Ödenmemiş nafaka hakkında

ikincibahar45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
203
137
53
Arkadaşlar selam, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum...
Benim bir sorum var nafaka ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yaklaşık 2,5 yıl önce sorumsuzluk yüzünden çocuklarımın babasından boşandım.
Boşanma sonunda 2 çocuk için toplam 200tl gibi küçük bir miktar nafaka bağlandı ama ne o ödedi ne ben sırf onunla muhatap olmamak için bunun konusunu açtım.
Bu sene okul için biraz maddi desteğe ihtiyacım olduğu için kendisinden yardım talep ettiğimde bunun mümkün olmadığını zaten zar zor geçindiğini belirtti.
Şimdi ben bu kadar çocuklarının ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bu adamdan geçmiş dönemlere ait nafakaları talep etmek istiyorum.
not: Kendisi sgk lı bir işte çalışıyor ve 5-6 ay önce evlendi.

Herkese teşekkürler

Arkadaşlar selam, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum...
Benim bir sorum var nafaka ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yaklaşık 2,5 yıl önce sorumsuzluk yüzünden çocuklarımın babasından boşandım.
Boşanma sonunda 2 çocuk için toplam 200tl gibi küçük bir miktar nafaka bağlandı ama ne o ödedi ne ben sırf onunla muhatap olmamak için bunun konusunu açtım.
Bu sene okul için biraz maddi desteğe ihtiyacım olduğu için kendisinden yardım talep ettiğimde bunun mümkün olmadığını zaten zar zor geçindiğini belirtti.
Şimdi ben bu kadar çocuklarının ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bu adamdan geçmiş dönemlere ait nafakaları talep etmek istiyorum.
not: Kendisi sgk lı bir işte çalışıyor ve 5-6 ay önce evlendi.

Herkese teşekkürler
Dava aç canım.. seninle değil mahkemeyle uğraşsın...
Zar zor geçiniyormuş madem niye evlenmiş ???
Yalan söylüyordur.. işine gelmiyor çocuklarına bakmak..
Dediğin gibi gerçekten çok sorumsuzmuş...

Dava aç canım.. seninle değil mahkemeyle uğraşsın...
Zar zor geçiniyormuş madem niye evlenmiş ???
Yalan söylüyordur.. işine gelmiyor çocuklarına bakmak..
Dediğin gibi gerçekten çok sorumsuzmuş...
Evet bende dava açmaya niyetlendim ama izlemem gereken yolu bilmiyorum.
Ayrıca dava açarak bir şey elde edemeyeceksem de açıkçası mahkeme harcı vs. ek gider olsun istemiyorum.

Ayrıca dava açarak bir şey elde edemeyeceksem de açıkçası mahkeme harcı vs. ek gider olsun istemiyorum.
Hmm doğru canım... bu konularda bilgim yok.. dava açınca senden de para gidiyor mu bilmiyorum tabi..
Bi avukata danış bence...

Hakkınızı alın tabiki, talep edebilirsiniz ama belirttiğiniz şey dikkat çekiyor ister istemez...
Bu zamana kadar idare edip evlendiği için talep etmiş olamazsınız değil mi?
Asla tabi ki, boşanmak isteyen bendim.
Kendisi uzun süre barışmak istedi ama istemedim.
Yeni düzen kurmasını söyledim hep.
Benim onunla ilgili hiçbir duygum yok emin olabilirsiniz.
Sadece çocuklarına karşı olan duyarsızlığına kızıyorum.

Dava açman için izlenecek yolu bilmiyorum ama iyi bir avukatın olursa geçmişte alamadığın o nafakayıda alabilirsin.

Avukata gidin mahkeme ve avukatlık ücretinide ona yıksın
Sigortalı işte çalıştığı için işimiz kolay geliri saklama gibi şansı yok
Faiziyle birlikte hepsini alırsınız

Nafakayı aldıktan sonra bir dava daha açın nafaka arttırmak için alabiliceğiniz enyüksek ücreti isteyin

3se maaşı 1ini alırsınız 6ise 2sini bırakmayın sakın

Sadece nafakayı odemekle kalmaz ısınden olur mahkeme acarsanız.
Benımde oglanla alakalı baska bır ıslemım oldu 7 senedır nafaka almıyorum, onlarıda ısteyıp ıstemedıgımı sordu
ıstemedım cunku cocugu gormuyor hıc gormedı . ama 10 sene sonra gerıye donuk ısteyemıyorsunuz yanı benım 3 sene hakkım kaldı

Nafakanın hapsi bile var, ödemek zorunda, üstelik işsizliği bile bahane saymıyorlar, aç davanı ödeyecek mecburen
Bu arada davanı açarken, yükseltmede talep et, ikisini birleştirir avukatın bir arada çıkar

Sadece nafakayı odemekle kalmaz ısınden olur mahkeme acarsanız.
Benımde oglanla alakalı baska bır ıslemım oldu 7 senedır nafaka almıyorum, onlarıda ısteyıp ıstemedıgımı sordu
ıstemedım cunku cocugu gormuyor hıc gormedı . ama 10 sene sonra gerıye donuk ısteyemıyorsunuz yanı benım 3 sene hakkım kaldı
Bende hiçbir şekilde ondan bir şey istemeyeceğim de işte çocuklar büyüyüp masraflar artınca mecbur öz babalarından destek bekliyorum.
İşinden neden olur onu anlamadım yalnız?

Bende hiçbir şekilde ondan bir şey istemeyeceğim de işte çocuklar büyüyüp masraflar artınca mecbur öz babalarından destek bekliyorum.
İşinden neden olur onu anlamadım yalnız?
Hapse gırmek zorunda oldugunu soyledıler bana
Ben suanda ne para ıstıyorum ne hapse gırmesını cocugu hıc gormedıgı ıcın bulasmadım ha bır gun olursa cocugu gormek ısterse o zaman bu paraları ısteyıp hayır yapıcam o paralarla.
Cocuklara parası olmayam adam evlenmez , karısına nasıl bakıyor gerekırse karısı calısacak odeyecekler nafakayı pasa pasa

Allah ıslah etsın böylelerini
cok sey yazardımda mübarek Ramazan diye susuyorum
insan evladı için herseyını veırr yaaaaaa
yazıklar olsun aç kalırım yıne yaparım edeırm
bu insanlar hasta işte baska bir nedeni yok. iyileşşsinler inşallah

Asla tabi ki, boşanmak isteyen bendim.
Kendisi uzun süre barışmak istedi ama istemedim.
Yeni düzen kurmasını söyledim hep.
Benim onunla ilgili hiçbir duygum yok emin olabilirsiniz.
Sadece çocuklarına karşı olan duyarsızlığına kızıyorum.

Kızılmayacak gibi değil zaten... çocuklarına baba olmayı bilmeyen adam size koca olamazdı zaten iyi yapmışsınız boşamışsınız...

Back
X