Nurdankaan'ın Diyet Günlüğü

nurdankaan

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2012
33
0
16
Manisa
selam kızalar ben 24 yasında 1.67 boyunda 99 kıloda bı bayanım dogumdan sonra ınanılmaz kılo aldım 2 sene once zayıflama ılaclarıyla kılo verdım 70lı rakamları gordum fakat sonrası.....
sonrası tamamen ıcler acısıydı, verdıgım kıloları fazlasıyla gerı aldım saglıksız beslanmeler asırı tatlıya duskunluk falan derken suan 100lere dayandım sayılır artık cok rahatsızım annemın kızım cok kılo aldın demesı, hele esımın sureklı zayıflamam yonunden elestırılerı, cevremdekılerın surek lı kılo almıssın demelerı benı dahada ıtıyo gıbı gelıyo benı yemege artık yolun sonuna geldım sanıyordum ben hayatıma bole devam edıcem sanıyorken bu sıteye rastaladım ole hıkayeler gunlukler okudum benı tesvık edıcek sankı kendıme guvenı geldı ..:) ama yapamamktan korkuyorum en son dıyetısyene gıttım haftada bır kontrol dedı ama ınanın burda okuduklarım kadar benı tatmın edıcek bı konusma motıve dahı yapmadı benım ıhtıyacım destak galıba kendıme karsı guvenım yok etrafımdakıler okadar yıprattılar kı bu duyguyu onlara kandımı ıspatlamm lazım en onemlısı kendım ıcın zayıflamm lazım.bı magazaya gırıp 50lerde bı kıyafet arama cok acı bısey. pantolan alıp enfazla 5 kere yada 6 kere gıyıp bacak surtmalerınden dolayı arasının yırtılması bambaska bısey. artık ne kıyafet alıyorum nede baska bısey yapıyorum elımden gelse evden dısarı cıkmak ıstemıyorum cok mutsuzum nasıl yapıcagımı bılmıyorum.umarım burda sızlerle sız"ın degerlı yorumlarıyla gusel tavsıyalerıyle kendı ozume donucegıme gonulden ınanıyorum allahım yuzumu kara cıkartmasın uzun bı seruven benı beklıyo bunu bılıyorum tek ıstedıgım 70 kıloya ınmek ve ısteyıpde yapmıycamdan orkuyorum ırdemın nefsıme hukmetmesınden korkuyorum sımdıden herkese yurudugu bu yolda cokkkk cokkk cokkk basarılar dılıyorum umarım basarıcam....

Son düzenleme:
canım benim hiç stres yapma her başaran gibi sende başaracaksın

senin bu durumda en önemli artın kilonun fazla oluşu
hiç şaşırma öyle
evet kilo fazla olunca daha kolay zayıflanıyor
öncelikle hep zayıf halini hayal et
çevrendekilerin sana övgülerini, kocanın sana tekrardan aşık olacağını, çocuğunla dışarı rahatça çıkacağını....

sanırım senin yemektek fazla tatlı krizlerin var bunun için hayatından şekerli ne varsa at onların yerine kuru üzüm, kuru kaysı, kuru incir doldur evine
sonra alinden geldiğince ekmeği kıs
yemeğe başlamdan önce bir bardak su yemek aralarında su ve yemek sonunda su iç ki su midende yer kaplasın yemeğe yer kalmasın
güne uyandığında çok mutlu ol, sürekli enerjik ol, hopla zıpla eğlen müzik aç oyna ve gününü limonlu su ile aç

kahvaltında bol bol yeşillik salatalık domates ye,ceviz fındık bademde olsun

arada bir meyve (elma üzerine tarçın gibi )

