Obstetrik ve ayrıntılı ultrason

bynkutluay

YaHalıkYaBariYaMusavvir
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
11.950
7
206
Ankara
slm kızlar dün dr gittim ayrıntılı ultrason için ama bu ayrıntılı ultrason uzun sürenbi inceleme galiba benimki 5 dk bile sürmedi baa verilen sonuç kağıdında obstetrik us yazıyorr
yani obstetrik us ile ayrıntılı ultrason aynı şey mi?
lütfenn yardımm kızlarrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Aynı şey değil.Obstetrik ultrasın dediği renkli doppler yanlış hatırlamıyosam.Damarlardaki kan akışına bakıyolar.Ayrıntılı ultrason en az 15 dk. falan sürüyo.

obstetik doppler USG denen şey ayrıntılı ultrasondur...süreye gelince doktorla alakalı bi durum...kimisi 5 dakika bakıyo kimisi 15 dakika...ben çapada baktırdım ki tanınan bi profesör yatıp kalkmam 5 dakika sürdü...meraklanma yapması gereken ölçümleri yapmıştır...şüpheli bişeyler görmediyse çabuk bitmiştir...

Aynı şey değil.Obstetrik ultrasın dediği renkli doppler yanlış hatırlamıyosam.Damarlardaki kan akışına bakıyolar.Ayrıntılı ultrason en az 15 dk. falan sürüyo.
kafamm iyice karıştıııı çok saol canımm
obstetik doppler USG denen şey ayrıntılı ultrasondur...süreye gelince doktorla alakalı bi durum...kimisi 5 dakika bakıyo kimisi 15 dakika...ben çapada baktırdım ki tanınan bi profesör yatıp kalkmam 5 dakika sürdü...meraklanma yapması gereken ölçümleri yapmıştır...şüpheli bişeyler görmediyse çabuk bitmiştir...

evet canım 5 dk bile sürmedi herşey normal güzel dedi drumada gösterdim ama dediğim gibi bu kadar kısa bitmesi kafamı karıştırdıı inşalahh dediğin gibidir canımm çok saol canımm

canım ayrıntılı usg 5 dakika sürmez zira bebeğin bütün organları ölçülüyor..özellikle kalbini en az 10 dk inceliyor dr. benim 30 dk sürdü ve 2 sayfa da ölçüm raporu ve cd verdi dr. kan dağılımı ise 5 dk sürebilir.bence sana hangi uygulama yapıldı sormalısın

canım ayrıntılı usg 5 dakika sürmez zira bebeğin bütün organları ölçülüyor..özellikle kalbini en az 10 dk inceliyor dr. benim 30 dk sürdü ve 2 sayfa da ölçüm raporu ve cd verdi dr. kan dağılımı ise 5 dk sürebilir.bence sana hangi uygulama yapıldı sormalısın

canım ben ayrıntılı dedim dra beni oraya gönderdi ben gönderdim isteği dedii
bana verilen kağıt yarım sayfa bile değill bana verieln kağıtta bebeğin kilosu palsenta durumu BPD - FL- AC-FKA FETAL ANOMALİ VAR BAŞKA BİŞEY YOKK:((
SENİN KAĞITTA DA VARMI BUNLAR CANIM

Merhaba,

Obstetrik us, renkli doppler, ikinci düzey hepsi aynı şey.. Bizim kendi tecrübelerimize dayanarak yazdıklarımızı çok da dikkate almaman gerek. 5 dakika sürmez en az 10 dakika falan yorumunu yapabilmemiz için uzman olmamız lazım değil mi? Fetal gelişim, biyometrik analiz, doppler bulguları inceleniyor. Verilen raporların sayfa uzunluğu çekilen yere göre değişir. Önemli olan değerler -ki o değerler yarım sayfa etmez- Doktoruna güveniyorsan çok da kafana takma 5 dakikada çekilmesini..

