Doğuma Hazırlık Normal doğumu beklemek :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Angiedare

sonreír 😇
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
1.991
4.368
333
İstanbul
Merhaba anneler ve anne adayı arkadaslar. 40. Haftam yarın doluyo ve dogumu bekliyorum. Iki gun once 3 cm açılma vardı ama sancı ve baska bi ibare yok henüz. Cok gerildim ve stres oldum :( herkes doğur artık diyip duruyo Dr um bile :/ sanki ben istemiyorum. Dr um 40. Hafta bitince en fazla iki gun bekleyip sezeryana alıyor. Elbetteki hayırlısı olsun ama sezeryandan da korkuyorum. Sizlerin tecrübeleri nasıldı ? Yada benim gibi bekleyenler var mi? Icimi rahatlatcak bişeyler duymaya cok ihtiyacım var :(

Merhaba anneler ve anne adayı arkadaslar. 40. Haftam yarın doluyo ve dogumu bekliyorum. Iki gun once 3 cm açılma vardı ama sancı ve baska bi ibare yok henüz. Cok gerildim ve stres oldum :KK43: herkes doğur artık diyip duruyo Dr um bile :/ sanki ben istemiyorum. Dr um 40. Hafta bitince en fazla iki gun bekleyip sezeryana alıyor. Elbetteki hayırlısı olsun ama sezeryandan da korkuyorum. Sizlerin tecrübeleri nasıldı ? Yada benim gibi bekleyenler var mi? Icimi rahatlatcak bişeyler duymaya cok ihtiyacım var :KK43:

canım merhaba rabbim gönlüne göre verir inşallah..
ben 39+6'da doğum yaptım. o da paşa kendisi gelmedi doktorumun alttan çatı muayenesi esnasında suyum patladığı için doğum başladı ama allahın izni ile çok şükür 2,5 saatte epiduralli normal doğumumu yaptım.
39+4'te iken doktorum en fazla 41. haftaya kadar bekleriz. o zamana kadar gelmezse suni sancı verip açılma ve bebeğin geliş durumunu görürüz ona göre yol alırız demişti.. yani benim doktorum son ana kadar normal doğum olması gerekliliğini savunuyordu..
eğer senin de çatın müsaitse/ bebeğin gelişi uygunsa ve sen de normal doğum yapmak taraftarı isen doktorunla bunu çok net konuş.. çünkü doktorlar daha kolay olduğu için özellikle sezaryene yönlendirebiliyorlar..
belki ben sana bunları yazarken sen doğuma gidiyorsundur :D gönlünü ferah tut en nihayetinde öyle veya böyle bebeğini kucağına alacaksın.. pozitif düşün normal veya sezaryen bebeğin ve sen sağlıklı olun bundan güzel nimet olmaz..

canım merhaba rabbim gönlüne göre verir inşallah..
ben 39+6'da doğum yaptım. o da paşa kendisi gelmedi doktorumun alttan çatı muayenesi esnasında suyum patladığı için doğum başladı ama allahın izni ile çok şükür 2,5 saatte epiduralli normal doğumumu yaptım.
39+4'te iken doktorum en fazla 41. haftaya kadar bekleriz. o zamana kadar gelmezse suni sancı verip açılma ve bebeğin geliş durumunu görürüz ona göre yol alırız demişti.. yani benim doktorum son ana kadar normal doğum olması gerekliliğini savunuyordu..
eğer senin de çatın müsaitse/ bebeğin gelişi uygunsa ve sen de normal doğum yapmak taraftarı isen doktorunla bunu çok net konuş.. çünkü doktorlar daha kolay olduğu için özellikle sezaryene yönlendirebiliyorlar..
belki ben sana bunları yazarken sen doğuma gidiyorsundur :KK70: gönlünü ferah tut en nihayetinde öyle veya böyle bebeğini kucağına alacaksın.. pozitif düşün normal veya sezaryen bebeğin ve sen sağlıklı olun bundan güzel nimet olmaz..
Cok tesekkur ederim canım Allah razı olsun. Sana da gelmis gecmis olsun bebeğini gule gule buyut Rabbim ona guzel ve uzun bi ömür nasip etsin insallah. Merak ettigim seylerin basında da suyum patlamazsa nasıl patlatacaklariydi. Muayene de patlayınca cok canin yandı mi ?

