O... Çocukları

betty_sew

prensesini bekliyor
Kayıtlı Üye
7 Mart 2007
465
3
296
40
Ankara
O-Cocuklari-1.jpg

Yapım : 2008, Türkiye
Tür : Dram / Komedi
Yönetmen : Murat Saraçoğlu
Senaryo : Sırrı Süreyya Önder
Oyuncular : Altan Erkekli, Özgü Namal, Şevket Çoruh, Demet Akbağ, Mahir İpek, İpek Tuzcuoğlu, Sarp Apak, Gökhan Atalay, Sezin Akbaşoğulları
Yapımcı : Selay Tozkoparan Oğuz
Görüntü Yönetmeni : Cengiz Uzun
Müzik : Kıraç
Süre : 2 saat, 00 dk.
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008

Özet
12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra siyasi suçlu olarak aranan bir karı-koca yurtdışına kaçmaya karar verir. Ama çocukları bu konuda onlar için en büyük engeldir. Yurtdışına kaçmadan önce çocuklarını bırakacakları güvenli bir yer ararlar. Çift sonunda çocuklarına 'en güvenli yer' olarak 'Mehtap Anne'nin yuvasını seçer. Onların çocuklarını bıraktıkları yer aslında eski bir hayat kadını olan 'Mehtap'ın bu işi bıraktıktan sonra halen hayat kadınlığını sürdürenlerin çocuklarını bıraktıkları 'Emanetçi Anne' evidir...

Karı-koca yurtdışına kaçtıktan bir müddet sonra çocuklarını alması için bir İtalyan kızı Türkiye'ye gönderir. İtalyan kız, 'Emanetçi Anne'ye bırakılan çocuğu alıp anne - babasının yanına götürmek isterken kendini bir dizi ilginç olayın içinde bulur.

harika bir oyuncu kadrosu, filmin isminden dolayı gidip gitmemek konusunda tereddüte düşmüştüm
ama arkadaşım ısrarı üzerine filme girmeye karar verdik
filmi izlemeye başlamamla ön yargılı olduğumun farkındaydım
dikkat çekmek için koymuşlar bu ismi dedim ama isim cuk diye oturmuş
demet akbağ herzamanki gibi harika
izleyenler varsa en beğendiğim sahne balıkların öldüğünde yaptıkları konuşmaydı....

kısacası tavsiyesi ederim

rica ederim canım ben sıkılmadan izledim valla
önyargılı olduğum içinde kendime kızdım
bazen kopukluk olduğunu düşünüyorsun filmde ama hemen toparlanıyor
iyi seyirler (:

walla isimden dolayı ben de feci önyargılıyım.ama bu kadrodan iyi filmler cıkıyor genelde..
bakalım,izleriz heralde...

filmi dün izledim oyuncu kadrosu süper film de güzeldi konusu hakkatan diğer filmlerden farklıydı.yalnız biraz fazla küfür ve argo vardı

evet ya isimden dolayı ön yargılı baktık ama belki başka manası vardır izlemedim filmi
ama dediğiniz gibi bu kadro çok güzel projeler imza aatı eminim buda güzeldir...

Bence de keşke başka bir isim koysalarmış. Kadro güzel ama,bilboardlarda o.... çocukları hiç te hoş durmuyor

arkadaslar isim ne kdr kötü olsada önyargılı yaklasmamak gerekio argo ve küfürler sanki hiç duymadığımız şeyler.Bence film gerçekleri yansıtmış tamamen.Türkiyenin gerçeklerini...Oyuncu kadrosu zaten harika söylenecek söz yok onlaraa! =)=)

bu filme dün gittim, film biraz aceleye gelmiş gibiydi sanki ama müzikleri olsun oyuncılar olsun filme cuk diye oturmuş...ben izlerken hem güldüm hem ağladım tatlicadiarzu

ben en çok demet akbağın küfürlerine güldüm:)))
''yeni gelin ...e atlar gibi her lafa atlıyo'' :))
2 gündür dilime dolandıııııı:P

ayyy sorma canım bende çok güldüm o sahnede...bi de bulmaca cözerken en kalın erkek sesini soruyordu Demet Akbağ, Özgü namal ''bas'' deyince o ne demek diye sordu İpek Tuzcuoğlu, orda Demet Akbağ'ın yaptığı harekete öldüm gülmekten(kendince ''bas''ın ne demek olduğunu anlatıyordu:roflol:):utangac:

filmin ismi ne dikkat çekmek için nede argo olsun die kullanılmış!
filmi izleyenler bilir o filme başka isim yakışmazdı bu kadar...
film keyifle izlenio yalnız sonu fazla hızlı bağlandı. yani sanki apar topar bitirilmiş gibi hissettim ben.
hikaye farklı ve gayet başarılı! demet akbağ zaten süper:hooray: özgü namal kötü italyanca konuşuyodu ama oyunculuğu yinede etkileyiciydi. ipek tuzcuoğluda öyle:)
herkese şiddetle tavsiye ederima.s
a.s.

