Nymphomaniac', Türkiye'de yasak!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
14 Mart'ta ilk bölümü vizyona girmesi planlanan Lars von Trier'in 'Nymphomaniac' filmine yasak geldi. Vizyona girecek filmlere rayting değerlendirmesi yapan kurul oy çokluğuyla filmin vizyona girmesine izin vermedi.

14 Mart'ta ilk bölümü vizyona girmesi planlanan Lars von Trier'in 'Nymphomaniac' filmine yasak geldi.. Vizyona girecek filmlere rayting değerlendirmesi yapan kurul oy çokluğuyla filmin vizyona girmesine izin vermedi.
Vizyona giren filmleri sınıflandıran alt kurul filmi izledi ancak herhangi bir karara varmadan topu üst kurula attı. Değerlendirme Sınıflandırma Üst Kurulu ise bugün filmi izleyerek girmemesine karar verdi. Beklenti filmin +18 ibaresi alarak salonlardaki yerini alması yönündeydi. Toplantıya katılan üyelerden ikisinin şerh koyduğu karar oy çokluğu ile alındı.
Sansür kararı verilen kurulda Kültür, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı 'ndan birer temsilcinin yanı sıra bir psikolog, bir sosyolog ve bir çocuk gelişimi uzmanı yer alıyor. Sektör adına ise SEYAP, SESAM ve TESİYAP temsilcileri yer alıyor.

Türkiye 'de geçen hafta sona eren !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde Trier'in kendisi tarafından sansürlenmiş versiyonuyla gösterilen 'Nymphomaniac'ın ilk bölümü 14 Mart, ikinci bölümü ise 21 Mart'ta vizyona girecekti. 'İtiraf' adıyla vizyona girecek olan yapım, 50'li yaşlarının başındaki bir kadının çocukluğundan itibaren erkeklerle olan ilişkilerini anlatıyor. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe gibi oyuncuların rol aldığı film, geçen ay Berlin Film Festivali'nde sansürsüz olarak gösterilmiş ve eleştirmenlerden övgüler almıştı.

Kurul üyesi Yamaç Okur:

BU KARAR SANSÜR ANLAMINA GELİR

Lars von Trier’nin ‘Nymphomaniac’ filmi ne yazık ki benim de içinde olduğum Değerlendirme ve Sınıflandırma Üst Kurulu tarafından ticari gösterime ve dolaşıma uygun bulunmadı. Açıkçası sansür anlamına gelen bu kararı onaylamadığımı ve uygun bulmadığımı bildiririm. Sinema sektörünün acilen mevcut yönetmeliğin 11. maddesindeki maddenin değişmesini talep etmesi gerekmekte. ‘Nymphomaniac’ filmi hem yurtdışında hem de ülkemizde festivallerde gösterildi, gösterilmeye devam ediyor. Ticari gösterime girdiği ülkelerde gerekli olan yaş sınıflandırması yapılarak gösteriliyor. Bu kararla seyircinin seçim hakkı elinden alınmış durumda. Umarım mevcut yönetmelik bu gibi kararlara yol açmamak için hızlıca değiştirilir.
http://www.radikal.com.tr/hayat/nymphomaniacicin_karar_gunu-1179287

sırf +18 diye mi girmemiş yani
ama çok saçma daha geçenlerde leonardo di caprionun the wolf of wall street (para avcısı) filmini izledim
o da +18 ama vizyonda şu anda

Ünlü isimler Nymphomaniac’ın vizyona girmemesine tepki gösterdi
'İtiraf' adıyla vizyona girecek olan yapım, 50'li yaşlarının başındaki bir kadının çocukluğundan itibaren erkeklerle olan ilişkilerini anlatıyor. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe gibi oyuncuların rol aldığı film, geçen ay Berlin Film Festivali'nde sansürsüz olarak gösterilmiş ve eleştirmenlerden övgüler almıştı.

