• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

of of kizlar bi bakib

Şirk resmen Muhammed İsa Musa İbrahim Müslüman idi hiç biri hanbeli şafi hanifi sünni değil idi şarlatanlar ve Kuran düşmanları alimcikler sizleri mezheplere bölmüş yazıktır şirk tir aklını kullanmamak tır

Erkek arkadaşının ilk önce uyduruk sünni lik dininden çıkmasını söyle çünkü Kuran la zerre kadar alakası olmayan sünnilik mezhebi ayrı bir dindir olsa olsa sende Kuranı takip etmeyen sünnilik dinini takip eden bi adamla evlenme zaten ha erkek arkadaşının gözlerini açıp sünnilik dininden çıkarırsan ortada bi sorun kalmaz ona sünnilik le kuranın ne kadar çeliştiğini araştırmasını söyle aklını kullanırsa doğruyu bulur ortada bi sorunda kalmaz ailesinin atalarının yolunu izlerse aileler daha çok karşı çıkar

Sorun sadece kültürelse pek tabii çok uzak bir coğrafyadan evlendiğinizde de benzer sıkıntıları yaşama ihtimaliniz var. Ben Samsunluyum mesela, mersinli ev arkadaşımın gelenekleri acayip garip geliyor, hakeza malatyalı olanın da. Seçme şansım olsa karadenizden dışarı çıkmazdım ama tabii seçmece değil :D

Annenizin takıldığı mevzu neyse ona göre bir çözüm uygulamak lazım. Bir de müstakbel eş adayınızı tanıyıp severse bu sorunun üstesinden daha kolay gelecektir...

Erkek arkadaşının ilk önce uyduruk sünni lik dininden çıkmasını söyle çünkü Kuran la zerre kadar alakası olmayan sünnilik mezhebi ayrı bir dindir olsa olsa sende Kuranı takip etmeyen sünnilik dinini takip eden bi adamla evlenme zaten ha erkek arkadaşının gözlerini açıp sünnilik dininden çıkarırsan ortada bi sorun kalmaz ona sünnilik le kuranın ne kadar çeliştiğini araştırmasını söyle aklını kullanırsa doğruyu bulur ortada bi sorunda kalmaz ailesinin atalarının yolunu izlerse aileler daha çok karşı çıkar
Bir üstteki mesajda verdiğiniz birlik mesajına nasıl 2 dakika içerisinde zıt düşüyorsunuz? Sunni değilim ama bu kadar radikal bir düşünce ile bir yere de gelemeyiz.

Eğer ki bu yola ciktiysan pişman olmaman lazım esin hadi derler ya adam gibi adam öyle bi adam olmasi lazim çünkü kolay bi evlilik değil olmuyor güçlü olman lazım lafa söze ailen e ailesine karşı o güç bazen bitiyo kalmiyo iste esin önemli o anda. Esin senin yüzünü yere egdirmemsi lazım hani bumuymus istedigi adam dememeli kimse. Mesela ailenin içinde rahat etmeli Nerede yaşayacaksın ayrı mi olacak evin işi gücü ne sana karışacak mi baskı yapacak mi aileler bunları gördükçe de rahat ediyor icleri

2 yil suren güzel bi iliskimiz var .birbirimizi cok seviyoruz.bn alevi o sunni.ikimizde bubu hic dert etmedik annesi ile tanistim cok ii biri kabullendi bni.ulkemizde mezhep sorunu onemli.gelin gorunki annem istemiyo.ayril diyo tabi bn annme ne kadar anlattimsada bu sefer seni veririm ama gonullu olark degil diyo.cok uzuluyorum bu duruma .ayril demeyin aklimdn bile gecmiyoo.off neden hlen mezhep sorunu var.allah herkesi birsey ile sinarmis dunyada sanırım benide boyle siniyo...
Bencede ayrılma sanki aynı mezhepte olanlar çok mutlu..evlendiğinde mehzebin mi olucak sanki önemli sevgin ve saygın herkesin Allah'ı bir ama maalesef herkes böyle düşünmüyor mutluluklar

dini inancın mezhebin belirledigi bir ülkede Allah kolaylık versin herkese

Muhtemelen senin annen nasıl karşı çıkıyorsa,Onun da ailesi istemiyordur.İkimiz evleniyoruz ailelerle evlenmiyoruz demeyin.Ailelerin anlaşmamasıyla bile bir sürü gerginlikler,soğumalar yaşanıyor.Şu an sevgiliniz size laf söyletmeyebilir ama ilerisinin garantisi yok.:KK43:

Uyum saglanacagini dusunuyorsaniz devam edin. Benim sahsi fikrim olumsuz, uzun vadede sorun cikacagini dusunuyorum.

Back
X