bence de bu filme başka isim olmazdı..çok düşündüm başka bir isim ama bulamadım açıkçası..film kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. izleyenler boşa zaman harcamadıklarını göreceklersengözlerimebaksanab

bende izledim..
beğendim ama biras havada kalmış gibi..
çok daha iyi olabilirdi..
özgü namal çok daha iyi oynayabilirdi mesela..
demet akbağ harikaydı..
küfürler çoktu ama kulağa iyi geliyordu..
sonu biras saçmaydı,yani tamam mutlu sonda ..
abartmışlar yani mutlu son olayını biras..
daha iyi işlenebilirdi ama yine de güseldi..
gidilebilir bence..​

bende geçen ay gösterildiği ilk hafta gitmiştim..harika bi film..oyuncuların hepsi rollerinin hakkını fazlasıyla vermiş..özellikle çocuk oyuncularda büyükleri kadar iyiydiler..konusu dağıtılmadan ve ağırlaştırılmadan güzel işlenmiş..kısaca bayıldımm..
ama dikkat çeken başka şeylerde vardı benim için..özgü namal ilk kez kadın gibi kadındı..dişiliği ön plandaydı..bide kıraç ın muhteşem şarkısı..ağladım vallaa

ben hiç beğenmedim
küfürler üzerinden güldürülmeye çalışılmış
zekice bir espirisi yoktu
yani tamam komedi filmi değil ama madem komedi katmak istemişler çok daha kaliteli olabilirdi
duymadığımız küfürleri duymaktan başka bişey katmadı

demet akbağ müthişti, ancak sarp apak ve özgü namal arasındaki bazı diyaloglar kalitesiz skeçleri anımsattı bana, bunu saymazsak konu çok çok güzel, bakış açısı çok dikkat çekici, o döneme ait ve hiç yokmuş gibi sandığımız farklı bir dünya...

O-Cocuklari-1.jpg

Yapım : 2008, Türkiye
Tür : Dram / Komedi
Yönetmen : Murat Saraçoğlu
Senaryo : Sırrı Süreyya Önder
Oyuncular : Altan Erkekli, Özgü Namal, Şevket Çoruh, Demet Akbağ, Mahir İpek, İpek Tuzcuoğlu, Sarp Apak, Gökhan Atalay, Sezin Akbaşoğulları
Yapımcı : Selay Tozkoparan Oğuz
Görüntü Yönetmeni : Cengiz Uzun
Müzik : Kıraç
Süre : 2 saat, 00 dk.
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008

Özet
12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra siyasi suçlu olarak aranan bir karı-koca yurtdışına kaçmaya karar verir. Ama çocukları bu konuda onlar için en büyük engeldir. Yurtdışına kaçmadan önce çocuklarını bırakacakları güvenli bir yer ararlar. Çift sonunda çocuklarına 'en güvenli yer' olarak 'Mehtap Anne'nin yuvasını seçer. Onların çocuklarını bıraktıkları yer aslında eski bir hayat kadını olan 'Mehtap'ın bu işi bıraktıktan sonra halen hayat kadınlığını sürdürenlerin çocuklarını bıraktıkları 'Emanetçi Anne' evidir...

Karı-koca yurtdışına kaçtıktan bir müddet sonra çocuklarını alması için bir İtalyan kızı Türkiye'ye gönderir. İtalyan kız, 'Emanetçi Anne'ye bırakılan çocuğu alıp anne - babasının yanına götürmek isterken kendini bir dizi ilginç olayın içinde bulur.

bende geçen hafta ızledım sınemada,demet akbağın oyunculugu gorulmeye deger,
film bir çok soru işaretlerıle bıtsede genel olarak çok güzeldi,
13.yaş sınırlı bu arada:roflol:

ben en çok demet akbağın küfürlerine güldüm:)))
''yeni gelin ...e atlar gibi her lafa atlıyo'' :))
2 gündür dilime dolandıııııı:P

aynen bende bizimde arkadaslarla fılmdekı favorı küfürümzdu:roflol:
ilk kez duymuş olmanın cilvesımıdır nedır bızımde dilimize dolandı 1 haftadır:roflol: