Normal doğurmak istiyorum kimse destek olmuyor, sahi ne zaman belli olacak ??

moonkubra

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2023
19
19
3
29
Selam anneler; Normal doğurmak istiyorum kimse destek olmuyor, sahi ne zaman belli olacak ??
Doktor bunu ne zaman belirliyor ? Doktorumu yeni değiştirdim o süreci anlatmıştım. Doktorum biraz normal doğumcu. Bu da bana kendi kendime cesaret verdi ama küçükken geçirdiğim ve atlattığım epilepsi geçmişim var ve zor bi hamilelik geçirdiğim için ailemde hiç kimsenin normal doğurmama inancı da isteği de yok.. Çok merak ediyorum nasıl olacak

Akışına bırakıp her iki doğuma da hazırlıklı olsan daha iyi olur bbence bazen son dk ya kadar belli olmuyor doğum şekli ve bir fark yok nerdeyse iki doğum arasında

Kesinlikle gerekmedikçe sezeryan olmayın derim ilk iki normal üçüncü sezeryan oldum iki doğum arasında nasıl fark yokmuş yedi yıl geçti hâlâ pişmanlığı içimdedir,önceden iki normal doğum sonrası yine dümdüz bir karnım vardı sonrasında eski kilomu bırakın beş kilo daha zayıf olduğum halde şişkin bir karın bırakıyor size ayrıca orada oluşan sallanan iğrenç bir deri parçası sırf bunun için ameliyat olmak istiyorum kıyafetlerden bile belli oluyor düşünün,sırf çocuğun kilosunu büyük hesapladıklarından o kadar normal doğamayacak gibide değilmiş ama bazı doktorların işine geliyor ayrıca sezeryanın iyileşme süreci çok daha uzun normal doğum ile kıyaslanamaz bile siz iki doğum arası fark yok diyenlere asla kulak asmayın inanın bir sezeryan yerine şimdiki aklımla üç normal doğum yapmayı yeğlerim

Aleyküm selam. Doğumun şekli doğum zamanı belli olur. Normalde olması gereken kesin sezaryen gerektiren hayati bir tehlike var veyahut bebekte veya annede bir sağlık sorunu sebebiyle normal doğum yapılamayacaksa sezaryen yapılır. Bu sebepleri de hepsini bilemesek de az çok bilmek gerekir aslında. Mesela günümüzde en çok sezaryen sebebi olarak çatı darlığı, miad aşımı, bebek iriliği gibi çoğunun da sezaryen olmasına gerek olmadığı halde doğum bile başlamadan doktor yönlendirmesi ve de annenin de onayı ile sez. yapılıyor. Başta sizin doğuma dair bilinçlenmeniz lazım. Bunun için hastanelerde ücretsiz veya özel olarak doğuma hazırlık eğitimi veriliyor. Normal doğum yapmak fıtratımızda var. Ve de hiç de öyle anlatılan gibi korkunç, dayanılmaz bir şey değil. 2 şekilde de doğum yapmış biri olarak ilk doğumumda kafam çalışsaydı ilkinde de normal doğum yapmak isterdim. 2.de normal oldu. Ve kasılmalar zart diye başlayıp birden öyle apar topar hastaneye gitme durumu olmuyor. Baştan ufak ufak alıştıra alıştıra başlar, günlük yaşantınıza devam edersiniz rahat rahat. Doğum vakti geldiğinde düzenli bir şekilde belli aralıklarla, git gide arası kısalarak, aynı zamanda kasılmanın kalış süresi uzar (en fazla 1 dk falan sürer genelde) ve de kasılmanın şiddeti artmaya başlar. Kasılma dediğimiz rahim top gibi toplanıp kasılır ve bebeğinizi doğum kanalına doğru iterek bebeğinizin doğmasını sağlar. 3.trimesterin erken haftalarında yalancı kasılmalar olur. Bunlar doğuma hazırlık provası gibidir. Zaman zaman düzensiz bir şekilde kasılmalar olur ve de kısa sürer. Bunlar doğumun başladığını göstermez. Yukarıda bahsetmiş olduğum düzenli kasılmalar ise doğumun başladığını gösterir. Genelde dakikada bire düştüğünde hastaneye gidilmesi gerektiği söylenir. Çünkü doğumun erken evresinde gidildiğinde hastane ortamı yerine evde bu süreci geçirmek daha rahat ve kolay olabilir. Fakat hastane yakın değil de uzak ise ona göre hareket edilip daha önceden gidilebilir. Kişi nasıl rahat edecekse tercihini yapar. Son haftalarda nişan gelebilir. Bu da doğumun yaklaştığını gösterir, başladığını değil. Bu tıkaç yani nişan, rahim ağzını tıkayarak enfeksiyonlardan korur. Doğum yaklaştığında rahim ağzının yumaşaması ile vücut dışına atılır. Sümüğümsü ya da jölemsi kıvamdadır, hafif pembe,kırmızımsı,kahverengi renkli ya da renksiz olarak gelebilir. Nişan geldikten 2 gün sonra da doğum başlayabilir 1 hafta sonra da belli olmaz. Su gelmesi de doğum için hastaneye gitmeyi gerektiren sebeplerden bir tanesidir. Su geldikten sonra genellikle doğum kasılmaları da başlar. Fakat bebeğin enfeksiyon kapma riskine karşı hastanede bu süreci beklemek gerekir. Kasılmalar 12-24 saat içinde başlamaz ise suni sancı desteği verilebilir. Bebeğin annenin gidişatın durumuna göre birlikte karar verilir. Veya kanama olduğunda hastaneye gidilmesi gerekir. Bana soracak olursanız normal doğum çok güzel bir deneyimdi. Bu süreçleri yaşayarak bebeğinize kavuşmak çok güzel bir duygu. Hemen ayaklanabilmek, bebeğinizle ilgilenebilmek, o doğum gerçekleştirildiğindeki mutluluk, rahatlıkla emzirebilmek ve de hemen hareketli olabilmek çok güzel. Sezaryen olmak da tü kaka değil elbette mecbur kaldığımız durumlar olabiliyor. Bebeğin hayatı tehlikedeyse annede yüksek tansiyon,kolestaz, başka ciddi bir hastalık var ise ya da bebeğin plesantasında, bebekte önemli normal doğuma engel bir durum var ise sezaryen olabiliriz.Doğum sürecinin gidişatına göre doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz. Bir video vardı bulabilirsem onu da atarım inşallah izlemenizi tavsiye ederim. Sormak istediğiniz bir şey olursa da sorabilirsiniz.

