Obezim.. morbit obez, aynalara küstüm kendimi sevmiyorum agresif ve negatif bir insanım...

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
51
55
3
Enerjim düşük açlığa dayanamıyorum.. 109 kilo ,1.60 boy.
Fıçı gibiyim anlayacağınız. Burada diyet listesi önerisi istemiyorum motivasyon yok. Daha önce çok defa yüksek kilolar verip geri aldım. Artık inancım da yok. Haftalardır yine başlayıp bir gün bile sürdüremeden saldırıyorum. Ne yapmam lazm ?

Saldıracağın zaman sakız çiğne çünkü muhtemelen duygusal yiyorsun sakız biraz sinirleri yatıştırıyor. Benzer durumu yaşıyorum sinirlenince kendimi yemeklere boğulmuş şekilde buluyorum. Sürekli evde olunca ve tıkınırcasına yeme durumu varsa gerçekten çok zorluyor

Fıçı gibiyim anlayacağınız. Burada diyet listesi önerisi istemiyorum motivasyon yok. Daha önce çok defa yüksek kilolar verip geri aldım. Artık inancım da yok. Haftalardır yine başlayıp bir gün bile sürdüremeden saldırıyorum. Ne yapmam lazm ?
yeme bozukluklarinda ilk yapmaniz gereken sey bana kalirsa psikiyatriste gitmek olmali.Önce bütün tahlilleriniz yapilmali ondan sonra da yeme bozuklugunun arkasinda ne yattigini bulmaniz gerekiyor. Bu tabi ki uzun bir sürec. Ama eger nedenini bulmadan sadece sonuca odaklanirsaniz yaptiginiz diyetler hic bir ise yaramiyacaktir.

Saldıracağın zaman sakız çiğne çünkü muhtemelen duygusal yiyorsun sakız biraz sinirleri yatıştırıyor. Benzer durumu yaşıyorum sinirlenince kendimi yemeklere boğulmuş şekilde buluyorum. Sürekli evde olunca ve tıkınırcasına yeme durumu varsa gerçekten çok zorluyor
Dişlerim çok kötü. Sakız cigneyemiyorum ki of çok kötü durumdayım çok mutsuzum kendime bununiye yapıyorum anlamıyorum sözüm geçmiyor beynime😞

Ameliyat ol istersen

Dişlerim çok kötü. Sakız cigneyemiyorum ki of çok kötü durumdayım çok mutsuzum kendime bununiye yapıyorum anlamıyorum sözüm geçmiyor beynime😞
Benim de kötü valla döküldüler resmen 😬 Niye bu kadar negatif düşünüyorsun yahu verilir gerçekten verilir ama önce kendini sev lütfen.

Maddı durumun yerinde ise tahlıllerıne baktırıp kaliteli bır diyetisyen ile sürece baslayabılırsın. Yürüyüşe basla kısa mesafede olsa başlaman lazım. Haftalık sonucu gördükçe mutlu olup daha da azımleneceksın buna emınım. Ama küçük hedefler tutarak sürece başlaman lazım. Yapabılırsın.

Öncelikle bir doktora görünmelisin konu sahibesi, obezite ciddi bir hastalık iç hastalıkları doktoruyla görüş.

2.olarak kilo vermek istiyirsan aç kalmamalısın, aç kalmana hem gerek yok hem sürdürülebilir değil. 100kg kulağa çok geliyor farkındayim ama bu kilodaysan bazal metabolizman da çoktur. Şimdi hesapladım, bazal metabolizman 2.135 kalori. 1600kalori yersen 500kalori kesmiş oluyorsun, bir haftada yarım kilo yapar.

Bu işin tek sırrı kalori açığı yaratmakta, ve bunu düzenli bir şekilde yapmakta. Her öğün mutlaka karbonhidrat ye, asla besin grubu kesme.

1. Chatgptye boyunu kilonu yaşinı yaz tekrar, 500kalori kesicem de al listeni.
2. Rossmanda mutfak tartısı oluyor al, yediklerini mutlaka tart.
3. Her gün mutlaja yürü 1 saat netabolizman hızlansın.
4. Imkanın varsa spor salonunda ağırlık çalış kas kazan.

1 hafta düzeni oturtmaya çalıs bak. Snack olarak çikolata da yiyebilirsin mesela o şekeri bırakna vb işlerine de kulak asma hayata küsme.
Bunları yap 2 hafta bak tartıya sonra gel yaz buraya.

Diyet miyet istemem demişsin, ne yazalım başka tabi ki kaloriden kısacaksın biraz da hareket edeceksin. 1600kalori gayet büyuk bir miktar aç kalmazsın merak etme.

Kan tahlili yaptırdınız mı hiç?
İnsülinle alakalı bir durumunuz vardır belki.

