Odev yapmayan oglum

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.985
-137
68
41
Oğlumu 69 aylık okula verdim.egitim başladığında hocanın dediği deste dediklerimi yapmıyor kitaplarını bile çıkarmıyor vs idi.simdi sadece uzaktan eğitimdeyiz.kitap görünce ağlıyor.ders çalışmıyor.su an 6 yaşını 3 ay geçti.konusmasi geriden geliyor.bir ay özel dersle yavaş yavaş okuyor ve az buz yazıyor ama ödev yapmıyor.desr nedir öğretmen kim not nedir bunlari tam kavrayamadı.halen okul değil de oyun çocuğu gibi.ne yapmalıyım.konusmasi akıcı değil.ara sıra kelimeleri bulamıyor...
Is tabletle oyun oynamaya gelince benden iyi maşallahı var.kafa fena çalışıyor.ama ders istemiyor.ben de üzerine gitmiyorum.ne yapmalıyım.bende bunaldim.odev yaparken surekliyaninda mi olacam.hos olsam da yapmıyor.iki satır yazıyı yazmiyor

Pandemi ve uzaktan eğitim sürecindeyken
Daha oyun odaklı olan
Üstelik erkek
Üstelik de 6 yasını bile doldurmamış çocugu 1 e baslatmanız hata olmuş bence

Şu durumda belki de seneye 1. Sınıfı yeniden okusa daha mı iyi olur bilemiyorum🙄
Çok aile çocugunu bu yıl 1 e baslatmadı.
Bir pedagog ile görüşüp bence bu noktada fikir almalısınız.

Küçük bence.
Ben baslatmadim geçen yıl bu sebepten.
Her çocuğun hazır bulunuslugu da bir olmuyor o da var.
Bu sene kaydı sildirip seneye yeniden mi başlasa.
Zaten şuan uzaktan pek birşey olduğu yok.
Çocuk istemiyorsa daha da sıkıntı.
Zorlayıp da kendinizi de yipratmayin.

Küçük bence.
Ben baslatmadim geçen yıl bu sebepten.
Her çocuğun hazır bulunuslugu da bir olmuyor o da var.
Bu sene kaydı sildirip seneye yeniden mi başlasa.
Zaten şuan uzaktan pek birşey olduğu yok.
Çocuk istemiyorsa daha da sıkıntı.
Zorlayıp da kendinizi de yipratmayin.
Zorlamıyorum ama öğretmen ödev yapmayınca sıkıntı yapıyor.hayata bir yıl erken başlasın diye düşünmüştüm

6-7-8 yaş hala oyun çağıdır çocuğun beyin motor gelişiminde elektronik cihazlarla büyük zarar veriyorsunuz çocuğun konuşmasının geriden gelmesi de bunun en basit sonucudur.Ödev okul konusunda da diğer çocuklar gibi somut olarak öğrenci kavramı ve bilinci oturmaması da çok doğal çünkü pandemiden dolayı gidemiyor yada gitsede diğer çocuklar gibi adapte uyum sorunu yaşıyor

Zorlamıyorum ama öğretmen ödev yapmayınca sıkıntı yapıyor.hayata bir yıl erken başlasın diye düşünmüştüm
Ben de kendinden büyükler arasında ezilmesindense kendinden küçükler arasında kral olsun mantigindayim.
Çocuklar çok acımasız.
Tabi ki masumlar onlara değil lafım.
Çoğu aile çok bencil.
İnsan değil terminator yetistiyorlar resmen.
Seneye birinci sınıftan başlarsa eğer farkı bariz göreceksiniz.
Ama böyle devam ederse büyük ihtimalle bütün sınıflarda zorlama iteleme ile devam edecek gibi duruyor.