Ben de merak edip internetten baktım.e-gebelik.net sitesine bakarsanız doppler ultrasonografinin çoğunlukla yanlışlıkla 2.düzey usg yerine kullanıldığını ve doppler usgnin anomali taraması değil kan damarlarındaki akım özelliklerini incelediğini görürsünüz.Site kopyalamaya izin vermediği için kopyalayamadım.

bunun için uzmanlık gerekmiyor wera en azından mantık sınırları içersinde düşünürsen 5 dk içinde bütün bu ölçümler yapılamaz yapılsada baştan savma yapılır. intertenttende araştırdım en az 15-30 dk sürer şeklinde bilgi var. hatta 1 saat sürenler bile var.. güvenilir bir sitendende alıntı yapıyorum ordada dikkatinizi çekecektir.

Detayl (ayrntl) ultrasonografi, 2. blm - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

Ben de merak edip internetten baktım.e-gebelik.net sitesine bakarsanız doppler ultrasonografinin çoğunlukla yanlışlıkla 2.düzey usg yerine kullanıldığını ve doppler usgnin anomali taraması değil kan damarlarındaki akım özelliklerini incelediğini görürsünüz.Site kopyalamaya izin vermediği için kopyalayamadım.

Doktorlarımızın bebeğin taraması için istediği şey ikinci düzey doppler us.. Halk ağzında renkli doppler tarama deniyor. Renkli doppler de bakılan şey dediğiniz gibi kan damarları ile ilgili.. İkinci düzey doppler de zaten hem fetal gelişime hem de arterlere bakılıyor.

Yanlışlıkla kullanılıyor cümlenizi bu işi yapanlara değil bu cümleyi kuranlara söylediğinizi düşünüyorum.

bana verilen kağıt yarım sayfa bile değill bana verieln kağıtta bebeğin kilosu palsenta durumu BPD - FL- AC-FKA FETAL ANOMALİ VAR BAŞKA BİŞEY YOKK:((

kağıdımda yazanlar;
Maternal Muayene; Uternal Arter Dalları;
L.Uterine artery; sistol: diastole: PI: RI: Notch:
R.Uterine artery: sistol: diastole: PI: RI: Notch:
devam ediyor ....

Fetal Muayene:Fetus-1 )Fetal Büyüme ,Anatomi:
BPD-Biparietal çap :
HC: Baş çevresi :
Burun kemiği :
AC-Karın çevresi :
FL- Femur uzunluğu:
Kalp atım hızı :
Fetal hareketler :
Prezentasyon :
Plesanta yeri :
Plasenta yapısı :
Amniotik sıvı :
Boyunda kordon :
Tahmini fetal ağırlık:

Kordon:
Kafa şekli:
Beyin:
Yüz:
Omurga:
Ense:
Toraks:
Büyük damarlar:
4 odacık:
Karın duvarı ve organları:
Böbrekler:
İskelet sistemi:

Fetus-1) fetal doppler
DV Systole: DV Diastole: DV A-dalgası
TR E-Dalgası : TR A-dalgası TR A dalgası hızı: Trisüspit Taşması

Maternal ve Fetal Tanı : Açıklamalar ...

Ölçüleri boş bıraktım zira her gebelikte bu ölçüler değişkendir kıyas yapılması doğru olmaz.. ayrıca 10 adet usg görüntüsü mevcut. Bu doppler değidir ayrıntılı usg dir ve bunun içinde doppler incelemeside ek olarak yapılmıştır.yani kan akımının değişliklrrinin izlenmesi. ayrıca benim dr her kontrolde zaten kan akımına bakıyor.

Son düzenleme:
Doktorlarımızın bebeğin taraması için istediği şey ikinci düzey doppler us.. Halk ağzında renkli doppler tarama deniyor. Renkli doppler de bakılan şey dediğiniz gibi kan damarları ile ilgili.. İkinci düzey doppler de zaten hem fetal gelişime hem de arterlere bakılıyor.

Yanlışlıkla kullanılıyor cümlenizi bu işi yapanlara değil bu cümleyi kuranlara söylediğinizi düşünüyorum.

Evet aynen öyle.Bizde yanlış kullanılıyo genelde demek istedim.Tabii ki işi yapanlara değil.

