objektif fikirlerinize ihtiyacım var

arzucll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
206
3
96
Ankara
Kızlar kime anlatacağımı bilemedim. Duygularım çok karışık. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Evlilik hazırlığı içinde olduğum bir erkek arkadaşım hatta sözlüm var. Gerçekten mükemmel bir insan. Beni şimdi anlatacaklarım dışında beni hiç üzmedi. Rahat mı batıyor bana bilmiyorum ama bazen söyledikleri benim kaldırabileceğim şeyler değil. Geçen kış biraz gerilmiştik ve bana Allah belanı versin demişti, hayatımda kendimi bu kadar kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. Başımdan aşağıya adeta kaynar sular dökülmüştü, elim ayağım tutmadı bir an. Bu akşamda yemeğe gitmiştik. İşten dolayı bayağa yorgundu. Garsondan bir şey istedi biraz bağırarak, bende yavaş dedim ama ters bir şekilde değil. Bu seferde bana sen kimsin de beni uyarıyorsun dedi. Şaşırdım kaldım. Bastım eve geldim. Hen bugünümüz hemde hafta sonumuz mahvoldu.
Şimdi soruyorum, bunlar büyütülecek şeyler mi?? ama ne kadar affetmeye unutmaya çalışsamda içimden atamıyorum. Biliyorum beterin beteri de var ama gerçekten en önemlisi dil yarasıymış, insan ağzından çıkanlara dikkat etmeliymiş. Maalesef ağızdan çıkan hiç bir şeyin eri dönüşü yok, en kötüsü de hiç unutamıcak olmam....

neden ALLAH belanızı versin dediki sitede öyle erkek tipleri okuyorumki sizin erkek arkadaşınızda çok abes bi durum göremedim

neden ALLAH belanızı versin dediki sitede öyle erkek tipleri okuyorumki sizin erkek arkadaşınızda çok abes bi durum göremedim

evet cnn58 beterin beteri var diye ondan dedim. Bende sitede daha beterlerinin okuyorum. Ama insan işte yinede kafaya takıyor.

Bnce abartılıcak bişey yok.. Sinirli olmuş olabilir. Yorgun olmuş olabilir. Birisiyle tartışmış, iş yerinde sorun olmuş olabilir.. En yakını da siz olduğunuz için yanında olduğunuz için size denk gelmiştir.. Üzülmeyin abartmayın bana kalırsa.

ya görmeni istediği yüzü o mükemmel yüzüyse, ve evlendikten sonra asıl tanıyacağın yüzü o ettiği laflarsa?

tecrübelerimden söyleyeyim. şimdi ufak gördüğün üstünü kapattığın şeyler ilerde boşanmana bile sebep olabiliyor. hiç bir şeyin üstünü örtme. hiç bir şeyi küçük görme ;)

Objektif fikir demişsin ya...peki sen objektif karar verebilecek misin?

Nişanlın SAYGISIZ! Seni seviyor olabilir,mutlu ve evliliğe istekli olabilir.ama insanlarla iletişimi sorunlu...

Sakın şuna kızgın ,işi gergin vs diye kendini kandırma...Bak ben acayip çabuk parlayan ve çabuk kızan birisiyimdir.Ama 2. bir şahısa gerizekalı diye bağırmak için bile bayağı bir sabrederim...Değil ki gözünün içine baktıgım nişanlıma diyecegim.

Birincisi bu falsolu...yani seni esirgemiyor...kendinden bile esirgesin...olmaz...kızsa da sinirden kudursa da aklına ilk geleni söyleyemez.
Saygının olmadıgı yerde sevgi çürür...Evlilik saygısız olmaz,uzun sürmez,ayakta kalamaz.

Sonra GARSON a küçük bir şey için bağırması...yada sesini yükseltmesi.Ben en çok da asgari ücretle,ayakta,zor şartlar altında çalışan işçi sınıfını esirgerim.Onların işiniz zorluğunu bilirim.Kolay kolay fazladan birsey istemem ,kapris yapmam...

Kahvesini filtre kahve istedim başka bir şey geldi diye değiştirten arkadaş tanıdım...Ben o kahveyi yalnış sipariş alan adamın maaşından kesilir diye içerim.En azından şefi azarlar diye sakınırım.Oyüzden bağırılması bana da batar...

GARİBANA BAĞIRAN GÜÇLÜYE SUSAN KİŞİ BANA DAHADA BİR BATAR...

O yüzden nişanlın bana ZOR GELDİ.Daha şimdiden böyleyse zor...Yoksa sen büyütmelisin.

Eşim bana Allah belanı versin dese boşarım derim...

Nişanlın SAYGISIZ! Seni seviyor olabilir,mutlu ve evliliğe istekli olabilir.ama insanlarla iletişimi sorunlu...

Sakın şuna kızgın ,işi gergin vs diye kendini kandırma...Bak ben acayip çabuk parlayan ve çabuk kızan birisiyimdir.Ama 2. bir şahısa gerizekalı diye bağırmak için bile bayağı bir sabrederim...Değil ki gözünün içine baktıgım nişanlıma diyecegim.

