ntd li bebeği ni kaybetmiş olanlar

melekci

Allahıma Şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
1.544
2.282
333
Samsun
mrb arkadaşlar ben 3 nisanda 24 haftalık gebeliğimi sonlandırdım çok kötüyüm hala o günler aklıma geldikçe ağlıyorum çok zordu herşey normal giderken ayrıntılı ultrasyonda bebeğimin omiriliğini gelişmediğini ve mutlaka sonlandırılıması gerektiğini söylediler heyetle sonlandı ama çok zordu iki gün sancıdan sonra birde kürtaj Allahım kimseye böyle acı vermesin sancıları çekerken bir daha hamile kalmam diyordum şimdi ise tekrar hamile kalmak istiyorum ama zaman geçsin daha çok yeni ve ilk gebeliğmdi tekrar aynı şeyleri yaşarım diye çok korkuyorum ben cezamı çektim vicdan azabından ölüyorum keşke doğursaydım gördüm bebeğimi o kadar güzelki kızım beni affetsin ...bu durumu yaşayn varmı dilerimki kimse yaşamaz birde bunun sebebinin folik asit eksikliği diyorlar bir dahaki hamieliğinde 3 ay önceden içecekmişim ama internette araştırdım tek sebebi bu değil ...Allahım yardım etsin hepimize kimse evlatlarıyla sınanmasın...:(((((( Affet KIZIM....

Allah sabır versin ve tekrar yaşatmasın inş. En kısa zamanda tekrar hamile kalmanı ve sağlıkla bebeğini kucağına alman için dua edeceğim.Rabbim kimseye yaşatmasın böyle bir acı:43:

13 mayısta yavruma kıyalı tam 1 yıl olucak, yaşadıklarımız aynı 23+3 te sezaryenle ayrıldım yavrumdan
spina bifida ve ventrikülomegali yüzünden yaşasa bile çok acı çekçek dediler dinen günah olduğunu hiç düşünemedik yavrusunu istemeyip kürtaj olmak günah diye biliyorduk ama gerçek öyle değilmiş vicdan azabı çok kötü yavrumun katili olmak çok kötü rabbim kimseyi yavrusuyla sınamasın çok zor...
ağlamaktan söylemek istediklerimi toparlayamıyorum 1 yıl geçti ama acım hala ilkgünkü gibi
ilk zamanlar birdaha hamile kalmak istemiyorum dedim sonra 2-3 yıl asla cesaret edemem dedim sonrada 1 yıl zor bekledim, şimdi doktorum yapılabilecek tüm tahlilleri yaptık dikişlerin iyi durumda korunmayı bırakabilirsin dedi ama endişe korku heyecan tuhaf bir duygu tekrer etme olasılığı diğer kadınlara göre bizde biraz yüksek ama kesinlikle birdaha aynı kararı vermem hayatım tehlikeye girse birdaha yavruma kıymam
folik asit kullanmadım demişsin ama ben 2-3 ay kullanmıştım perinatolog da direk folik asit kullandınmı dedi sebep olarak onu gösterecekti ama değildi malesef, folik dışındaki sebepleri tespit edilememiş
yapabileceğin tek şey ibadet etmek ve her fırsatta tövbe etmek diyanet sayfasında açıklamış bu konuları ben defalarca okudum araştırdım(ayrıca mektupyazarak da bilgi veriyorlar)
Rabbim sabır ve dayanma gücü versin, Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın

evet yaşadıklarımız aynı ama sen kullanmışsın bana direk folik asit dediler genetik inceleme yapıldı bebeğimde sonuç temiz zaten normal anne babadan meydana geliyormuş bu hastalık ALLAHIM BİR DAHA YAŞATMASIN BENDE ÇOK KORKUYORUM hamile kalmaktan aynı şeyleri yaşamaktan doktor sen tedbirini al gerisini Allaha bırak dedi beslenmeme felan dikkat edecekmişim böyle bir durumu yaşayıpta sağlıklı bebek dünyaya getiren varmı çok merak ediyorum artık araştırmaktanda bıktım sürekli internette bu konuyu araştırıyorum psikolojim bozuldu resmen Allahım kimseyi böyle bir acı vermesin çok zorr...