Merhaba,

Obstetrik us, renkli doppler, ikinci düzey hepsi aynı şey.. Bizim kendi tecrübelerimize dayanarak yazdıklarımızı çok da dikkate almaman gerek. 5 dakika sürmez en az 10 dakika falan yorumunu yapabilmemiz için uzman olmamız lazım değil mi? Fetal gelişim, biyometrik analiz, doppler bulguları inceleniyor. Verilen raporların sayfa uzunluğu çekilen yere göre değişir. Önemli olan değerler -ki o değerler yarım sayfa etmez- Doktoruna güveniyorsan çok da kafana takma 5 dakikada çekilmesini..
canım ya çok saol ama ben allak bullak oldum galiba başka dr gitcemm
bende araştırıdm bir sürü sitede bu girdiğim ultrason ayrıntılı die gemişyorr sadece fetusun durumu plasenta kilo falan ölçümü yapılıyor dio
kağıdımda yazanlar;
devam ediyor ....

BPD-Biparietal çap :
Burun kemiği :
AC-Karın çevresi :
FL- Femur uzunluğu:
Kalp atım hızı :
Fetal hareketler :
Prezentasyon :
Plesanta yeri :
Plasenta yapısı :
Amniotik sıvı :
Boyunda kordon :
Tahmini fetal ağırlık:

Kordon:
Kafa şekli:
Beyin:
Yüz:
Omurga:
Ense:
Toraks:
Büyük damarlar:
4 odacık:
Böbrekler:
İskelet sistemi:

Fetus-1) fetal doppler

Ölçüleri boş bıraktım zira her gebelikte bu ölçüler değişkendir kıyas yapılması doğru olmaz.. ayrıca 10 adet usg görüntüsü mevcut. Bu doppler değidir ayrıntılı usg dir ve bunun içinde doppler incelemeside ek olarak yapılmıştır.yani kan akımının değişliklrrinin izlenmesi. ayrıca benim dr her kontrolde zaten kan akımına bakıyor.

canımm çok saoll benimkinde işaretlediklerim var sadece

ben de çarşamba günü gittim doktora.
ayrıntılı ultrasona gönderdi beni. yaklaşık 10-15dk sürdü.
ölçümler yapıyordu sonra bak bu kalbi dedi,kalbini inceliyorum şuanda dedi.
bacaklarını ve sırtını falan gösterdi bana.
Omurgasını gösterdi.
Cinsiyetine baktı.
Bir de suyunu gösterdi, ne az ne de çok fazla gayet iyi durumda dedi.
sonra sonuç kağıdını verdiler. Senin yazdığın şeyler vardı benimkinde de, yani bir kağıdın yarısını bile doldurmuyordu.İki tane de foto verdi. Şuan yanımda değil, ama akşam kesin yazarım neler yazdığını.
Benim de içime kurt düştü şimdi eyvahedigeldismile

Son düzenleme:
kağıdımda yazanlar;
devam ediyor ....

BPD-Biparietal çap :
Burun kemiği :
AC-Karın çevresi :
FL- Femur uzunluğu:
Kalp atım hızı :
Fetal hareketler :
Prezentasyon :
Plesanta yeri :
Plasenta yapısı :
Amniotik sıvı :
Boyunda kordon :
Tahmini fetal ağırlık:

Kordon:
Kafa şekli:
Beyin:
Yüz:
Omurga:
Ense:
Toraks:
Büyük damarlar:
4 odacık:
Böbrekler:
İskelet sistemi:

Fetus-1) fetal doppler

BU ayrıntılı ultrason sonucu mu şimdi?

Akşam ben de sonuçlarımı yazayım buraya ama bu kadar fazla şey yoktu benim kağıdımda. Olmadı başka bir hastaneye giderim.

