak,bebekle ilgilinmek gibi normal doğumun tüm güzelliklerine rağmen cinsel hayatı olumsuz etkilyormu.sonuçta cinsellikte hayatın bi parçası.normal doğum yapmış anneler cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler:utangac:

4. doğuma kadar farkedilir bir sorun olmuyor diiye okumuştum...

herkse slm lar,ben 32 haftalık hamile bi bayanım.allah kısmet ederse nisan sonu gibi doğumum olacak.tabıkı herşeyin normali makul olduğu için bende normal doğumdan yanayım.normal doğumun hem anne hemde bebek için avantajları çok fazla.ama benim kafama takılan bir şey var;anne için bebek için normal doğum okey,peki normal doğumdan sonra vajinada genişleme ve cinsel hayatta sorunlar oluyor mu?doğumdan sonra ayağa kalkmak,bebekle ilgilinmek gibi normal doğumun tüm güzelliklerine rağmen cinsel hayatı olumsuz etkilyormu.sonuçta cinsellikte hayatın bi parçası.normal doğum yapmış anneler cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler:utangac:

canım güzel bi soru sormuşsun bende çok merak ediyorum.konunun takibindeyim.CADIARZU

benımde korkum buydu..
ama bırseycık kalmıyor bırkaç ayda eskısı gbı oluyorsun..

evet bende normal dogm istiyorum benimde okunuda terddütüm vardı sezeryan olan bi kaç kişiden duymuştum normal dogumsn sonra gevşeme oluyo ve eski si gibi olmuyo diye herşeyden önce tbiki bebeklerimizin saglıgı kendi saglımıız ama düşünmedende edemiyosun ya ölye olursa diye:D

aynen kızlar benim normal doğumdaki tek düşüncem bu.netteki araştırmalarım sonucu muhakak biraz genişleme oluyormuş diyor doktorlar ama doğum sayısı arttıkça daha çok görülüyormuş.birazda bünyeyle alakalı galiba.herşeyin hayırlısı artık yaşayıp göreceğiz

Kızlar bence bÖyle dÜŞÜnmeyın eĞer Öyle bır soun olsaydı annelerımız boŞanırdı heralde.nınelerımız5-6 Çocuk yapmıŞlar yıllardırda geÇınıyolar ben bu kadar genıŞleme olacaĞını sanmam Öyle olsa kımse yapmazdı zaten emın olun.
DÜŞÜnmeyın bu tÜr Şeylerı.rabbım herŞeyı dÜŞÜnmÜŞte Öyle yaratmıŞ

canim kisiden kisiye degisen bi durummus vajinanin sonraki durumu..toplatmak icin sonradan ameliyat olanda cok var
bi de bebegin iriligiyle de alakali diyorlar.. koca kafali iri bebekler annede hasar birakiyor biraz diyorlar... hayirlisi olsun daha erken takma kafana..son haftalarda doktorla beraber karar vermeniz en iyisi bence

Kızlar bence bÖyle dÜŞÜnmeyİn eĞer Öyle bİr soun olsaydı annelerİmİz boŞanırdı heralde.nİnelerİmİz5-6 Çocuk yapmıŞlar yıllardırda geÇİnİyolar ben bu kadar genİŞleme olacaĞını sanmam Öyle olsa kİmse yapmazdı zaten emİn olun.
DÜŞÜnmeyİn bu tÜr Şeylerİ.rabbİm herŞeyİ dÜŞÜnmÜŞte Öyle yaratmıŞ

benim tanidigim bi kac kisi var dogumdan sonra vajinanin sarkmasi ve toplanmamasi yuzunden bosanicak duruma gelip ameliyat olan.. ama herkes de olucak diye de olmayacak diye de bisey yok bence

doğumdan sonra yapılıcak egzersizler var kegel gibi bunlarla sıkılaşması mümkün bir araştırın isterseniz umarım bir sorun yaşamazsınız yaşasanızda çözümleri var bunu dert etmeyin...sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle:nazar:

evet bende etrafımdan duydum evliliğini etkileyen kişileri.doğum sancısı çek,kesik acısı derken bi vajina toplanması ameliyatı valla biz bayanların işi zor hem bebeklerimize bakacak hem beylerimizi mutlu edeceğiz hem de biz olacağız gerçekten işimiz zorr

En iyi cozum kegel egzersizleri, hamilelikte baslayin yapmaya, cunku normal dogumda cocugu iterken kegel egzersizinde calistirdigimiz kaslari kullanacagiz, kaslar ne kadar guclu olursa itme o kadar basarili olur. birde dogumdan sonra vajinanin eski haline donmesi cok daha hizli oluyormus. Oturdugunuz yerde yapin, disardan belli olmadigi icin her yerde yapilabilir :)

bu kegel egzersizi nasıl yapılıyor doğru kası çalıştırdığımızı nereden bileceğiz? ben internette araştırdım ama illa önce bir uzman gözetiminde yapılması gerkiyor deniliyor...

arkadaşlar ben doktoruma doğumdan sonra vajen daraltması gereklimi diye sorduğumda biz genelde 4-5.ci doğumlardan sonra yapıyoruz demişti.ilk bebişimden sonra bir sorun olmadı eski haline dönüyor ama 2.de ne olur bilmem ama değişiklik olacağını sanmıyorum

canım benım ıkı cocugum var ıkısıde normal hıcbır rahatsızlıgım olmadı
dogumun sonrası bır ıkı gun yasadıkların sankı zor gecmıs gıbı gelıyor ama bebegın vucudundan ayrılmasıyla yasadıgın rahatlık tarıf edılebılecek gıbı degıl sezeryan olanlar yatak dosek daha yatarken sen ayaga kalkıp bebegının tadını anında cıkarabıleceksın Allah hayırlı dogumlar nasıp etsın

doktorlar artık sezeryana almak için ne uydurcaklaırnı şaşırıyorlar. sezeryan hem maddi hemde zaman olarak işlerine geliyor. mesala normal doğuma aniden girecekler ama sezeryan programlı tabi işlerine geliyor bence bunca senelerdir yapan nasıl yapmış nonrmal doğumu.

evet canım endişeye gerekyok 8 yıl önce normail doğum yaptım doğum dan sonra hemen ayağa kalkabiliyosun kendi adıma yazıyorum çok rahattı.hiç bir sorun olmadı.

Arkadaşlar kegel egzersizi falan demişiniz..Bende internette görmüştüm doktoruma danıştım hamilelikte yapılmaz dedi.Biz onu doğum sarkmalarını gidermek için öneriyoruz dedi.Bence doktorunuza danışmadan yapmayın..ınternetteki herşeyede inanmamak lazım ..

sağolun bayanlar,artık rabbim hangi doğum şeklini nasip ederse o olacak.sağlıcakla bebişlerimize kavuşalım da herşeyin bi çaresi olur elbet.

Back
X