pandemiden de önce evden çalışma düzenine geçtik. onun öncesinde ofiste çalışıyorduk. ben de sesten rahatsız olan biriyim ama ofis gürültüsüne çok da bir çare yok ne yazık ki. sizde muhabbet sohbet varmış, bizimkiler hem muhabbet ederlerdi hem de böyle bazıları tikli gibi ayağını ritmik olarak sürekli yere vurur, biri parmaklarıyla masada ritim tutar falan öyle saçma şeyler de vardı. çok rahatsız olurdum ama bişey diyemezdim. evden çalışmaya başlayınca vallahi dünya varmış dedim. benim konsantrasyonum arttı. tabii şu an evden çalışıyoruz belki yarın öbür gün yeniden ofiste çalışmak zorunda kalabilirim. ben öyle durumlarda genelde konsantrasyon müzikleri açar kulaklıkla dinlerdim. sözsüz müzikler. bir süre sonra alışıyorsunuz zira gürültü çekmekten iyidir. kulak tıkacı da çözüm olabilir mesela. ben de uyku için kullanırım. yurtta kalırken özellikle bazen ders çalışmak için de kullanırdım, işe yarardı. noise cancelling kulaklıklar da işe yarayabilir sonuçta gürültü engelleme özelliği ama iyi araştırmak lazım hepsi verimli olmuyor. sese duyarlı olmayan bir insan olmayı çok isterdim.
gerçi şu an evimde, kendi odamda, kendi alanımda çalışıyorum ama alt kat sağolsun 2-3 tane küçük çocuk dört nala evin içinde koşturuyor. kimsenin kimseye saygısı kalmamış. burnumuzun dibinde park var, apartmanın bahçesi var parka güvenmiyorsan sal çocukları bahçede oynasınlar değil mi? hem çocuklara hem de çevreye kötülük yapmış oluyor. insanlardan anlayış beklersek daha çok bekleriz. tahta kafa oldukları için anlamazlar.