Arkadaşlar ben çeşitli nedenlerle ikametgah adresimi farklı bir yer göstermek zorundaydım.(eşimin borçları yüzünden) şimdi kaldığım adresi nufüsa kayıt ettiricem ama cezası varmış daha önceden kayıt yapılmalıymış.BEn şimdi cezayı ödemeden ikametgahımı istediğim yere aldıramayacak mıyım? bu cezayı ödemeden adres değişikliğini yaptıran var mı?
Evet canım malesef böyle bir durum var.. Mesela ikametini bir yerden almıssan ve belli birsüre içinde (sanırım 1 ay) baska bir yeri kaydettirmezsen cezasını ödüyorsun ama ne kadar bilmiyorum.. Benimde tasındığım evin yeni sahipleri ikametini oraya alınca benmki otomatik düşmüş... Yeni evi biraz geç yapmıştım o zaman öğrendim bunu ama ben ödememiştim.
evet canım malesef cezayı ödemek durumundasın benzer bir vaka başımıza geldi okul kaydı için eşimin yiğenini arkadaşımın adresinde gösterdik 750 tl ceza geldi davada açtık ama malesef oda 18 yaşından küçük olduğu için anne baba tüm aile kayıt almalıymış bizim yanımızda kalıyor çocuk ama malesef adresini alamıyoruz