ödem-şişlik

symmm

Yine yeniden… Umutla♥️
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
1.824
1.060
333
bayanlar son bir-iki haftadır aşırı derecede şişyorum... bacaklarım,ellerim ve ayaklarım çok berbat bir durum sizde de var mı bu durum? bende gebelikten dolayı yüksek tansiyon var aceba bundan mı yoksa genel olarak var mı gebelikte şişme olayı? ne yapabilirim az şişmek için:26:

canim tuz tuketimini en aza indir hatta mumkunse hic tuz kullanma en azindan biraz azalir odemlerin.

canim tuz tuketimini en aza indir hatta mumkunse hic tuz kullanma en azindan biraz azalir odemlerin.
bunu yapıyorum gerçekten sıfır tuz kullanımım ama çok anormal şişiyorum yinede teşekkür ederim cevabın için

soda içme hatta suyunu bile sodyumdan düşük bir marka seçip al.

aaa ben bunu bilmiyordum hatta artık havalar sıcakladı başka bir içecekte içemiyorum asitli diye sık sık soda içiyordum çoook teşekkürler deneyeceğim bunu

bendede çok şişme oluyor, son aylar artık. soda inanılmaz şişme yapıyor ama içecek bişi bulamıyor insan, soğuk ve gazlı hamileler için tek içecek ayrıca bebeğin saçlı olsun istiyorsan soda iç diye söylemişlerdi, birazda ondan içiyorum

aaa ben bunu bilmiyordum hatta artık havalar sıcakladı başka bir içecekte içemiyorum asitli diye sık sık soda içiyordum çoook teşekkürler deneyeceğim bunu
soda tansiyonu yükseltir,limon da.

ben hiç içmedim gib

i bir şey halbuki tansiyonum çok düşüktü, ağustosta doğum yaptım izmir sıcağında. dr iç dedikçe canım çekmedi,içemedim kızımın saçı neredeyse örülecek kıvamdaydı :))) ilk gebeliğimde de günde 3-4 tane içiyordum delirmiş gibi. onunla alakası yok yani.

tüh ya boşuna mı şiştim şimdi

kızlar bende şişiyorum ayaklarım balon gibi sodada içmiyorum tuzda ne yapsam indiremedim

benim doğuma az kaldı, sabrediyorum artık. tuzsuz ekmek falan hepsini denedim, pek bi faydası yok. özellikle yürüyüş yaptıkca yada ayakta kaldıkca her saniye dahada çok şişiyorsun. ben ayağımın altına puf kotuyorum otururken. doğumdan sonra inerim artık ama pek bi sıkıntı veriyor :26:

işte anne olmak... annelik hakkı bunlar olsa gerek.

keşke bende sizin gibi hamile olsam da şişsem, zor bir durumdur ama şükredin kardeşlerim...

çok perişanım kızlar yaaaaaaaaaaa bunu dengeleyen hiç birşey yok mu ???????:26:

Tuz kullanımı:

Yıllar boyu anne adaylarına hekimler tarafından tuzsuz diyet önerilmiştir. Bunun altında yatan düşünce de preeklampsi gelişiminde vücutta tuz ve su tutulmasının birincil mekanizma olduğu, tuz alımı durdurulduğunda bu normaldışı durumun gelişmeyeceği varsayımıydı. Günümüzde bu uygulama artık kabul görmemektedir. Gebelikte vücutta sıvı tutulması gebeliğin normal seyrinin bir parçasıdır ve bu sürecin kesintiye uğraması sakıncalıdır. Preeklampside ani kilo alımı ve sıvı tutulması tuz alımıyla ilgili değildir. Bu yüzden anne adaylarının yemeklerine yeterince tuz katmalarında bir sakınca yoktur.

Preeklampsi gelişimini engellemek için önceleri anne adaylarına hekimler tarafından diüretik (idrar söktürücü) ilaçlar neredeyse rutin olarak verilmekteydi. Ancak bu ilaçlar da sıvı ve elektrolit dengesini bozduklarından gelişmesi muhtemel problemleri önlemek bir yana, tümüyle normal seyreden bir gebelikte bile sıvı-elektrolit dengesizlikleri oluşmasına neden olabilirler.

Anne adaylarının gebelikte artmış iyot ihtiyacını karşılamak amacıyla iyotlu tuz kullanmaları önerilir.

Sıvılar:

Gebelikte vücudun sıvı miktarı artar ve kan hacmi yaklaşık %50 oranında genişler. Amnios sıvısı da yaklaşık olarak üç saatte bir tümüyle yenilenir. Bu nedenle anne adayının vücudundaki sıvı dengesi çok önemlidir. Anne adaylarının günde en az iki litre sıvı almaları gerekir... gebelik.org...

normal yaniii teşekkürlerr

bende de var canım şişlik ellerim ayaklarım şişti..yüzüklerm olmuyo..normalde 38 numara ayakkabı giyiyordum..artık 40 anca oluyo:)

kızlar benim doğumda yaklaştı ama hiç ödem ve şişlik olmadı o yüzden tuzu azaltmadım bünye meselesi heralde

bende resmen balon gibiyim 9, aya bi girdik şişler iki katına çıktı ayaklarımda kemikler gözükmüyo artık 35 numara ayaklarım 37 oldu derilerim acıyo artık gerilmekten bitek el ve ayaklarımdada yok yüzüm gözüm bacaklarım hatta dr dediğine göre karnımda bile ödem olabilirmş yokmudur bunun bi ilacı nasılinicek bu şişler tuz neredeyse sıfır hergün 1 soda içiyorum reflü yüzünden

fastacım bizim topice gelsene tatlım..sabırla bebeğini bekleyenler topicindeyim..gebelik bölümünde...öptüm seni...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…