• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O an ölmek istedim

Onceki konunuzda anneniz 2 kizi olan biri icin, oglu yok diye cocugu yok diyordu. Kendinizi kullandirmayin daha fazla.
Evet ben aşırı tepki verince de ilerde 2 ye 1 verecem diyor. Erkeklere verecek gençken. Sonra 20 30 yıla bir şey kalırsa onu da kıza 1 erkeğe 2 verecekmiş. Ki o da yalan 😅Ben görüşmem. İşin düşünce gelme diyince. İlerde 2 ye 1 diyor.. Şimdi evleri arabaları verecek. 30 yıla bir şey kalırsa 2 ye 1 verecek. O zamana kadar da hayali ben her şeye el atayım 😅

Evet ısrarla bizim buralarda öyle diyor. Israrla 3 kız 1 oğlansa 1 tane diyor. Mal oğlana kalır diyor.
Mal oglana kaliyorsa oglan her islerine kosacak o zaman. Sizin oralarda kiz cocugu calisip tum parasini ailesine de vermiyordur ama. Kizdan gelen paraya hayir demiyor ya. Siz kendinizi kabul ettirmek icin hep yardimci olmussunuz ama bosuna. Boyle devam ederseniz sizin cocugunuzun rizkini da oglanlarinin cocuklarina yedirecek. Cocugunuz zaten yalniz ayni siz gibi.

Onu soruyorum görüşmesem mi sizce çocuğum hayatta çok yalnız kalır mı
Sanki senin çocuğuna değer veren bir ailen var da yalnız kalır mı diyorsun ? Bakmaya bile zorla 15 gün getiriyorsun, doğum yapınca 1 hafta kalmış annen...çocuğun ne kaybedecek onlarla görüşmeyince, eşinin ailesiyle gorusmezken düşündün mü ayni şeyleri ?

Anne babama yaptığım her şeyi içimden geldiği için yaparım, helali hoş olsun.
Tek taraflı iyilik bana iyilikmiş gibi gelmez. Siz ailenize kıyamıyorsunuz ama karşı tarafın ailesini hal ile yeksan eylemişsiniz.
Mal için ölünmez bu arada.

Hayır değilim inanın ona alınsın istiyorum ama bu kadar insan yerine konmamak koyuyor. Mesele para da değil. Değerim bu kadar. Zor zamanlarfa yetiş kızım iyi günde oğlum diyor normal mi
Elbetteki normal değil. Ama bin yıllık bir davranış ya da adet. Benim annem de öyle. Abim le kızları arasında hep ayrım yaptı. Çalışmayan abime ev aldırdı babama. Torunları arasında da ayrım yaptı. Benim çocuğumu düşman bellemisti. Başka bir konuda yazmıştım, göğüs kanserine yakalandım, benimle tamamen kesti iletişimini. Bunun gibi bir sürü travma yaşattı.
2 yildir görüşmüyoruz ve o kadar huzurluyum ki. Kangren olan kolunuzu kesmeniz gerekiyor. Eşiniz ve çocuğunuz bunları yaşamak zorunda değil.