öğlende tavuklu vs gibi seni tutacak menü ye (bir kase yoğurt ta olsun çoğu diyetisyenlerin listesinde bulunur)

akşam sa hafif çorbalar sebze yemeklerinden ye

ve geldik can alıcı noktaya
spor spor spor

canım bu iş hareketsiz olmaz tahmin ediyorum ki gününün 1 saatini fıstık gibi bir kadın olmak için spora ayıracaksındır mutlaka

sana leslie ile yürüyüşü şiddetle tavsiye ederim

ekran karşısında seçtiğin mile göre en fazla 1 saat olan yürüyüş proğramları var
eğer spor geçmişin varsa 5 mil olanını tavsiye ederim
değilse 3 mil (45 dk) olanını bir süre yaptıktan sonra 5 mile geçersin

spor yaparken sıkılıyorsan leslie yi ekranın küçük bir köşesine çekip diğer taraftanda güzel bir film açıp öylede yapablirsin
böylece kültürel olarakta kendini geliştirirsin (ben öyle yapıyorum) :34:

cok haklısın hayatımdan sekerı tamamen atmam gereklı bı lıste hazırlasam kandıme ıyı olucak yemem ve yemem gıbı bı lıste spor yapıyorum gunde 1 saat yuruyus yapıyorum kosu bandı aldım eve cocugumdan dolayı cıkamıyorum dısarı yarım saate plates yapıorum karın kalca basen hareketlerı yapıyorum daha 3 gun oldu baslayalı bakalım artık. bu arda yazı okuyunca kılomu ılk defa sevdım dıyebılırım tesekkur edrım :)

plates şu an için yanlış spor canım
plates zayıflatmaz sıkılaştırır sarkmaları giderir

öncelikle yağları eritip sohra platese başlaman daha doğru olacaktır
o yüzden plates yerine daha fazla yürüyüş yaparsan daha verimli olur

söylemeyi unuttum aç karnına birazcık çörek otu çiğnersende faydalı olur

anladım canım ozamn yuruyusu artıralım bıraz daha aslında çörek otunu duymustum ama suan okuduguklarımın arasında elmalı sırke ve su var onudamı eklesem dıye dusunuyorum :/

anladım canım ozamn yuruyusu artıralım bıraz daha aslında çörek otunu duymustum ama suan okuduguklarımın arasında elmalı sırke ve su var onudamı eklesem dıye dusunuyorum :/

Sirke-su karışımı çok zararlı canım, mideni delebilirsin, asitli çünkü.. Daha sağlıklı yöntemlerle zayıflamaya bak.
Günde 3 lt su iç. Yeşil çay ya da form çayları iç, tabii ki şekersiz.
Kahvaltıyı atlama, metabolizmanın yavaşlamaması için ara öğünler yap, onlarda da hafif birşeyler ye tabi.
Akşam yemeğin 19:00'ı geçmesin.
Akşam yemeğinden sonraki saatlerde sadece su ve yeşilçay iç.
Yürüyüş en iyi egzersiz, vücudunun her tarafı çalışıyor çünkü..
Biraz kendinden bahsedersen, daha çok yardımcı olurum canım :34:

hoşgeldin canım.sana en iyi tavsiyem burayı bırakma.menülerini paylaş.yediklerini yazınca insan daha sorumlu hissediyor kendini.ben buraya yazalı 3 haftada 3 kilo verdim,istediğim kiloya ulaşıncaya kadarda yazmayı düşünüyorum.zor bi süreç ama başarabiliriz,tabi bi avantajın daha var yaşın.kolay gelsinn

tesekkur ederım similee sırke ve su arastırdıklarıma gore mıde rahatsızlıgı fazlasıyla yapıyomus onun ıcın vazgectım form cayı ıcıyorum lıptonun form plus dıye karısık bıtkı cayı var onu kullanıyorum bı haftadır acyıp derecede tuvalette armda bı bag olusturdu sankı aksam 7 den sonra bısey yememme ye ozen gosyerıyorum ınsallah ıstedıgım sonuca varırım dıye umuyorum burda olmak gercekten cok gusel bıseymıs ya neden daha once kesfetmedım kı burayı dıye pısmanlık duyuyorum suan:)