13 mayısta yavruma kıyalı tam 1 yıl olucak, yaşadıklarımız aynı 23+3 te sezaryenle ayrıldım yavrumdan
spina bifida ve ventrikülomegali yüzünden yaşasa bile çok acı çekçek dediler dinen günah olduğunu hiç düşünemedik yavrusunu istemeyip kürtaj olmak günah diye biliyorduk ama gerçek öyle değilmiş vicdan azabı çok kötü yavrumun katili olmak çok kötü rabbim kimseyi yavrusuyla sınamasın çok zor...
ağlamaktan söylemek istediklerimi toparlayamıyorum 1 yıl geçti ama acım hala ilkgünkü gibi
ilk zamanlar birdaha hamile kalmak istemiyorum dedim sonra 2-3 yıl asla cesaret edemem dedim sonrada 1 yıl zor bekledim, şimdi doktorum yapılabilecek tüm tahlilleri yaptık dikişlerin iyi durumda korunmayı bırakabilirsin dedi ama endişe korku heyecan tuhaf bir duygu tekrer etme olasılığı diğer kadınlara göre bizde biraz yüksek ama kesinlikle birdaha aynı kararı vermem hayatım tehlikeye girse birdaha yavruma kıymam
folik asit kullanmadım demişsin ama ben 2-3 ay kullanmıştım perinatolog da direk folik asit kullandınmı dedi sebep olarak onu gösterecekti ama değildi malesef, folik dışındaki sebepleri tespit edilememiş
yapabileceğin tek şey ibadet etmek ve her fırsatta tövbe etmek diyanet sayfasında açıklamış bu konuları ben defalarca okudum araştırdım(ayrıca mektupyazarak da bilgi veriyorlar)
Rabbim sabır ve dayanma gücü versin, Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın

papatyam86 aynı acıları bende yaşadım:(aynı teşhıs banada kondu ve bebeğim 20ay once alındı.rabbım kımseye yaşatmasın cekmeyen bılmıyor ne acılar cektım.hamıle gormek ıstemedım anneme anne dahı dıyemedım.kız cocuklarını gormek ıstemedım.ve sureklı ağladım:( dayanamadım tekrar hamıle kalmak ıstedım.şuanda 2aylık tatlı bır kızım var .dıgerının acııs gıtmıyor ama yenı bebeğinde tesellı buluyorsun.canım olacağın onune gecılmıyor ne yazıkkı başa gelecekse içsekte içmesekte boş.bende sadece vıtamın hapı kullandım doktorum yeterlı demıştı içinde var demıştı ama bak oldu.şuanda ise sağlıklı bır bebeğim var umudunu yıtırme ve hamıle kalmadan başla gunluk kuran okumaya .hamıle kaldıktan sonrada gunluk karnına MUHAMMED ,MERYEM,YUSUF surelerını oku.ve kalbını ferah tut.benım ılk gebelığımde doktoruma 22 haftaya kadar sureklı bebeğimde bırşey varmı dedı sakatmı dıye sorudm hayır içinı rahat tut cok sağlıklı deıd.ve son 22 haftalıkken gıttığımde yol boyunca bebeğimin sakat olduğunu ve alınırsa ben ne yapacam dıye duşundum gozleırm doldu.arabanın içinde doktora gıttım aman allahım ne duşundumse aynı şey.rabbım anneye hıssettırıyor zaten odayada onu duşunerek gırdım.ama ıkıncı gebelığımde hep içim huzurluydu hıç aklıma getırmedım ve sağlıklı bebeğim olacak deıdm oylede oldu.bebışlerımız hıssedıyor.

asiyee
canım ne güzel kavuşmuşsun yavruna allah anabalı babalı büyütsun sağlıklı uzun ömürler nabip etsin
işallah bizlerde seninde gibi yavrumuzu kucağımıza alabiliriz, geçen ay korunmayı bıraktık ama olmadı hayırlısı değilmiş diyoruz ama işte...
kuran okumaya başlamayı bende düşünüyorum dediğin sureleride okucam sen bizlere umut oldun

asiyee
canım ne güzel kavuşmuşsun yavruna allah anabalı babalı büyütsun sağlıklı uzun ömürler nabip etsin
işallah bizlerde seninde gibi yavrumuzu kucağımıza alabiliriz, geçen ay korunmayı bıraktık ama olmadı hayırlısı değilmiş diyoruz ama işte...
kuran okumaya başlamayı bende düşünüyorum dediğin sureleride okucam sen bizlere umut oldun

