Normal mi Sezaryan mı?

canım tüp bebekte gebelik 40 haftayı geçiyor ve rahimde istenilen açılma gerçekleşmiyor.sitede takip ettiğin normal doğum yapan tüp bebek gebeliklerinde de aynen böyle oldu. yurt dışında normal doğum konusunda ısrar şundan kaynaklanıyor. oralarda bizim gibi bir sosyal güvenlik kurumu yok. sağlık ödenekleri özel sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. sezaryen ödenecek fiyatın artmasına neden olduğu için sigorta şirketleri yoğun bir normal doğum kampanyasına girişmiş. çok da başarılılar. yanlış anlaşılmasın normal doğumu kesinlikle eleştirmiyorum düşünen arkadaşları da tebrik ediyorum. önlerinde saygı ile eğiliyorum :42:
normal doğum için etrafında hiç doğum yapmamış her şey naturel olmalı diyen genç nesil -hoş bizim gebeliğimiz bile doğal değil- ve binbir zorluk yaşadığını ballandıra ballandıra anlatan sonrasında ama normal doğum en iyisi diyen ninelerin, bebeğine rahat bakamazsın, ilk onu sen göremezsin ve en önemlisi sütün hemen gelmez bebeğin rızkına engel olursun diye üzerine bi de manevi yük yükleyen konu komşu teyzelerin gazına gelme canım. gebe kalma sürecimiz çok zorluydu. ama tüp bebek bu kıymetli bebek buna bi şey olursa bir daha o anları yaşamak zorunda kalırsın kesinlikle serzaryen diyen yakın akrabaların rüzgarına da kapılma. mühim olan senin ne istediğin. sezeryan anne için zor bir süreç eğer düşünürsen etrafında sana bakacak biri ve ilgili bir eşin var mı onu tart. karar senindir.
ben 30 yaşındayım ilk bebeğimi kaybettim. sorunumuz büyük ve bir daha tüp bebek şansımız dahi olmayabilir. ben normal doğum riskini göze alamayacağım canım. tabi herkes kendi şartları içinde bu konuyu değerlendirmeli. umarım kararın hakkında hayırlı olandır :nazar:

bende herşey normal gittiği sürece doğal doğumdan yanayım,öyle istiyorum bu deneyimi yaşamayı çok istiyorum..ama şartlandırmamak lazım oan ki süreç ve şartlar neyi gerektirirse risk almada doğrusu neyse o yapılmalı..mesela şuan makat geliş duruyor bebeğim ama dönebilir inş.zaman çok daha
zaman geçtikçe büyüdüğü için zorlanacak sadece..

makat gelişte normal doğum olabiliyor ama çok riskli,dr.da o riski almam ben diyor,
ama çok aşırı bir doğal doğum manyapı bir doktorum var,dr.a güvenmek en iyisi galiba..

canım tüp bebekte gebelik 40 haftayı geçiyor ve rahimde istenilen açılma gerçekleşmiyor.sitede takip ettiğin normal doğum yapan tüp bebek gebeliklerinde de aynen böyle oldu. yurt dışında normal doğum konusunda ısrar şundan kaynaklanıyor. oralarda bizim gibi bir sosyal güvenlik kurumu yok. sağlık ödenekleri özel sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. sezaryen ödenecek fiyatın artmasına neden olduğu için sigorta şirketleri yoğun bir normal doğum kampanyasına girişmiş. çok da başarılılar. yanlış anlaşılmasın normal doğumu kesinlikle eleştirmiyorum düşünen arkadaşları da tebrik ediyorum. önlerinde saygı ile eğiliyorum :42:
normal doğum için etrafında hiç doğum yapmamış her şey naturel olmalı diyen genç nesil -hoş bizim gebeliğimiz bile doğal değil- ve binbir zorluk yaşadığını ballandıra ballandıra anlatan sonrasında ama normal doğum en iyisi diyen ninelerin, bebeğine rahat bakamazsın, ilk onu sen göremezsin ve en önemlisi sütün hemen gelmez bebeğin rızkına engel olursun diye üzerine bi de manevi yük yükleyen konu komşu teyzelerin gazına gelme canım. gebe kalma sürecimiz çok zorluydu. ama tüp bebek bu kıymetli bebek buna bi şey olursa bir daha o anları yaşamak zorunda kalırsın kesinlikle serzaryen diyen yakın akrabaların rüzgarına da kapılma. mühim olan senin ne istediğin. sezeryan anne için zor bir süreç eğer düşünürsen etrafında sana bakacak biri ve ilgili bir eşin var mı onu tart. karar senindir.
ben 30 yaşındayım ilk bebeğimi kaybettim. sorunumuz büyük ve bir daha tüp bebek şansımız dahi olmayabilir. ben normal doğum riskini göze alamayacağım canım. tabi herkes kendi şartları içinde bu konuyu değerlendirmeli. umarım kararın hakkında hayırlı olandır :nazar:

ya bak simdi benimkide tup,neden acilmiyo ki acaba ne fark oluyor?
Allahim yardim etsin bize,
normal gebelik surecim cok rahat geciyor sanki hic hamile degilmisim gibi,:nazar:
yani bu kisiye gore de degisiyor tabi de,
canim ben fransa da yasiyorum, para yonunden normal dogum yaptiracaklarini sanmiyorum cunku burda zenginde olsan fakirde olsan,gebeligin 6.ayindan itibaren devlet in guvencesinde oluyosun hic biseye para vermedigin gibi dogumdan iki ay once onlar sana veriyor ihtiyaclarini alabilmek icin,
ve de cocuk uc yasina gelesiye kadar maas bagliyorlar,
tanidigim tup yaptiran kimse de yok, dogumlari nasil oldu bilmiyorum,
neyse ben bu konuyu doktora gidince bi sorayim

bende normal dogum düsünenlerdenim..ilk dogumumda normal suda oldu.hastaneye gitmemiz falan toplamda 2 saatte:nazar: hersey olup bitti Allaha sükür.uzun sürseydi belden igne kesin vurdururdum ama:)) simdide kismet olursa tabiki, hersey yolunda giderse normal yaparim.Allahim herkese kolay dogumlar nasip etsin insallah banada.bir nefeste kurtulalim..Ve saglicakla yavrularimizi kucagimiza almayi(AMiN):emir_bebek:

hamile kalmadan önce yok asla sezaryen istemem illede normal doğum derdim bekara karı boşamak kolay ya :66:
ancak biliyorsunuz ilk baştan bebeğimde düşük tehlikesi vardı 3 ay yattım sonra tam herşey yoluna girdi dediğimi anda asla yaptırmam dediğim amniyosentezi yaptırmak zorunda kaldım şükür meleğim sağlıklı
o yuzden zaman ne gösterir bilemiyorum tabiiki gönlüm normal doğumdan yana ama bir sıkıntı olursa tabikide hemen sezaryana dönerim o yzden hayırlısı diyorum bebek neyi gösterirse o olacak yani
ama doktorum normalden yana henuz hiç konusmak doğum şeklini 32. haftada gittiğimde konuşacağız

ben 2007de sezeryanla doğum yaptım son dakikaya kadar normal denmişti muayneye gittiğimde sezeryana aldılar valizim bile doğumdan sonra geldi :) planlamak ve doktora ısrarcı olmak gereksiz ne gerekiyorsa o yapılıyor zaten ancak insanın elinde değil heyecan ve bir bilinmezlik olunca sürekli düşünüyor kafası karışıyor... çok arkadaşım normal die tutturup suni sancıyla acı çeken sonrasında sezeryana alınan çektiği sancılar boşa giden.. doktora bırakın kafanızı fazla düşünüp yormayın....:49:

Back
X