hoşgeldin canım.sana en iyi tavsiyem burayı bırakma.menülerini paylaş.yediklerini yazınca insan daha sorumlu hissediyor kendini.ben buraya yazalı 3 haftada 3 kilo verdim,istediğim kiloya ulaşıncaya kadarda yazmayı düşünüyorum.zor bi süreç ama başarabiliriz,tabi bi avantajın daha var yaşın.kolay gelsinn

hosbulduk canım benım. valla neden daha once buraya rastlamadım dıye uzuntu duyuyorum dedıgın gıbı gun gun yazarsam ne yedıgımı daha etkılı olur en azından arkadaslarımızda yanlısımı dogrumu yonlendırebılırler dıye umuyorum.. ıyıkı burda sızlerleyım cok mutluyum burda..

[ı]sirke-su karışımı çok zararlı canım, mideni delebilirsin, asitli çünkü.. Daha sağlıklı yöntemlerle zayıflamaya bak.
Kahvaltıyı atlama, metabolizmanın yavaşlamaması için ara öğünler yap, onlarda da hafif birşeyler ye tabi.
[/ı]

cnm bısey sorucam ben burda yenıyım bu alt taraftakı kılo cızelgenı nasıl olusturdun bende yapmk ıstıyorum ama bulamadım bır turlu..

[ı]sirke-su karışımı çok zararlı canım, mideni delebilirsin, asitli çünkü.. Daha sağlıklı yöntemlerle zayıflamaya bak.
[/ı]

cnm bısey sorucam ben burda yenıyım bu alt taraftakı kılo cızelgenı nasıl olusturdun bende yapmk ıstıyorum ama bulamadım bır turlu..

Sirke-su karışımı çok zararlı canım, mideni delebilirsin, asitli çünkü.. Daha sağlıklı yöntemlerle zayıflamaya bak.

kendımden bahsedeyım canım aslında cok sosyal bırıyım ama bu kılolarım yuzunden suara evden dısarı cıkasım gelmıyor kıyafetlerımı yakıstıramıyorum olmuyo cogu anlıycan bu ara tam depresyon yasıyorum evde kosu bandım var onunla yuruyus yapıyorum elımden geldıgınce vakıt gecırıyryom nunla egzersız yapıorum ole cok yemek yemıyorum yıyemıyorum gercı artık mıdem ıstemıyo galıba psıkolojık olarak ama tatlıya karsı bı zaafım var her kadın gıbı cıkolata hastasıyım ama artık yemıyorum yanı caba gosterıyom oyle canım ıste.

3 tane grissini
1 yemek kasıgı lor
1 tane salatalık
1 fincan bıtkı cayı (form plus karısık bıtkı)

ve 5 bardak su..(uyandıgımdan buyana)

3 tane grissini
1 yemek kasıgı lor
1 tane salatalık
1 fincan bıtkı cayı (form plus karısık bıtkı)

ve 5 bardak su..(uyandıgımdan buyana)

Daha cok yesillik katmalisin.
Sabah saatleri bagirsak bosalimi icin kacirmaman gereken saatler.
Arti- yuruyus yap. Yaptigin yuruyus (spor etkisi olan) diyetini guclendirecektir.
Basligin cok hosuma gitti.
Bir cok anne kilo kadar (aslinda) basit bir problem yuzunden bu guzel gunleri kaciriyor.

merhabaaaa dokuzlu çayı öneririm gerçekten tatlı isteğine öyle engel oluyor kiiiiii ! araştır bak konularda var burada istersen ben de yardımcı olabilirim evet kullanıyorum bende kessinlikle kapsül tablet toz değil. bildiğin dokuz bitkiyi aktardan tek tek alıp karışırıyorsun

Arti- yuruyus yap. Yaptigin yuruyus (spor etkisi olan) diyetini guclendirecektir.
Bir cok anne kilo kadar (aslinda) basit bir problem yuzunden bu guzel gunleri kaciriyor.