Ben çok önem veriyorum ayrıntılı ultrasona, doktor gördüğü herşeyi bana anlattı hatta bu sitede gördüğüm bir konu başlığı vardı, bebekte böbrek büyümesiyle ilgili. Onu sordum hatta ölçüm yaparken. Hayır kötü birşey yok bebeğinde dedi hatta bebekte herşey birbiriyle bağlantılıdır örneğin suyu az veya çok olursa bu kesinlikle bir organını etkiler ve anlarız onu dedi. Bunun gibi açıklamalar yaptı hep ama sonuçlar kafamı karıştırdı şimdi.

ben de çarşamba günü gittim doktora.
ayrıntılı ultrasona gönderdi beni. yaklaşık 10-15dk sürdü.
ölçümler yapıyordu sonra bak bu kalbi dedi,kalbini inceliyorum şuanda dedi.
bacaklarını ve sırtını falan gösterdi bana.
Omurgasını gösterdi.
Cinsiyetine baktı.
Bir de suyunu gösterdi, ne az ne de çok fazla gayet iyi durumda dedi.
sonra sonuç kağıdını verdiler. Senin yazdığın şeyler vardı benimkinde de, yani bir kağıdın yarısını bile doldurmuyordu.İki tane de foto verdi. Şuan yanımda değil, ama akşam kesin yazarım neler yazdığını.
Benim de içime kurt düştü şimdi eyvahedigeldismile

canım kafan karışmasın ben bu bilgileri bnykutluay rica etti diye paylaştım.. her doktorun ve hastanenin incelemeleri farklıdır.zaten böylesi hayati bir konuda rastgele bir rapor kolay kolay kimse vermez. sadece bizim burda anlatmak istediğimiz ayrıntılı usg ile doplerin aynı şey olmadığını doplerin ayrıntılı usg içinde yada ayrıca incelenen bebeğin kan akımının takibi olduğuna dair açıklık getirmek.

ayrıca bu raporda sadece bebeğin değil rahminde ölçüleri ve durumu kontrol edilmiş.artı doppler bilgileri var fark sadece bundan kaynaklı olabilir.

canım kafan karışmasın ben bu bilgileri bnykutluay rica etti diye paylaştım.. her doktorun ve hastanenin incelemeleri farklıdır.zaten böylesi hayati bir konuda rastgele bir rapor kolay kolay kimse vermez. sadece bizim burda anlatmak istediğimiz ayrıntılı usg ile doplerin aynı şey olmadığını doplerin ayrıntılı usg içinde yada ayrıca incelenen bebeğin kan akımının takibi olduğuna dair açıklık getirmek.

ayrıca bu raporda sadece bebeğin değil rahminde ölçüleri ve durumu kontrol edilmiş.artı doppler bilgileri var fark sadece bundan kaynaklı olabilir.
Anladım canım teşekkür ederim cevapladığın için.

ben özel hastaneye gidiyorum ama doktordan pek memnun değildim. Ayrıntılı ultrasonu bile kendim istedim ki oldukça deneyimli bir doktor. Zaten eşim de ben de bu durumdan sonra hastane değiştirmeye karar verdik. İki hafta sonra gideceğim doktora da gösteririm sonuçları o da beni yönlendirir artık.

Buarada inşallah sorunsuz bir gebelik geçirirsin aydirik .

Anladım canım teşekkür ederim cevapladığın için.

ben özel hastaneye gidiyorum ama doktordan pek memnun değildim. Ayrıntılı ultrasonu bile kendim istedim ki oldukça deneyimli bir doktor. Zaten eşim de ben de bu durumdan sonra hastane değiştirmeye karar verdik. İki hafta sonra gideceğim doktora da gösteririm sonuçları o da beni yönlendirir artık.

Buarada inşallah sorunsuz bir gebelik geçirirsin aydirik .

Amin canım inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

Sonuçta yazanları aynen yazıyorum arkadaşlar:

OBSTETRİK US TETKİKİ

Fetüs sayısı: Tek
FKA: + (Pozitif)
Gelen kısım: Baş
BPD: 47,9 mm (20 hafta-4gün)
AC: 156.1mm (20 hafta- 6gün)
FL: 34.4mm (20hafta-6gün)
Fetal tahmini ağırlık: 376 gr.
Amniyos sıvısı: Yeterli
Plesanta: Fundokorporial anterior grade 1
Gros fetal anomali izlenmedi.