Ofis gürültüsü

Bugün benim iş arkadaşım da tırnak kesti. Bekledim biter diye, bitmedi de, çıt çıt çıt çıt...
En son dayanamayıp kaç parmağı olduğunu sordum, 'ayak tırnaklarına da mı başladin?' diye espriye falan vurdum 😅

Ayyy o nasıl şey

Ofiste tırnak kesmek

Eşim yapıyor bazen de, lavaboda kesiyor o ama zaten ofiste başka kimse yok

Masasında oturup tırnak kesmek cidden ilginç

Çantamda tırnak makası olur kırılınca vs keserim de tüm tırnaklarını neden ofiste kesiyor iş yok mu iş

Kızlar bu arada ofis arkadaşlarınıza şükretmelisiniz mesela benim ofisteki elemanlardan biri şu:

1612880480998.png

Önemli bir deadline'ı kaçırmak üzere olduğundan ivedilikle meeting set etmeye koşuyor arkadaş. Öğle arasında çöp kutusunda takılmasa ve sosyal fobisi olmasa (dolapta saklanıyor) iyi biri.

Kızlar bu arada ofis arkadaşlarınıza şükretmelisiniz mesela benim ofisteki elemanlardan biri şu:

Eki Görüntüle 2779592

Önemli bir deadline'ı kaçırmak üzere olduğundan ivedilikle meeting set etmeye koşuyor arkadaş. Öğle arasında çöp kutusunda takılmasa ve sosyal fobisi olmasa (dolapta saklanıyor) iyi biri.

ssk lı mı bu arkadaş
:KK48:

3 tam 1 robot 3 tam 1 robot

tamtur, tektaş ve alyans.. üçü bir arada :skandal:
altın fiyatından haberi varmı sizinkilerin?
ya da bütün gün goygoy yapıp çuvalla para kazanıyorlar

şaka bir yana sizin ofise Müge Anlı ve Esra Erol gelip program yapsa ye
ri..
cümbüş okurken bile çok eğlendim.
ahahah valla çinegene çadırı gibi bi ortam, esra erol stüdyosu bizim ofisin yanında elit kalıyor durum vahim

Küçüçük ofisimizde 55 yaşlarında bir bey var, kendisini severim ama çocuklarına telefon açıp bağıra bağıra konuşuyor sürekli. Bir de sürekli burnunu çekiyor garip garip sesler yapıyor. Bazı seslere (fısıltı, burun çekme, klavyeye vurma, tırnak kesme gibi sesler) aşşşırı gıcık olan bir yapım var küçüklüğümden beri. Ama sesimi çıkaramıyorum amcaya da. Youtube'a study music, concentration Mozart, alpha brain music gibi şeyler yazıp çıkan müzikleri dinliyorum. Olmadı salıyorum bazen ben de amcayla muhabbet ediyorum muhabbeti çok güzel. Konstantrasyon müziği işini tavsiye ederim. İlk 10 dakika çalışamıyorsun ama biraz alışınca iyi gidiyor bence.
ya evet o konuya değindiğiniz iyi oldu, ben o müziklerle çalışamıyorum acaba alışmak mı lazım
Ayyy o nasıl şey

Ofiste tırnak kesmek

Eşim yapıyor bazen de, lavaboda kesiyor o ama zaten ofiste başka kimse yok

Masasında oturup tırnak kesmek cidden ilginç

Çantamda tırnak makası olur kırılınca vs keserim de tüm tırnaklarını neden ofiste kesiyor iş yok mu iş
tırnak kesme olayı var evet ben de şaşırdım şaka gibi ama gerçek çok ilkel : D

