Merhabalar. Ben Mine. Kış annesi olmak ne kadar zormuş. Evde sıkıntıdan ne yapacağımı bilemez oldum. Ali'cim de sağolsun beni buraya üye yaptı. Heyecandan ne yazacağımı da bilemiyorum. Yeni tayin olduk eşimin memleketine ve ben bir ev hanımıyım. Haliyle burada Ali'cimin akrabalarından başka kimseyi tanımıyorum. İnterneti fazla fazla bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar kış bebekleri için tavsiye verebilirler mi acaba? Hem de tanışmış oluruz
Merhaba canım, ocak 2014 anneleri diye bir konu var, orada muhabbet edebilirsin, ben de ock annesiyim muhtemel doğum tarihim, 19 ocak...
Kış bebeği meselesine gelince benim ilk kızımda kasım sonu doğmuştu, farklı olarak, uzun kollu atlet giydiriyorum, ve bir ayaklı pantolon üzerine tulum yahut ikili takım... Yani iki kat oluyor...Bol bol da battaniye, bulundur, kusup kirletiyorlar....iki üç yelek işini görür... Başka da farklı bir şey yapmıyordum...
öncelikle cevabın için çok teşekür ederim. ben ne kadar son hazırlıklarımı bitirdim gibi gelse de doğum çantamda sürekli eksiklikler çıkıyor çanta doldu taştı ama hala eksiklerim var. sizin gibi tecrübeli annelerin fikirleri benim için önemli
hoş geldin aramıza :)
evet ocak 2014 annelerine takılabilirsin. işe, bir gebelik takvimi yapmakla başla mesela. hangi haftada olduğunu, bebekle ilgili detaylı olmasada, gelişim bilgilerini okuyup görebilirsin.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Hoşgeldin, bende ocak annesiyim 16-17 ocakta kısmetse sezaryenle gelicek prensim, bende ilk oğlumu kasımda dünyaya getirmiştim hep 2 kat giydirdim, alttan çıtçıtlı ayaklı pijama üzerinede tulum yada 2li takım tabi bir çiftte çorap Allah kolaylık versin hepimize
Bende Ocak annesiyim kısmetse 27 Ocak ta gelecek prensesim daha çantamı hazırlamadım aldım ama eksikler çıkıyor illaki bakalım yarın kuvet ve eksikler bitiyo gelmesini bekliyoruz kuzumun birde normal doğum yapacak olan var mı ? Ve istanbuldaysa nerde ?
Bende Ocak annesiyim kısmetse 27 Ocak ta gelecek prensesim daha çantamı hazırlamadım aldım ama eksikler çıkıyor illaki bakalım yarın kuvet ve eksikler bitiyo gelmesini bekliyoruz kuzumun birde normal doğum yapacak olan var mı ? Ve istanbuldaysa nerde ?
benimde 29 ocak görünüyor. tabi Allah bilir, belki 38. haftada doğacak kuzum. çantamı hazırlamadım ama 1 hafta içinde hazırlamak niyetindeyim.bende epiduralle normal doğum düşünüyorum Allah nasip ederse. yalnız ist. da değilim.
eksikler hiç bitmiyor ya
daha bebek bezi, ıslak mendil, yatak, çarşaf, battaniye, tırnak makası, banyo yaparken kullanmak üzere elektrikli ısıtıcı..birsürü eksiğimiz var.
geçen pazartesi nst ye girdim sancım çıkmadı ama 1 cm açılma vardı bu pazartesi tekrar gireceğim nst ye acaba kaç cm de doğuma alırlar. şimdilik normal doğum görünüyor benimki de
benimde 29 ocak görünüyor. tabi Allah bilir, belki 38. haftada doğacak kuzum. çantamı hazırlamadım ama 1 hafta içinde hazırlamak niyetindeyim.bende epiduralle normal doğum düşünüyorum Allah nasip ederse. yalnız ist. da değilim.
eksikler hiç bitmiyor ya
daha bebek bezi, ıslak mendil, yatak, çarşaf, battaniye, tırnak makası, banyo yaparken kullanmak üzere elektrikli ısıtıcı..birsürü eksiğimiz var.
Bence daha bekleme olduğu kadar bağladım ben tamamladım çok şükür yatak yorgan ve yastık kaldı Allah nasip ederse önümüzdeki hafta tamamlarım çok zor oluyor son aya kalınca bugün nefes nefese kaldım bunların hepsi tecrübe oluyor bebişlerimiz sağlıklı olsunda tamam olmasa bile eşyaları ilerde olur gelen kısmetiyle geliyor çok şükür Allah herkezin yardımcısı olsun kızlar hayırlı doğumlar diliyorum.
geçen pazartesi nst ye girdim sancım çıkmadı ama 1 cm açılma vardı bu pazartesi tekrar gireceğim nst ye acaba kaç cm de doğuma alırlar. şimdilik normal doğum görünüyor benimki de
Allah kurtarsın canım benim bildiğim 8-9 cm açılınca alıyorlar hemen benimde şimdilik normal gözüküyor birde sormak istediğim birşey var çatı muayenesi yaptıran oldumu ve nasıl yapılıyor ben yaptırmadım daha merak ediyorym