Cok tesekkur ederim canım Allah razı olsun. Sana da gelmis gecmis olsun bebeğini gule gule buyut Rabbim ona guzel ve uzun bi ömür nasip etsin insallah. Merak ettigim seylerin basında da suyum patlamazsa nasıl patlatacaklariydi. Muayene de patlayınca cok canin yandı mi ?

çok teşekkür ederim güzel dileklerin için..
canım benim suyum bilinçli patlatılmadı doktor muayene ederken kendiliğinden patladı.. belki de zaten çok aşağıdaydı doktor eliyle dokununca patladı.. ama ben hiçbir şey hissetmedim.. bir ıslaklık oldu zaten uzanıyordum doktor doğumun başladı dedi.. aa gerçekten mi demişim.. inan ben çok sakindim annemle eşim duymuş sesimizi dışardan panik olmuşlar.. benim rahatlığımı görünce onlar da sakinlediler..
muayeneye giderken annem bugün olmazsa yarın doğurursun sen karnın resmen aşağı sünmüş demişti.. belki muayenede olmasaydı eve dönerken olacaktı demek ki vakti gelmiş..
bakma sen onun bunun dediklerine.. rabbim bir yazı yazmış muhakkak olacak allahın izni ile..

Elbette ki yazılan olur canım. Ben kendimi en bastan her türlüsüne alıştırmaya calisiyorum ama sagolsunlar esim annem babam hatta komşular bile doğur artık su cocuğu ne zaman doğuracaksın baskısıyla bunalttilar. Onlar boyle yaptikca ben sakin kalmaya calisiyorum. Yarın kontrole gidicem bakalım insallah açılma olmuştur ve dogum baslar :/ tekrar tesekkur ederim canım icim ferahladi biraz :KK200:

Elbette ki yazılan olur canım. Ben kendimi en bastan her türlüsüne alıştırmaya calisiyorum ama sagolsunlar esim annem babam hatta komşular bile doğur artık su cocuğu ne zaman doğuracaksın baskısıyla bunalttilar. Onlar boyle yaptikca ben sakin kalmaya calisiyorum. Yarın kontrole gidicem bakalım insallah açılma olmuştur ve dogum baslar :/ tekrar tesekkur ederim canım icim ferahladi biraz :KK200:
Doğumunuz nasıl gerçeklesti çok merak ediyorum neler hissettiniz ne gibi belirtileriniz oldu

Arkadasin gecmisini merak edip okudum. İnsallah simdi iyidir bebegiyle mutlu saglikli ilgileniyordur. Tekrar gecmis olsun.

Arkadasin gecmisini merak edip okudum. İnsallah simdi iyidir bebegiyle mutlu saglikli ilgileniyordur. Tekrar gecmis olsun.
Merakınız ve ilginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. 40+2 de suyum azaldığı icin acil sezeryan oldum. Bebeğim Kakasini yapmıştı ve mekanyumla birlikte amniyon sıvısından da bir miktar yutmuş. Doğar doğmaz midesini yıkamışlar sonra da bebek yogun bakıma aldılar. Hem enfeksiyonu hem sarılığı hem kan degerlerinin bazıları yüksekti solunumu kötüydü kan şekeri surekli düşüyordu. Ilk günler kabus gibiydi :( dayanmak cok zor oldu. Sezeryan oldum ama ne acımı bildim nede ağrımı. Taburcu oldugum halde her gun hastanedeydim. Hem süt sağdım hemde yavrumu gormuş oldum. Allah'tan çalıştığım hastanedeydik herkes tanıdıkti cok iyi baktılar oğluma ve benimde icim rahatti biraz olsun. Günden gune toparladı kuzum. 14 gun kaldı yoğun bakımda. Bugun 18 günlük ve şükürler olsun ki evimizdeyiz. Bizimki biraz zorlu oldu Rabbim kimseye yaşatmasın herkese hayırlı kolay doğumlar ve yavrularını sağlıklı sihhatli kucaklarına almayı nasip etsin.

