Normal olan neydi? Ben unuttum da...

Ezgim-ezgi

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
76
188
8
Her tanistigim insanin sacma sapan cikmasi ve benim surekli en temel seyleri tolere etmeye calismamdan biktim.

Soruyorum size
* tartismalarda karsi tarafa saygisini yitirmeyen
* sevgilisine/esine bagirma hakkini kendinde gormeyen ( bazilari boyle bir hakki oldugunu zannediyor )
* sevgilisinin/ esinin en makul hassasiyetlerine en asgari ozeni gosterebilen
*karsisindaki rakip gormeyen
* kompleksli olmayan
*kompleksini karsi taraftan olur olmadik olaylarda cikarma cabasina girmeyen
*ailesiyle esi arasinda dengeyi kurabilen
*kadin erkek esitligine inanan

Erkek yok mu ?

Tamam herkesin bir zafiyeti olabilir. Bunlarin tolere edilmesini de anliyorum. Kendim masallah tolere ede ede bi hal oldum ama konusma adabinin, sayginin en temel seklini yapamayini da tolere etmeyeyim ya.

Bu beklentilerim cok mu buyuk?

Ben bunlari yerine getirebilirken karsimdakinin tam tersi olmasi benim mi sanssizligim, erkeklerin cogu boyle mi ?

Dogru insani degil insan bulamiyorum.

Daha dun evlenmeyi dusundugum adam kiytirik bir mevzu yuzunden bagirip, bagirmasini bagirarak savundu.
Insan gibi iletisim cok mu zor ?

Hanimlar soruyorum gercekten cok merak ediyorum cunku ben bunlari yasadigim iliskilerde goremedim, normal insanlarin iliskileri nasil?

Normali unuttum .
Sizin esleriniz, sevgilileriniz nasil ?

Biraz fazla karamsarlık gördüm yazınızda. Genelleme yapamayız bu konuda. Herkes aynı değildir ama,beklentiniz yüksek değil.
Hakkınız olanı bekliyorsunuz. Umarım bulursunuz.

Her tanistigim insanin sacma sapan cikmasi ve benim surekli en temel seyleri tolere etmeye calismamdan biktim.

Soruyorum size
* tartismalarda karsi tarafa saygisini yitirmeyen
* sevgilisine/esine bagirma hakkini kendinde gormeyen ( bazilari boyle bir hakki oldugunu zannediyor )
* sevgilisinin/ esinin en makul hassasiyetlerine en asgari ozeni gosterebilen
*karsisindaki rakip gormeyen
* kompleksli olmayan
*kompleksini karsi taraftan olur olmadik olaylarda cikarma cabasina girmeyen
*ailesiyle esi arasinda dengeyi kurabilen
*kadin erkek esitligine inanan

Erkek yok mu ?

Tamam herkesin bir zafiyeti olabilir. Bunlarin tolere edilmesini de anliyorum. Kendim masallah tolere ede ede bi hal oldum ama konusma adabinin, sayginin en temel seklini yapamayini da tolere etmeyeyim ya.

Bu beklentilerim cok mu buyuk?

Ben bunlari yerine getirebilirken karsimdakinin tam tersi olmasi benim mi sanssizligim, erkeklerin cogu boyle mi ?

Dogru insani degil insan bulamiyorum.

Daha dun evlenmeyi dusundugum adam kiytirik bir mevzu yuzunden bagirip, bagirmasini bagirarak savundu.
Insan gibi iletisim cok mu zor ?

Hanimlar soruyorum gercekten cok merak ediyorum cunku ben bunlari yasadigim iliskilerde goremedim, normal insanlarin iliskileri nasil?

Normali unuttum .
Sizin esleriniz, sevgilileriniz nasil ?
Öyle adam var.
Tabi ki bazen bahsettiğiniz mevzulardan birinde arıza yapabiliyor/yapabiliyoruz ama hemen toparlamayı seçiyoruz.
Zamanla da çocuksu kavgalardan, ego savaşlarından komple kurtuluyoruz.
Şanslı mıyım, iyi mi seçim yaptım bilemiyorum ama çok şükür bu konularda dertli değilim. İyi seçim yapmış olabilirim. En azından laftan anlayan uyumlu bir eşim var, rabbime sonsuz şükür.
Evlilikten önce çok iyiydi zaten , evlendik alışma sıkıntılarında bunları yaşadık ama bitirdik şükür.

Biraz fazla karamsarlık gördüm yazınızda. Genelleme yapamayız bu konuda. Herkes aynı değildir ama,beklentiniz yüksek değil.
Hakkınız olanı bekliyorsunuz. Umarım bulursunuz.

