Ödev yapmak benim için işkence oldu....

NeuroCathy

❤.❤ Çoook şükür Allah'ım ❣
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
2.817
4.745
83
Ya kaç gündür yapmam gereken ödev var 2 koca boş günüm vardı yattım yattım ve yeni başladım
ne yediğimden ne yaptığımdan zevk alıyorum ama yine de oturup da başına yapmıyorum
çok mutsuzum çünkü bu bende inanılmaz bir stres yaratıyor öyle böyle değil... var mı benim gibi olan? ne bileyim temizliği erteleyen olabilir yapması gerekenleri erteleyen olabilir... ya da önceden vardıysa nasıl aştınız...çok ama çok yoruyor bu stres beni artık...

Benim vardı üniversite okurken. Son saniyeye gelip de ödevi yapmamıştım.

Çok zorlayıcı ve zaman alıcı bi ödevdi.

Teslimi e mail yoluyla yapıyorduk. 3 gecem kalmıştı. Ve 3 gece uyumadan pc ekranına bakarak ödevi son akşam teslim etmiştim. 23.59 a kadar e mailimde olmayan ödevin sahibi kalmış sayılır demişti hoca.

Neyse. O ödev yüzünden sağ gözümün kenarina kan oturdu. Halen daha orda o kan. 3 gece manyağa bağlamıştım. Ağlama gülme krizlerine girmiştim.

Benim vardı üniversite okurken. Son saniyeye gelip de ödevi yapmamıştım.

Çok zorlayıcı ve zaman alıcı bi ödevdi.

Teslimi e mail yoluyla yapıyorduk. 3 gecem kalmıştı. Ve 3 gece uyumadan pc ekranına bakarak ödevi son akşam teslim etmiştim. 23.59 a kadar e mailimde olmayan ödevin sahibi kalmış sayılır demişti hoca.

Neyse. O ödev yüzünden sağ gözümün kenarina kan oturdu. Halen daha orda o kan. 3 gece manyağa bağlamıştım. Ağlama gülme krizlerine girmiştim.
ama ben doktora bitene kadar bu ödevlerle ne yapacağım :skandal:
her seferinde bunu yaşayarak saçlarım beyazlayacak o zaman
tahammül seviyem çok düştü:(((

Boş yere hiçbir işini yarına bırakma dememişler. Her şeyi zamanında yaparsan planlı yaparsan bu kadar strese girmezsin. He birde emek vermeden bir şeyler olmuyor maalesef ki...

Her şeyi ertelerim.
Öğrencilik benim için çok zordu bu yüzden.
Hiç zamanında bir şey yapmadım.
Aşamadım ama artık hayatımda beni çok sıkıştıran bir şey yok.
Yarına 2 tane sınav hazırlamam lazım, 2 saattir bilgisayar açık.
Hazırlayıp da kafamı rahatlatmıyorum.
Ama ödev gibi çok stresli bir şey olmadığı için çok huzursuz da hissetmiyorum.

Boş yere hiçbir işini yarına bırakma dememişler. Her şeyi zamanında yaparsan planlı yaparsan bu kadar strese girmezsin. He birde emek vermeden bir şeyler olmuyor maalesef ki...
işte zamanım varken stresten yapamıyorum zaten kısır döngüyü nasıl kıracağım ki?
düşünsenize yapmanız gereken bir iş var sürekli kafanızda hatta masayı hazırlıyorsunuz oturuyorsunuz ama sürekli bir bahane ile erteliyorsunuz çıldırmak üzereyim bunu yaşamaktan :deli:

Her şeyi ertelerim.
Öğrencilik benim için çok zordu bu yüzden.
Hiç zamanında bir şey yapmadım.
Aşamadım ama artık hayatımda beni çok sıkıştıran bir şey yok.
Yarına 2 tane sınav hazırlamam lazım, 2 saattir bilgisayar açık.
Hazırlayıp da kafamı rahatlatmıyorum.
Ama ödev gibi çok stresli bir şey olmadığı için çok huzursuz da hissetmiyorum.
onu bile sabah 6 da kalkıp hazırlardım kesin...

tahammül seviyem çok düştü:KK43:((

Doktoranın sizin için uygun bir şey olduğuna emin misiniz? Akademisyenlik yapacaksanız o da doktora gibi bir şey zaten. Ne seviyorsanız onu yapın.

Yok illa yapacağım derseniz de önerilerim şunlar:

1) Kısa sürelerle başlayın. 5 dk çalışacağım ve sonra şu şarkıyı dinleyeceğim, 10 dk çalışacağım ve şu dizinin son bölümünün 20 dakikasını izleyeceğim gibi. Siz çalıştıkça beyninizde bu işi (çalışma işini) yapmayla alakalı patikalar daha belirgin hale gelir ve gittikçe daha kolay yapar hale gelirsiniz. Bu size zor gelen her iş için geçerli.

2) Kütüphanede veya çalışan insanların olduğu başka bir ortam bulup o ortamda çalışın.

3) Doktora sınıfından biriyle çalışın. Birbirinizi motive edersiniz.

