o kadını evimde istemiyorummmm

Bende bu benim evim laflarına uyuz oluyorum nerden senin evin oluyo yaa babanın evinden mi getirdin o evi.Ah ah sizin kocalarınıznı yerinde ben olcam da gösterirdim size benim evimi!!!
Ben ortak ev aldım nişanlımla nerdeyse yarı parasını ben ödedim hala benim evim diyemiyorum demiyorum bu tavır bana çok çirkin geliyo mülk Allah'ındır.Bastıra bastıra benim evim bu egomu eziklik mi nedir çözemedim.Abimin eşide aynı ev aldık bende para verdim babamda kendisinin ailesinin bir tane iğnesi yok evde ortada ev aldım diye geziyo gülüyorum....
farklı bir konuya değinmişsin ama o evde 5 kuruş parası dahi olmasa boşanınca yarısını hukuken alabiliyor kadın...kadın benim evim der çünkü belki maddi olmasada manevi olarak o evde çok emeği vardır..ben şu an kiradayım ama kayınvalidem de " oğlumun evi" lafını işitmişliğim vardır...düğünde takılan takıları eşim zorda kalınca ki neredeyse bir evin yarı parası ödeyecek kadar vardı,o istemeden ben verdim..ve istemesem vermeyebilirdim....benim evim!! çünkü ben çok fedakarlık yaptım,gerek düğünümde,gerek ailesinin küstahlıklarını görmemezlikten gelmekle...benim alttan almalarım olmasaydı zaten bu ev olmazdı.. çalışıp para katmakta güzel ama çok göz yaşı katan var o evin ev olabilmesi için...benim borum öter bu 140 metrakarede ....

farklı bir konuya değinmişsin ama o evde 5 kuruş parası dahi olmasa boşanınca yarısını hukuken alabiliyor kadın...kadın benim evim der çünkü belki maddi olmasada manevi olarak o evde çok emeği vardır..ben şu an kiradayım ama kayınvalidem de " oğlumun evi" lafını işitmişliğim vardır...düğünde takılan takıları eşim zorda kalınca ki neredeyse bir evin yarı parası ödeyecek kadar vardı,o istemeden ben verdim..ve istemesem vermeyebilirdim....benim evim!! çünkü ben çok fedakarlık yaptım,gerek düğünümde,gerek ailesinin küstahlıklarını görmemezlikten gelmekle...benim alttan almalarım olmasaydı zaten bu ev olmazdı.. çalışıp para katmakta güzel ama çok göz yaşı katan var o evin ev olabilmesi için...benim borum öter bu 140 metrakarede ....

iki üç kere begenme gibi beşey olsaydı hiç durmazdım azına saglık

YUvayı dişi kuş yapar dememişler boşuna .O ev tapusu olmasada onun evi onun düzeni onun hayatı ne isterse onu yapar.

senelerdir görümcemin sokmaya çalıştıgı laflardan yorulmuştum evlenmeden kısırolduguma karar verdi bunun gibi bir çok şey en son 1,5 sene önce eşime fecebook tan yazdıgı yazıları yakaladım kız ayarlamaya çalışıyordu estim gürledim eşim hak verdi o kadın bu eve girmeyecek dedim 1 sene sonra evde ben yokken geldi yine estim amaaraya nifak sokmak için yaptıgını fark ettim ve eşime yüklenmeyi bıraktım şimdi annesini falan arayıp yaptıklarını özledim diyor ya ben o kadını evimde ve hayatımda istemiyorum kardeşiyle görüşsün yigenini görsün ama ben görmüyüm görüşmeyim bunu nasıl anlatırım bilmiyorum

Çok tuhaf, komik diyecek bir şey bulamadım.bu kızın aklı başında mı? Kendi aklı ermiyorsa annesi neden çekip çevirmiyor. Abisine kız ayarlamak ona mı kalmış…çok sinir bozucu kendini bulamamış ergenlikteki çocuklar gibi.istemiyorsan bunun nedenleri belli eşine söyle.

senelerdir görümcemin sokmaya çalıştıgı laflardan yorulmuştum evlenmeden kısırolduguma karar verdi bunun gibi bir çok şey en son 1,5 sene önce eşime fecebook tan yazdıgı yazıları yakaladım kız ayarlamaya çalışıyordu estim gürledim eşim hak verdi o kadın bu eve girmeyecek dedim 1 sene sonra evde ben yokken geldi yine estim amaaraya nifak sokmak için yaptıgını fark ettim ve eşime yüklenmeyi bıraktım şimdi annesini falan arayıp yaptıklarını özledim diyor ya ben o kadını evimde ve hayatımda istemiyorum kardeşiyle görüşsün yigenini görsün ama ben görmüyüm görüşmeyim bunu nasıl anlatırım bilmiyorum

görmek istememekde haklısın iğrenç bir kadınmış:47:

