normalleştirmek ?

Bekarken kız arkadaşlarımla dışarı çıktığım bir akşam işyerindeki erkeklerle karşılaşmıştık. Hatırlıyorum, masalarına oturmadık diye arkamdan karakterime kadar laf etmişlerdi, yabaniden görgüsüze kadar.. Gerçi biz evli barklı adamlar kendimizden yaşça küçük kızlarla akşam vakti oturup ne yapacağız demek yerine karşı tarafın davranışını konuşan bir güruh bu.

Şimdi görüyorum ve duyuyorum özellikle evli erkek ve kadınların arasında belli bir sınır bile yok. İşyerinde sürekli olarak iş dışı muhabbetler vs. masumane bir yaklaşım sezemiyorum çoğunda. Kadın erkek arkadaş olamaz, olmamalı konusundan ziyade bu şekilde samimi olunması gerçekten normal mi yoksa normalleştirilmeye mi çalışılıyor? Ya da ben mi çok bağnazca düşünüyorum diyeceğim de, zamanında masalarına oturup kahkaha atmadığım için özgüvensiz etiketi yapıştıran zihniyetindeki insanların kendisine gülümseyen bir kadına söyleyeceği şeylerden de emin değilim..

İş arkadaşlarımla (sevdiklerimle) karşılaşırsam, yanımdaki arkadaşımla özel bir şey konuşmayacaksak masalarına dahil olabilirim, kahkaha da atabilirim. İş dışında da sohbet edebilirim. İnsanlarla arkadaş olmak için cinsiyet ya da medeni hal kriterlerim arasında değil.

Siz nasıl davranmak istiyorsanız normal olan odur. Normallik kişiden kişiye değişir. Benim normalim size anormal gelebilir, sizin normaliniz iş arkadaşlarınıza anormal gelebilir. İnsanlar konuşur buna engel olamayız çünkü dilimizin kemiği yok ağzımız da torba değil, büzemiyoruz.

Bir mekana gittiğimde iş arkadaşlarımı görsem elbette selam verir ayaküstü merhabalaşırım. Ama masalarına oturmak zorunda değilimki.
Sonuçta günümü onlarla geçirmeye gitmemişim, başka bir planla gitmişim.
Kaldı ki kız arkadaş grubumla, full erkek olan bir masaya hiç tenezzül etmem.

Hakkımda ne düşündükleri de umrum olmaz.
Düşüncesizlik edenler kendileridir, ne işleri olabilir benim grubumla?

İş yerindeki karşı cinsle selam alıp vermek, kimisiyle biraz daha fazla muhabbet etmekte sakınca görmem. Ama kesinlikle belli bir seviyesi olur.
Şimdi devir "yazışma devri"
Whatsapp gruplarında dönen aşırı samimi muhabbetler şakalar espriler filan hiç bana doğru gelmiyor.Bana göre değil yani.
Ateşle barut yanyana durmuyor çoğu zaman.
Ayrıca insanların partnerlerini huzursuz etmenin de manası yok.
Had hudut çizmek her zaman güzeldir.
Herkes bilmeli çizgisini.

Son düzenleme:
Biri anlatıyordu geçenlerde.
İş yerinde bir kadın hamileymiş,epeydir sürekli turşu yiyormuş.
Sonra yine işteki bir adam "Yaa yeter artık doğur da kurtulalım" demiş.
Bunu o kişi sıradan bir muhabbet esnasında anlattı.
Mesela bu diyalog beni irrite ederdi.
Bana kalırsa çok seviyesiz bir ortammış.
Elin adamı bana ne münasebetle "doğur da kurtulalım" der.
Hamileyim ben de, duysam öyle bir cümle, terbiyesizce karşılarım.

Çok mu bağnazım.
Ben olmadığımı düşünüyorum ama öyle isem bile sorun değil.

Çok mu bağnazım.
Buradaki bağnazlık nerede?
Adam üslup bilmeyen biri kadın da sürekli turşu yiyorsa iş ortamını kokutmuş biri olabilir.

Yakın temastan hiç hoşlanmıyorum ben. Hayatımdaki arkadaşlarım en az yirmi yıllık dostlarım. Kolaylıkla birilerini hayatıma almam. İş hayatında, genel olarak güleryüzlü ve espriliyim ancak asla samimi olmuyorum. Bir şekilde sınır çiziyorum. Kimse de bu yüzden eleştirmedi beni. Bağnaz değilim, bu benim tercihim. Bu yüzden beni eleştiren olursa da umurumda olmaz sanırım. Siz de dert etmeyin. Tercihlerinizin açıklamasını yapmak zorunda da değilsiniz kimseye. Farz edelim bağnazsınız eee? Kimseye zarar vermediğiniz sürece kime ne.