cok saol canım işh darısı sızın başınıza.adetten hemen sonra ust ustte deneyın papatyam tutma olasılığı daha fazla.işh sağlıklı bır şekılde mehtapta sende kucağınıza alırsınız.sureklı dua edıyorum ınankı.o acıyı ceken bılıyor.rabbım kımseye evlat acısı yaşatmasın.ınankı evın neşesı bırden nasılda degıştırıyor helekı babalarını.nasıl oynatıyorlar.papatyam o donemde bende benım gıbı bebeğı olupta sonra sağlıklı bır bebeği olan varmı dıye cok araştırdım ve her duyduğumda yenı bır umudum oldu.sonra benımde olacak dedım aklıma kotusunu nadır getırdım.hamıle olduğumda sevınemedım ağlaıdm sureklı.helekı bır ara ateşım vardı bu omurılığı acık yapabılıyormuşş bebekte.naısl ağladım nasıl bır bılsen cok şukur o gunlerde gectı.içinizi rahat tutun lutfen olumlu duşununce olumlu oluyor.papatyam folıc asıt kullandım demışsın benım arkadaşımda kullanmıştı ama ılk bebeği bızım gıbı oldu ama şuanda 2tane cok sağlıklı cocukları var.bırde bazı bayanlarda depo yapmıyormuş.test yaptırsana bı folıc asıt oranına baktır.hamıle kalmadan.ben o zaman yaptırdım fakat guzeldı sonuçlarım eksıklık cıkmadı ama orda bırşey eksık dı bağlayan bırşey varmış onunda etkılemedığını dedıler.bu donem içinde sacını boyatma benzın mazot gıbı şeylerden bıraz uzak dur derım.bırde folıc asıdın iğnesı var dıye duydum depo yapmayanlar için istersen araştır bır.

Son düzenleme:
cok saol canım işh darısı sızın başınıza.adetten hemen sonra ust ustte deneyın papatyam tutma olasılığı daha fazla.işh sağlıklı bır şekılde mehtapta sende kucağınıza alırsınız.sureklı dua edıyorum ınankı.o acıyı ceken bılıyor.rabbım kımseye evlat acısı yaşatmasın.ınankı evın neşesı bırden nasılda degıştırıyor helekı babalarını.nasıl oynatıyorlar.papatyam o donemde bende benım gıbı bebeğı olupta sonra sağlıklı bır bebeği olan varmı dıye cok araştırdım ve her duyduğumda yenı bır umudum oldu.sonra benımde olacak dedım aklıma kotusunu nadır getırdım.hamıle olduğumda sevınemedım ağlaıdm sureklı.helekı bır ara ateşım vardı bu omurılığı acık yapabılıyormuşş bebekte.naısl ağladım nasıl bır bılsen cok şukur o gunlerde gectı.içinizi rahat tutun lutfen olumlu duşununce olumlu oluyor.papatyam folıc asıt kullandım demışsın benım arkadaşımda kullanmıştı ama ılk bebeği bızım gıbı oldu ama şuanda 2tane cok sağlıklı cocukları var.bırde bazı bayanlarda depo yapmıyormuş.test yaptırsana bı folıc asıt oranına baktır.hamıle kalmadan.ben o zaman yaptırdım fakat guzeldı sonuçlarım eksıklık cıkmadı ama orda bırşey eksık dı bağlayan bırşey varmış onunda etkılemedığını dedıler.bu donem içinde sacını boyatma benzın mazot gıbı şeylerden bıraz uzak dur derım.bırde folıc asıdın iğnesı var dıye duydum depo yapmayanlar için istersen araştır bır.