Çok tuhaf, komik diyecek bir şey bulamadım.bu kızın aklı başında mı? Kendi aklı ermiyorsa annesi neden çekip çevirmiyor. Abisine kız ayarlamak ona mı kalmış…çok sinir bozucu kendini bulamamış ergenlikteki çocuklar gibi.istemiyorsan bunun nedenleri belli eşine söyle.

k.v ilk duydugunda serfsizlik yapmış dedi kızı ne yapsın şimdi seni çok özlemiş diyor bi tarafta gelin bi tarafta kızı onada bişiy diyemem insanlarla iyi geçinemezmisin sen diye kızmış o zaman amaaaa .....

Aslında haklısınız, kim olsa aynısını düşünürdü. Fakat bakış açısı çok önemli.
Bir çok arkadaşımız böyle düşünüyor (doğru veya yanlış onu tartışmıyorum):

1) BENİM evim, eşimin ablasıda olsa bana sormadan, benden habersiz, hatta aramız kötü olduğu halde benden gizlice evime almış!
2) Nede olsa eşimin ablası, ben görümcemle görüşmek zorunda değilim, fakat eşimin görüşmesine engel olamam!

Her iki düşünce de aslında doğru değilmi? Siz eşinizle hayatı paylaşmaya, aynı evi paylaşmaya evet demişsiniz. O yüzden evlisiniz.
Eşiniz sizden habersiz tanımadığınız bir bayanı eve almış olsa, %100 haklısınız. Fakat gelin görün ki, belki de görümceniz eşinizi tlf arayarak, karın evde yokken bi geliğim falan demiştir, eşinizde hayır diyememiştir. Sonuçta eşinizin ablası. Sanki sizin arkanızdan iş çeviriyormuş gibi görünse de, birdahakine eşinizi tatlı bir dille uyarabilir, evimize geldiğinde lütfen kısa dan beni bilgilendir diyebilirsin.
Eşinde ablasının huyunu biliyor, fakat onun her dediğine evet ablacım tamam ablacım demediği sürece sorun olmamalı diye düşünüyorum.

Bunları niçin söylüyorum biliyormusun, yarın birgün görümcene birşey olduğunda, eşin vicdan azabı çekecektir. Sen onunla anlaşamıyorsun diye, ablasını hiçemi saysın.
Aynı şekilde eşin, senin erkek kardeşin veya ablanla geçinemeseydi, sen arada kalmazmıydın?? O zaman kardeşin veya abin ablan, eşin yokken senin ziyaretine hiç gelemiceklermi??

Yapmayın lütfen, eşinizle aranız böyle bozulur. İdare etmeniz gerekecek. Eşiniz ablasına kanmadıkca sorun yok![/QUOTE

ben o görüşmesin demiyorum görüşsün ama kadının ısrarla yaptıgı herşeye ramen benimle görüşme cabasıda neyin nesi onu çözemiyorum eşim aramaz ben ara kızım konuşsun halasını bilsin der zorlarım ama ben deyil onunla aynı evde nefes almaya tahammülüm yok

Ozaman görümcen dahiiiii seni kimseler üzemeyeceğini onun kafasına sok. o huzursuzluk verdiğini sende gördükce, bundan zevk alıyor.
Sen eşinle tartışınca bundan zevk alıyor. Mağdem görümcen kötü diyebiliyorsun, o zaman onun istediği zevk alacağı şeyleri yapma.
Bu sefer tersini yap, bakalım ne olacak.
Eşine de yok ablanı ara, yok cocğumun halasıdır gibi bir davette bulunma!!! Halasını bilmesin daha iyi değilmi. Sonuçta küçücük cocağa kötü bir örnek.
Kendi öz kardeşine doğru yolu değilde, kötü yolu gösteren bir abla, sanıyormusun ki, iyi bir HALA olacak!??????