Bekarken kız arkadaşlarımla dışarı çıktığım bir akşam işyerindeki erkeklerle karşılaşmıştık. Hatırlıyorum, masalarına oturmadık diye arkamdan karakterime kadar laf etmişlerdi, yabaniden görgüsüze kadar.. Gerçi biz evli barklı adamlar kendimizden yaşça küçük kızlarla akşam vakti oturup ne yapacağız demek yerine karşı tarafın davranışını konuşan bir güruh bu.

Şimdi görüyorum ve duyuyorum özellikle evli erkek ve kadınların arasında belli bir sınır bile yok. İşyerinde sürekli olarak iş dışı muhabbetler vs. masumane bir yaklaşım sezemiyorum çoğunda. Kadın erkek arkadaş olamaz, olmamalı konusundan ziyade bu şekilde samimi olunması gerçekten normal mi yoksa normalleştirilmeye mi çalışılıyor? Ya da ben mi çok bağnazca düşünüyorum diyeceğim de, zamanında masalarına oturup kahkaha atmadığım için özgüvensiz etiketi yapıştıran zihniyetindeki insanların kendisine gülümseyen bir kadına söyleyeceği şeylerden de emin değilim..
buradaki bazı kadın lara göre kadın-erkek arkadaşlığı mutlaka olmalı...başbaşa biryerlerde oturup çay kahve içmeli, eşide bu durumu gayet hoş karşılamalı...modernliğin gereği bu...

buradaki bazı kadın lara göre kadın-erkek arkadaşlığı mutlaka olmalı...başbaşa biryerlerde oturup çay kahve içmeli, eşide bu durumu gayet hoş karşılamalı...modernliğin gereği bu...

Modernliğin gereği bu değil lakin böyle düşünen kadınlar da olabilir. Ben tercih etmiyorum iş dışında ilişki kurmayı mesela. Bu beni bağnaz yapmadığı gibi, iş dışında da görüşüp sohbet etmeyi normal kabul edenler modern ya da anormal olmuyor.

Bizim insanımızın asıl problemi, kendi tercihlerini uygularken başkalarının da aynı şekilde davranması gerektiğini düşünmesi. İlla bir etiket peşindeler. Ben böyleyim çünkü modernim, öteki böyle değil bağnaz.

Siz de dolaylı olarak böyle bir etiketleme yapmışsınız mesela. Bakın ben de mesafeliyim ancak mesafeli olmayı tercih etmeyen de beni ilgilendirmiyor. Ne onları modern olarak algılıyorum ne de kendimi bağnaz. Konu sahibinin derdi de bu mesela. Tercih etmediği bir davranış yüzünden eleştirilmiş ki asıl bağnazlık budur bana göre.

Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş misali, sizden yakınlık göremeyince sizi kötülemişler. Medeni olmak iyi güzel de bazı erkekler herşeyin altında bir sebep aramasalar... Bazılarına teşekkür etsen ilan-ı aşk sanıyor 😂😂

Bazı insanlar çok densiz oluyor kadın olsun erkek olsun.
Ama biz kadınlar erkekler hakkında itici yorumlarda bulunmayız kolay kolay.
Erkeklerin hadsizliği daha kötü dillerinin kemiği veya ayarı olduğunu sanmıyorum çoğunun.
İğrenç yakıştırmalar, saçma şakalar onları garip bir şekilde eğlendiriyor.
Tabi hepsini aynı kefeye koymamakla bir çoğunun böyle olduğunu düşünüyorum.

Çok mu bağnazım.
Bu da bir samimiyet örneği değil. Kadın da yapsa hadsizce yapılmış bir yorum olurdu zaten.Düşünsene samimi olduğun biri dayı oluyorum falan diye sevinir zaten ya da şaka yollu ve seni rahatsız etmeyecek bir laf eder.

