Öfke kontrolü :(

Evet kesinlikle.
Ya ben hatali oldugumu bildigim halde bile ofkeliyim sinirliyim kontrol edemiyorum.
Cok istiyorum vurdumduymaz umursamaz olmayi belki "bosver" diyip gecerim ama yapamiyorum ancak salak gibi sinirlen sonra otur kendi kendini ye.
Bi bunu cok guzel yapabiliyorum..

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...

Hatalı olduğunda öfken karşındaki insana mı oluyor yoksa kendine mi..
Eğer kendine oluyorsa bence bu gayet normal bir durum.
Yani hata yaptın ki ''ah be keşke yapmasaydım'' diyip kendine kızıyorsan bunda sorun yok bence..
Ha ama sen sinirini başkalarının üzerinden çıkarıyorsan o zaman ciddi problem var..

O yüzden sinirlendiğinde çok yakın bir arkadaşın var ise ara böyle böyle oldu de içini dök ama sinirlendiğin kişiye sonradan pişmanlık duyacaksan hiç tepki gösterme..
Ya da ne bileyim her sinirlendiğinde gel buraya yaz böyle oldu şöyle oldu diye
İçini döke döke rahatlar üstesinden gelirsin..

[QUOTE=mltmgksl;35008522]Kizlar merhaba;

Umarim iyisinizdir hepiniz sizden yine bir fikir,yardim talebim olucak simdiden tesekkur ederim.

Benim sorunum ofkemi kontrol edemiyorum en ufak seyde gemileri yakiyorum herseyi bitiriyorum kendimi ne kadar sakinlestirmeye calissamda sindiremiyorum.
Sinirlenmem kizmam icin konunun onemi yok bana ters gelmesi yetiyor.Hemen bir anda degisiyorum ofkeli birisi haline geliyorum elim ayagim titriyor yutkunamiyorum soylemeyecegim sozler soyleyip hata yapiyorum insanlari kiriyorum.

Benim gibi olupta ofkesinin ustesinden gelen varmi kontrol etmem icin ne gerekir nasil sakinlesebilirim gemileri yakmadan nasil cozebilirim :(

peki ben sana bişey sorucam... bahsettiğin özellikler sevgilimde de var.. normalde çok sever gibi davranır, ilgisi alakası yüksektir,,sarılır,öper,ısırır,şakalaşır,sırtına alır gezdirir .... çok seviorum der,,,evlenme planları yapar benden çok... ama en ufak bi olay olsun.... anında sinirlenir.... kırar..çok ağır konuşuur.. küfür etmez ama küfürden beter eder... misal geçen gün çay koy dedi... ben de aşkım,2 dakikada içiosun çayı...."sinirlenmeye başladım ama" dedim gülerek... ona bile kızdı...senin ne pis huyun var be,evelenilmez senle, bişey de demeye gelmio falan dedi:53: 5 dk sonra da siniri geçio... aşkım ben sinirlenince gözüm görmüo,ağzımdan çıkanı bilmiorum dio......

sende mi öylesin? bu bi rahatsızlık mı şimdi? çünkü ben ben böyle davrandığı için bazen beni sevmediğini düşünmeye başladım...:((( sen de öyleysen dikkat etmelisin bence..senin yapın öyle olabilir ama insanlar genelde ağızdan çıkan lafa önem verir, ve kırılır... ve normal insanlar sinirliyken bile aklından geçmemiş bişey söylemeye dili varmaz...dikkate eder...[/QUOTE]

Yok ben oyle degilim cok sukur ama en ufak seylerde bu kadar fazla tepki gostermiyorum sadece cileden ciktigim anlarda ofkemi kontrol edemiyorum.

Hatalı olduğunda öfken karşındaki insana mı oluyor yoksa kendine mi..
Eğer kendine oluyorsa bence bu gayet normal bir durum.
Yani hata yaptın ki ''ah be keşke yapmasaydım'' diyip kendine kızıyorsan bunda sorun yok bence..
Ha ama sen sinirini başkalarının üzerinden çıkarıyorsan o zaman ciddi problem var..

O yüzden sinirlendiğinde çok yakın bir arkadaşın var ise ara böyle böyle oldu de içini dök ama sinirlendiğin kişiye sonradan pişmanlık duyacaksan hiç tepki gösterme..
Ya da ne bileyim her sinirlendiğinde gel buraya yaz böyle oldu şöyle oldu diye
İçini döke döke rahatlar üstesinden gelirsin..

Beni ofkelendiren karsimdaki kisi oldugu zaman ondan cikariyorum ama hata yaptigimida biliyorum.
Sakin kalmayi deneyip konusup cozsek diye dusunuyorum ama ofkem o kadar yogun ki yapamiyorum sonra uzuluyorum hatali oldugum halde kendime hakim olamadim ve kirdim diye..

Merhaba,

Öfke kontrolü olmayan eşimi terkettim! Şu an tedavi görüyor...

Psikatristi, tolerans seviyesinin çok düşük olduğunu bunu ilaçlar ile biraz yükselteceklerini söyledi. Yinede en çok iş kişinin kendisine düşüyor dedi...
Önerileri şunlar oldu; sinirlendiğinizde bulunduğunuz ortamı derhal terkedin dışarı çıkıp hava alın mesala... Çünkü karşınızda ki insana psikolojik yada fiziksel olarak zarar verebilirsiniz!
Bir de mesala spora yönelin ve enerjinizi o şekilde boşaltın. En çok sevdiğiniz spor dalını seçebilirsiniz...