Birincisi bu falsolu...yani seni esirgemiyor...kendinden bile esirgesin...olmaz...kızsa da sinirden kudursa da aklına ilk geleni söyleyemez.
Saygının olmadıgı yerde sevgi çürür...Evlilik saygısız olmaz,uzun sürmez,ayakta kalamaz.

Sonra GARSON a küçük bir şey için bağırması...yada sesini yükseltmesi.Ben en çok da asgari ücretle,ayakta,zor şartlar altında çalışan işçi sınıfını esirgerim.Onların işiniz zorluğunu bilirim.Kolay kolay fazladan birsey istemem ,kapris yapmam...

Kahvesini filtre kahve istedim başka bir şey geldi diye değiştirten arkadaş tanıdım...Ben o kahveyi yalnış sipariş alan adamın maaşından kesilir diye içerim.En azından şefi azarlar diye sakınırım.Oyüzden bağırılması bana da batar...

O yüzden nişanlın bana ZOR GELDİ.Daha şimdiden böyleyse zor...Yoksa sen büyütmelisin.

öncelikle yorumunuz için çok tşkr ederim. İlk yazdığınız bölümde çok haklısınız. İnsan sevdiğini kendinden bile korumalı. Ben bunu en azından kendi ilişkimiz için (4 senedir beraberiz) biraz yüz göz olmaya da bağlıyorum ki bu yine sizin dediğinizi saygısızlığa çıkıyor.
Ama ikinci bölümü düzeltmeden geçemeyeceğim. Kötü anlamada garsona bağırmadı. Bende sizin gibiyim. Hep nazik davranırım. Zaten bir söz var ya bir insanın iyi olduğunu anlamak için garsonlara nasıl davrandığına bakın diye. Sözlüm sesinin duyurmak için yüksek sesle konuştu garsonla. Zaten dediğiniz gibi onları hor gören tarzda bir kişi olsa en başta ben onunla olmazdım. Bu yanlış anlaşılmayı da düzeltmek istedim. Sevgiler..

konuyu okuyunca hemen hemen aynı şeyleri düşündüm ben de.özellikle GARİBANA BAĞIRAN GÜÇLÜYE SUSAN KİŞİ BANA DAHADA BİR BATAR...bu konuda hemfikirim.Başka bir insan yapsa dahi sinirlenirim değil ki yanımda nişanlım yada eşim yapacak çok utanırdım galiba.şimdi küçük gibi gelen konular ilerde büyük sıkıntılara yol açabiliyor.iyi düşünün derim ben.

öncelikle yorumunuz için çok tşkr ederim. İlk yazdığınız bölümde çok haklısınız. İnsan sevdiğini kendinden bile korumalı. Ben bunu en azından kendi ilişkimiz için (4 senedir beraberiz) biraz yüz göz olmaya da bağlıyorum ki bu yine sizin dediğinizi saygısızlığa çıkıyor.
Ama ikinci bölümü düzeltmeden geçemeyeceğim. Kötü anlamada garsona bağırmadı. Bende sizin gibiyim. Hep nazik davranırım. Zaten bir söz var ya bir insanın iyi olduğunu anlamak için garsonlara nasıl davrandığına bakın diye. Sözlüm sesinin duyurmak için yüksek sesle konuştu garsonla. Zaten dediğiniz gibi onları hor gören tarzda bir kişi olsa en başta ben onunla olmazdım. Bu yanlış anlaşılmayı da düzeltmek istedim. Sevgiler..

ahhh pardon iyice okumamışım ...

İki senelik sevgilim ben hatalı olup suç bastırdığımda artık sinirle salak salak konuş... diye lafı yarıda kesmişti.
Ağzından sinirle çıktığını bilip, yarıda dank edip sustuğu halde nerdeyse ayrılıyoduk.
Saygı her şey cidden garson muhabbetinde bile resmen adam yerine koymamış sizi.
Bu sinirden ziyade terbiyesizlik.

Bir insan gerçek karakterini öfke anında ortaya çıkarırmış.
Sizinki de o hesap.
Sevgiliyken sinirli anında işi hakarete vardıran adam,
evlenince haydi haydi yapar.
Bir de mükemmel demişsin, neresi mükemmel pardon?

Bir insan tartışma esnasında işi direk kişiselliğe vuruyorsa bir daha düşünmek gerek.
Bence sevgilini biraz daha incele...

bence şuanda aranız bozuksa ilk konusmanızda bunu soyle aynı sey benım de basıma gelmişti aynı soru işaretleri kafamda dönüp durmustu..hele bide karşı taraf ne dedm ki bunda ne var deyince iyice çileden çıkıyo insan..ben de konuyu uzattım da uzattım baktım anlamadı kavga büyüdü büyüdü ama buna ne kadar önem verdiğimi anladı sonuç olarak bidaha da olmadı çok şükür.sakın sakın rahatsız oldugun bişey varsa üzerini örtme bastırma daha sonra pişman olursun

Bizim sana burda yazacağımız hiçbir şeyle karar veremezsin, gerçeği göremez, adım atamazsın.Dilerim arkadaşının bu yönünü daha çok sergileyeceği durumlarla karşılaşırsın.Üzülürsün ama karar vermen kolaylaşır.İnan kulağa çok kötü geliyor.Ben burda neler okuyorum, neler neler var....bakış açın çok kötü...Dilerim Allah'ın sevgili kulusundur da daha çok laf işitirsin; karar vermen kolaylaşır.Üzgünüm...

