Doğuma Hazırlık Normal doğumla ilgili merak ettiğim bişey var?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bilgmuh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
144
-61
86
İzmir
Arkadaşlar doğumda plasenta bebekle beraber geliyor mu yoksa o da ayrı mı doğuyor?

Hayır ayrı doğuyor canım bebeğin doğumundan sonra genelde 5 dakika içinde çıkartılıyor.

Peki nasıl çıkarıyorlar onu, annenin yine ıkınması filan mı gerekiiyor?

Canım öncelikle korkulacak bir şey yok onu söyleyeyim:))bebeğin doğduktan sonra plasentanın ayrılma belirtilerini gözlerler masaj yaparlar 5 dakika içinde dediğim gibi genelde ayrılıyor vajinanın ağzına geliyor ve elle yavaşça çıkarılıyor ıkınmana falan gerek yok:)

Unutmadan normalde kitaplarda yada internette annenin ıkınarak yardım etmesi gerek deniyor ama anne zaten yorulmuş oluyor pratikte öyle olmuyor yani:)biryerde okursan diye söyledim bunuda yanlış bilgi olmasın:)

hemen ardından çıkıyor canım hiçbişey hissetmiosun
zatn cocugun kafası cıktıntan sonra tum acıların sancıların o anda bıtıyor .. gerısı kolayca gelıyor
ve 5 dk ıcınde de plesantan cıkıyor.

Ben burda soylenenlerin aksine ikinilmasi gerekiuor diyorum.iki doğum yaptım.
Ama öyle zor birşey değil neticede bebek çıkmış oluyo ,rahatloyotsun.azicik ikininca çıkıyo..
Allah hayırlı doğumlar versin herkese..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…