Eskiden hep babaların ayrımcılık yaptığına inanırdım büyüdükçe kız çocuklarının üvey evlat muamelesi görmesinin asıl nedenin bu tür kafa yapısına sahip anneler odugunu gördüm. Maalesef bu kadılarin sayısı çok çok fazla ve etki alanları da çok büyük.
Benimde teyzem kızları çocuken üvey evlatmış gibi davranırmış. O zamanlar annem ciddi bir şekilde uyarmış bunu. Annemi cok sevip ciddiye aldığı için kızlarına karşı tavrını değiştirmiş.
Evet mesela benim babaannem asla yaptırmaz dedem halamın okumasını istememiş çünkü amcam babam okumamış ikisi de bir meslek okuluna gitmiş halam çok oynakmış nasıl güveneyim demiş engel olmuş ki halam 50 yaşından da fazla öyle çapa fidanlama bu tarz işlere gitmiş okutmuş. Hiçbir şekilde ayrım yaptırmaz aksine kızlarını korur diyorum ya anneme bile. Ben mesela tek kız torunum. Beni de hep el üstünde tuttu. Herkese bir şekilde yol açmış dedemin kız kardeşleri der o bize anne abla gibiydi. Babam kalkıp halamın benim hakkımı yiyecek öyle mi. Ama anneannem çok kötüydü deccaldi. Kıskançtı yedirmez içirmezdi. Dayım evlendiğinde annemler küçükmüş aynı evde duruyorlarmış. Yengem yemek yerken annemlere bak bak elin kızı nasıl yiyor sizde yiyin dermiş. Annem traktör kazası yapmış ekmek teknem diye ağlamış. Evladım dememiş. Buna rağmen ölümü bizi mahvetti. 1 aydan fazla yoğun bakımda kaldı mahvetti. Annem çok üzüldü pişman oldu. Onu bu hale getiren vardı ama her şeye rağmen kötüydü yani. İyi olmayı seçebilirdi. Dedem mesela annemle barışmaya adım atmıştı. Kız kardeşimi beni aramıştı annenizin atasıyım diye anneme hatta sana daire vereyim çocuklarına birer tane vs demişti emeğin var demişti. Sonra anneannem bozdu 1 tane olsun yok iki kıza teyzemle anneme 1 olsun etsin. Ne oldu barışmadılar. Nasıl öldü ameliyat oldu bakanı olmadığı için pıhtı attı kan sulandırıcı olmamış. Göz göre göre öldü.

Arkadaşlar eski konularım var. Kendim memurum 5 yıldır. 3 yıllık evliyim. Özet geçeyim babam sert biri annem de yumuşak. Cahil bir sülale. O şartlarda okumamı destekledi ilk okuyan kızlardandım. Kendim çok azimliydim. Annem destekledi babam da sonradan kabul etti. Benden sonra kardeşlerim okudu. Ev işi yapmazdım. Neyse evlenmeden önce paramın tamamını evlendikten sonra aylık 5 8 bin hediyeler. Yanıma gidiş geliş biletleri. İsteyince verdim. Çocuğum oldu 1 hafta durdu. Evlenince bırakın masraf yapmayı gelen paraları bile anneme bıraktım. Babam sertti annem mutlu olsun istedim. Yokluk görmüş dedim. Elbiselerini her şeyini ev eşyalarını aldım. İnanın kendime almadım ona aldım. Ben ilerde de alırım ona yazık dedim. Neyse şuan bebeğime eşimle bakıyoruz. Anne gelir misn dedim 15 gün belki gelirm dedi o da paralar benden çıkacak. Şimdi bugün beni aramış dua et babanı ikna edecem erkek kardeşine ev alsın.Depremde arkadaşları ile kaldığı yer yıkıldı hafta içi işyerinde kalıyor. Haftasonu annem 3 gün suyunu bile veriyor. Neyse o da 3 4 yıl babama yardım yazları erkek işi olduğu için. Kardeşlerime bana o da benim kadar harcar. Annem diyor ona ev almak için babanı ikna edeceğim. Bende anne ben neyim evlenince, çocuğum olunca bir şey yapmadın. Bakmadın bile. Ben kız olduğum için insan değil miyim dedim. İnanın borcumuz var diye ücretsiz izin almadım eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Çoğu gece 5 saat uyuyorum. Eşim uyumuyor yeri geliyor. Ayaklarım her gece sızlıyor. Erkek kardeşimle problemim yok o da çile çekti tabiii evi olmasını en az kendim kadar istiyorum. Ama bu kadar haksızlık olur mu?Depremde bile gelip bizde kaldılar eşim gider alır getirir. Eşime şimdi dese 10 saat gider. Gelecekler desem başım üstüne der. Para vercem öğrenci demiştim susmuştu. Eşimin ailesi ile aynı konudan görüşmüyoruz. 3 erkek kardeşi evlendi diğer 2 sine ev bize koca 0..Annem de o erkek diyor. Kendisi görüşme vermediler diyor. Ben o kadar fedakarlık yaptım. Annem diyor ki zamanı gelince mal bölününce sana da vereceğiz. 30 40 yıl sonra 3 kuruş verecekler. Anneme dedim 1 milyona yakın para harcadım o zaman yemeseydin böyle yapacaksan. Sana tü diyor bir para verdin başıma kalktın. 2 bileziğim var sana verecem sonra sus diyor tehdit eder gibi.Evladım var diğer tarafla görüşmüyorum. Bu tarafla da görüşmesem evladım hayatta tek kalır mı. O kadar kötüyüm ki. Evladım var bir de Allah korkusu olduğu için sabrettim yoksa inanın o saniye kendimi öldürmek istedim. Allah rızası için yol gösterin. Mesafe demeyin beceremiyorum. Sonra gene merhametime geliyor. Kardeşlerim bu düşüncede değil zaten daha o yaşta değiller. Onlar yüzünden onlarla da aram bozulmasından korkuyorum. Lütfen yardımcı olun.
Biraz güçlü olun, ne demek kendimi öldürürdüm. Bir evladınız var ikide gül gibi ve iyi bir eşiniz varmış. Ne kadar şanslı olduğumuzun farkında olun. İnanın bana, biliyorum insanın kök ailesinin iyi olması çok büyük bir güzel nimet ama bence insanın eşinin iyi bir insan değerli bir insan olması her şeyden de öte ve önemli. Neticede onunla aynı evde yaşıyorsunuz ve ömrünüzün sonuna kadar Allah nasip ederse onunla yaşayacaksınız. Haksizliga ugrayinca Allah'a havale edin. Gerekirse ailenize karsi bundan sonra o kadar iyi niyetli olmazsınız. Siz ve evladiniz ve eşinizin huzuru mutlugu önemli, sizde cok iyi bir insansiniz anladığım kadarıyla. Ne güzel bunlar en büyük zenginlik.

