Öcü kiracılar..

Hayır anlamadığım o zaman niye kiraya vermişler. Oturtmasınlar kimseyi. Parayı alıp yerken iyi de yeterki gitsinler nedir . Öcü kiracıyı da ilk kez duydum bu arada :KK53:
Birisi de şey yazmıs mesela. Bankaların beleşten azıcık pahalı dağıttı krediyle 300 tl lik evniz şimdi 6 mio tl oldu diye mi bu artistlikleriniz :))
Ağlanacak halimize gülüyoruz

Hiç bir halt edemezler, keşke yapılsa da bizler de kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda kalmasak. Bundan üç dört sene öncesine kadar ev almak bir hayal değildi ama artık bir hayal. Bu işleri bu raddeye getiren, ev sahibi ile kiracıyı birbirine düşüren devlet.
Maalesef öyle. Şimdi hayalinde ötesinde benim için..

Ustunuze alinmayin sonucta size gelip bir sey diyen yok. Herkes kendi sorun yasadigi insanlardan dolayi bir şeyler yaziyor. Kiracilar da ev sahipleri icin bir suru kötü şey soyleyebiliyor, kiracilara özel bir durum degil.
Keşke bana bir şey diyen olmasa benim ev sahibimde kendileri gibi bir cinsten :))
Yani belkide onlardan biri. bana beddua ediliyor mudur diye eşimi darlıyorum korkarım ben öyle şeylerden gerçekten

Birisi de şey yazmıs mesela. Bankaların beleşten azıcık pahalı dağıttı krediyle 300 tl lik evniz şimdi 6 mio tl oldu diye mi bu artistlikleriniz :))
Ağlanacak halimize gülüyoruz
Bunu diyenler kendileri neden o zaman o evlerden almamış çok merak ediyorum 😂 hani çok kolaylıkla alınmış ya o evler. Madem böyle kendileri de alabilseydi?

Bunu diyenler kendileri neden o zaman o evlerden almamış çok merak ediyorum 😂 hani çok kolaylıkla alınmış ya o evler. Madem böyle kendileri de alabilseydi?
Ama herkes o an o fırsatten faydalanabilecek durumda olmayabilir
Faydalandığı içinde ahkam kesme hakkına sahip olduğunu düşünmüyorum. Ha bana sorarsanız çadır linki paylaşan birine çok kibar verilmiş bir cevap bence kişinin onuruyla oynuyorsa daha ağır şeyleri duymaya hazırlıklı olmalı

Neden dertlendiğinizi anlamadım ben açıkcası. Ev sahibinizle mutabık değil misiniz kira konusunda? Düzenli ödemiyor musunuz? Bu durumda size neden beddua etsin?

Arkadaşlar merhaba,
Genel stresli halimden midir bilinmez 1 haftadır sosyal medyada başlatılan öcü kiracı kampanyasını ağzım açık okuyorum.
Bende kiracıyım. Korona evresinde taşındık 6.ayımızdan itibaren ev sahibimiz kiramızı hep emsaller ve emsallerin üzerinde talep ettiği için bizi istemedi (bu arada kesinlikle %25 i savunmuyorum ve asla onun arkasına sığınmadık)
nasıl beddualar ediliyor coluğundan cocuğundan çıksın mı dersinn kefen paran mı olsun annen baban kanser olsun da evi alelacele boşaltmak zorunda kalsına kadar neler neler yazılıyor.
Geçen birisi çadır linki paylaşmış geçin burda yaşayın kiracı istemiyoruz gibilerinden.
Fırsatcı ev sahipleri olduğu gibi elbette fırsatçı kiracılarda var.
Ben maddi gücüm elverse zaten durmam burada ama kendi kiracım benimle dalga geçiyor estetik oldum gidemem ev alıcam gidemem ama ben bir kere bu bedduayı onu etmem edemem.
Artık kiracıyım demeye çekinir oldum. Gaspçı olduk üçkağıtçı olduk öcü olduk beleşçi olduk gerçekten tek ben mi rahatsızım bu algıdan?
Öcü kiracı yazınca çıkmadı siz nereden gördünüz?