Çok özür dilerim dakikada bir yazmışım, 5 dakikada bir yazacaktım. Öyle bir şey yok. Görememişim . Düzenleme süresi de geçmiş. Okuyup uyan olmaz inşallah. Kasılmalar uyutmuyorsa, dinlenince, ılık bir duş aldığınızda geçmiyor ise ve de düzenli 5-10 dakikada bir geliyorsa doğum başlamış demektir. Başta 30 dakikada bir veya daha uzun sürede gelir git gide kısalır.

Son düzenleme:
Valla çok güzel yazmışsınız. Bundan kaç kadın yararlanacak bir fikri olacak. Ellerinize sağlık

Çook teşekkür ediyorum uzun ve net bir dille çok güzel anlatmışsınız.. Evet bilinçsizliğimizde var bir yerde ama sayenizde bir çok şey daha öğrenmiş olduk bende tekrar detaylıca araştıracağım

Sezeryan olun me olacakkı .
Valla gunumuzde teknolojının nımetlerınden faydalanmak gerek
Tabi normal dogurmak ıstemenızde sızın secımınız ama sezeryanda kotu degıl yani ben ıkı cocugumuda sezeryan dogurdum pısman degılım

Sezaryen bir teknoloji değil hanımefendi, bir kolaylık da değil. Hayat kurtaran bir ameliyat. Annede veya bebekte normal doğuma engel bir sağlık sorunu var ise veya yine doğum sürecinde hayati bir risk, normal doğum sezaryen doğumdan daha tehlikeli ise sezaryen yapılması gerekir. Elbette en sağlıklısı hem anne hem bebek için öncelikle uygun koşullar var ise normal doğumdur. Yok normal doğumun riski sezaryenden daha çok ise anne ve bebek için en sağlıklısı sezaryen ameliyatıdır. Benim ilk doğumum sezaryen 2.si normal doğum oldu. 2 süreci de yaşadım. Gerekmedikçe ameliyat olmadığımız gibi, gerekmedikçe sezaryen ameliyatı olmaktan da kaçınmalıyız.

Rica ederim. Evet ilk doğumlarda genelde böyle bilinçsizlik oluyor. O yüzden bir doğuma hazırlık eğitimi almanız çok iyi olur. Attığım videolar bile doğuma bakış açınızı değiştirebilir. Doktor ile iletişiminiz de çok önemli. Birlikte kararlar alın, bu sizin doğumunuz doktorun değil. Doktor gerekli muayene,tetkikler,gerekirse müdahale etmek ve bilgilendirmek için var. Sizin de doğumda söz sahibi olduğunuzun bilincinde olun. Ve buna saygı gösteren bir doktor ile doğumunuzu gerçekleştirin. Böylelikle doğuma,anneye,bebeğe saygısı olan bir doktor ile travma yaşamadan bir doğum gerçekleştirebilirsiniz. Diğer türlü doğumdan sonra keşke şöyle deseydim, keşke şöyle yapsaydım veya yapmasaydım, keşke şunu dinlemeseydim vs diyebilirsiniz. Yani bir sürü keşkeniz kalmasın. Hayatımızdaki nadir süreçlerden biri doğum ve çok özel. Ona göre tercihlerinizi yapıp, hazırlanmanızı ve bilinçlenmenizi tavsiye ederim. Ama internetten araştırarak değil de bir uzmandan daha faydalı olacaktır. Zira internetten ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış bilemeyebiliriz. Yakınınızdaki devlet hastanelerinde doğuma hazırlık kursu var ise katılın derim.

Benim fikrim böyle nokta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…