Normal seyreden hamilelikte ilk vajinal muayene ne zaman ?

tahtakurusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
145
5
96
Ankara
26+0 gebeyim doktorum 32 . hafta muayenesinde normal yada sezaryendoğum konusunda bi fikrimiz olur dedi.şimdiye kadar ultrasonla baktı ilk vajinal muayene 32. haftadamı oluyor bilgisi olan varmı kıslar

Canım benim 39.hafta bitti.Cuma doğuma gideceğim.Bebeğin suyu azalmış suni sancı ile doğum başlayacak işte o zamn vajinal muayene olacağım.bu zamna kadar doktorum hiiiççç bakmadı.

allah allah bazılarına daha erken çatı muayenesi bile yapılmış gidişata göre değişiyo galiba aman of en kötü yanıda bu işin ona buna görünmek işte çıplak çıplak :)

benimde 38.haftam dolduğunda yaptı muayeneyi. ama ben bir önceki hafta sordum.haftaya yaparız demişti. sonra gittiğimde bişey söylemeyince ben hatırlattım ozaman yaptı. doğumdan önce yapılması bence daha iyi.bazı doktorlar yapmayıp doğumda yapıyorlarmış.sonuçta her an doğum olabilir, doğuma engel bir durum varsa da önceden bilmiş olmak daha iyidir.

ayrıca ben çok tedirgin gitmiştim, herkes muayenede canının çok yandığından bahsetmiş. ben en ufak bir acı hissi duymadım.

hayatımda bi kere vajinal muayene yaşadım oda meğer hamileymişim onun ağrısını yaşamışım korktuk gittik doktora oda muayene etti herşey yolunda bi sorun yok sebebsiz ağrı dedi eşim dalga geçmişti boşu boşuna baktırdık adama diye :) bi üç hafta sonra hamile olduğumu öğrendik sonradan öğrendimki hamile kalındığı zaman öyle bi ağrı olabiliyomuş :)
normal doğum istiyorum ama çok geriliyorum düşünsenize bi sürü iş yapacaklar sizin en özel bölgenizde :(

ben konuyu açtığımda 26 haftalık gebeymişim. şimdi oldum 34 hafta :)
henüz muayene falan yapmadı doktorum 35 inci hafta kontrolümüz var işte zannetmem o zamanda yapsın yaparsa bi 37 de çatı muayenesi yapar heralde.sonrası zaten artık son zamanlar kaçış yok

ben konuyu açtığımda 26 haftalık gebeymişim. şimdi oldum 34 hafta :)
henüz muayene falan yapmadı doktorum 35 inci hafta kontrolümüz var işte zannetmem o zamanda yapsın yaparsa bi 37 de çatı muayenesi yapar heralde.sonrası zaten artık son zamanlar kaçış yok

canım sen hangi hastaneye ya da dr a gidiyorsun sende ankaradasın o yüzden soruyorum

merhaba ben 35 hafta artı 6 gunluk hamıleyım erken doğum rıskım var
sancım yok neteselerım bozuk cıkıyo altan muyne etıler ıkı gun once
ıkı gundurde kanamm var ne olur bılgısı olan varsa yardım etsın adalat adlı bı hap verdıler sabah akşamn kulanıyorum

Açıklama yapmadılar mı canım sana? Korkma 36.haftayı doldurunca yani 37+0 olunca artık bebek akciğer gelişmiini tamamen bitiriyor.Normal bebek gibi doğar korkma.Kanaman nasıl bir kanama?Koyu renkli mi?

o gecti
şimdılık muyneden kaynaklıydi adalet dıye bı hap başlamışlardı gectığımız cuma bu gun son kez ıcıcem onuda kestıler bakalım ne olcak
36 - 4 gunluk hamıleyım

26+0 gebeyim doktorum 32 . hafta muayenesinde normal yada sezaryendoğum konusunda bi fikrimiz olur dedi.şimdiye kadar ultrasonla baktı ilk vajinal muayene 32. haftadamı oluyor bilgisi olan varmı kıslar

gebeliğin gidişine göre 30. haftalardan sonra yapılması normal.

Ben de 32.haftadayım kontrolüm 2 hafta sonra,alttan muayeneden bence korkmamak lazım canımızı acıtacak değiller.Tabi genital temizlik açısından hazırlıklı olmalıyız :)

Benim doktorum dogum icin gittigimde yapacak acelesi yok dedi gelgeldiginde karar weririz dedi benimde canima minnet ikidebir acmaktansa :)

Back
X