Genelleme yapmayayım ama Çoğu evlilikte ilişkide İnsanlar birbirlerine kızarlar
Kimsi küfür eder kimisi bela okur kimisi artislik yapar.. Ve kalp kırılır evli isen kırılır oturursun
Yada sende aynısı yaparsın sinir geçince bişi olmamış gibi devam edersin.!

Bi insan şimdi neyse ileri de de odur. Karakter i kişiliği gelişmemiş insanlar. Hemen küfüre başvurur
Mantıklı düşünemez... Bu Seni ilgilendiren bi konu. Ama karşına. Her zaman çıkabilicek kırıklarda...

Bence al karşına konuş. Kırıldığını söyle yaptığının hatalı olduğu söyle ve aranızda anlaşın
Bu konularda...

evet cnn58 beterin beteri var diye ondan dedim. Bende sitede daha beterlerinin okuyorum. Ama insan işte yinede kafaya takıyor.

Beterin beteri var diye her şeyi sineye çekmek zorunda değilsiniz. Eski toprak insanlar der bunu. Kızım işte içkisi yok kumarı yok daha ne istiyorsun. Bir insana bela anmaktan daha ağır küfür var mıdır ya? En azından özür diledi mi? Sen kimsin ne demek? Asıl sen kimsin diyemedin mi? Eğer özür dilediyse sıkıntı yok. İnsan yüz göz oluyor bazen istemediği lafları söylüyor ama hatasını anlamalı ve özür dilemeli insan. Benim de eşime yanlış cümlelerim oluyor. Ben hemen farkedip ya da sinirim geçince özür dilemeye ve gönlünü almaya gayret ediyorum. Ezdirmeyin kendinizi.

yorumların hepsini okumadım ama insanın bi eşref saati bi de başka saati olurmuş. Ben de sevgiliyken çok sorun yaşadım eşimle . Ama çok şükür biraz da yaşlarımızın verdiği olgunlukla artık iyiyiz. Bela okuması ağır olmuş özür dilediyse çok uzatmayın derim ben.

Ya bende sinirlenince ağzıma geleni söyleyen insanlardanım. Tabi öyle ağır küfür fln değil ama mesela aptal aptal konuşma ve kişiliksiz misin demiştim kavga sırasında ve olay sırf bu laflarım yüzünden büyümüştü.
Sevmediğimden mi o lafları kullandım- hayır.
Sadece lafın nereye gideceğini kestiremiyorsun sinirle. Bu yaptığımı savunmuyorum tabi. Benimle bu tarz konuşma diye açık açık dile getirmişti bende artık dikkat ediyorum.

Kızlar kime anlatacağımı bilemedim. Duygularım çok karışık. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Evlilik hazırlığı içinde olduğum bir erkek arkadaşım hatta sözlüm var. Gerçekten mükemmel bir insan. Beni şimdi anlatacaklarım dışında beni hiç üzmedi. Rahat mı batıyor bana bilmiyorum ama bazen söyledikleri benim kaldırabileceğim şeyler değil. Geçen kış biraz gerilmiştik ve bana Allah belanı versin demişti, hayatımda kendimi bu kadar kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. Başımdan aşağıya adeta kaynar sular dökülmüştü, elim ayağım tutmadı bir an. Bu akşamda yemeğe gitmiştik. İşten dolayı bayağa yorgundu. Garsondan bir şey istedi biraz bağırarak, bende yavaş dedim ama ters bir şekilde değil. Bu seferde bana sen kimsin de beni uyarıyorsun dedi. Şaşırdım kaldım. Bastım eve geldim. Hen bugünümüz hemde hafta sonumuz mahvoldu.
Şimdi soruyorum, bunlar büyütülecek şeyler mi?? ama ne kadar affetmeye unutmaya çalışsamda içimden atamıyorum. Biliyorum beterin beteri de var ama gerçekten en önemlisi dil yarasıymış, insan ağzından çıkanlara dikkat etmeliymiş. Maalesef ağızdan çıkan hiç bir şeyin eri dönüşü yok, en kötüsü de hiç unutamıcak olmam....
canım bunları sık tekrarlamıyosa belki kötü bir anındadır bunlara göz yummadığınızı fark ettirin(alışkanlık yapmasın sizi kırmayı)ama sırf bu yüzden ayrılık yapılmaz bence insan sinirlenince neler diyebiliyor ..hoş değil ama bu kadar üzülmene de değmez

Back
X