Normal olabilir mi bu sorunum ?

kirmiziojeler

Sahiler Düş, Düşler Sahi
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2009
49
0
286
İstanbul
Merhabalar ;
Ben 1 yıldır nişanlı , evlenmek için zamanını bekleyen ki ; gelmeyecek gibi gözüküyor :(
22 yaşında biriyim . Ev eşyası çeyiz derken kendimi o kadar çok kaptırmışım ki Şubatta evlenelim diye tutturdum nişanlıma ... Ama o zamanın olduğunu düşünüyor . buda beni çk üzüyor .Ben yuvam olsun her gece onunla uyuyayım istiyorum ama o isteksiz :) her erkek gibi diyor bazıları ama zannetmiyorum .
Bende kendi kendime bir soru sordum acaba ben evlenmek değilde sadece bir evim mi olsun istiyorum ?
Lütfen akıl verin çıkamıyorum işin içinden :(

cevabını sen vermişsin aslında sen ev eşyaları almanın yeni bir hayata başlamanın heyecanı içerisindesin
ama normal olanda bu zaten o yüsden sende bi problem yok
insanlar nie nişanlanırlarki
elbette evleniceksiniz ve şuan hazırlık aşamasındasınız
nişanlın neyi bekliomuşki acaba

Zamanı varmış ... Ailevi sorunları varmış bide sütüne ortaca görümcem demez mi bari gelinliği almaya beraber gidelimde bu sefer doğru dürüst bişey giy diye nşanda çok çikrinmişim söylenicek şey mi bu şimdi ?

hevesim hep kursağımda kalıyor evlilikten bile vazgeçebilirim o kadar yani :(

evlenme isteğin ,bir düzen isteğin çok olağan bir durum ...
içinde heves var ,özlemlerin var sevdiğin adamla evli olabilme mutlulığu var ! ama acele etmenin yersiz olduğunu şuan da anlayamazsın !
zamanı bekle ,sabırsız davranmak ,sana ,nişanlına ve belkide ilşkine etki edip ,olumsuza çevirebilir...
seninle evlenmeyi düşünmeseydi zaten nişanlı olamazdınız...
ama evlilik ,evlilik hazırlıkları günümüzde artık çoook ağır ve masraflı ,o muhtemelen bunun yükünü taşıyor ve sabırlı olmak zorunda hissediyor kendini...
sende sabırlı ol,ama içindeki hevesi ertelemeden...
nişanlı olmanın tadı ve farkı var ,onu yaşa ...yerimseniben

Evlilik ha deyince olucak bir şey değil bence...
Evlenmek istemek ve evlenmek çok güzel bir şeydir büyük ihtimalle sevdiğin insanla aynı evi aynı yatağı aynı eşyaları paylaşmak güne birlikte uyanıp birlike uyumak kadar güzel bir şey yoktur bence düşününce..
Fakat evliliğinde zamanı vardır..
Bi ilişki tam rayına oturmadan evlenmek bana göre yanlıştır.. Evliliğe kendini hazır hissetmek lazım ve sonra herkesden duyduğum laf evlilik çok sorumluluk isteyen bir şey ve herkes bunu taşıyamaz..
Özellikle erkekler bu büyük sorumluluğun altından kalkamıcaklarını düşündükleri için biraz uzak dururlar evlilikten gözleri korkar çünkü bu zamana kadar herşey ayaklarına gelmiştir paşa gibi yaşamışlardır aldıkları sorumluluk tırnaklarının ucu kadardır.. Ama evlendiklerinde büyük bi sorumluluk onları beklemektedir.. Yani erteleme sebebi bunlar olabilir..

bu sorunun cevabı sende canım. çeyiz işlerine çok dalıp çok heves edip hayallere kapılmış ve sabırsızlanıyor olabilirsin. nişanlına baskı yapma sen istedin diye evlendik der yarın öbürgün sıkışınca...

Bide şöyle bişey var 7 yıldır beraberiz biz , askerliğini yapmadı ...
Nisanda evlenelim diyorum tamam diyor onunda aklına yatıyor sonra görümcemler bir toplanıyorlar çocuk diyor ki zor evlenmemiz :) Bense bir yuva istiyorum ...