Çok sağol cnm inş benim daha var az zaman geçsin pazartesi günü fakültede randevum var genetik sonuçlarını da alacam inş bir sorun çıkmaz..Allahım bizlere de nasip etsin sağlıklı bir bebek ben hiç aklıma iyiyi getirmiyorum nedense yeniden böyle olursa diye çok korkuyorum papatyam inş hemen hamile kalırsın hayırlısıyla ama önceden bütün tahlillerini yaptır asiyeciğim doğru söylüyor kendisiylede telefonla konuştum çok iyi geldi Allah ondan razı olsun....Allahım hepimizin yardımcısı olsun ikinci hamileliliği düşünmem için herşeyi kafamdan atmam lazım çünkü hep aynısı olacakmı diye düşünmek bile insanı üzüyor ve hamileyken hep kötü şeyler birşeymi varmı gbi düşünceler bizlerde hep olacak o yüzden hep kötü düşünecez ve bebeğimize yansıyacak...

sağol canım, evin neşesi gelmezmi hiç... folik asit depolarım fazlasıyla dolu b12 tam demir bağlama iyi
bende aklıma kötüsünü getirmemeye çalışıyorum, hemen hamile kalcağımı sanmıştım o biraz üzdü çünkü zaten 1 yıl beklemiştim beklemek çok zor, hayırlısı değilmiş demekki hep öyle duğa ediyorum
şu anda kahve dışında zararlı bir şey yemiyorum içmiyorum b12 nin önemli olduğunu bildiğim için yemeklerime mutlaka kıyma et falan koyuyorum kendim için köy yumurtası ve süt getirttiyorum ben elimden geleni yapıyorum yani, benzini ilk kez duydum ona da dikkat edicem muhakkak gerçi midem kötü olduğu için benzinliğe girince arabanın camlarını falan kapatıyorum :)

Çok sağol cnm inş benim daha var az zaman geçsin pazartesi günü fakültede randevum var genetik sonuçlarını da alacam inş bir sorun çıkmaz..Allahım bizlere de nasip etsin sağlıklı bir bebek ben hiç aklıma iyiyi getirmiyorum nedense yeniden böyle olursa diye çok korkuyorum papatyam inş hemen hamile kalırsın hayırlısıyla ama önceden bütün tahlillerini yaptır asiyeciğim doğru söylüyor kendisiylede telefonla konuştum çok iyi geldi Allah ondan razı olsun....Allahım hepimizin yardımcısı olsun ikinci hamileliliği düşünmem için herşeyi kafamdan atmam lazım çünkü hep aynısı olacakmı diye düşünmek bile insanı üzüyor ve hamileyken hep kötü şeyler birşeymi varmı gbi düşünceler bizlerde hep olacak o yüzden hep kötü düşünecez ve bebeğimize yansıyacak...

canım allahın izniyle sonuçlerın tertemiz çıkçak işallah
hep kötüyü düşünme ama hep kötü şeyler düşünüyorsan bence bir uzmandan yardım al, hamile kaldığımda kötüleşirsem ben kesinlikle yardım almayı düşünüyorum çünkü doğumdan sonra panik atak tarzı çok atak geçirdim 2-3 aydır yok ama tekrar ederse ve sürekli kötü şeyler düşünürsem gidicem, pozitif düşünmeyi öğrenmemiz lazım

canım allahın izniyle sonuçlerın tertemiz çıkçak işallah
hep kötüyü düşünme ama hep kötü şeyler düşünüyorsan bence bir uzmandan yardım al, hamile kaldığımda kötüleşirsem ben kesinlikle yardım almayı düşünüyorum çünkü doğumdan sonra panik atak tarzı çok atak geçirdim 2-3 aydır yok ama tekrar ederse ve sürekli kötü şeyler düşünürsem gidicem, pozitif düşünmeyi öğrenmemiz lazım

inş cnm ben psikolaga gittim bebeğimi kaybettikten sonra psikolog bana hiç birşey yapamadı ben sana ne desem boş dedi bunları yaşamışsın ve unutman mümkün degil dedi ben sana unut desem unutmayacanmı dedi kendinde bitiyor dozunda yaşa yasını dedi ağla bağır çağır bunları yap rahatlarsın dedi..inş sonuçlardada birşey çıkmaz folik asite de daha başlamadım doktora gidip bir muayene olacam ondan sonra başlarım galiba benim de ayın 3 ünde 2 ay olacak zaman geçiyor su gibi..ama hala aklımda çektiklerim bebeğim...şimdi beni korkutan doktora gidince alttan muayenemi yapacak artık o çatala çıkmaya gücüm yok inş ultrasyonla bakar tek korkum o