Evet mesela benim babaannem asla yaptırmaz dedem halamın okumasını istememiş çünkü amcam babam okumamış ikisi de bir meslek okuluna gitmiş halam çok oynakmış nasıl güveneyim demiş engel olmuş ki halam 50 yaşından da fazla öyle çapa fidanlama bu tarz işlere gitmiş okutmuş. Hiçbir şekilde ayrım yaptırmaz aksine kızlarını korur diyorum ya anneme bile. Ben mesela tek kız torunum. Beni de hep el üstünde tuttu. Herkese bir şekilde yol açmış dedemin kız kardeşleri der o bize anne abla gibiydi. Babam kalkıp halamın benim hakkımı yiyecek öyle mi. Ama anneannem çok kötüydü deccaldi. Kıskançtı yedirmez içirmezdi. Dayım evlendiğinde annemler küçükmüş aynı evde duruyorlarmış. Yengem yemek yerken annemlere bak bak elin kızı nasıl yiyor sizde yiyin dermiş. Annem traktör kazası yapmış ekmek teknem diye ağlamış. Evladım dememiş. Buna rağmen ölümü bizi mahvetti. 1 aydan fazla yoğun bakımda kaldı mahvetti. Annem çok üzüldü pişman oldu. Onu bu hale getiren vardı ama her şeye rağmen kötüydü yani. İyi olmayı seçebilirdi. Dedem mesela annemle barışmaya adım atmıştı. Kız kardeşimi beni aramıştı annenizin atasıyım diye anneme hatta sana daire vereyim çocuklarına birer tane vs demişti emeğin var demişti. Sonra anneannem bozdu 1 tane olsun yok iki kıza teyzemle anneme 1 olsun etsin. Ne oldu barışmadılar. Nasıl öldü ameliyat oldu bakanı olmadığı için pıhtı attı kan sulandırıcı olmamış. Göz göre göre öldü.
Ölümleri de ibretlik oluyor. Benim babaannem, dedem de boyleymis, anneme cok eziyet etmisler, bizimkiler evden ayrildi ,artik kazandiklari parayi elimize saymiyor diye annemi bana hamileyken oldurmeye kalkmislar. Babam cocuklugunu hic iyi hatirlamaz. Ikisinin de ölümü ibretlik oldu .

