-----nst maceralarımızı buradan paylaşalım:)-----

Asortie

bun@luzumvar..
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
9.319
604
448
40
eveeet ilk nst ye giren kasım annesi benim sanırımkaydirigubbakcemile2 kızlar çok ilginç bir şey
oluyor kalp sesleriyle baş başa kalıyorsunuz bebişinizin:ecrin_bebek:
eline bir düğme veriyorlar her hareketinde düğmeye basıyorsun:roflol:
çok komik oluyo bizim düğmemizde ötüyordu bi dekaydirigubbakcemile3
sanırım hareketiyle kalp atışları arasında bir bağ kuruyorlar
bu arada beni her hafta çağırdı doktorumuz nst ye bu haftadan
sonra böyle oluyormuş

eveeet ilk nst ye giren kasım annesi benim sanırımkaydirigubbakcemile2 kızlar çok ilginç bir şey
sonra böyle oluyormuş

canım sen kaçıncı haftadasınki her hafta çağırdı ve normal doğum mu istiyorsun birde hangi hastaneye gidiyorsun

sonra böyle oluyormuş

canımcım ilk ben girdim ntsye salı günü girmiştim.çok garip ya kemerlerle falan baglıyorlar.şükür ntsyi de gördük.:dance:

bende gırdım ama doktor cagırmadı benıkaydirigubbakcemile3
sancım var sanıp kostura kostura nst ye gırdım kaydirigubbakcemile3 (megerse gaz sancısıymıs hem benım hemde kızımında sancısıda birikince :dance: ) ama kalp atıslarını duymak harıka bırde hareketlendıgı anda kalp atısları yukselıyor ve tabı bı ugultulu sesde gelıyor sankı nefes alıp verıs sesı gelıyormus gıbı uyudugu anlardada kalp atısları yavaslıyor :nazar:

ya bende girmek istiyom ama sanırım bizim nts maceramız bir ay sonra başlayacak çünkü dr bi ay sonra kontrole gel dedi o zaman söyler sanırım

Ben geçen hafta pazartesi girmiştim hala ilk rekoru bende sanırım. Ekimden itibaren son ay her hafta girebilirsin demişti doktorum bu şimdilik birkez yeter, ama hareketlerinde bir azalma hissedersen hemen gel demişti çok şükür öyle birşey olmadı.

Benim nst olayı da çok komik, normalde benim bebeğim kıpır kıpır hep bahsederim, o gün hastanede de öyleydi, durmak bilmiyordu yerinde, neyse nst'ye bağlandık, elime düğmeyi falan verdiler, benimki uyudu kaldı, Sabahtan beri kıpırdayan çocuk kıpırdamaz oldu. HEmşiye diyorum oda gülüyor,neyse uyanana kadar bekleriz artık dedi, hani çocuklar bir yerlere gittiklerinde anne babalarını yalancı çıkarırlar ya bazen tıpkı onun gibi oldu. 15-20 dakika uyanacak diye bekledik, neyse artık son anlarda uyandı allahtan. Bir iki tekme savuruverdi. Ona rağmen doktorum gayet normal hiç bir sorun yok dedi, daha o diğer kıpırtıları görse ne olacaktı acaba kaydirigubbakcemile3 böyle geçti benim nst hikayemde. :CüvCüv:

bende girdim nst ye daha önce ..aaaa biz niye anlatmadık yaw bak şimdi geliyo insanın aklına..ben kendi hastanemde girmedim..ablam kadın doğumcusuna rutin kontrole gitmişti..muayenehane olduğundan kimse yoktu..hemşire gel bakalım sanada dedi ama usg makinesi müsait değildi..birinde ablam diğerinde başka hasta vardı..o da beni madem öyle nst ye bağlayalım dedi..hiç girdinmi dedi yok dedim..bağladı 20 dakika kadar ..takır tukur sesler güm güm kalp atışları..bebek döndüğünde haşır huşur bişeyler çok tuhaftı ..yani düğmeye hep basmak hatta basılı tutmak gerekiyordu kızımın sayesinde..çok hareketliydi o gün..anladı galiba..

Nst beni çok korkuturdu kızlar bilmem ki neden?kafamçokkarıştı Topiği görünce aklıma geldi..