canım rahimin toparlanıp toparlanmadığına bakmak için alttan ister ama belki karından ister ölede bakabilir
doğumdan 1 hafta sonra doktorum beni çağırmıştı kontrol için alttan hazır değilim deyince karından muayene etmişti
psikoloğunda faydası yok diyorsun:)

canım rahimin toparlanıp toparlanmadığına bakmak için alttan ister ama belki karından ister ölede bakabilir
doğumdan 1 hafta sonra doktorum beni çağırmıştı kontrol için alttan hazır değilim deyince karından muayene etmişti
psikoloğunda faydası yok diyorsun:)

inş bana da karından bakar ..bana faydası olmadı ama sen yinede git cnm doktordan doktora fark var çünkü...ben samsunda oturuyorum ve burda fakülte hastanesi var oraya gidecem orda profesörler var ordan birini seçip gidecem doğumumu asistanlar yaptırdı ve şu zamanda felan gel demediler hatta giderken hiç birşey demediler ilgisizler yani...kendim gidecem ilk başta sonra özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum...fakülteye ilk başta gitmemim sebebi hem genetik sonuçlarını alcam hemde onlar konuyu daha iyi biliyorlar ben daha bebeğimde net olarak ne vardı bilmiyorumn sadece spina bifida dediler...

dün bebeğimin genetik sonuçları almaya gittim.ama sonuç çıkmadı daha doğrusu yapamamışlar cilten alınan örnekte enfeksiyon olduğundan sonuç alamamışlar nedeni ise doğumdan sonra 1 gün bekledi yavrum o esnada enfeksiyon kapmış..sonuç genetik olarak incelenemedi ve bebeğimin resimlerini gördüm sırtını felan çok kötü oldum yığırdım kaldım Allahım hep benim suçum resmen açıklık var kapanmamış omuriliği heryeri düzgün orası kapanmamış insanın delirmemesi mümkün değil keşke iyi beslenebilseydim kendimi çok suçluyorum ama Allahın takdiri böyleymiş herkes diyor ikinci hamileliğine odaklan inş iyi olacak ama bu bebeğimi unutamam mı canımdan can gitti Allahım çok büyük bir acı ama yinede yaşıyoruz bir şekilde Allahım sabrını veriyor ve şimdi 4 haziranda kendim daha ilk defa doktora gidecem testlerimi yaptıracam ama neden benim hiç ümidim yok tekrar böyle olursa ne yaparım dün doğumhanenin önüne gittim orda hasta yakınları vardı onlara aldırmayın doğursun lar demek çok istedim ama yapamadım kimseye bir şey diyemedim benim vicdan azabım hiç geçmeyecek beni gören atlattın diyor ama içimde yaşıyorum.eşim kızıyor ağlarken görünce ama dayanamıyorum gizli gizli ağlamaya çalışıyorum herşey sil baştan olacak bari sonuç çıksaydı bilirdim genetikmi değilmi diye ama hiç bir bilgimiz olmayacak.....

doktordan geliyorum alttan muayene etti hiç bir sorun yok Allaha şükür folbiol verdi ve doktor hiç bir test felan istemedi sadece folbiol kullanacaksın dedi.. ikinci hamielliğinde böyle olacak diye birşey yok dedi ...sağlıklı bir bebeğin olacak inş dedi ...

dün bebeğimin genetik sonuçları almaya gittim.ama sonuç çıkmadı daha doğrusu yapamamışlar cilten alınan örnekte enfeksiyon olduğundan sonuç alamamışlar nedeni ise doğumdan sonra 1 gün bekledi yavrum o esnada enfeksiyon kapmış..sonuç genetik olarak incelenemedi ve bebeğimin resimlerini gördüm sırtını felan çok kötü oldum yığırdım kaldım Allahım hep benim suçum resmen açıklık var kapanmamış omuriliği heryeri düzgün orası kapanmamış insanın delirmemesi mümkün değil keşke iyi beslenebilseydim kendimi çok suçluyorum ama Allahın takdiri böyleymiş herkes diyor ikinci hamileliğine odaklan inş iyi olacak ama bu bebeğimi unutamam mı canımdan can gitti Allahım çok büyük bir acı ama yinede yaşıyoruz bir şekilde Allahım sabrını veriyor ve şimdi 4 haziranda kendim daha ilk defa doktora gidecem testlerimi yaptıracam ama neden benim hiç ümidim yok tekrar böyle olursa ne yaparım dün doğumhanenin önüne gittim orda hasta yakınları vardı onlara aldırmayın doğursun lar demek çok istedim ama yapamadım kimseye bir şey diyemedim benim vicdan azabım hiç geçmeyecek beni gören atlattın diyor ama içimde yaşıyorum.eşim kızıyor ağlarken görünce ama dayanamıyorum gizli gizli ağlamaya çalışıyorum herşey sil baştan olacak bari sonuç çıksaydı bilirdim genetikmi değilmi diye ama hiç bir bilgimiz olmayacak.....

