• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal yolla bebeğimin olmayacağını öğrendim

sosoni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2008
10
0
86
45
Bursa
ÇOK ÜZGÜNÜM :(
eşimle evlenmeden önce birlikteliğimizden hamile kaldım ve aldırmak zorunda kaldım
3 yıllık evlim o dönem tek bi korunmasız ilişkiden hamile kaldığımdan dolayı ve borcumuz olduğundan 2 sene eşim korundu
hemen bebeğimiz olacağını düşünmüştük.. :( 1 yıldır çalışıyoruz bebeğimiz olmuyor oysaki ilk denememizde hamile kalcağımı düşünerek ne kadar safmışım
doktora gittik eşiminde benimde herşey süper derecede iyi dedi doktor.geriye rahim filmi kalmıştı ki kalmaz olaydı :(
rahim filmimde tüplerimin tıkalı olduğu ortaya çıktı , birinden çok az bi sıvı geçiyo ama hiçbi işe yaramıyomuş direk tüp bebek yapılmalı dedi doktor.
tıkalıysa daha önce nasıl hemen hamile kaldım anlayamıyorum kürtajdan enfeksiyon kapmış olabilirmişim enfeksiyonsa tedavisi yokmu çok moralim bozuk çok kötüyümmm bir bilen varsa yazsın lütfen :(((senağlamasenağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bende aynı şeyleri yaşadım. öncelikli olarak moralini sakın bozma. yaşadığın durum çözümsüz değil. bende de endometriosis kistinden dolayı tüpüm tıkalı. ameliya oldum, aşılama oldum hamile kalamadım. evlendiğimden beri bununla uğraşıyorum. eğer stres yaparsan hem kendini,hem eşini ,hem ilişkinizi yıpratırsın. bu ay ben ilk tp bebek denememi yaptım. dün yumurtalarım toplandı. Kısmetse ctesi transferim olacak. Allaha şükür ki artık tüplerin tıkalı olmasının çözümü var . Tüp bebekte ilk yıllarına oranda daha makul fiyatlarda. sen birde 3 yıllık evliymişsin. raporda çıkarabilirsin. Hiç kendini suçlama. Tüplerin kürtajdan sonra tıkanmış olabilir. Bir an önce dr önerisini dinle ve bir tüp bebek merkezine git.

Ama ne olursa olsun moralini bozma ve stres yapma. Eşinle aranı iyi tut. Herhangi bir sorun olursa ben her konuda yardımcı olmaya çalışırım canım. ınşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

laparoskopi ile tüplerinin acilmasi mümkün olabilir belki
ayrica olsunda tüp bebek olsun

geçmiş olsun. ama en azından tüp bebek de olsa bebeğin olabilcek. kürtaj yüzünden bir daha hiç bebek sahibi olamayanlar da var.
bebek istemediği halde korunmayanlara ders olsun. umarım sen de en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın.

ilk hamilelikte kürtajın tehlikeli olduğunu duymuştum
tüp bebek de olsa şansın varmış işte
eskisi kadar pahalı da değil sanırım
inşallah bir an önce bebeğin olur.

ilk bebeğini aldıran bi çok hanımda oluşan sorunlardan biri olmuş.üzülmene değmez ama neticede çocuk sahibi olma şansın var yinede.

Üzüldüm.

Ama seninde yazdığın gibi, bir hamilelik yaşamışsın , demek ki ümidi kesmemek lazım, asla olmaz diye birşey yok, Rabbim verdi mi oluyor demek ki. Umudunu kaybetme derim.

Şimdi en azından başka yollar var, tüp bebek gibi, çok şükür.

Allah yardımcın olsun. En kısa zamanda bebek nasip etsin inş.

tüp bebek yapan çok var..hekimmin ne *üşünüyor.öenmli olan bu..
sağlıklı olsun*a ister tüp, ister normal yolla hamile kal canım...başarılar:Saruboceq:

siz kürtajdan sonra enfeksyon kaptiginizi anlamadinizmi yani herhangi bir sorun gelismedimi?

ama daha once normal gebelık yaşamıssınız ve tuplerınızın acılması gerekır 15 dakkalık bı operasyonla..
hemen ardındanda gebelık oluyo ..bence baska bı doktora daha gıdın ..bı doktora baglı kalmayın..

hayır hiçbirşey hissetmedim
ama birazcık ayağım üşüyünce hemen vajinamda yanma oluyor belki belirtisdir ama anlamadım maledef
:(

sormadığım girmediğim doktor kalmadı akşama kadar tel elimde kafayı sıyırmak üzereyim 15 dk da nasıl oluyor bu kadar basit bi yöntem varsa hemen yaptırım tabiki laparoskopi denmi bahsediyosun acaba ?

çok geçmiş olsun ama dua edinki tüp bebekle hamile kalma olasılığınız var.moralinizi asla bozmayın hakkınızda ne hayırlısıysa o olsun inşallah en güzeliyle sizi mutlu etsin

kapali tüpler acilabiliyorsa neden doktorlar direk tüp bebek diyor maddi yönünden dolayimi acaba

Daha önce yaşadığınız kürtajın tüplerin tıkanmasına yol açtığını düşünmüyorum. Ayrıca dedikleri gibi tıkalı ise açılabiliyor ki siz daha önce gebe kalabilmişsiniz tekrar olma ihtimali vardır. Bence de başka dr larada danışın

yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar
cmrm özelden yazamıyorum cnm daha yeni olduğum içinmiş . söylediğini araştırdım şimdi civanperçemi ile oturma banyosu yapıcam bakalım sonuç ne olacak denemkten zarar gelmez 1 ay sonra sonuç umarım gebelik olur :)

Hemen tüp bebek denemezler büyük hitimalle,önce microenjeksiyon asilama filan yapabilirler.

hem bebegin olduktan sonra ne önemi varki nasil oldugunun?

Annem emekli ebe-hemşiredir ve de çok sevdiğin bir lafı vardır. DOKTORLAR ÖNCE AKLINI SONRA PARANI ALIR.
Benim kuzenime habis yumurtalık tümörü teşhisi koydu bir doktor. Yumurtalıklarıdan birini hemen almam lazım dedi. Kız resmen bunalıma girdi kaç gün. Başka bir doktor ilaçla tedavi etti ve şu an hamile.

Kesin karar vermeden en az iki doktora daha görün.

Ben grip vs dışındaki bütün hastalıklarda en az iki kişiye danışırım hep.

Umutsuzluğa kapılma sakın.

Hem abimden hem de eşinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle tek çarenin tüp bebek olduğunu söylediler. Şu an dünya tatlısı bir yeğenim var. Gerçekten bebeğin olduktan sonra nasıl olduğunun ne önemi var?

bencede başka doktora gidin..
bana senin çocuğun olmaz diyen doktora güvendimde evlendiğimin ilk ayı hamile kalmıştım..
kesinlikle psiklojini bozma daha uzman birine danış derim hakkında hayırlısı tez zamanda güzel haberini okumamız dileğiyle...

Back
X