obstetrik doppler ile obstetrik us aynı şeymi lütfen yardım

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
Arkadaşlar özeldeki doktorum benden obstetrik doppler istedi.Bende okadar para vermeyim diye devlet hastanesine gittim doktora rica ettim yazarmısınız diye doktor hemen yazdı gönderdi beni.yazdığı kağıtta obstetrik us diyor.Hastane çalışanlarına sordum aynımı diye birisi aynı dedi.diğer usg de çalışan bayan aynı değil dedi.arada kaldım.bende henüz çektirmedim.bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

Arkadaşlar özeldeki doktorum benden obstetrik doppler istedi.Bende okadar para vermeyim diye devlet hastanesine gittim doktora rica ettim yazarmısınız diye doktor hemen yazdı gönderdi beni.yazdığı kağıtta obstetrik us diyor.Hastane çalışanlarına sordum aynımı diye birisi aynı dedi.diğer usg de çalışan bayan aynı değil dedi.arada kaldım.bende henüz çektirmedim.bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

Ayni sey degil canim. Obstetrik usg siradan usg hani şu bebegin olculerinin alindigi suyunun plasentasinin incelendigi vs bakildigi usg. Obstetrik doppler usg de ise bebege giden ve ondan gelen kan akimi, ayrica bebegin vucudundaki belli basli damarlardaki kan akimlari inceleniyor. Genel bi vucut taramasi da yapiliyor organlari eksiksiz ve yerinde mi diye. Her kadin dogumcunun usg cihazi bunun icin uygun olmuyor o yuzden bu işi bilen ona uygun cihazlari olan yerlere yönlendiriyorlar.

çok teşekkür ederim sorum yanıtsız kalıcak diye korkmuştum.nette de çok detaylı bilgi bulamamıştım.Allah razı olsun
ozaman 150 tl verim obstetrik doppler çektirmek farz oldu :ssz:

Back
X