o kadar çok istedim ki nankörlük yapmak istemiyorum

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
arkadaşlar merhaba çoğunuz beni karamsar yorumlarımdan tanıyorsunuz keşke böyle olmasaydım keşke herşeyin olumlu yanını görebilseydim kuş gibi hafiflerdim inanın.bebeğime zorlu bir tüp bebek sürecinden sonra her anımda dua ederek çok şükür kavuştum uzun süredir kullandığım anti depreanları minik meleğim için bıraktım ama zaman zaman çok bunalıyorum ağlama krizlerine kapılıyorum nasıl doğum yapıcam sonrasında nasıl bakıcam diye korluyorum sanki çok yetersiz kalıcam iyi bir anne olamamaktan çok korkuyorum böyle eğlarken bile bebeğim üzülüyor diye çok korkuyorum eşim peşimde geziyor ALLAH ondan razı olsun o olmasa napardım bilmiyorum şimdi daha ne istiyorsun dienleri duyar gibiyim çünkü biliyorumki nice anlayışsız eşlerle bu süreci geçirenler var ama elimde değil kızlar tamamen hazır olduğumu düşünüyordum ama şimdi yersiz korkularım var umarım atlatırız bu sürecide

hamilelik ile değişen hormonlar kaygılara,duygusallığa ve hassasiyete neden olduğu için bu anlattıkların o kadar doğalki aslında.ayrıca karamsar olduğunun farkında olacak kadar bilinçli ve eş konusunda da oldukça şanslısın.bunlar çok büyük avantajlar,bence rahatla ve keyfini sür tüm bunların.onu ilk kucağına aldıktan sonra bakabilirmiyim bakamazmıyım diye aklının köşesinden geçmiycek bile,annelik sihir gibi bişey.normal doğum bile gelişen tıp sayesinde nerdeyse ağrısız hale gelmişken doğumuda dert etme.ben oğlumu sezeryan ile doğurdum ve erken doğum oldu,oğlum 11 gün küvezde kaldı.onun yanına gittiğimde dikişlerimin acısını aklıma bile gelmiyodu,bakabilirmyim diye düşünmedim bile,aklımdaki tek şey biran önce onu kucaklayıp eve götürmekti.kaygılanmayı bi kenara bırak,dediğim gibi keyfini sür artık bundan sonra :)) herşey yolunda gidecek emin ol.

hele bır dogur bak ne kadar ıyı bır anne olacaksıni.rabbım o gucu kuvvetı verıyor her anneye.sana guvenıyoruz,ıyı bır anne olacaksın :)

arkadaşlar merhaba çoğunuz beni karamsar yorumlarımdan tanıyorsunuz keşke böyle olmasaydım keşke herşeyin olumlu yanını görebilseydim kuş gibi hafiflerdim inanın.bebeğime zorlu bir tüp bebek sürecinden sonra her anımda dua ederek çok şükür kavuştum uzun süredir kullandığım anti depreanları minik meleğim için bıraktım ama zaman zaman çok bunalıyorum ağlama krizlerine kapılıyorum nasıl doğum yapıcam sonrasında nasıl bakıcam diye korluyorum sanki çok yetersiz kalıcam iyi bir anne olamamaktan çok korkuyorum böyle eğlarken bile bebeğim üzülüyor diye çok korkuyorum eşim peşimde geziyor ALLAH ondan razı olsun o olmasa napardım bilmiyorum şimdi daha ne istiyorsun dienleri duyar gibiyim çünkü biliyorumki nice anlayışsız eşlerle bu süreci geçirenler var ama elimde değil kızlar tamamen hazır olduğumu düşünüyordum ama şimdi yersiz korkularım var umarım atlatırız bu sürecide
sevgili vertigo herşeyi ALLAHA bırak ve çok dua et Peygamber efendimizin duası olan cevşen insanı çok rahatlatıyor. ayrıca İnşirah suresini oku. bir de Sekine diye bir dua var o da Büyük Cevşende Var.
Hasbünallahi ve nimel vekil
ALLAH yar ve yardımcın olsun

:nazar:bende de vardi o kaygilar nasil o kadar kucuk birseyi kucagima alacagim altini degistirip yikayacagim nasil emzirecegim???? hepsi kucagima almamla yok oldu zaten emmeyi icgudusel olarak biliyorlar cok kolay oluyor sanki yillardir cocuk bakiyor emziriyor giydiriyor bakiyorsun.... korkma bu gelgitlerde normal hamilelik hormonlari gecer normal yani kendini uzme hiyirlisiyla kucagina alirsin umarim

Kucagina alinca her seyi unutacaksin canim. Tup bebek yaptigin icin belki de hamile kalana dek sadece hamile kalmaya odaklanmistin. Simdiden uzme kendini, kendine iyi bir anne olacaginin telkinini yap yeter. Allah bu icguduyu vermeseydi nesiller boyu uremezdik, insan kalmazdi.

Desteğiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar antidepresanlara tekrar başlamadan şu dönemi atlatmak için dua ediyorum allah bana bir mucize bahşetti bubun kıymetini bilmem gerekiyor buraya yazmadan önce tüp bebek forumuna giriyordum kaç kez deneyip yine de bebek sagibi olamayanlar var işte tüm bu gerçeklerin farkında olup da hala böyle hissetmek beni çok üzüyor

canım aslında bahsettiğin kaygıları hepimiz yaşadık dönem dönem
bende doğurmadan önce kucağıma hiç bebek almış insan değildim
ama doğduktan sonra onun sana muhtaçlığını görünce dört elle sarılıyorsun bebeğine
düşün top atsalar hayatta uyanmazdım uykumdan... o kadar derin uyurdum yani..
ama şimdi bir mıkırdanmasına uyanıveriyorum...ben bile şaşıyorum kendime

lütfen sakin ol, bol bol dinlen, gez dolaş
bebek ilk doğduğunda bi süre eve kapanabilirsin...uyku sorunu yaşayabilirsiniz
ama hepsi geçiyor ve çok güzel günler bekliyor seni

bu arada bende kızıma tüp bebek yöntemiyle kavuştum
huzurlu ve sağlıklı bir hamilelik ve doğum dilerim

Back
X