Nuri Bilge Ceylan
Zaten yaş sınırlaması gibi bir uygulama varken, Nymphomaniac filminin yasaklanmasını şiddetle kınıyorum.

Mehmet Turgut
Lars von Trier'in ülkemizde en çok izlenen filmi sanırım Nymphomaniac olacak.

Sezgi Mengi
15 gün önce Nymphomaniac'ı izledim. O günden beri ahlakım çok bozuldu. Üstüne üstlük, filmin sevişme sahnelerinden birinde barok müzik vardı

Fazıl Say
Çağımızın en büyük sanatçılarından Lars von Trier'in yeni filmi NYMPHOMANİAC Türkiye'de yasaklanmış. Filmin konusu AKP'ye uymamış!!

Türkü Turan ?
Türkiye'nin gençleri Nymphomaniac izlemediği için seksten habersiz olarak yaşayacaklar. Kimse sevişmeyecek, tehlike geçti başkanım.

Uğur Vardan
'Nymphomaniac' yasağı bizi '12 Eylül öncesi'nin de öncesine götürdü yemin billah...

Beril Kayar
A haa! Nymphomaniac'a Türkiye yasağı.. Sıradaki İran stilimiz nedir, merak buyuran?

Yunus Günçe
Recep İvedik'in çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum mesela Nymphomaniac'tan…
Nymphomaniac'ın arkasında da ‘Gezi’ciler var der mi çıkıp birileri? Der mi der!
Zira Lars von Trier'in sineması, kendi seyircisi içindir. Dili bellidir. Öte yandan Recep İvedik’e herkes maruz kalabilir.

Cüneyt Özdemir
Lars Von Trier'in Nymphomaniac filminin Türkiye'de gösterimi yasaklanmış. Zihniyete bakar mısınız? Bu muhafazakarlık değil orta çağ kafası!
Türkiye'de vizyondan inmeyen tek film; AHLAK BEKÇİSİ!
Ahlakımız bozulur diye filmleri yasaklıyorlar oysa ahlakımızın nasıl bozulduğunu internette yayınlanan tapelerden takip edebiliyoruz!

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.t...omaniac-in-vizyona-girmemesine-tepki-gosterdi

Mehmet Turgut
Lars von Trier'in ülkemizde en çok izlenen filmi sanırım Nymphomaniac olacak.
:122:

Yunus Günçe
Recep İvedik'in çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum mesela Nymphomaniac'tan…
Nymphomaniac'ın arkasında da ‘Gezi’ciler var der mi çıkıp birileri? Der mi der!
Zira Lars von Trier'in sineması, kendi seyircisi içindir. Dili bellidir. Öte yandan Recep İvedik’e herkes maruz kalabilir.

Ben en cok bu yorumu tuttum. :)
Kesinlikle Recep Ivedik gibi bir film var bu ülkede. Kahpe Bizans filmini görmüs insanlariz biz.
Simdi üstelik yas sinirlari da belirleniyor. Internet elimizin altinda hangi filmde ne var ne yok ögreniyoruz. Fragmanlarina direk ulasabiliyoruz.
Bu ülkenin yasaklama hevesine bayiliyorum.

Hayir bir de sinema yani. Isteyen parasini verip gidip izliyor. Istemeyen gitmiyor. Kimse kimseyi zorlamiyor ki.

Ben mesela filmlerdeki cinsellikten cok bunalmis bir vatandasim, bunu da sürekli dile getiririm. Hatta film konusu bile actim buraya, acik acik cinsellik olmayan filmler ariyorum diye.

Ama birileri hoslanmiyor diye "yasak" getirilmesi cok sacma. Sanki millet bir süre sonra indirip izleme rekoru kirmayacak.
Pardon internetimiz de özgür degildi degil mi?

festivalde izleşin artık
yani ortada tam bir tassah da olmamış oluyor ayrıca böylece bilinçli izleyici ile buluşuyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…