Oğlumu 69 aylık okula verdim.egitim başladığında hocanın dediği deste dediklerimi yapmıyor kitaplarını bile çıkarmıyor vs idi.simdi sadece uzaktan eğitimdeyiz.kitap görünce ağlıyor.ders çalışmıyor.su an 6 yaşını 3 ay geçti.konusmasi geriden geliyor.bir ay özel dersle yavaş yavaş okuyor ve az buz yazıyor ama ödev yapmıyor.desr nedir öğretmen kim not nedir bunlari tam kavrayamadı.halen okul değil de oyun çocuğu gibi.ne yapmalıyım.konusmasi akıcı değil.ara sıra kelimeleri bulamıyor...
Is tabletle oyun oynamaya gelince benden iyi maşallahı var.kafa fena çalışıyor.ama ders istemiyor.ben de üzerine gitmiyorum.ne yapmalıyım.bende bunaldim.odev yaparken surekliyaninda mi olacam.hos olsam da yapmıyor.iki satır yazıyı yazmiyor
Tablette tüm çocuklar iyidir. Uzun süre ekrana maruz kalan çocuklarda dil konuşma yönünden gerilik olması beklenen birşey. Çocuğunuzu bu kadar tanıyorken keşke vermeseydiniz okula. Konuşup kendini ifade edemezken okutmaya çalışıyorsunuz.

Ben de kendinden büyükler arasında ezilmesindense kendinden küçükler arasında kral olsun mantigindayim.
Çocuklar çok acımasız.
Tabi ki masumlar onlara değil lafım.
Çoğu aile çok bencil.
İnsan değil terminator yetistiyorlar resmen.
Seneye birinci sınıftan başlarsa eğer farkı bariz göreceksiniz.
Ama böyle devam ederse büyük ihtimalle bütün sınıflarda zorlama iteleme ile devam edecek gibi duruyor.
Şu an ebadan çalışıyor uzaktan eğitimde.yasi 6 yaş 3 ay yani su an okul cağında.

Gecenlerde bir psikolog 72 aydan once kesinlikle vermeyin diyordu..nicin verdiniz seneye de gidebilirdi

Şu an ebadan çalışıyor uzaktan eğitimde.yasi 6 yaş 3 ay yani su an okul cağında.
Anladım evet benim ki de 68 aylık olacaktı geçen yıl baslatmadim.
Bu yıl 71 aylık olanlar dahi baslatmadi zaten öyle bir hak var artık.
Yani yine de erken.
Hatta büyük ihtimalle sınıfın en küçüğü olacak olan birkaç kişi içinde olacak.
O sebepten dedim.
Bu yaşlarda birkaç ay bile çok farkediyor.
Hele ki erkek çocukta.
Ben zorlamayın bu yıl kaydı iptal edin derim yine de böyle birşey varsa tabi.
Ama karar sizin.
İçinde o istek yoksa ödev yaptırmaya çalışmak çocuk için baskı hissetmekten başka bir işe de yaramıyor.

Anladım evet benim ki de 68 aylık olacaktı geçen yıl baslatmadim.
Bu yıl 71 aylık olanlar dahi baslatmadi zaten öyle bir hak var artık.
Yani yine de erken.
Hatta büyük ihtimalle sınıfın en küçüğü olacak olan birkaç kişi içinde olacak.
O sebepten dedim.
Bu yaşlarda birkaç ay bile çok farkediyor.
Hele ki erkek çocukta.
Ben zorlamayın bu yıl kaydı iptal edin derim yine de böyle birşey varsa tabi.
Ama karar sizin.
İçinde o istek yoksa ödev yaptırmaya çalışmak çocuk için baskı hissetmekten başka bir işe de yaramıyor.
Hadi iptal ettim.eylulde de hazır olacağa hiç benzemiyor.okumayi öğrendi.uc aya okul kapanacak.bu kadar emeğe yazık olur.

Cocugunuz okul icin zaten biraz kücükmüs. Dil sorunu yasiyorsa ilk ona yogunlasin. Beraber sarki söyleyin (cocuk doktorum tavsiye etti), oyun kartlar ile kelimeleri ögretin. Türkiyede cok güzel kart setleri oluyor kitapcilarda). Tablet ve televizyon zamanini azaltin tamamen kaldiramiyorsaniz. Cocuk kendini ifade edemiyorsa daha cok hareket eder ve odaklanma sorunu da yasar (bu ekran zamani bu durumu da negatif etkiliyor). Beraber bolca kitap okuyun. Elinizde telefondan cok kitap görsün. Yasi kücük fazla da yüklenmemek lazim hevesi tamamen kirilir. Baktiniz evde ilerleme yok profesyonel destek alin