Ev dağınık ve temizlik gerekiyor. Yemeğim kalmadı. Buzdolabı boş.
Ama öncelik dersler. Eninde sonunda yetiştireceğim. Başına geçip motive olmak için nedenimse ödevi bitirince yaşadığım tatmin. Çünkü yeni şeyler öğrenmiş buluyorum kendimi.
ben de çok meraklıyım saatlerce öğrenmek için araştırır okurum ama adı "ödev" olunca ayarlar bozuluyor bir şeyler oluyor beynimde çözemedim gitti bu sorunu:(

Doktoranın sizin için uygun bir şey olduğuna emin misiniz? Akademisyenlik yapacaksanız o da doktora gibi bir şey zaten. Ne seviyorsanız onu yapın.

Yok illa yapacağım derseniz de önerilerim şunlar:

1) Kısa sürelerle başlayın. 5 dk çalışacağım ve sonra şu şarkıyı dinleyeceğim, 10 dk çalışacağım ve şu dizinin son bölümünün 20 dakikasını izleyeceğim gibi. Siz çalıştıkça beyninizde bu işi (çalışma işini) yapmayla alakalı patikalar daha belirgin hale gelir ve gittikçe daha kolay yapar hale gelirsiniz. Bu size zor gelen her iş için geçerli.

2) Kütüphanede veya çalışan insanların olduğu başka bir ortam bulup o ortamda çalışın.

3) Doktora sınıfından biriyle çalışın. Birbirinizi motive edersiniz.
bence hiç şu an bana göre bir şey değil doktora, yüksek lisanstan sonra biraz dinlenmek öyle başlamak isterdim
ama işim gereği mecburum hemen başladım :KK43: teşekkürler öneriler için ödül yöntemini kullan diyorsunuz

ben de çok meraklıyım saatlerce öğrenmek için araştırır okurum ama adı "ödev" olunca ayarlar bozuluyor bir şeyler oluyor beynimde çözemedim gitti bu sorunu:KK43:

insan bir seye kendini zorunlu hissedince, kafa da o isten kacmaya yer ariyor.

Hayatta en nefret ettigim sey ev temizligi yapmak,
sinavlar zamani basima tulbenti cakip bahar temizligine giristigim gunleri hatirliyorum :KK53:

beyni kandirmanin bir yolunu bulmali.

insan bir seye kendini zorunlu hissedince, kafa da o isten kacmaya yer ariyor.

Hayatta en nefret ettigim sey ev temizligi yapmak,
sinavlar zamani basima tulbenti cakip bahar temizligine giristigim gunleri hatirliyorum :KK53:

beyni kandirmanin bir yolunu bulmali.
çok iyi ya :-)

bence hiç şu an bana göre bir şey değil doktora yüksek lisanstan sonra biraz dinlenmek öyle başlamak isterdim
ama işim gereği mecburum hemen başladım :KK43: teşekkürler öneriler için ödül yöntemini kullan diyorsunuz

Evet, yapacağınız iş çekilir hale geliyor. Çok bunalıyorsunuz ama biliyorsunuz ki sonra dizi izleyebileceksiniz. Ayrıca diziyi izlerken de suçluluk duymadan eğlenerek izliyorsunuz çünkü hakettiniz. Ama çok zorlanıyorsanız 5 dakika ile hatta 3 dk ile vs başlayın. Zaten bilgisayarı aç, dosyayı bul vs 1 dk geçiyor. 2 dk da çalışabilirsiniz, size güveniyorum :)

Evet, yapacağınız iş çekilir hale geliyor. Çok bunalıyorsunuz ama biliyorsunuz ki sonra dizi izleyebileceksiniz. Ayrıca diziyi izlerken de suçluluk duymadan eğlenerek izliyorsunuz çünkü hakettiniz. Ama çok zorlanıyorsanız 5 dakika ile hatta 3 dk ile vs başlayın. Zaten bilgisayarı aç, dosyayı bul vs 1 dk geçiyor. 2 dk da çalışabilirsiniz, size güveniyorum :)
öyle yapacağım şimdi küçük küçükle başlıyorum

Yoğun çalışma için benim taktiğim ön taslak. Yani mesela bütün bir kitabı çalışmam gerekiyor ve birtürlü çalışamıyorsam oturup önce içindekiler kısmını okuyorum. Sonra sayfalarını bir karıştırıyorum. Başlıklara, chartlara, örneklere filan bakıyorum üstünkörü. Onu yaptıktan sonra yapacağım işe başlamak bana zor gelmiyor. Mesela aman ilk ünite tanıtım gibi zaten hızlı hızlı okuyayım da bitsin diyorum. Benzer şekilde yazı hazırlamanız gerekiyorsa açın boş bir kağıt hangi paragrafa ne yazacağınızı yazın. Giriş, x konu-örneği, y konu vs. Vs. Basit bir planım olunca daha hızlı ilerliyorum ben.

tahammül seviyem çok düştü:KK43:((
Benim beyazladı zaten. Cidden üniversite okumak insani yaşlendiriyor. Okurken her akşam basım agriyordu. Çünkü stresliydim. Istemiyordum okula gitmek. 4 sene basim agridi ya inanilmaz.

Ben sürüne sürüne bitirdim okulu. Hep son anda. Son günde.

Sana bir tavsiyem yok. Sadece kendini yalnız hissetme diye yazdim.

Back
X