obsesyonlarım... kızlar neolur bir akıl fikir verin bana

Aslında bu namaz felan kıldıgınız ıcın vesvese bile olabilir :26: Benım ablamdada vardı bu wc den sonra kollarına kadar yıkardı, elleri yolunuyodu artık cok fenaydı :53: ama sımdı gecti öyle takıntıları yok. bu tür seyler insanın kendınde bitmeli,bitirmeli ..

evet kol diz ayak heryer yıkanıyo

geçmiş olsun öncelikle çünkü bu çok ciddi bir psikolojik hastalık.
benim iki teyzem de var birbirlerine baka baka derinleştirdiler ne yazık ki. ve gördüğüm kadarıyla sizde obsesyonlarınızı besliyorsunuz.

her iki teyzem de tedavi olmaya başladı biri kurtuldu diğeri yarıda bıraktı.

yarıda bırakanın durumu şu an içler acısı çünkü her sabah tuvallette geçirdiği süre minimum 2 saat. son dönemlerde pislik kalmasın diye dışkı kanalına parmağını sokup temizlemeye çalışmış ve bağırsağını yırtmış ameliyat oldu ama yine bir şey değişmedi.

çocukları, eşi, çevresi herkes şikayetçi. biz onlara gitmek dahi istemiyoruz gidince de evde ihtiyaçlarımızı giderip onlarda da fazla sıvı almamaya dikkat ediyoruz.

ne kendinize, ne çevrenize ne de dünyaya getireceğiniz çocuklara bunu yapmaya hakkınız yok.

bebek düşünmeden önce tedavi olsanız keşke. çünkü bebek bu altına yaptığı zaman nasıl olacak. nerede temizleyeceksiniz. koltuklar kirlenmesin, kanepeye sıçramasın diye yerde mi yatıracaksınız çocuğu

çok zor br durum kendimden biliyorum çok kişiyle tartışmışımdır temizlik konusunda özelliklede yemek yapılan kaşıkla yemeğin tadına bakılıp aynı kaşıkla yemeği karıştırılması beni deli ediyo kime söylesem bende hastalık yok merak etme cevabını aldım ama onlar obsesifliğin nedemek olduğunu bilmiyorlar iç çamaşırlarıyla havluları aynı yerde yıkamak bana çok mantıksız geliyor kendi havlum ayrıdır ama maalesef kalabalık bir evde yaşıyorum kendimi sıkmaktan hasta olucam galiba lavaboda yeşilik yıkayanlara düşmanım uzun tırnaklarla yemek yapanlara kinim var çok büyük konuşmuşum ki hepsini gördüm düşünmemeye çalışıyorum birgün kendi evimin olacağını ve ben çok hijyenik olacağını çocuklarımı sirkeli suyla silinmiş oyuncaklarla büyüteceğimi düşünüyorum ve rahatlıyorum

Arkadaşım, bak işte vesvese denilen şey tam olarak bu. İnsanın tüm hayatını ele geçirir bu kuruntular. Bak mesela banyoya girdin abdest alıyorsun ya, dikkatli ol, bişey sıçrarsa zaten hissedersin. Hissetmedin, çıktın banyodan...sana bu düşünceyi biri fısıldıyor sanki di mi? Olmadı abdestin, olamayacak namazın...Kim bunu fısıldıyor sence? Kim seni namazdan alıkoymak istiyor? Sen alırken abdesti dikkat ettin zaten, o sese hak vermen için hiç bir neden yok! Asla tekrar abdest alma! Sen duymazdan geldikçe kesilecek o sesler diye düşünüyorum. Bir de önce Felak-Nas sürelerini çalış, sonra da sürekli oku diye nacizene bir tavsiyem var.

Tabii ki yardım da al gerekiyorsa, o başka :)