çevremden duyduklarımla falan ben de bu konuda pinpirikli davranıyor da olabilirim bilemiyorum.
Mesela bir kadın arkadaşım 6erkeğin olduğu bir birimde çalışıyor ,yaşları da 40'ı geçen insanlar. İşyerindeki bir kadın hakkında uluorta, sırf kadın kırmızı giydi diye '' yanıyor '' tarzı iğrenç kelimeler kullanmışlar, arkadaşım cevaplarını vermiş ama böyle görüp duydukça hepsini aynı kefeye koymaya başlıyorum. Burda sohbet ettiği kadın hakkında yan birimde neler anlatıyorlar, kadınlardan daha çok dedikodu var yani onlarda. Çoğunun da aynı olduğunu düşünüyorum ben bu yüzden
İyi de bunlar arkadaşlık değil ki, burdan anormal kişiler olduğunu ve onlarla yakınlık kuramayacağınızı anlatıyor.Samimiyet örneği değil verdikleriniz.

Erkek arkadaşlarlarım da kız arkadaşlarımla aynı tarz söyler: Güzel görünüyorsun, tatlı olmuşssun, çok yakışmış. Cinsellik de konuşulabilir ama birbirimiz hakkında değil. aynı kızlarla olduğu gibi. Hatta kırmızı görünce yanıyor diyen eleman da aynı sizin gibi kadınlarla samimi olunmaz diye bakıyordur bu yüzden arkadaşça yaklaşmıyordur ve merak etmeyin o adamla kimse samimi olmak istemez zaten.

Konuda geçen erkekler pislik olabilir. O cepte. Onların yüzüne tükürülse yine bir yafta yapıştırır.
Fakat sizin de erkeklerle arkadaş olan kadınları, size göre daha bel altı "yaftalanacak" kategorisine sokmanız o kişilerin davranışından farksız.
Aklınız sıra kadınların erkeklerin konuşmasını, arkadaşlığını etiketliyorsunuz.
O erkekler elalem konuşur hesabı konuşur ve sizde sizden farkı davrananlar için elalemsiniz konuşur durursunuz.
Kendini bilen insan kimseye askıntı olmaz, askıntı olmasına müsaade etmez.
Bunlar anormal bir davranış değildir ki normalleştiriliyor eleştirisi yapılsın. Bence siz düşünce şeklinizi değiştirin.

tabi ki nihai amacım yaftalamak , hemcinslerime muhalefet olmak değil , ama gördüğüm şeyler üzerinden yazınca ortaya oraya çekilebilecek bir anlam çıkıyor olabilir, bunun için kusura bakmayın. Ve eleştirdiğim de zaten iki cins, sadece kadın ya da erkek üzerinden eleştiri yapmıyorum. Herkesin de her davranışını tasvip etmeyeceğime göre bana yanlış gelen bir şeyi belirtmekte sakınca görmüyorum, dolayısıyla direk olarak kadınları yaftalıyorsunuz gibi bir eleştiriyi kabul etmiyorum.

Mesela bana bunu düşündüren bir örnekten daha bahsedeyim; evli bir adamın öpüştüğü kızları bir kadınla yorumlaması, tecrübelerinden bahsetmesi, binevi eşini nasıl aldattığını bir kadına anlatması her iki taraf içinde normal bir şey değil bana göre. Adamın bunu anlatması ne derece kötüyse kadının da dinleyip yorum yapması o derece kötü. Neticede adamın eşi de senin hemcinsin, anlatılanlara yorum yaparak, normalleştirerek asıl sen yapıyorsun hemcinsine kötülüğü. Buraya biri gelip konu açsa acımasızca topa tutarız o kadını ya da erkeği. Yaftalamış mı oluyoruz yani.

Anlatabildiğimi düşünüyorum niyetimi, kelimelerin yanlış seçiminden dolayı bile ortaya farklı anlamlar çıkıyor ama amacım kesinlikle hemcinslerimi aşağılamak değil; aksine eleştirdiğim, farkında olarak ya da olmayarak kendi hemcinsini aşağı çeken, normal olmayan şeyleri normalleştiren bir kitle..

Son düzenleyen: Moderatör:

İşyerindeki kadınlar kocami aradıklarında kadınların bir telefon konuşması var
Resmen cilveden ölecekler

Sanirsin ki onlar eşimin karısı
Ben eşimin babaannesiyim 😂😂😂

İş dolayısı ile sürekli yazışmak zorundalar whatsapta

Kızlarda sürekli bir şirin ikon koyma derdi
Bir hoş görünme çabası

Ben de sinir oluyorum

Back
X