Eki Görüntüle 2779592

aaaa

şimdi anladım

demek bizim güzide fakültemizde 1. sınıflar amfisinde bu nedenle fare varmış

malum meslektaşız, 1998 yılında, Ankara'da, 1. sınıflar amfisinde hocanın kürsüsünde ayağının altında koşturan arkadaş da fakültenin kadrolusu imiş

ortama uyum sağlayalım ileride sıkıntı olmasın diye koymuşlar

o nedenle hocalar cool cool rahatsız olanlar arkaya geçebilir ama alışın artık, çığlık atmayın havasında idi

pandemiden de önce evden çalışma düzenine geçtik. onun öncesinde ofiste çalışıyorduk. ben de sesten rahatsız olan biriyim ama ofis gürültüsüne çok da bir çare yok ne yazık ki. sizde muhabbet sohbet varmış, bizimkiler hem muhabbet ederlerdi hem de böyle bazıları tikli gibi ayağını ritmik olarak sürekli yere vurur, biri parmaklarıyla masada ritim tutar falan öyle saçma şeyler de vardı. çok rahatsız olurdum ama bişey diyemezdim. evden çalışmaya başlayınca vallahi dünya varmış dedim. benim konsantrasyonum arttı. tabii şu an evden çalışıyoruz belki yarın öbür gün yeniden ofiste çalışmak zorunda kalabilirim. ben öyle durumlarda genelde konsantrasyon müzikleri açar kulaklıkla dinlerdim. sözsüz müzikler. bir süre sonra alışıyorsunuz zira gürültü çekmekten iyidir. kulak tıkacı da çözüm olabilir mesela. ben de uyku için kullanırım. yurtta kalırken özellikle bazen ders çalışmak için de kullanırdım, işe yarardı. noise cancelling kulaklıklar da işe yarayabilir sonuçta gürültü engelleme özelliği ama iyi araştırmak lazım hepsi verimli olmuyor. sese duyarlı olmayan bir insan olmayı çok isterdim.

gerçi şu an evimde, kendi odamda, kendi alanımda çalışıyorum ama alt kat sağolsun 2-3 tane küçük çocuk dört nala evin içinde koşturuyor. kimsenin kimseye saygısı kalmamış. burnumuzun dibinde park var, apartmanın bahçesi var parka güvenmiyorsan sal çocukları bahçede oynasınlar değil mi? hem çocuklara hem de çevreye kötülük yapmış oluyor. insanlardan anlayış beklersek daha çok bekleriz. tahta kafa oldukları için anlamazlar.

Son günlerde komşu gürültüsü konularını görünce benim de aklıma bu geldi. Açık ofiste çalışıyorum ve çok gürültülü işten dolayı değil bu gürültü şöyle ki, arkadaşlar inanılmaz derecede konuşmayı seviyorlar tüm günlerini anlatmak istiyorlar, bu bitiyor görümcelerini, baldızlarını, eltilerini arayıp saatlerce muhabbet ediyorlar. Derin siyasi analizler yapıyolar sonra keko arkadaşları bunlara kahve içmeye geliyor bir de onları dinliyorum falan iyice çekilmez oldu benim için. Bu sisteme yeni geçtik öncesinde böyle bir durumum yoktu.

Böyle ortamlarda çalışanlarınız varsa nasıl çözüm buldunuz? Ben bunlara maruz kalmak istemiyorum açıkcası. Noise cancelling kulaklıklar işe yarıyor mu?
Çok zor sevıyesızlık .Allah yardımcımız olsun

Son günlerde komşu gürültüsü konularını görünce benim de aklıma bu geldi. Açık ofiste çalışıyorum ve çok gürültülü işten dolayı değil bu gürültü şöyle ki, arkadaşlar inanılmaz derecede konuşmayı seviyorlar tüm günlerini anlatmak istiyorlar, bu bitiyor görümcelerini, baldızlarını, eltilerini arayıp saatlerce muhabbet ediyorlar. Derin siyasi analizler yapıyolar sonra keko arkadaşları bunlara kahve içmeye geliyor bir de onları dinliyorum falan iyice çekilmez oldu benim için. Bu sisteme yeni geçtik öncesinde böyle bir durumum yoktu.