arkadaşlar 8-9 yıldır obsessif kompulsif tanım var. dönem dönem ataklarım oluyor. sürekli değişken takıntılarım oluyor.
mesela şu ara inanılmaz temizlige taktım daha dogrusu evin heryeri necaset oldu gibi geliyo. tuvalete giriyorum taharetlenirken olmadımı biryeremi sıcradı dfalan diye düşünüyorum bazen bütün bacaklarımı yıkıyorum. eğer bacaklarımı yıkamayıp esortmanımı giydiysem diken üzerinde oturuyorum suan oldugu gibi. sürekli tuvaleti terlikleri yıkıyorum. tuvaletimin gelmesinden korkar oldumm. tuvaletten cıktıktan sonra o pislik heryere bulaştı kapı kollarına koltuga yataga halıya nereye gittiysem gibi geliyo. dün tuvaleti temizlerken esortmanımın diz kısmı ıslandı koltuga degince o diz kısmım deliye dondum. namazklarım abdestlerim olmayacak diye cok korkuyorum. sonucta idrar mezi meni vs bir şekilde degiiyo bulaşıyodur bu . ben nasıl bundan kurtulabilirim. bebekde düşünüyorum ilaçda alamıyorum. inanın suan diken üzerinde oturuyorum kesin bacaklarıma idrar sıcradı temizlemedim diye korkuyorum.

Canım benim, geçmiş olsun inan seni çok iyi anlıyorum. Çünkü benim öz ablamda 1 buçuk, 2 sene önce yaşadı Obsesif - kompulsif bozukluğu. Ellerini saatlerce yıkar, elinin yıkanmadığını düşünüp şampuan dökerdi ellerine. İyice ovar ovardı. Ellerinin üstü beyazlaşır kururdu o yüzden, tahriş olurdu. Şunu yaparsam anneme birşey olur, yapmazsam böyle olur diye de düşünüyordu. Aynı senin gibi tuvalette ayağına bir damla su gelse, tüm bacaklarını yıkardı. Çok zor bir durum. Psikoloğa gitti ama doktor anti depresan verdi. Onlarda sürekli uyutuyormuş. Almıştık ilacı ama kullanmadık. Başka uğraşlar bulduk. Yavaş yavaş unuttu. Artık daha iyi. Ellerini yine birazcık uzun süreli yıkıyor ama şuan çok iyi. Sende kendine yeni uğraşlar bulmalısın canım... Geçmiş olsun tekrardan :)

geçmiş olsun öncelikle çünkü bu çok ciddi bir psikolojik hastalık.
benim iki teyzem de var birbirlerine baka baka derinleştirdiler ne yazık ki. ve gördüğüm kadarıyla sizde obsesyonlarınızı besliyorsunuz.

her iki teyzem de tedavi olmaya başladı biri kurtuldu diğeri yarıda bıraktı.

yarıda bırakanın durumu şu an içler acısı çünkü her sabah tuvallette geçirdiği süre minimum 2 saat. son dönemlerde pislik kalmasın diye dışkı kanalına parmağını sokup temizlemeye çalışmış ve bağırsağını yırtmış ameliyat oldu ama yine bir şey değişmedi.

çocukları, eşi, çevresi herkes şikayetçi. biz onlara gitmek dahi istemiyoruz gidince de evde ihtiyaçlarımızı giderip onlarda da fazla sıvı almamaya dikkat ediyoruz.

ne kendinize, ne çevrenize ne de dünyaya getireceğiniz çocuklara bunu yapmaya hakkınız yok.

bebek düşünmeden önce tedavi olsanız keşke. çünkü bebek bu altına yaptığı zaman nasıl olacak. nerede temizleyeceksiniz. koltuklar kirlenmesin, kanepeye sıçramasın diye yerde mi yatıracaksınız çocuğu

bilmiyorum tıbbi destegimi almaya calısıyorum :26:

çok zor br durum kendimden biliyorum çok kişiyle tartışmışımdır temizlik konusunda özelliklede yemek yapılan kaşıkla yemeğin tadına bakılıp aynı kaşıkla yemeği karıştırılması beni deli ediyo kime söylesem bende hastalık yok merak etme cevabını aldım ama onlar obsesifliğin nedemek olduğunu bilmiyorlar iç çamaşırlarıyla havluları aynı yerde yıkamak bana çok mantıksız geliyor kendi havlum ayrıdır ama maalesef kalabalık bir evde yaşıyorum kendimi sıkmaktan hasta olucam galiba lavaboda yeşilik yıkayanlara düşmanım uzun tırnaklarla yemek yapanlara kinim var çok büyük konuşmuşum ki hepsini gördüm düşünmemeye çalışıyorum birgün kendi evimin olacağını ve ben çok hijyenik olacağını çocuklarımı sirkeli suyla silinmiş oyuncaklarla büyüteceğimi düşünüyorum ve rahatlıyorum

Allahım şifa versinnn inş cümlemize

Back
X