canım iyi beslenemedim diye suçlama kaderin önüne geemiyoruz malesef, keşke fotoğrafını bende örebilseydim...
benim eşimde ağlamamı isemiordu ama ağlamaıncada daha sonra ağlama krizleri geçiriyordum o daha kötü, bence gizlide olsa ağla anca bu şekilde rahatlarsın
keşke sonuç çıksaydı

doktordan geliyorum alttan muayene etti hiç bir sorun yok Allaha şükür folbiol verdi ve doktor hiç bir test felan istemedi sadece folbiol kullanacaksın dedi.. ikinci hamielliğinde böyle olacak diye birşey yok dedi ...sağlıklı bir bebeğin olacak inş dedi ...

folbiol kullanım sende deniceksin benim gibi allahın izniyle bizde kavuşçaz yavrularımıza pozitif olmaya çalışçaz
bu arada ben test yaptırdım bu gün pozitif ama değer çok düşük perşembe tekrarlıcam geç döllenmedir diyorum kösünü getirmicem aklıma

folbiol kullanım sende deniceksin benim gibi allahın izniyle bizde kavuşçaz yavrularımıza pozitif olmaya çalışçaz
bu arada ben test yaptırdım bu gün pozitif ama değer çok düşük perşembe tekrarlıcam geç döllenmedir diyorum kösünü getirmicem aklıma

inş cnm inş. sağlıklı bebeklerimiz olur İNŞ hamilesindir Allahım herşeyin hayırlısını versin benim daha var hamile kalmama daha dün başladım folbiole. birde senden güzel haberler alım inş sende bana bir umut olursun ...

melekcı

herzaman yardım etmeye hazırım keşke elımden daha fazlası gelse.ınankı bende tekrar tekrar yaşıyorum ıkıncıde olsa 3.de olsa evlat evlat yanı her bırının acısı ayrı.bu zamnalar zor gecıyor ama doktorun sana arrtk hamıleleık duşunebılırsın dedığinde hemen bebek kucağına gelsın ıstıyorsun.canım o kotu duşunce bırtek bebeğini kucağına aldığında bıtıyor ınankı yoksa bıtmıyor.her zaman oyle olacak gıbı gelıyo ama olmuyacak allhın ıznıyle ..seneye bu yazdıklarına bakacaksın ve kucağına bebeğini alıp ıyıkı oldun bebeğim dıyeceksın.

papatyam
işh sağlıklı bır şekılde bebeğinı kucağına alırsın bız onlemımızı alalımda gerısı yaradana kalmış canım.işh değerınde yukselır ve hamılesındır.bu arada saçını fılan boyatma.tam organ gelışımı oluyor.ben ılk bebeğimde daha adetım gecmeıdğı için hamıle olduğumuda bılmeden boyatmıştım.ve bebeğimi öğrendığım gun hastaneden gelırken arabanın gazı bıttı yolda eşim benzın almaay gıttı.benzınde uzan zamandan berı kullanılmadığın bırşeymı ne olmuş arabanın içi cok kotu kokmuştu aşırı derece başım donmuş .ara sıra eşime ondan mı yoksa dıgerınden mı yokk yok kesın depolarım boştu duğun olduğu için kendıne bakamıyorsun dıyorum ..eşim ,artık kendını kandırma allahın taktırı suçlama kendını bırak dıyo bana.

DUALARIM SİZİNLE.. ÖPÜYORUM SIZI VE MUTLU HABERLERINI BEKLIYORUM..

Back
X