Cocugunuz okul icin zaten biraz kücükmüs. Dil sorunu yasiyorsa ilk ona yogunlasin. Beraber sarki söyleyin (cocuk doktorum tavsiye etti), oyun kartlar ile kelimeleri ögretin. Türkiyede cok güzel kart setleri oluyor kitapcilarda). Tablet ve televizyon zamanini azaltin tamamen kaldiramiyorsaniz. Cocuk kendini ifade edemiyorsa daha cok hareket eder ve odaklanma sorunu da yasar (bu ekran zamani bu durumu da negatif etkiliyor). Beraber bolca kitap okuyun. Elinizde telefondan cok kitap görsün. Yasi kücük fazla da yüklenmemek lazim hevesi tamamen kirilir. Baktiniz evde ilerleme yok profesyonel destek alin
Babası geç konuşmuş.genetik sorun.okul için ne yapsam.odev yapmasa da olur mantarındayım ama öğretmen öyle dusunmuyor

Oğlum 64 aylıkken okula başladı. Sizin yaşadığınız şeylerin tamamını yaşadım , ödev yapmak istemiyordu vs. Öğretmen ana sınıfına tekrar yollamam için baskı yaptı, ben kararımı vermeden oğlumu Çocuk psikiyatristine götürdüm .Bu noktada geri adım atarsak ,çocuğun her zoru gördüğünde “annem babam bana kolay yolu bulur nasılsa” diye düşüneceğini , bu yüzden böyle devam etmemiz gerektiğini söyledi, birde dikkat dağınıklığı ve dürtüsellik tanısı konuldu, yıllardır psikiyatrist kontrolünde tedavisini oluyor ,tedavi sonrası çok değişti, öğretmeni bile şaşırdı .

Acaba sizin çocuğunuzda da böyle bir durum olabilir mi ?Okuldan almak gibi büyük bir karar vermeden önce çocuk psikiyatrine çocuğunuzu götürmenizi öneririm

Şuan oğlum lise giriş sınavına hazırlanıyor, 8. Sınıfa kadar hep sınıfın en başarılı öğrencilerinden oldu, kısmetse bu sene sınavda iyi bir derece bekliyoruz.
Ama 1. Sınıfın ilk dönemi çocuğum için de bizim içinde işkenceydi,

Tabi şunu da söylemek istiyorum .şimdiki aklım olsa , okula başlatmak için bu kadar acele etmezdim sanırım 😅😅

Son düzenleme:
Hadi iptal ettim.eylulde de hazır olacağa hiç benzemiyor.okumayi öğrendi.uc aya okul kapanacak.bu kadar emeğe yazık olur.
Evet anlıyorum.
Ama konuşma sıkıntı da var diyorsunuz.
O yüzden 6 ay var daha.
Bu süreçte sadece kitap okursunuz.
Kendiniz etkinliklerle takviye edersiniz ve okula okumayı bilerek başlar.
Okumayı bilerek başlaması kadar güzel birşey yokmuş.
İki çocuğumdan tecrübeyle öyle düşünüyorum.
En iyisi pedagoga danışıp öyle karar verin.
Böyle size de zor gercekten.

İnanın 2_3 ay bile çocuklar arasında çok fark ediyor.belki de eylülde okula hazır olur...sadece okuma yazma öğrenmesi yetmez ki...sizin de gördüğünüz gibi başka sorunlar da var ama sanki siz , yazdığınız gibi hayata 1 yıl erken başlasın modundadınız..seneye de 1. Sınıfı okursa bunu bir kayıp olarak göreceksiniz gibi...benim kızımda geçen yıl başladı okula.halbuki bu yıl yazdırabilirdim.şimdi 1.sınıf olacaktı ve geçen yılki haliyle şimdiki hali çok farklı.algıları çok daha açık..haa şu var, geride kalmadı ama kalsa idi bu yıl gene 1.sınıfı okuturdum. .

Eylül ekim kasım gitti.dilekce verdim.burasi yüksek riskli korona acasisindan .okula sadece ebadan katılıyor cars pers cuma
Öğretmeniyle canlı dersi yok yani?
Şuan okulla ve öğretmeniyle de bir bağı yok gibi yani.
Gerçekten bir yardım alın.
Ve ona göre karar verin.
Her çocuk farklı neticede.
Biz burada bize göre cevap veriyoruz.
Ama sizin çocuğunuz kendine özel.

Back
X