Evet ne yazik ki karamsarlastim.

Bi erkek arkadasim var, tamam iste her sey cok yolunda dogru insan benim icin o dedim.
Zaman gectikce icinden bambaska biri cikti.
Sonra acaba tum erkekler mi boyle yoksa ben sacma sapan insanlarla mi karsilasiyorum diye ciddi ciddi dusunmeye basladim
Yanlis anlasilmasin asla genelleme yapmak istemem.sadece boyle insanlarin da var oldugunu duymak istedim.
Tesekkurler cevabiniz icin.

Öyle adam var.
Tabi ki bazen bahsettiğiniz mevzulardan birinde arıza yapabiliyor/yapabiliyoruz ama hemen toparlamayı seçiyoruz.
Zamanla da çocuksu kavgalardan, ego savaşlarından komple kurtuluyoruz.
Şanslı mıyım, iyi mi seçim yaptım bilemiyorum ama çok şükür bu konularda dertli değilim. İyi seçim yapmış olabilirim. En azından laftan anlayan uyumlu bir eşim var, rabbime sonsuz şükür.
Evlilikten önce çok iyiydi zaten , evlendik alışma sıkıntılarında bunları yaşadık ama bitirdik şükür.

Masallah size.
Adiniza cok sevindim. Allah hep boyle daim etsin mutlulugunuzu insallah.

Laftan anlayan diyorsunuz.
Benim artik tartisma anlayisimi degistirdi hayatimdaki insan.
Negatif bir sey soyledigimde bana bagirir, bagirma dersem daha cok bagirir, konu hakkinda bir sey soylemek istersem cok konusmus, uzatmis olurum

Sonunda bastan savma bi ozur ve ardindan samimi gelmeyen bu ozre benim tavrim karsisinda ozur diledim daha napicam tavri.

Normal tartismaya, insan gibi konusmaya hasret kaldim.

Benim sevgilim bu saydıklarınızın hepsine sahip şu an için ama evlenince nasıl olur bilemem, inşallah değişmez. :KK17:

Vardır eşi-ailesi arasında dengeyi kurmayı başarabilen erkekler... ama sayıları çok az ... şöyle söyleyeyim... belki kimine göre saçma gelecek...bu benim nacizane fikrim...en başa gelelim... ben erkek çocuk yetiştiren anne babalarda hatayı görüyorum aslında...aslında yetiştirirken gerekli eğitim,terbiye,saygı verilse bence böyle olmaz... o çocuklar büyüyecek yetişkin hale geldiklerinde kendilerini hanımlarından çok üst pozisyonda görüyorlar... halbu ki öyle değiller... saygı karşılıklı olmalı...üstünlük olmamalı...bağırıp çağırma hakkını bir erkek kendine görmemeli... Allah gönlüne göre versin

Masallah size.

Negatif bir sey soyledigimde bana bagirir, bagirma dersem daha cok bagirir, konu hakkinda bir sey soylemek istersem cok konusmus, uzatmis olurum

Sonunda bastan savma bi ozur ve ardindan samimi gelmeyen bu ozre benim tavrim karsisinda ozur diledim daha napicam tavri.

Hayatı zorlaştırır öyle insan. Hem kaba hem anlayışsız, Özürü hakkını vererek dilemeyen insanın yeri olmamalı hayatınızda. İçinizde hep bir yenilmişlik duygusu olur. Ki ilişkiyi savaşa çeviren odur siz ezik ezik patlayacağınız günü beklersiniz. Patladıktan sonra da en azından sizin içinizde her şey bitmiş olur ve boşa harcanan zamana üzülürsünüz.

Masallah size.

Peki Bu kişide neden hala ısrar ediyorsun ? İlişki alışkanlığın mi var ? Bırak , biraz yalnız kal ve doğru insanı bekle .. canına yazık , insan hep mi kalaslara denk gelir ..

Var canim. Arada bu soyleduklerinde aksaklik ciksa da dogru duzgun karakteri olan adam zaten hemen ozur diler ve sorun biter. Ama bu saydiklarinin hicbiri yok ve ben boyleyim diyorsa kac o adamdan.

Peki Bu kişide neden hala ısrar ediyorsun ? İlişki alışkanlığın mi var ? Bırak , biraz yalnız kal ve doğru insanı bekle .. canına yazık , insan hep mi kalaslara denk gelir ..

Aslinda dun o kadar basit biseyden o kadar bagirdi ki.
Ustelik yarin cok onemli bir sinava girecegimi bilmesine ragmen.