EŞİNİ ABLANDAN UZAKLAŞTIRAMAZSIN (KARDEŞLER) fakat evladını ondan uzak tut. Eşine de deki, siz istediğinizi yapabilirsiniz bundan sonra, cocuğumu karıştırmayın.
Bırak ne halleri varsa görsünler. Sen cocuğuna odaklan.

mesela sen evdeyken mahsustan size geliyorsa, cocuğu al, eşini kapıya gelmesine ricada bulun, geldiğinde de kullağına dışarı çıktığınızı, 1 saat içerisinde eve döndüğümde, görmek istemiyorum falan birşeyler dersiniz. Sakın görümcenize birşey belli etmeyin, ve hatta tam aksine, KOCACIĞIM BİZ COCUĞUMUZLA DIŞARI ÇIKIYORUZ BİRAZ OYUN PARKINA GİTMEK İSTİYOR, SENİ SEVİYORUZ BABAMIZ dersin, görümcenin duyacağı şekilde, sonra çıkarsın :))

Ayıplanacak hiçbirşey yok, bu sefer pimi çeker, bombayı görümcene atarsın :) Bırak ondan sonra o kahrolsun :)))
Bukadar basitt!!!!!

Bende bu benim evim laflarına uyuz oluyorum nerden senin evin oluyo yaa babanın evinden mi getirdin o evi.Ah ah sizin kocalarınıznı yerinde ben olcam da gösterirdim size benim evimi!!!
Ben ortak ev aldım nişanlımla nerdeyse yarı parasını ben ödedim hala benim evim diyemiyorum demiyorum bu tavır bana çok çirkin geliyo mülk Allah'ındır.Bastıra bastıra benim evim bu egomu eziklik mi nedir çözemedim.Abimin eşide aynı ev aldık bende para verdim babamda kendisinin ailesinin bir tane iğnesi yok evde ortada ev aldım diye geziyo gülüyorum....

valla canım sana zerre kadar katılmıyorum tabiki benim evim diycek

kendi açımdan cevap verirsem ben altınlarımı eşimin babasının korkusuna eve yatırıyosam hemde tam olarak hazır değilken bukadar sıkıntı çekiyosam alıcağmız evin tapusu çıkmadığından daha (koparatif) annemlerin evini eşim üzerine alıp kredi çekiyosa (benim ailemin özverisi ve güveni sayesinde ,her aile damadının üzerine ev yapmaz) o ev BENİİM ! Tabiki eşime karşı değil bu tutumum o benim canım ne sıkıntı çektiğini ben biliyorum öyle ağlarsa anam ağlar ...faso fiso yok öyle şey ,analarda ağlamıyo artık ev araba her ne olursa olsun hangimizin üstüne olursa olsun ikimizin ama ailesine hatta akrabalarına karşı ( akrabaları bile yetti artık) BENİİM

konu sahibi arkadaşım kusura bakma konuna daldım ,valla içimi döktüm :13:

Son düzenleme:

Çok haklısın ve ''kadın benim evim diyemez'' diyen kiyide kınıyorum....kadın benim evim deyip oturduğu evi sahiplenmezse nasıl evinin kadını olabilirki??? evi kendi diye sahiplenmezse misafir gibimi yaşasın o evde ...evlilik beraberliktir herşeyi paylaşmak sahiplenmektir!..erkek heryerde karısını nasıl benim diyerek sahipleniyorsa kadında erkeği ve malını sahiplenir o kadar basit !...Haklısın arkadaşım o evde kadınında çok emegi oluyor illede para verip alması gerekmez hala bu zihniyet bu zamanda var yaaa...Haklı olduğum konuda benimde borum öter evimde bana ve ailemin düzenini huzurunu bozacak hiç kimse benim evimin kapısından içeri giremez!... o kadar!...görümceyse görümceliğini bilsin kapasın çenesini hanım gibi gelsin otursun ama heryere dilini uzatıp huzur bozacaksa gelemez!...

Son düzenleme:
valla canım sana zerre kadar katılmıyorum tabiki benim evim diycek

kendi açımdan cevap verirsem ben altınlarımı eşimin babasının korkusuna eve yatırıyosam hemde tam olarak hazır değilken bukadar sıkıntı çekiyosam alıcağmız evin tapusu çıkmadığından daha (koparatif) annemlerin evini eşim üzerine alıp kredi çekiyosa (benim ailemin özverisi ve güveni sayesinde ,her aile damadının üzerine ev yapmaz) o ev BENİİM ! Tabiki eşime karşı değil bu tutumum o benim canım ne sıkıntı çektiğini ben biliyorum öyle ağlarsa anam ağlar ...faso fiso yok öyle şey ,analarda ağlamıyo artık ev araba her ne olursa olsun hangimizin üstüne olursa olsun ikimizin ama ailesine hatta akrabalarına karşı ( akrabaları bile yetti artık) BENİİM

konu sahibi arkadaşım kusura bakma konuna daldım ,valla içimi döktüm :13:

ay dök canım dök zaten burda içimizi dökmek için varız kardeşimin evi oglumun evi muhabbeti vardı şimdi yok bende sıkıntıda oldugu bir dönemde birazaltınlarımdan vermiştim şimdi eşim karımın evi var bende arabasını alıcam diyo hatta bacısı ile konuşurken ne yapıyorsunuz deyince eşime araba almayı düşünüyorum ona bakıyoruz onada araba lazım deyip tel kapatınca pis pis gülmüştü oh ettim dercesine :)