Merakınız ve ilginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. 40+2 de suyum azaldığı icin acil sezeryan oldum. Bebeğim Kakasini yapmıştı ve mekanyumla birlikte amniyon sıvısından da bir miktar yutmuş. Doğar doğmaz midesini yıkamışlar sonra da bebek yogun bakıma aldılar. Hem enfeksiyonu hem sarılığı hem kan degerlerinin bazıları yüksekti solunumu kötüydü kan şekeri surekli düşüyordu. Ilk günler kabus gibiydi :KK43: dayanmak cok zor oldu. Sezeryan oldum ama ne acımı bildim nede ağrımı. Taburcu oldugum halde her gun hastanedeydim. Hem süt sağdım hemde yavrumu gormuş oldum. Allah'tan çalıştığım hastanedeydik herkes tanıdıkti cok iyi baktılar oğluma ve benimde icim rahatti biraz olsun. Günden gune toparladı kuzum. 14 gun kaldı yoğun bakımda. Bugun 18 günlük ve şükürler olsun ki evimizdeyiz. Bizimki biraz zorlu oldu Rabbim kimseye yaşatmasın herkese hayırlı kolay doğumlar ve yavrularını sağlıklı sihhatli kucaklarına almayı nasip etsin.
Rabbim bir daha yaşatmasın rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin çok geçmiş olsun

Merakınız ve ilginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. 40+2 de suyum azaldığı icin acil sezeryan oldum. Bebeğim Kakasini yapmıştı ve mekanyumla birlikte amniyon sıvısından da bir miktar yutmuş. Doğar doğmaz midesini yıkamışlar sonra da bebek yogun bakıma aldılar. Hem enfeksiyonu hem sarılığı hem kan degerlerinin bazıları yüksekti solunumu kötüydü kan şekeri surekli düşüyordu. Ilk günler kabus gibiydi :KK43: dayanmak cok zor oldu. Sezeryan oldum ama ne acımı bildim nede ağrımı. Taburcu oldugum halde her gun hastanedeydim. Hem süt sağdım hemde yavrumu gormuş oldum. Allah'tan çalıştığım hastanedeydik herkes tanıdıkti cok iyi baktılar oğluma ve benimde icim rahatti biraz olsun. Günden gune toparladı kuzum. 14 gun kaldı yoğun bakımda. Bugun 18 günlük ve şükürler olsun ki evimizdeyiz. Bizimki biraz zorlu oldu Rabbim kimseye yaşatmasın herkese hayırlı kolay doğumlar ve yavrularını sağlıklı sihhatli kucaklarına almayı nasip etsin.
Geçmiş olsun canım Allah yavrunun acısını göstermesin sağlıkla sıhhatle kucağından inmesin bebeğin.. Tüm hamişlerimize Allah hayırlı kolay doğumlar nasip etsin.

Geçmiş olsun canım Allah yavrunun acısını göstermesin sağlıkla sıhhatle kucağından inmesin bebeğin.. Tüm hamişlerimize Allah hayırlı kolay doğumlar nasip etsin.[/QUOTE
Aminn canım insallah. Rabbim kimseye yaşatmasın cok zordu. Bi taraftan icin yanıyor ama bi yandan da guclu olmak zorundasın hem bebeğine hissettirmemek icin hemde üzülüp sütun kesilmesin diye. Cok sukur ki hepsi bitti. Simdi düşünüyorum da ne hazırlıklar yaptım hamileliğim boyunca surekli araştırdım burdan herkesin hazırlıklarını takip ettim onu mu giydireyim bunu mu diye kac gun araştırdım odasının süsleri icin nerelere gittim neler aldım hastaneye nerdeyse bi haftalık kıyafetini götürdüm ama Rabb'imin planı yazısı bizimkine hic benzemiyor. Yavrum doğdu kucağıma bile alamadım günlerce. Bi çorap bile giydiremedim. Günlerce çıplak yattı kuzum. Onun icin dua edin bol bol hayırlısını versin Rabbim sağlıklı sihhatli versin. Sonra herseyi olur hersey alınır.

Amiinnn Ne güzel demişsin Allah hayırlısını versin diye. Normal doğum olsun, ay şekeri süsü püsü her şeyi tamam olsun, aman odası bitmedi napıcam diye dertlenmemek gerek. Sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin Allah, gerisi teferruat...

Back
X