OBSESİFİM AMA ANNE OLMAYA KARAR VERDİM YARDIM EDİN

cay_dostu

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
18
10
18
Bir yıl önce kompülsif obsesifim yani halkça bilinen takıntı hastalığı ancak halkın bildiği kadar masum değil malesef :( bir şeyi kafaya aşırı taktım mı tüm hayatım kilitleniyor ağlamalar titremeler mide bulantıları... tüm hayatla ilişkim kesiliyor sakinleştirici bir iğne yapıyorlar uyuyorum ve sonra her takıntımda uyumak istiyorum çünkü sadece uyursam rahatlıyorum. Ancak artık anne olmak istiyorum. Korkularım var... Bebeğimi besleyememekten, onu kaybetmekten, ölmekten, hamilelik anında çaresiz bir durumda kalmaktan korkuyorum. Biliyorum birçok anne adayı bu korkuları yaşıyor; ancak ben bunları çok şiddetli yaşıyorum ve iğneyle sakinleşip normal yaşama dönebiliyorum. Ama hamileyken sakinleştirici alamam ve böyle bir durumda kalırsam nasıl atlatırım diye düşünüp duruyorum. Benim gibi bir hastalığı olan var mı ya da tanıdığı? Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Eşimi çok çok çok seviyorum. Severek evlendik, aşkla devam ediyoruz, mutluyuz :) Anne baba olmayı çok istiyoruz.

Kaç yaşındasın, önce düzenli olarak bilişsel terapi görüp, daha sonra krizler geldiginde kendi başının çaresine bakabilecek duruma gelebilirsen hamilelik düşün

28 yaşındayım tedavi gördüm ilaç tedavisi ancak doktorum ki dalında en iyisi bu tedavilerin geçici olduğunu yüksek bir kaygı dönemi sevdiğim birini kaybetme ya da aşamayacağım bir zorlukla karşılaştığımda krizlerin tekrarlayabileceğini söylüyor bir süredir ilaçları bıraktım çünkü hamile kalmadan önce ilaçların tamamen bırakılması gerekiyor bilişsel terapi görmedim doktorum bundan hiç bahsetmedi

Bir yıl önce kompülsif obsesifim yani halkça bilinen takıntı hastalığı ancak halkın bildiği kadar masum değil malesef :KK43: bir şeyi kafaya aşırı taktım mı tüm hayatım kilitleniyor ağlamalar titremeler mide bulantıları... tüm hayatla ilişkim kesiliyor sakinleştirici bir iğne yapıyorlar uyuyorum ve sonra her takıntımda uyumak istiyorum çünkü sadece uyursam rahatlıyorum. Ancak artık anne olmak istiyorum. Korkularım var... Bebeğimi besleyememekten, onu kaybetmekten, ölmekten, hamilelik anında çaresiz bir durumda kalmaktan korkuyorum. Biliyorum birçok anne adayı bu korkuları yaşıyor; ancak ben bunları çok şiddetli yaşıyorum ve iğneyle sakinleşip normal yaşama dönebiliyorum. Ama hamileyken sakinleştirici alamam ve böyle bir durumda kalırsam nasıl atlatırım diye düşünüp duruyorum. Benim gibi bir hastalığı olan var mı ya da tanıdığı? Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Eşimi çok çok çok seviyorum. Severek evlendik, aşkla devam ediyoruz, mutluyuz :) Anne baba olmayı çok istiyoruz.
Ne tanidigm war bu konuda ne de hastlikla ilgili bi arastirmam tek bildigim hamile kalinca tek dusunugun bebek oluyor. Kimseyi hic biseyi takmiyosun. Bilmiyorum yani umarim sende hamile kalinca tek dusundugun bebegin olr kafani takmazsn baska biseye.

canım bu herkesin bilebileceği bişey değil.. eminim bu konuyla ilgili bir grup vardır. ayrıca kişisel fikrim bunu piskiyatrisin ve kadın doğum uzmanınla görüşüp fikirleri almalısın. belki arkadaşın dediği gibi düzenli terapiye gidersen bu döneme kendini hazırlayabilirsin.
sana tavsiyem önlem almadan hamile kalmaya karar verme çünkü gebelik, doğum ve bebek bakımı herbiri başlı başına birer tramva.. hakkında hayırlısını diliyorum..

Bir yıl önce kompülsif obsesifim yani halkça bilinen takıntı hastalığı ancak halkın bildiği kadar masum değil malesef :KK43: bir şeyi kafaya aşırı taktım mı tüm hayatım kilitleniyor ağlamalar titremeler mide bulantıları... tüm hayatla ilişkim kesiliyor sakinleştirici bir iğne yapıyorlar uyuyorum ve sonra her takıntımda uyumak istiyorum çünkü sadece uyursam rahatlıyorum. Ancak artık anne olmak istiyorum. Korkularım var... Bebeğimi besleyememekten, onu kaybetmekten, ölmekten, hamilelik anında çaresiz bir durumda kalmaktan korkuyorum. Biliyorum birçok anne adayı bu korkuları yaşıyor; ancak ben bunları çok şiddetli yaşıyorum ve iğneyle sakinleşip normal yaşama dönebiliyorum. Ama hamileyken sakinleştirici alamam ve böyle bir durumda kalırsam nasıl atlatırım diye düşünüp duruyorum. Benim gibi bir hastalığı olan var mı ya da tanıdığı? Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Eşimi çok çok çok seviyorum. Severek evlendik, aşkla devam ediyoruz, mutluyuz :) Anne baba olmayı çok istiyoruz.
İlaç tedavisi dışında teröpotik(psikolojik-terapi) bir tedavi gördünüz mü?? Kompülsif obsesyon evet ama sadece ölüm ile ilgili mi yani sadece sevdikleriniz zarar görecek diye mi endişelisiniz?? Bana özelden ulaşırsanız ilinizi yazarsanız size yardımcı olabilirim bir kaç yere yönlendirebilirim. Geçmiş olsun diyorum...

İlaç tedavisi dışında teröpotik(psikolojik-terapi) bir tedavi gördünüz mü?? Kompülsif obsesyon evet ama sadece ölüm ile ilgili mi yani sadece sevdikleriniz zarar görecek diye mi endişelisiniz?? Bana özelden ulaşırsanız ilinizi yazarsanız size yardımcı olabilirim bir kaç yere yönlendirebilirim. Geçmiş olsun diyorum...
herkese ilgisi için teşekkür ederim öncelikle:KK24:safakmeley arkadaşım size mesaj atacağım . ben kadın doğum doktorumla konuştum hamilelik için bir sıkıntı yaşamazsın ancak normal doğumu unut senin için mucize olur dedi gerçi gittiğim doktor özel bir hastanedeydi ve bu konuda farklı doktorların da fikrini almadan karar vermem zaten ama psikoloğumla konuşmadım onunla da hamile kalmadan görüşmeyi düşünüyorum

Back
X