Öfke kontrolü

yaş ilerledikçe dinginleşeceksin biraz. burası kesin. bakacaksın geçmişe kızdığın şeylere hem gülüp hem de üzüleceksin. o zaman öfkeni kontrol etmeyi daha iyi öğreneceksin. çünkü anlayacaksın ki öfke anında yıkmak çok basit, peki ama geri yapmak??
üstünden bir uyku süresi geçirmeye çalış. yapamıyorsan ortamdan uzaklaş. ve tempolu yürü.

benim bir mesai arkadaşım var 35 yaşında.
Bugn sevgilisiyle benim yaşadığım sorunun aynısını yaşadı ama, tepkileri o kadar yumuşak ve sevimliydi ki.
Ben olsam ohoooo :27::27:
kibar ve zarif insanlar ne kadar güzel oluyorlar diye düşündüm mesela o kadını görünce.

Aynı sorun bendede var sinirlendiğimde kendimi tutamıyorum gbii
hoş olmayan sözler sarfedebiliyorum karşı tarafa.
Ama kendimi frenliye frenliyi atlattım gibii.
Gerçekten sıkıntılı durum
Bende terazi burcuyum

teraziler dengesiz ya.
ben mesela bir anda öyle sıcak bir insanım ve akabinde buz gibi oluyorum ki ışık hızı az kalmış.:51:

Bu bende de var maalesef
Eskiden daha çoktu hatta
Sevdiklerini üzdüğünü görünce ve yaş ilerledikçe tamamen geçmese de azaltabiliyosun ( istersen tabi )

Herkesin kendini oyalama şekli farklıdır
Ben sinirliysem, bilgisayarda oyun oynarım
Çok sinirliysem, mutfağa giderim hıncımı lavabodan alırım kazıyarak silerim :1: işteysem arşive girerim o dosya senin bu koli bneim cumburlop Allah ne verdiyse :27:

Zaten ilk anda tepki vermezsen, sonra sinirin geçmiş gitmiş oluyo:13:

bende bazen bekliyorum hemen geçiyo sinirim.
geçmeyen sinirimi de sakince konuşuyorum.
yok halledicem inşAllah bu durumu :31:

Arkadaşlar benim öfke kontrolü sorunum var.
Hemen parlıyorum kan beynime sıçrıyor resmen ve verdiğim tepkilerde bir o kadar büyük.

Bu herkese karşı böyle değil sevdiklerime karşı böyleyim.
Haliyle çok yıpratıyor beni de, karşımdakini de.
Bir de hafife alıyor karşımdaki yine gereksizdir diye, huyu böyle zaten diye.

Hayır haklı iken haksız duruma düşüyorum.
Ne yapmak lazım?:2:

Ne yazıkkı bende boyleyım canm ya :( Asırı tepkıler verıyorum kım oldugu oldugu kımlerın yanında oldugumuz onemlı degıl o an..
Bı cozum bulursan bana da soyle:2:

Bende de var bu yanı bazı ınsanlar bırıktırıp patlar ben o anlık anı tepkıler verırım. Ama haklıysam verırım haksızken susarım.

Tahammulum yok haklıyken ınsanlara bır de acıklama yapmaya.

Eger o ofkemı o anda dısarı vurmazsam kendı kendımı yıyorum

aynı sorun bende de var canım herkes söylemiş.. bende söyleyim ben çözüm bulamadım ama haklısın haklıyken haksız duruma düşmek çok kötü oluyor işte..
konuyu takipteyim.. çözümleri bende deneyeceğim..:31:

sinielenmeden once derin bi nefes al o kisuyi gorme duyma yer degistir ben öyle yapiyorum, cunlu zamanla hakli bile olsan bagirirsan haksiz olursun dinlemezlerki seni.. zaten huyu öyle diyip gecerler en zoruda budur zaten. Ama swninki ofke kontorollu degil, nazin gecene yapiyosun diger kisilere yapmiyosun.

yalnız değilsin canım.bende aynı senin gibiyim.dışardan pek uslu ama yakınlarım içinde çok sinirliymişim ki kendimde bunun farkındayım.ne yapalım bizimde karakterimiz bu.:1:

hoşgelmişsin kendini başak sanan terazi :16:

ben aynen senin dediğin bi gaza getiriyorum kendimi var ya üf aklın şaşar.
Karşımdaki daha düşünmeden ben suçluyorum düşün yani.
kura kura kuruyorum ve ailem olsun erkek arkadaşım olsun arkadaşlarım falan hepsi hemfikir; ben takıntılıyım.
Herşeye takıp kavga ediyorum.
İşte bunu değiştirmek istiyorum ben sevdiklerime pambık gibi olmak istiyorum.:27:

Hmm ozaman geceden yumusaticiya yatiralim seni :1:

Iste kendine edersin keskin sirke kupune zarar. Gerci sana diyorum da ben de takintiliyim onun icin de olaylardan sonra arkama bakmiyorum o konuyla ilgili seyler konusmuyorum cabaliyorum yani oldugu kadariyla yapmaya calisiyorum eskiye gore bir nebze daha iyiyim.

Birine kizdiktan sonra cok uzuluyorum eminim sen de oyle oluyosun ki bu huydan kurtulmak istiyorsun. Iste o an dusunmeye calis sonra kirdigim icin uzulucegim de baska seyler dusun kisa bir sure olacak bir olay icin o kadar sinirlenmene degmez ya cidden.

Back
X