Öfkelendiğiniz de neler yapıyorsunuz mesala? Yaşınız mesleğiniz nedir? İnsanın işi ilede çok ilgiliymiş.. Sevmediğiniz ve stresli bir işte çalışıyorsanız çok etkiliymiş böyle olmanızda...

Açıkcası tedavi sonrası eşimle yeniden deneyebilirim belki diye düşünüyordum ama konunuzu okuyunca -her yolu denediğinizi söylediğiniz için- şimdi acaba geçmeyen bir şey mi diye düşünmeye başladım =(

Merhaba,

Öfke kontrolü olmayan eşimi terkettim! Şu an tedavi görüyor...

Psikatristi, tolerans seviyesinin çok düşük olduğunu bunu ilaçlar ile biraz yükselteceklerini söyledi. Yinede en çok iş kişinin kendisine düşüyor dedi...
Önerileri şunlar oldu; sinirlendiğinizde bulunduğunuz ortamı derhal terkedin dışarı çıkıp hava alın mesala... Çünkü karşınızda ki insana psikolojik yada fiziksel olarak zarar verebilirsiniz!
Bir de mesala spora yönelin ve enerjinizi o şekilde boşaltın. En çok sevdiğiniz spor dalını seçebilirsiniz...

Öfkelendiğiniz de neler yapıyorsunuz mesala? Yaşınız mesleğiniz nedir? İnsanın işi ilede çok ilgiliymiş.. Sevmediğiniz ve stresli bir işte çalışıyorsanız çok etkiliymiş böyle olmanızda...

Açıkcası tedavi sonrası eşimle yeniden deneyebilirim belki diye düşünüyordum ama konunuzu okuyunca -her yolu denediğinizi söylediğiniz için- şimdi acaba geçmeyen bir şey mi diye düşünmeye başladım =(

Cok stresli bir isim var cagri merkezinde calisiyorum.her yolu denedim derken ilac kullandim ama cok salaklastirdi biraktim belki birakmasam duzenli devam etsem asmis olucaktim.
Biliyorum ki kisi isterse herseyin ustesinden gelebilir ben bu gucumun farkina varamiyorum sadece.

Cok stresli bir isim var cagri merkezinde calisiyorum.her yolu denedim derken ilac kullandim ama cok salaklastirdi biraktim belki birakmasam duzenli devam etsem asmis olucaktim.
Biliyorum ki kisi isterse herseyin ustesinden gelebilir ben bu gucumun farkina varamiyorum sadece.

Evet stresli bir işiniz varmış... İşinizi değiştirme şansınız var mı?
Psikiyatriste eşimin uzun yıllar ilaç mı kullanması lazım diye sorduğumda demişti ki, yok hayır 2-3 ay düzenli kullanması yeterli. Gerisi kendi mantığına kalmıştır dedi. Eşi çocuğu olmadan yalnız kalmak mı, yoksa mutlu bir ailesi olması mı?Seçenekleri bunlar seçim kendisinin...

Yani kendinize seçenek sunun ve çabalayın... Mesala örnek olarak ; herkesin sevmediği çekindiği bir insan mı, sevilen bir insan mı?

Belki yeniden ilaç kullanmayıda deneyebilirsiniz?

Evet stresli bir işiniz varmış... İşinizi değiştirme şansınız var mı?
Psikiyatriste eşimin uzun yıllar ilaç mı kullanması lazım diye sorduğumda demişti ki, yok hayır 2-3 ay düzenli kullanması yeterli. Gerisi kendi mantığına kalmıştır dedi. Eşi çocuğu olmadan yalnız kalmak mı, yoksa mutlu bir ailesi olması mı?Seçenekleri bunlar seçim kendisinin...

Yani kendinize seçenek sunun ve çabalayın... Mesala örnek olarak ; herkesin sevmediği çekindiği bir insan mı, sevilen bir insan mı?

Belki yeniden ilaç kullanmayıda deneyebilirsiniz?

Evet haklisiniz secenek sunmam gerek kendime.
Ve ilac kullansam muhtemelen azalacak ve ben secenek sundukca alisacagim.
Umarim yapabilirim.
Isimi degistirmeyi dusundum ama 7 yildir ayni isi yapiyorum cok zorlanirim diye dusunuyorum

Ahh bi bulabilsem deliricem ya cok kotu bisey kontrol altina alamiyorum bende ilac falan kullandim ama yok!!! Duzelmiyor gecmiyor hala ofkeliyim hala sinirliyimmm

En agir ilaclari da kullandim banamisin demiyor bende ugrasmiyorm artik napim cozumu yok beni seven boyle sevsin:)

iade-i ziyaret yapıp yazayım dedim ama , kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş hesabı ... :ssz:
Ne diyebilirim ki :5:

En agir ilaclari da kullandim banamisin demiyor bende ugrasmiyorm artik napim cozumu yok beni seven boyle sevsin:)

Yav yok valla daraliyorum ben kendi kendimizi yiyoruzz hadi sevsinlerde biz kendimizi sevmiyoruzz

iade-i ziyaret yapıp yazayım dedim ama , kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş hesabı ... :ssz:
Ne diyebilirim ki :5:

Canim yaa cozumu buluruz umarim hep birlikte iyi oluruz su ara cok cok ihtiyacim var sakinlesmeye sakin kalmaya umursamamaya...

Canim yaa cozumu buluruz umarim hep birlikte iyi oluruz su ara cok cok ihtiyacim var sakinlesmeye sakin kalmaya umursamamaya...

Zor bir dönem. Zorluyor :/

Back
X