Böyle ortamlarda çalışanlarınız varsa nasıl çözüm buldunuz? Ben bunlara maruz kalmak istemiyorum açıkcası. Noise cancelling kulaklıklar işe yarıyor mu?
Ne zaman çalışıyorlar? Tüm gün sohbet muhabbet ve kahveyle geçiyorsa ne zaman iş yapıyor bu insanlar ? Bence müdürle görüşün. İspiyon falan değil bu. Verimli çalışmanızı engelliyorlar sonuçta.

Ben müziksiz çalışamam mesela illa olacak arkadan bir fon yoksa çok sıkıcı bir ortam oluyor . Ama dedikodu, konuşma vb kötü, kulak ister istemez oraya yoğunlaşır 🤣🤣

pandemiden de önce evden çalışma düzenine geçtik. onun öncesinde ofiste çalışıyorduk. ben de sesten rahatsız olan biriyim ama ofis gürültüsüne çok da bir çare yok ne yazık ki. sizde muhabbet sohbet varmış, bizimkiler hem muhabbet ederlerdi hem de böyle bazıları tikli gibi ayağını ritmik olarak sürekli yere vurur, biri parmaklarıyla masada ritim tutar falan öyle saçma şeyler de vardı. çok rahatsız olurdum ama bişey diyemezdim. evden çalışmaya başlayınca vallahi dünya varmış dedim. benim konsantrasyonum arttı. tabii şu an evden çalışıyoruz belki yarın öbür gün yeniden ofiste çalışmak zorunda kalabilirim. ben öyle durumlarda genelde konsantrasyon müzikleri açar kulaklıkla dinlerdim. sözsüz müzikler. bir süre sonra alışıyorsunuz zira gürültü çekmekten iyidir. kulak tıkacı da çözüm olabilir mesela. ben de uyku için kullanırım. yurtta kalırken özellikle bazen ders çalışmak için de kullanırdım, işe yarardı. noise cancelling kulaklıklar da işe yarayabilir sonuçta gürültü engelleme özelliği ama iyi araştırmak lazım hepsi verimli olmuyor. sese duyarlı olmayan bir insan olmayı çok isterdim.

gerçi şu an evimde, kendi odamda, kendi alanımda çalışıyorum ama alt kat sağolsun 2-3 tane küçük çocuk dört nala evin içinde koşturuyor. kimsenin kimseye saygısı kalmamış. burnumuzun dibinde park var, apartmanın bahçesi var parka güvenmiyorsan sal çocukları bahçede oynasınlar değil mi? hem çocuklara hem de çevreye kötülük yapmış oluyor. insanlardan anlayış beklersek daha çok bekleriz. tahta kafa oldukları için anlamazlar.
evet evden çalışıyorken çok güzeldi ama müdür canı sıkılıyor diye iptal etti uzaktan çalışmayı düşünün o kadar konuşmayı seviyor.
Çok zor sevıyesızlık .Allah yardımcımız olsun
amin amin ....
Ne zaman çalışıyorlar? Tüm gün sohbet muhabbet ve kahveyle geçiyorsa ne zaman iş yapıyor bu insanlar ? Bence müdürle görüşün. İspiyon falan değil bu. Verimli çalışmanızı engelliyorlar sonuçta.
çalışmıyolar ki devlet dairesi iş yok var da az yani sohbet ediyorlar tüm gün..

evet evden çalışıyorken çok gzüeldi ama müdür canı sıkılıyor diye iptal etti uzaktanm çalışmayı düşünün o kadar konuşmayı seviyor.

amin amin ....

çalışmıyolar ki devlet dairesi iş yok var da az yani sohbet ediyorlar tüm gün..
O zaman başınıza kalite yönetiminden anlayan bir müdür gelmesini bekleyeceksiniz. Kulaklığınızı takıp tepkinizi gösterin bence

Bence siz işi bırakın artık

Back
X