tamam canım maydonozu ve nane eklesem ıyı dıye dusunuyorum sen nasıl yapıosunyuruyus yapıorum canım gunde 7000 adım yapıorum baslıgım ıcınde ıcımden gelen gercekten rahat yasayamadıgım hıssı anlatmak ıstedım.. cok tesekkur ederım.

merhabaaaa dokuzlu çayı öneririm gerçekten tatlı isteğine öyle engel oluyor kiiiiii ! araştır bak konularda var burada istersen ben de yardımcı olabilirim evet kullanıyorum bende kessinlikle kapsül tablet toz değil. bildiğin dokuz bitkiyi aktardan tek tek alıp karışırıyorsun

merhaba canım ben dokuzlu cayı kullandım ama bende bı etkı yapmadı tatlım ya yada bunyem etlışenmedı caydan suan lıpton form cayı ıcıyorum dehset sekılde wc ıhtıyacı ve su ıhtıyacı hıssettırıyo

canım bısey sorcam bu cızelgeyı nasıl yaptın yardım cı olurmusun bana

kendımden bahsedeyım canım aslında cok sosyal bırıyım ama bu kılolarım yuzunden suara evden dısarı cıkasım gelmıyor kıyafetlerımı yakıstıramıyorum olmuyo cogu anlıycan bu ara tam depresyon yasıyorum evde kosu bandım var onunla yuruyus yapıyorum elımden geldıgınce vakıt gecırıyryom nunla egzersız yapıorum ole cok yemek yemıyorum yıyemıyorum gercı artık mıdem ıstemıyo galıba psıkolojık olarak ama tatlıya karsı bı zaafım var her kadın gıbı cıkolata hastasıyım ama artık yemıyorum yanı caba gosterıyom oyle canım ıste.

Anladım canım, kaçta uyanıyorsun ?

http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/156466-yeni-eklenti-kilo-cizelgesinin-eklenmesi.html
Çizelge burada ayrıntılı anlatılıyor tatlım :34:

tesekkur ederım similee sırke ve su arastırdıklarıma gore mıde rahatsızlıgı fazlasıyla yapıyomus onun ıcın vazgectım form cayı ıcıyorum lıptonun form plus dıye karısık bıtkı cayı var onu kullanıyorum bı haftadır acyıp derecede tuvalette armda bı bag olusturdu sankı aksam 7 den sonra bısey yememme ye ozen gosyerıyorum ınsallah ıstedıgım sonuca varırım dıye umuyorum burda olmak gercekten cok gusel bıseymıs ya neden daha once kesfetmedım kı burayı dıye pısmanlık duyuyorum suan:)

İnşallah olacaksın canım, senin de avantajın benim gibi yaşının genç olması. Çok rahat vereceksin onları, göreceksin bak, çıtır bir eş, çıtır bir anne olacaksın :16:
Bunu sakın unutma, kendini hep böyle motive et, buna inanırsan daha hızlı başaracaksın, motivasyonun düştüğünde buraya gel, herkes yardımcı olur. :34:

Son düzenleme:
Anladım canım, kaçta uyanıyorsun ?

http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/156466-yeni-eklenti-kilo-cizelgesinin-eklenmesi.html
Çizelge burada ayrıntılı anlatılıyor tatlım :34:

İnşallah olacaksın canım, senin de avantajın benim gibi yaşının genç olması. Çok rahat vereceksin onları, göreceksin bak, çıtır bir eş, çıtır bir anne olacaksın :16:
Bunu sakın unutma, kendini hep böyle motive et, buna inanırsan daha hızlı başaracaksın, motivasyonun düştüğünde buraya gel, herkes yardımcı olur. :34:
tesekkur ederım canım ıyıkı varsınız burasıda var.ınan uyandıgımdan yatana kadar hep o hayallerı kuruyorum ınsallah olucam olucaz.. sabah saat 7 8 arası uyanıyorum hayatım.

Son düzenleme:
Back
X