Çok hızlı atardı kalbi, bir de dönerse o an güm güm güm, birşey olacak sanırdım bebeğe hep, bazen kulaklarımı tıkadığımı hatırlıyorum ne enteresanmışım değil mi?Neden korkuyorsam artık?..:ecrin_bebek:

Neyse ki 6 sene geride kaldı...hihoyyyt

bende girdim ramazanin ilk günü hemde sancim vardi yani rekor bendemi oluyo :)))))
gerci yabancisi sayilmam iki kizimdada girdim ama bizim burda dügmeye felan bastigin yok yatiyorsun sadece tamam ama varya dogum esnasinda takiyorlar ya sancili sancili cikarip atmak geliyodu icimden en nefret etigim zaman sanci aninda baglamalari ama mecburlar biliyom ben cogu zaman cikartiyodum benim sanci geldiginden ben yatamiyorum dolanmam lazim haftaya sali yine randevum var bakalim belki yine takarlar makineyi

kizlar sizin her gitmenizde doktorunuz alttan bakiyormu acilma varmi diye benimki her zaman bakiyor

benim dr um açılma olup olmadığını karından bakılan usg ile söyleyebiliyor..sanırım usg cihazıyla ilgiliymiş...fazla net değilse vajinal bakılıyormuş..

yok o çatı muayenesi..açılma varmı diye bazıları spekulum takıp bakıyor bazısı da vajinal usg ile bakıyor..benim dr her sefer rahim ağzı boyunu filan ölçüyo ..

ramazandan once baslayan agrılarım sebebıyle ramazanın ıkıncı gunu acıle gıttık ve hemen benı nst ye bagladılar
ılk tecrubemdı ama hareketlerı ve kalp atıslarını detaylı gosterıyor

ben asıl catı muayenesınden korkuyorum

yok o çatı muayenesi..açılma varmı diye bazıları spekulum takıp bakıyor bazısı da vajinal usg ile bakıyor..benim dr her sefer rahim ağzı boyunu filan ölçüyo ..

Hımmmmss CADIARZU Anladım canım.

Bu arada kızlar hepiniz ben ilk nst ye bağlandım demişsiniz sırnaşık şey

Bana ne işte ben Bağlancam ilk sizinkini saymıyoruzlülülülülülü

Ya bende çok merak ettim bu işi.:uhm: Benide bağlasın doktorummmmmmm

yaa benim doktorumda her zaman hep alttan bakti ultrasona.simdi yine hem alttan hem karnimdan bakiyor.sonra yarim saat kalp atislari dinleniyor.Artik annemde kiziyor alttan bakmasin, Allah korusun erken doguma filan sebep olur diye. Bende ne yapabilirim, arada kaliyorum, birsey diyemiyorum iste.Elifsevde senin iki kizin simdi kac yaslarindalar, buyukler mi?

İvea canım ben ilk haftalarda ve son haftalarda alttan bakılır,diğer zamanlarda alttan bakılmaz diye biliyorum canım.

Sen bu konuyu bence bir araştır ve doktoruna soramıyorsan da hemşiresine sor bakalım neden alttan bakıyorlarmış,Üstte göremediği ne varmış???
Bizim doktorlar neden ihtiyaç duymuyor ki alttan,seninki duyuyor.

Belkide ultrasonu çok iyi değildir,ondan alttan bakıyordur.

Benimki en başından beri hiiiç bakmadı alttan.Sadece ayrıntılı ultrasona gittim Ankara ya orda bakıldı.
O da 4. aydaydı.

kızlar ben 6.5 aylık hamileyken hem nts ye bağlandım hemde çatı muayenesi oldum olaylar şöyle gelişti göbeğimi etrafına dokununca mütiş bir ağrı oluşuyordu ama sadece dokununca doktor acil gelmemi söyledi hemen doğumhaneye alındım nts denen zımbırtı bağlandı hafif sancılı çıktım öyle olnca doktorum açılma olmuşmu diye çatı muayenesi istedi yalnız o baya kötü birşeydi benim için çok şükür açılma yoktu bebek gayet sağlıklıydı ama çok kötü ve zor bir gündü bir taraftan erken doğum yapacağımı sandım bir taraftan doğumhaneye falan girdimya stres yapmıştım bebeğimi kaybedeceğimi düşünmüştüm ama çok şükür bugünlere gelebildim

Nst ye bağlanırken üstümüzü çıkarcakmıyız canım? Benim en çok merak ettiği konu bu?
Öyle bişey olacaksa hazır gidelim.

yok hayır öyle üst falan çıkartmak yok sadece göbişini açıcan yani bana öyle yapmışlardı ablamda geçen sene doğum yaptı onunda göbişini açtılar sadece

Back
X