Ocaklarınızı nasıl temizliyorsunuz?

cilek88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
226
8
96
İstanbul
kızlar ocağımı ovalıyorum ovalıyorum cıkmıyor. tel kullanmak istemiyorum. Ocagım gri renk bana yardımcı olun leke bırakmadan pırıl pırıl bir ocak istiyorum yardım edin

Ben kendımı bıldım bılelı cıf krem kullanırım cıf bembeyaz bıde mesela bugun ocak battı mutlaka sılerım beklemeye gelmez bekledıgınde lekeler asılesır

Son düzenleme:
Ocağım gri derken bu inoks denen tipleri kastettiniz sanırım.

Ben hep ya arap sabunu yada beyaz sabun kullanıyorum. Kurumuş bir takım şeyler varsa sabun+ su bir süre bekletiyorum. Kir yumuşayınca da mikro fiber bezlerle çıkartması gayet kolay oluyor. Sonra tabi sabunu gitsin diye bir-iki kere duru su ile silip, arkasından kurulamak lazım.

Bulaşık deterjanı da kullanılabilir, ama sanki o daha zor arınıyor gibi geliyor bana. Sabunlu da kalınca dalga dalga bir görünüm olabiliyor, o nedenle detarjanı tercih etmiyorum.

Tam ocakların altında, alevin etkisiyle, bazı bölgelerde ufak tefek sarılıklar oluyor, onlar çıkmıyor. Ama zaten onlar görülmeyecek yerde oluyorlar.

canım aynen takıldıgım yerde senin dediğin gibi "Tam ocakların altında, alevin etkisiyle, bazı bölgelerde ufak tefek sarılıklar oluyor, onlar çıkmıyor. Ama zaten onlar görülmeyecek yerde oluyorlar" bu kısım görünmeyen yerde ama onun orada durması malasefki beni delirtiyor.... çogunlukla ben temızlıyorum ama mutfagıma gıren bazı arkadaslar ocagıda silmek isteyince bi rezillik durumu söz konusu oluyor umarım anlamıssındır benı :S

canıö eger fırının ınox sa onların özel temizleyicileri var .hem de cok güzel parlatıyo.hiç leke kalmıyo.8 tl ya satılıyodu

Benim de ocağım inoks, genellikle cif krem veya cif çamaşır suyu katkılı kullanıyorum...
Pırıl pırıl oluyor...

Fakat arkadaşın dediği gibi, bekletmeye gelmez.
Ben hiç kirli bırakmıyorum ocağımı, yoksa o kirler yapışır kalırsa uzun süreli iz bırakır.
Tel kullanmamakla iyi yapmışsın, çünkü çizer ve kötü bir görüntü oluşturur...

kızlar ocağımı ovalıyorum ovalıyorum cıkmıyor. tel kullanmak istemiyorum. Ocagım gri renk bana yardımcı olun leke bırakmadan pırıl pırıl bir ocak istiyorum yardım edin

İnox ürünleri normal su ile temizlemek zamanla çatlamaya sebep olabilir.

Aldığınız markadan temizleyici vermediler mi ? 1 damlası sıkıp kuru peçete ile pırıl pırıl oluyor

hiç olmadı cif kutusu gri olanını kullanın bunu da kullanan var tel falan kullanmak yasak

6 senedir normal su ile temizliyorum, hiç bir şey olmadı. Servis arap sabunu kullanın demişti, ben de öyle yapıyorum. Açıkçası bu satılan özel temizleyicilerin sadece ve sadece para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Tel kullanmamak lazım tabi.

Hayir aldigim marka vermedi canim

Arap sabununu deneyecegim ne varsa eskilerde var vallahi

cnm bnde sürekli silenlerdenim kahvaltıdan sonra yemeklerden sonra..önemli olan kirleri bekletmemek..bnm ocagımda inox ve bn cif mutfakla temizliyorum sarı renk olan fısfıslı..hem mis gibi kokuyor hemde tertemiz yapıyor..birde kurularsan sildikten sonra ohh pırıl pırıl...arap sabunuda güzel temizliyor

canım benim eşim ınox fırınlarını imalatında çalışıyor. simferde temizleme ürününü bulamazsanız bebek yağıyla temizleyin diyo. kuru bir beze bir kaç damla bebek yağı döküp silin. temizliğine şaşıracaksınız.

Canimcok ilginc bunuda deneyecegim gercekten cok degisik ve bilmedigim seyler duydum hepinize tesekkurler kizlar

Arap sabunu ve bebe yağı bana çok ilginç geldi denicem sağolun kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…