Dunden sonra iliskimi surdurmek istemiyorum. 2 yilim cope gitti.

Bana surekli bagiran, bir iki saat sonra ozur dileyip sonra en ufak seyde yine bagirip suclayan biri haline geldi.

Kendi cabama uzuluyorum.

Aslinda dun o kadar basit biseyden o kadar bagirdi ki.
Ustelik yarin cok onemli bir sinava girecegimi bilmesine ragmen.

Dunden sonra iliskimi surdurmek istemiyorum. 2 yilim cope gitti.

Bana surekli bagiran, bir iki saat sonra ozur dileyip sonra en ufak seyde yine bagirip suclayan biri haline geldi.

Kendi cabama uzuluyorum.
E o zaman beklemene gerek yok . Önemli sınavın yada önemli herhangi birseyinin onun için değerli değil .. sadece bunu anlaman bile ayrılığa yeter ..

Erkekler diyerek kaybediyorsunuz bence. Kadınlarda da var böyle. Evlenince kocasını malı gibi gören, ailesini kendine rakip eden, vızır vızır adamın beynini yiyen kadında çok. Genelleme önyargı demektir. Önyargılı birinin yazdıklarını okuyuncada “Kız tamamen suçsuz, adamda ne kadar pislikmiş” demedim haliyle. Eminim ki oda senin hareketlerinden rahatsızdır.

Erkekler diyerek kaybediyorsunuz bence. Kadınlarda da var böyle. Evlenince kocasını malı gibi gören, ailesini kendine rakip eden, vızır vızır adamın beynini yiyen kadında çok. Genelleme önyargı demektir. Önyargılı birinin yazdıklarını okuyuncada “Kız tamamen suçsuz, adamda ne kadar pislikmiş” demedim haliyle. Eminim ki oda senin hareketlerinden rahatsızdır.

aynı şeyi yazacaktım
yazılmışını buldum

Genelleme yapmadim ki.
Erkekler mi boyle ben mi cok beklenti icerisindeyim diye sordum.
Sizin esiniz/sevgiliniz nasil diye sorulan bir konuda nasil genelleme yaptigimi dusundugunuzu anlayamadim.
Onyargili olsam demek ki boyle der gecerdim

Elbette kadinlar da ayni sekilde zaten orda bunu da belirttim.

Ben size birini suclayin ya da beni hakli bulun demedim.
2 3 cumleden birinin hakliligi zaten anlasilmaz ki benim de boyle bi derdim yok.
Sadece saygisiz bir adamla iliski yurutmenin beni ne kadar yiprattigini ve karamsarlastirdigini anlatmaya calistim

Erkek Olmak cinsiyet,adam olabilmek şahsiyet meselesi denmiyor boşuna..

Sizin sevgiliniz erkek olmasına rağmen,adam olamamış malesef..

Tabi ki böyle olmayan erkek var..
Iyi ki de var..

Normal olanı değil,olmayanı unutun bundan sonra;)

Genelleme yapmadim ki.
Erkekler mi boyle ben mi cok beklenti icerisindeyim diye sordum.
Sizin esiniz/sevgiliniz nasil diye sorulan bir konuda nasil genelleme yaptigimi dusundugunuzu anlayamadim.
Onyargili olsam demek ki boyle der gecerdim

Elbette kadinlar da ayni sekilde zaten orda bunu da belirttim.

Ben size birini suclayin ya da beni hakli bulun demedim.
2 3 cumleden birinin hakliligi zaten anlasilmaz ki benim de boyle bi derdim yok.
Sadece saygisiz bir adamla iliski yurutmenin beni ne kadar yiprattigini ve karamsarlastirdigini anlatmaya calistim
Kadınlar diye bi kelime okumadım hiç. Erkekler, erkek diye yazmışsınız hep. Bizim eşlerimizi/sevgililerimizi sorduğunuza göre problem sadece erkeklerle. Genellemeyi böyle çıkardım.

Saygısızlık bi karakter meselesi. Bunu tolere edebilmekte, saygısızlık yapmak kadar suçlu yapar sizi. Çözüm ya ayrılmak yada saygısızlıkla karşılık vermek. Ben çok saygılıyım, hep tolere ettim, alttan aldım diyince birini suçlamış, kendinizi aklamış oluyorsunuz.

Ben dışarıdan bi göz olarak böyle görüyorum. İlişkinizin dinamiğini tam olarak bilemem. Böyle bi izlenim oluştu bende sadece.

Back
X