Arkadaşlar eski konularım var. Kendim memurum 5 yıldır. 3 yıllık evliyim. Özet geçeyim babam sert biri annem de yumuşak. Cahil bir sülale. O şartlarda okumamı destekledi ilk okuyan kızlardandım. Kendim çok azimliydim. Annem destekledi babam da sonradan kabul etti. Benden sonra kardeşlerim okudu. Ev işi yapmazdım. Neyse evlenmeden önce paramın tamamını evlendikten sonra aylık 5 8 bin hediyeler. Yanıma gidiş geliş biletleri. İsteyince verdim. Çocuğum oldu 1 hafta durdu. Evlenince bırakın masraf yapmayı gelen paraları bile anneme bıraktım. Babam sertti annem mutlu olsun istedim. Yokluk görmüş dedim. Elbiselerini her şeyini ev eşyalarını aldım. İnanın kendime almadım ona aldım. Ben ilerde de alırım ona yazık dedim. Neyse şuan bebeğime eşimle bakıyoruz. Anne gelir misn dedim 15 gün belki gelirm dedi o da paralar benden çıkacak. Şimdi bugün beni aramış dua et babanı ikna edecem erkek kardeşine ev alsın.Depremde arkadaşları ile kaldığı yer yıkıldı hafta içi işyerinde kalıyor. Haftasonu annem 3 gün suyunu bile veriyor. Neyse o da 3 4 yıl babama yardım yazları erkek işi olduğu için. Kardeşlerime bana o da benim kadar harcar. Annem diyor ona ev almak için babanı ikna edeceğim. Bende anne ben neyim evlenince, çocuğum olunca bir şey yapmadın. Bakmadın bile. Ben kız olduğum için insan değil miyim dedim. İnanın borcumuz var diye ücretsiz izin almadım eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Çoğu gece 5 saat uyuyorum. Eşim uyumuyor yeri geliyor. Ayaklarım her gece sızlıyor. Erkek kardeşimle problemim yok o da çile çekti tabiii evi olmasını en az kendim kadar istiyorum. Ama bu kadar haksızlık olur mu?Depremde bile gelip bizde kaldılar eşim gider alır getirir. Eşime şimdi dese 10 saat gider. Gelecekler desem başım üstüne der. Para vercem öğrenci demiştim susmuştu. Eşimin ailesi ile aynı konudan görüşmüyoruz. 3 erkek kardeşi evlendi diğer 2 sine ev bize koca 0..Annem de o erkek diyor. Kendisi görüşme vermediler diyor. Ben o kadar fedakarlık yaptım. Annem diyor ki zamanı gelince mal bölününce sana da vereceğiz. 30 40 yıl sonra 3 kuruş verecekler. Anneme dedim 1 milyona yakın para harcadım o zaman yemeseydin böyle yapacaksan. Sana tü diyor bir para verdin başıma kalktın. 2 bileziğim var sana verecem sonra sus diyor tehdit eder gibi.Evladım var diğer tarafla görüşmüyorum. Bu tarafla da görüşmesem evladım hayatta tek kalır mı. O kadar kötüyüm ki. Evladım var bir de Allah korkusu olduğu için sabrettim yoksa inanın o saniye kendimi öldürmek istedim. Allah rızası için yol gösterin. Mesafe demeyin beceremiyorum. Sonra gene merhametime geliyor. Kardeşlerim bu düşüncede değil zaten daha o yaşta değiller. Onlar yüzünden onlarla da aram bozulmasından korkuyorum. Lütfen yardımcı olun.
5 yıllık memur olarak 1 milyona yakın para harcamanız demek her maasın yarısını vermek demektir 🤔 bu da çok zor. Ayrıca ilk okuyan kızlardanım diyerek ailenizin bakış açısını dile getirdiniz. Bu sebeple erkek kardeşinize yapılan çok anormal değil geleneksel açıdan

5 yıllık memur olarak 1 milyona yakın para harcamanız demek her maasın yarısını vermek demektir 🤔 bu da çok zor. Ayrıca ilk okuyan kızlardanım diyerek ailenizin bakış açısını dile getirdiniz. Bu sebeple erkek kardeşinize yapılan çok anormal değil geleneksel açıdan
Evlenmeden önce nerdeyse tamamını veriyordum kiram azdı üst baş yeme içme çıkar gerisini attım. Evlendikten sonra da 5 8 10 değişir her ay. Hesap etsen zaten geçiyor bile. Tm sen geleneksel açıdan yaşa o zaman. Kızına 1 çeyrek yapma oğluna evler bilezikler yaparsın