Siz öyle düşünebilirsiniz...kadın evini benim diyerek sahiplenmezse nasıl o evin kadını olabilirki?? benim diyebilmesi için babasının evindenmi getirmesi lazım nasıl bir düşünce bu...evlilikte herşey ortaktır ama herşey buna evde giriyor anlatabildimmi? kadın o yaşadığı evde misafir değil mal sahibidir evinin kadınıdır ve evliliğine düzenini zarar gelebilecek kimseyi evine almak istemez bu kadar basit!...resmen kadının evliliğini bozmaya çalışmış görümceside olsa evine almamakla haklı kadın ..görümceyse görümceliğini bilsin hanım gibi gelip hanım gibi gitsin öyle dilini heryere uzatır abisine kız ayarlamaya çalışırsa değil evine girmesi ben sokaktan bile geçirmem kadın haklı !....

insan benım evim demiycekte ne dıyecek şimdi benım yaşadığım ev kp.min eşiminde değil altta onlar üstte biz oturuyoruz kp.evi isteyen bızımkata çıkar istediğini yapar ben evlenırken ev getirmediğim için benım mahremım evım dıyemem yanı istesemde ıstemesemde herkese katlanmak zorundayım kirada oturanların ise hiç evi yok buna bakarsak ev eşinin diye aile huzurunu bozmak isteyen kızkadaşe ses çıkarılmıycak hatta evnede olsa kocanınya kızkardeş tanıştırmak istediği bayanı bu evede getırebılır buna göre çünkü ev kadının değil o kadın temızlemıyor okadın emek vermıyor o kadının yıllarca ne emekleharcanmış hiç önemı yok ev kocanın görümcen senı dövsede evine almamazlık edemezsın ev senın değil

ay dök canım dök zaten burda içimizi dökmek için varız kardeşimin evi oglumun evi muhabbeti vardı şimdi yok bende sıkıntıda oldugu bir dönemde birazaltınlarımdan vermiştim şimdi eşim karımın evi var bende arabasını alıcam diyo hatta bacısı ile konuşurken ne yapıyorsunuz deyince eşime araba almayı düşünüyorum ona bakıyoruz onada araba lazım deyip tel kapatınca pis pis gülmüştü oh ettim dercesine :)

iyi yapmış eşin eşlerimiz yanımızda olmasa napardık bilmiyorum, ben çat çat konuşurum, eşimde onlardan yana olsa cinnet sebebi :27: ama yıldırdılar ki çocuğu illallah etti artık
ille oluyo kıskançlık anlamıyorum ben de bunu sonuçta evlenmiş kendi ailesi olmuş gelin biraz rahat görünsün onu bile çekemiyolar ,ya düşceksin yada ömür boyu kanını emdirceksin ailesine nasıl zihniyettir nasıl vicdandır anlamıyorum

Yaşadıklarınızdan sonra kimse size nasıl görüşmek istemiyorsun ya da evime gelmiyorsun diyebilirsin diyemez. Bence eşinizle konuşun, sonuçta siz onun hayatına karışmıyorsunuz; sen de görüşme demiyorsunuz. Bu tamamen sizin kararınız ve herkes una saygı duymalı.

eşim saygı duyuyor görüşme diyor kadın anlamayıp hala gelmenin derdinde hayatımda senin gibi kadınlara yer yok ne kadar dersem anlamıyooorrr basmıyor

iş eşinde biter canım eşin senden yana olursa, seni tutarsa sana kimse bişey yapamaz, yuva yıkanında yuvası olmaz:50: kardeşidir görüşür ona kimse karısamaz, sen ALLAH a havale et canım.. hiç ugraşma,onun için vaktıini bile harcama, :34: degmez....

bu nasıl görümce böyle:26:bence eşin açık açık karım seni bu evde istemiyor beni özlediysen dışarda görüşelim desin eve almasın :20:
böyle insanlardan her türlü kötülük beklenir uzak durmak en güzeli:19:

Back
X