Düş* o konuda çok haklısın bişeylerin yerine oturması lazım ben korkuyorum kaynanam evde ne yiyorsun temizliğe geleyim diye arar bizimkini oda dayanamaz gider anasının yanına diye ama :(

Bide işin feci kötü tarafı var ki sormayın nişanlım ailem istedi diye benle nişanlanmış :) yoksa ona göre zamanı varmış ablasına oda katılıyormuş nişanda çok çirkin olmuşum :) evlilikten kaçıyor aklınca az kaldı pes ederim bende :)

Lapinu sorun kesin onda ama ben çok yıpranıyorum :(:(:( :o

er_ca bunu söylemekte geç kaldın çünkü ben kapırdım bile kendimi çeyiz meyiz ooff offf :(

Evlilik ha deyince olucak bir şey değil bence...
Evlenmek istemek ve evlenmek çok güzel bir şeydir büyük ihtimalle sevdiğin insanla aynı evi aynı yatağı aynı eşyaları paylaşmak güne birlikte uyanıp birlike uyumak kadar güzel bir şey yoktur bence düşününce..
Fakat evliliğinde zamanı vardır..
Bi ilişki tam rayına oturmadan evlenmek bana göre yanlıştır.. Evliliğe kendini hazır hissetmek lazım ve sonra herkesden duyduğum laf evlilik çok sorumluluk isteyen bir şey ve herkes bunu taşıyamaz..
Özellikle erkekler bu büyük sorumluluğun altından kalkamıcaklarını düşündükleri için biraz uzak dururlar evlilikten gözleri korkar çünkü bu zamana kadar herşey ayaklarına gelmiştir paşa gibi yaşamışlardır aldıkları sorumluluk tırnaklarının ucu kadardır.. Ama evlendiklerinde büyük bi sorumluluk onları beklemektedir.. Yani erteleme sebebi bunlar olabilir..

evlenicek sorumluluğu olmayan nişan olaylarına hiç girmicek o zaman

Nisanda evlenelim diyorum tamam diyor onunda aklına yatıyor sonra görümcemler bir toplanıyorlar çocuk diyor ki zor evlenmemiz :) Bense bir yuva istiyorum ...

Düş* o konuda çok haklısın bişeylerin yerine oturması lazım ben korkuyorum kaynanam evde ne yiyorsun temizliğe geleyim diye arar bizimkini oda dayanamaz gider anasının yanına diye ama :(

Bide işin feci kötü tarafı var ki sormayın nişanlım ailem istedi diye benle nişanlanmış :) yoksa ona göre zamanı varmış ablasına oda katılıyormuş nişanda çok çirkin olmuşum :) evlilikten kaçıyor aklınca az kaldı pes ederim bende :)

er_ca bunu söylemekte geç kaldın çünkü ben kapırdım bile kendimi çeyiz meyiz ooff offf :(

bu işin rengi değişik canım ...
o zaman daha farklı düşünceler ve sorunlar var muhakkak !
sen iyice gözden geçir,fazla da hayellere kapılma...
kendi istediği için değil de senin ailenin istemesi ile nişan yapabilecek kadar aciz mi ,aklı neredeymiş...istemiyorsa zorla kız alınmaz ki...
silah mı dayadılar, tehdit mi ettiler...!!
kesinlikle çok iyi düşün ,ki ailesi ile ilgili sorunlarda var anlattığına göre...
bunlara rağmen hevesin hala var ...
en çok düşündüren de bu oldu beni...

Hayatımda 7 yıldır var ara ara bazen yoktu ama hep oldu bunun galiba sorumluluğu var üzerinde ...
Evlendik bu sefer diyicek ki sen istedin de evlendik :) korkuyorum bunu demesinden
Nişan attım ben 5 ay önce bunları düşünerek yapamadı bensiz konuştuk bir süre takmadım yüzüğü seviyeli davrandım ama biliyorum ki onsuz yapamam kokusunu duymam yeter huzuru bulmam için ...
Kızlar galiba artık evlilik konusunu o açana kadar açmıycam ama nasıl ?
Aklımda aldığım çeyizler odamı kaplayan bir sürü eşya ...
Nasıl olucakta evlilikle ilgili konuşmıycam ?

görümceler onun kafasını karıştırıolar
ama bi erkeğin bu kadar tesir altında kalması hiç doğru diil
sen bu insanı sadece kalben mi seviosun yoksa mantığınada yatıomuydu
yani huyu suyu iyimidir gelecekte mutlu olabilcekmisin
tüm sevgini bi kenara at ve bunu düşün

Mantık evliliği olur zaten onla evliliğim çünkü bana özel olduğumu hissettirmiyor yani bazı zaman başkalarına bile daha çekici geliyorumdur eminim ...
Ailemin , arkadaşlarımın yanında mükemmeliz iyi uyum sağlayan mükemmel bir adam ...
Ama başbaşayken bişey eksik dokunuşlar sade ,, kadınsı değil bedenim ona göre ...
Görümcem olayı ise az kaldı patlarım çok az hemde gelinliğimi o beğenecekmiş :D o giyicek ya

SEvgimi attım bunları düşünüyorum bu adamla evlensem ne olur nasıl olur ama aklım diyoki dur böyle kararlara girdiğin zaman başkasına kayıyor kalbin ve hep kötü yönlerini görüyorsun nişanlının ...