Ölümleri de ibretlik oluyor. Benim babaannem, dedem de boyleymis, anneme cok eziyet etmisler, bizimkiler evden ayrildi ,artik kazandiklari parayi elimize saymiyor diye annemi bana hamileyken oldurmeye kalkmislar. Babam cocuklugunu hic iyi hatirlamaz. Ikisinin de ölümü ibretlik oldu .
Benim annem ve ben çok üzüldük malesef. Keşke böyle olmasaydı dedik. Annem hele pişman oldu o anın acısı ile. Anneannem regl bile olmadan evlenmiş. Dayak yemiş dedem sığırı annesinin dolduruşunq gelip gelip dövmüş çünkü inatmış dediğim dedikmiş dayak yese bile istediğini yaparmış. Gidecek olmuş dedemi bırakacak olmuş anneme birdiniz iki oldunuz üç oldunuz dört oldunuz dermiş. Annemin anneannesi bıçaklanmış o ara Anneannem evlatlık verilmiş. İşte hep çocukluğunu konuştuk. Annemi doğurmuş çobanlık yapmaya devam etmiş. İşte üst baş almış onlara başkasının çamaşırını yıkamış. Un kavurup çorba yapmış. Çok yokluk çekmiş ama sonra durumu çok iyi olmuş. Teyzem sağlık meslek lisesinde alınmış annem zar zor bitirmiş. O kadar bunalmış ki babamla evlenmiş. Sırf babam asker uzak kalırım diye evlenmiş. İşte eve dönmüş Anneannem çocukları babaanneye bırak sen çalışırsın demiş. Gelinlerle yapamazsın onları boşatırsın demiş. Benim de iki dayımın çocukları birinin eşi aynı arabada öldü. Tekrar çocuk yaptılar ama kul hakkından korkmadılar. Anneannem sağlıklıydı ya ben düğünde gördüm. Domuz gibiydi. Ameliyat olmuş kimse bakmamış parayla bakıcı tutulmamış. Sabah kalkmış kahvaltı yapmış fenalaşmış. Kimseye muhtaç olmadı uyanmadı öldü gitti. Ben de hamileyim ister istemez etkilendim. O an annem yıkanırken bakmak istedi ben de akılsız olduğum için beraber girdim. Onu öyle görünce çok üzüldüm. Annem hala kendine gelemedi çok pişman. Keşke küsmeseydim diyordu. En son yine benim annem beni evlattan saymadı ki diye söyleniyordu. Bu görüşmediğimiz süreçte de hep annesiydi. Biz evlendik dedi biliyordu düğününüz olduğunu. Bi altın gönderebilirdi. Kardeşim doğdu biliyordu gelmedi dedi. Trafik kazası yaptı ameliyat oldu odada annem biliyor ama aramadı ben evladı değil miyim dedi. Kız kardeşim üniversite kazandı. Seni aradı mı dedi. Beklenti hep vardı. Anneannem adım atsa annem barışırdı ama atmadı işte.

Ailenizde olsa sınır sınır sınır. Hele ki evlat ayrımı gozetiyorsa ona göre davranırsanız olur biter illa baş tacı etmeye gerek yok ki

Kusura bakmayın ama maalesef cahil insanlara çok fazla fedakarlık yapınca, karşısındakine değer vermiyor ve Onu kullandığını düşünüyor. Enayi yerine koyuyor ve sanki o kişi devamlı fedakarlık yapmak zorundaymış gibi mecbur ve olağan görüyor. Sanki göreviymiş gibi.
Açıkça s yleşsiniz. Kendinizi geri çekin mesafe koyun.
Ayrıca herkes aklı başında hayatını idame ettirecek akla mantığa sahipler. Siz ve kocanız neden koşturuyorsunuz. Yazık günah

1: kayinvaliden kayinpederin kimseye ev Vermek zorunda degil. Bu hediyedir. Ister verir ister vermez. Hediye beklenmez. Gonul isi.Bu zihniyette gelinim olsa ben de vermem.
2: aciklamalarinizi asiri dramatik buldum. Yok cok cile cekti, yok olmek istedim... Dramadan besleniyor gibisiniz.
3: Esinizin sesi cikmiyor diye onun hakkini da annene birakmissin.Dugunde gelenleri bile. Maasini vs... Ve hakli. Lafini edeceksen yapmasaydin. Kadin para istememis, siz vermissiniz
Tam olarak adlandiramiyorum ancak uslubunuzu okurken bir seyler beni cok rahatsiz etti, yordu.

Son düzenleme:
Back
X