Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar,
Benim oğlanın gelişi 30 aralık gibi görünüyor. Ama biz 2014 yazdırmak istiyoruz nüfus kağıdına. Daha önce nüfusu kağıdı çıkaran oldu mu aranızda? Doğum tarihini daha geç yazdırmak mümkün olabilir mi acaba?
doğmamış çocuğa nüfus cüzdanı düşünmek... hele o günlere erişin, hele bir elinize sağ-salim doğsun...
Biz nüfus kağıdını çıkarırken hastaneden verilen doğum kağıdıyla gitmiştik. Tabii kağıtta gerçek tarih yazıyor.
yeni doğan bebeğe nüfus kağıdı çıkarılırken doğum kağıdıyla gitmek zorunlu diye biliyorum.en azından küçük kardeşim doğduğunda öyle olmuştu.
bizim doğum tarihi de aynı. babası da 2014 yazdıralım dedi önce ama ben öyle düşünmüyorum. birkaç günden 1 yıl neden kaybetsin ki. yaşıtlarının arasında küçük kalır diye bi kaygım da yok,çünkü o çocuğun fiziksel ve zihinsel potansiyeliyle alakalı. velhasıl gercek doğum tarihini yazdırıcaz ama sanırım nüfus memurluğundaki çalışanların da anlayışlı ya da kuralcı olmasıyla da değişebilir durum.
çok teşekkürler cevabınız için. :) doktorumuz "illa 30 aralık'ta gelecek diye bir şey yok, belki daha uzun kalmak isteyecek" dedi, belki gerçekten de öyle olur ve 2014'te gelir bizim kerata. ama halden anlarsınız, insan her şeyi düşünüyor kavuşma vakti yaklaştıkça :)
eğitim sisteminin zırt pırt değişmesi de bizi biraz bu doğum tarihini 2014 mü yazdırsak sorusuna itti açıkçası. şimdiki sistemde çocuklar zaten çok küçük başlıyorlar okula, o dönemde 2-3 ayın bile gelişim için çok önemli olduğunu söylüyor uzmanlar. bizim ufaklık çok mu ufak kalır diye endişe etmiyor değilim. :) ama dediğiniz gibi çocuğun fiziksel ve zihnsel potansiyeline bağlı tabi her şey.
size sağlıklı mutlu bir doğum diliyorum, çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)
benim kızım 31 aralık 2012 doğumlu...dr umuz doğum raporunu 1 gün sonra yazmadı biz de ısrar etmeyip gününde yazdırdık...artık bi çok şey ay hesabı...okula yıl değil ay hesaplanarak alınıyor..66lık ay 72lık ay gibi....
benim kızım 31 aralık 2012 doğumlu...dr umuz doğum raporunu 1 gün sonra yazmadı biz de ısrar etmeyip gününde yazdırdık...artık bi çok şey ay hesabı...okula yıl değil ay hesaplanarak alınıyor..66lık ay 72lık ay gibi....
valla biz doğmamış çocuğumuzun gideceği okulu biel şimdiden düşünüyoruz. çünkü pozitif düşünmenin ve iyi niyetin iyiliğe vesile olacağına inanıyoruz. doğmamış çocuğumuzun doğacağına inanıyoruz yani. size de iyilikler dilerim.
ümitle yaşamak ile "tul-i emel" arasında ciddi bir fark vardır. ümit sürekli edilmesi gereken şey iken tul-i emel, henüz gerçekleşmemiş olaylar için plan yapmak olduğundani insan yorulduğuyla kalır. çocuğunuzun gideceği okulu veya nüfus cüzdanını düşüneceğinize sağ-salim elinize almak için şu mübarek günde dua edin. çünkü bütün planlarınız, en sonunda elinizde sağ-salim ve okula gidebilecek bir bebeğin olmasına bağlı