Oda arkadaşlarım sınırlarını aşıyor

Duyguhasn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2023
210
28
28
Kykda kalıyorum 3 kişiyiz ikisi baya yakın arkadaş. İkidir gece 2 ye kadar oturup gülüşüyorlar. Geçen sefer uyardım sustular. Bugünde konuştular bn bıktım yatağımda sessizce ağladım sadece şimdi uyudu mllar çok mutsuzum sürekli mi uyarmam lazım bunları 6.30da kalkmam lazım uyuyamıyorum sinirden.
Yardım edin.

Biz ne yapabiliriz sen uyarmissin dinlememisler yonetime söyle onlar gereken uyarıyı yaparlar

Ağlamak yerine net bir tavırla senenin böyle bitmeyecegını sabah erken kalkmanız gerektiğini uykusuz olunca verimli bir gün gecıremediğizi çok konuşmak istiyorlarsa yataklarında birbirleriyle sessizce mesajlaşmalarını söyleyin arkasına da ekleyin böyle ihtiyaci bir konu yüzünden birbirimizi kırmayalım die . Konuşmanızın tartışma değil de rica olduğunu farkettirin . Çirkinleşirlerse işiniz zor inadına devam ederler

Hah uyudular mı şimdi sen kop biraz. Müzik mi açarsın kart kurt cips mi yersin kapıyı mı carparsin.. artık senin yaratıcılığına kalmış. Bazı insanlara zorla empati yaptıracaksın, tek başlarına beceremiyorlar.

Onlar çoğunlukla olduğu için bu konuyu çözemezsin. Onların sabah erken kalkma zorunluluğu yoksa ondandir
Oda değişikliği talep et

Sabah konuş. Ben uyurken ses yapacaksanız ben de bundan sonra siz uyurken saygı göstermeyeceğim de. Sesli dizi film falan aç onlar uyurken. Onlar yılana kadar devam

Benim odada çok inat bir tip vardı. Israrla kulaklıksız bir şekilde dizi izleyip müzik dinliyordu. Baskın bir tip olduğu için öbür oda arkadaşları bu durumdan hiç şikayetçi olmuyordu. Kaç kere idareye gittim. Boş oda olmadığı için odada kalmak zorundaydım. En son ben de ona saygı göstermemeye başladım. Naifçe de uyardım, sertçe de uyardım. Karşı taraf anlamayınca onun gibi olmak zorundasın. Ha tabi kendine kulaklık almadan bir gün önce benim kulaklığa zarar vermişti ama yine de en sonunda kendine kulaklık almıştı

En kötü ne olabilir ;
Arkadaşlar benim uykumu iyi alamazsam migrenim tutuyor bu durumda oda değiştirmem gerekebilir lütfen sohbetinizi yurdun salonunda yapınız diyiver.

Eğer zaten 2. uyarıyı da dikkate almıyorlarsa ; senin değişip onlar gibi gece kuşu olan bir tip şansa denk gelir diye medet umuyorda olabilirler.

Misilleme yaparsan 2'si bir olur idareyle görüşürlerse idare gözünde sen uyumsuz olduğun intibası olur. Misilleme yapacaksan da önce uyar sonra idareye haber ver ses oluyor (bende ses konusunda onlar kadar hassasiyetsiz mi olayım illaki) diye önceliğini kazan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…