iyide bi erkek yanındaki kıza ilgi duymazsa neden onla 7 yıl beraber durur
evlendikten sonra herşey daha da kötü olcakmış gibi gelio bana
22 yaşındasın daha çok gençsin bence yakma kendini
bunlarla uğraşmaya değmez
bu kadar dayanman bile çok büyük bi sabrın göstergesi
bence sen nişanlını diil bunca senenin emeğini bırakmak istemiosun

ona evlilikle ilgili hevesin kaçmış gibi göster. bu sefer o tutuşacaktır.. eminim...

ben alışveriş yapıp birşeyler sürekli almıyordum ama internetten almayı düşündüğüm eşyaları bir klasör yapmıştım hergün gösterirdim bir ara hepsine kusur bulup ilgisizleşmeye başladı. bende o klasörü artık sildiğimi zamanı gelince olduğu kadarıyla gördüğümüzü alırız dedim. o da çok üzülmüştü. herşey iyisi olsun araştırıp alalım diye..

bence odandaki herşeyi kutula kolile ve odandan çıkar bir depoya koy. zaten bu işleri bile yaptığını duysa sevgili nişanlın eğer evlilik istiyorsa tutuşacak ve evlilikten o bahsedicektir.

Askerliğini yapmadan evlenmeyin bence..
Evlenip giderse hayat bu ne olucağı belli olmaz herşey ikinizi açısından büyük bi değişime uğrayabilir...
Yani askerlik bi erkeğin hayatında çok önemli bi rol oynuyor bence..
Mesela bizde erkek arkadaşımla 5. senemize giricez ciddi bi beraberlik söz konusu tabi tanışıklığımız çocukluk yıllarından.. Neyse kız aileleri nişan ister evet çünkü etraftan laf duymak istemezler.. Erkek aileleri ise çocuklarının önce askerliğini yapmasını ister.. Bizde de durum böyleydi ve sonra erkek arkadaşımın ailesinin dediği gibi yapmaya karar verdik.. Çünkü onlara göre askerlikte herşey olabilirdi.. Ve bu yüzden ciddi konular askerlikten sonraya ertelenmeliydi.. Herkes kendine göre haklı aslında..
Nişanlın kaç yaşında bilmiyorum ama aranızda pek bi yaş farkının olucağını zannetmiyorum.. olsa olsa 2-3 yaş vardır.. Ve erkekler geç olgunlaşır.. nişanlında pek olgunlaşmamış biri sanırım.. Onun için erkeklerin, hayatı öğrendikleri sorumluluk sahibi oldukları,onları adam edicek yer olan askerlik ocağına bir an önce gitmesi gerekiyor.. Evliliği sonra düşünün..

evlilik, doğru zamanda, doğru kişiyle yapılırsa güzeldir. doğru kişi olmasaydı 7 senede anlardınız elbette.
yazdıklarınıza göre; beklemenizde fayda var; acele etmeyin derim.
askerliği bekarken aradan çıkarmanız büyük bir avantaj olur. evliyken askere gitmek, asker yolu gözlemek daha zor.
ayrıca; nişanlınız siz istiyorsunuz diye evliliği öne alırsa; her zorlukla karşılaştığında topu size atacaktır, sen istedin vb cümleler kurabilir. bu tür lafları duymamak için bu kadar dile getirmeyin evlilik düşüncenizi bence.

7 yıldır berabersin demek oluyor ki 15 yaşında başlamış bir ilişki. Bazı şeyler değişmiş olamaz mı sence? Acele etme derim ben. Seni kadınsı bulmaması, nişanda çirkin olduğunu söylemesi başkasının etkisiyle olamaz. Görümcen bunları düşünse bile ona söylemeye cesaret edebiliyorsa demek ki adam vermiş bu cesareti.

Açıkcası nişanlınızın, sizin ailenizin zoruyla sizle nişanlanması ve sizin mantık evliliği yapacağız demeniz, yalnızken nişanlınızın tavırları vs. vs. gibi olaylar benim kafamda soru işaretleri oluşturdu.
Nişanlınız nasıl bir zorla sizinle nişanlandı açarsanız memnun olurum. Bence bu çocuk sizinle sanki zoraki nişanlı duruyormuş ve evlilik tarihini uzatıyormuş gibi bir duygu uyandırdı. Yani kendini hazır hissetmemek değil de, ne kadar uzatırsam o kadar kardır gibi bir düşünce var kafasında. Bu da sizi sevmediğini gösterir.
Eğer bu zoraki nişanın nedenlerini yazarsanız daha iyi yorum yaparız gibime geliyor.

Back
X