Kilo bir çoğumuzun derdi ama çözümde biziz. 1 Ocakta terazi de 88 kiloyla başladım, şimdi 76 kiloyum, ölçülerim 15 er cm inceldi, bu süreçte önemli olan yaptığın diyet değil, kendini iyileştirmek. Ben yapmadım ama bir psikologtan destek alabilirsin. Bu süreçte zamanın da kendisi de obeziteyle savaşmış bir diyetisyenim oldu, çok desteğini gördüm, hala birlikte çalışıyoruz. 49 yaşıma günler kala artık yeme düzenim değişti, duygusal yeme ataklarım kontrol altında ve en önemlisi kendimi kabullendim, eski sistemi sağlığım için değiştirmek zorundaydım, değiştirdim, sende yapabilirsin, kendinden başka ilacın yok inan bana, kanındaki insülin seviyesi düzene girene kadar açlık hissedeceksin ama bir iki hafta sonra o da yoluna giriyor. Bir kan tahlili yaptır ve başla bir yerden🩷

Yapamıyorum, edemiyorum gibi şeyler demeyi bırakın. Yapanlar var, onlar nasıl yapıyor? Sizin gibi insanlar onlar da. Çözülmeyecek bir dert değil. Yavaş ama Emin adımlarla ilerleyin. 1 sene kendinizi yoracaksınız ama sonuç istediğiniz gibi olacak. Ben mesela keyfi olarak şekeri kestim, bir süre sonra canım istemedi bile. Kendinizi istediğiniz kiloda Hayal edin, bunun için de çalışmanız lazım. Emek vermeden birşey elde edemeyiz.

Endokrine gidin tahlil yapar doktor thincal isteyin vermezse eczaneden parayla alabilirsiniz.Devlet thincali 24 kutu karşılıyor sadece rapor veriyor ilk ay 2.5 kilo vermişseniz rapor düzenliyor.2 ayda veya 3 ayda bir hem kan tahlilleri yapılıyor hemde doktor ilacı yazıyor.Yalnız bazı Endokrin doktorları bu ilaçtan hiç haberleri yokmuş gibi davranıyor yada gerçekten öyle. Anlamadım.Bazı arkadaşlarımda farklı hastaneye gidip Endokrin doktorundan istemişler obez olanlara veriliyor ilk defa duydum demiş şaşırdım ben.
Eczaneden paraylada alabilirsin bin tl

Hafif bir diyet ve yarım saat yürüyüşle ayda 5 kilo verirsin çok rahat. Yok herzamanki gibi yemeğe devam edersen 2.veya 2.5 kilo verirsin.Ayrica abartıp çok yersen bile kilo vermesen bile kilo almassın.

Ertelemeden hemen psikiyatri ve dahiliye randevusu bakmaya başla. Bu kilonun tamamen iradesizlikle falan ilgili olduğunu düşünmüyorum. Demek ki bir problemin var ki sana bu kadar yediriyor. Normal kiloda olan herkes de müthiş iradeli kibrit kutusu boyunda peynir yiyen insanlar değil. O yüzden kendine kizmadan doktora git. Hemen hedefin 50 kilo olmasın. Büyük hedef insanın motivasyonunu düşürüyor. Küçük küçük hedefler belirle.
1. doktora gitmeliyim
2. Günde 3 bin adım atacağım
3. Ana öğuün disinda açlık hissi geldiğinde salatalık ayran vs ile bastıracağım gibi

1. çalışıyor musunuz? nerede yaşıyorsunuz?
2. eğer çalışmıyorsanız kendinizi yollara vurun ve bütün gün yürüyün dolaşın. hem egzersiz olacak hem de çantaya attığınız az az atıştırmalıklardan dengeli yiyeceksiniz gün içinde, hem de bol su içmiş olacaksınız.

Nefis terbiyesi ile ilgili kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz ya da motivasyon filmleri izleyip kendinizi motive edebilirsiniz. Vücudu kontrol etmek için önce beynimizi kontrol etmeliyiz. Bu yolda sizinle birlikte yürüyecek size destek olabilecek birileri varsa onlarla birlikte bir şeyleri değiştirmeye başlayabilirsiniz. Olmadı eğer maddi sıkıntınız yoksa bir zayıflama ya da spor koçuyla ilerleyebilirsiniz o sizi sürekli motive edecektir. Diyet ve sporda ilk bir kaç hafta zor olur sonra devamı gelir zaten.

Fıçı gibiyim anlayacağınız. Burada diyet listesi önerisi istemiyorum motivasyon yok. Daha önce çok defa yüksek kilolar verip geri aldım. Artık inancım da yok. Haftalardır yine başlayıp bir gün bile sürdüremeden saldırıyorum. Ne yapmam lazm
Endokrinoloji bölümüne görünün orda herşey normal çıkarsa piskolojiye bvakin bir de .Ya hormonal bir sorun vardır ya da duygusal bir açlık söz konusudur diye düşündüm ben

Back
X