hiç böyle şeyleri üzerimize alınmaya gerek yok
sosyal medya herkesin birbirini gazlaması için çok müsait. orada yazılanlarla yaşansaydı hayat ohoo
ülkenin %48-49 gibi bi oranı kiracı
ev sahibinin de iyisi var kötüsü var
kiracının da iyisi var kötüsü var
böyle şeyleri kafaya takmaya hiç gerek yok
orta noktada buluşulmadığı zaman problem çıkıyor. tek taraflı işler değil, olmamalı da
kimse hep bana hep bana dememeli o zaman hiçbir sorun çözülmez
ekonominin hali ortada, hepimiz aynı gemideyiz. ev sahibi kiracıya, kiracı ev sahibine anlayışla yaklaşacak ve bi orta noktada buluşulacak
aksi türlü işler sarpa sarıyor

Çadır linkini size attılar zannettim. Sosyal medyada linçlenmeyen kaldı mı? Ev sahibi, kiracı, doktor, öğretmen, yaşlı, genç… Ağlayan bebek bile linçleyen var. Hepsini üzerimize alınacak halimiz yok ya.

Siz karşılıklı mutabık kaldığınız, makul kirayı düzenli ödüyorsanız sizlik bir durum yoktur. Ama komşum 20000 lira ödüyor, ben 2250 ödüyorum diyorsanız üzerinize alının tabii.

Neden dertlendiğinizi anlamadım ben açıkcası. Ev sahibinizle mutabık değil misiniz kira konusunda? Düzenli ödemiyor musunuz? Bu durumda size neden beddua etsin?
Konu başlangıcındada iletmiştim aslında düzenli kira ve artışlarımıza rağmen eve girişimizin 6. Ayından itibaren bizi istemedi yeterli gelmedi çünkü ona hiç bir zaman.. bu yuzden

Ama herkes o an o fırsatten faydalanabilecek durumda olmayabilir
Faydalandığı içinde ahkam kesme hakkına sahip olduğunu düşünmüyorum. Ha bana sorarsanız çadır linki paylaşan birine çok kibar verilmiş bir cevap bence kişinin onuruyla oynuyorsa daha ağır şeyleri duymaya hazırlıklı olmalı
Her kiracı için demiyorum bunu ama bazı kiracilarinda evi gasp eder halı oluyor. Veya öyle tripler tavırlar sanırsın tapuma ortak 😂 onlarda böyle cevapları duymaya hazırlıklı olmalı bence. Ben şahsen ev sahipleriyle ilgili yapılan kötü yorumları üzerime alinmiyorum çünkü öyle davranmıyorum. İyi kiracılarda kötü yorumlari üzerine alınmamalı. İki tarafında çıkarcısı burda konu olan kötü yorumları hakediyor iyiler için zaten bişey denmiyor.

Arkadaşlar merhaba,
Genel stresli halimden midir bilinmez 1 haftadır sosyal medyada başlatılan öcü kiracı kampanyasını ağzım açık okuyorum.
Bende kiracıyım. Korona evresinde taşındık 6.ayımızdan itibaren ev sahibimiz kiramızı hep emsaller ve emsallerin üzerinde talep ettiği için bizi istemedi (bu arada kesinlikle %25 i savunmuyorum ve asla onun arkasına sığınmadık)
nasıl beddualar ediliyor coluğundan cocuğundan çıksın mı dersinn kefen paran mı olsun annen baban kanser olsun da evi alelacele boşaltmak zorunda kalsına kadar neler neler yazılıyor.
Geçen birisi çadır linki paylaşmış geçin burda yaşayın kiracı istemiyoruz gibilerinden.
Fırsatcı ev sahipleri olduğu gibi elbette fırsatçı kiracılarda var.
Ben maddi gücüm elverse zaten durmam burada ama kendi kiracım benimle dalga geçiyor estetik oldum gidemem ev alıcam gidemem ama ben bir kere bu bedduayı onu etmem edemem.
Artık kiracıyım demeye çekinir oldum. Gaspçı olduk üçkağıtçı olduk öcü olduk beleşçi olduk gerçekten tek ben mi rahatsızım bu algıdan?
Böyle bir linç kampanyası olduğundan dâhi haberim yoktu. Hakkımı hukukumu biliyorum kim ne derse desin.

Back
X