evet kizimiz gözümde bir an canlandı. Sevimli, sempatik, şeker) akşama kadar o kadar çok olayla karşılaşıp stres oluyoruz ki... Ama eve geçince o sabır kayboluyor. Tahammülsüz ve yorgun oluyoruz. Tabiri caiz ise parmak kımıldatacak halimiz kalmıyor. Biraz daha sabır elbet kızınızda tek başına tuvalet ihtiyacını karsilayacak kapasiteye gelecek. O zaman bu olaylara güleceksiniz. Kızınızın da sizi özlediğini, sizinle zaman geçirmeye ihtiyacı oldugunu unutmayın. Konuşun onunla bol bol. Anlamadığını düşünsenizde konuşmalarınızı belleğine alıyordur unutmayın. Sabır sabır sabır sabır sabır
evet kizimiz gözümde bir an canlandı. Sevimli, sempatik, şeker) akşama kadar o kadar çok olayla karşılaşıp stres oluyoruz ki... Ama eve geçince o sabır kayboluyor. Tahammülsüz ve yorgun oluyoruz. Tabiri caiz ise parmak kımıldatacak halimiz kalmıyor. Biraz daha sabır elbet kızınızda tek başına tuvalet ihtiyacını karsilayacak kapasiteye gelecek. O zaman bu olaylara güleceksiniz. Kızınızın da sizi özlediğini, sizinle zaman geçirmeye ihtiyacı oldugunu unutmayın. Konuşun onunla bol bol. Anlamadığını düşünsenizde konuşmalarınızı belleğine alıyordur unutmayın. Sabır sabır sabır sabır sabır
Ben de öğretmenim..bir öğretmen arkadaşımında size benzer bir durumu var. o bile demişti burada 32 tane çocuga sabır gösteriyorum ama evde bir kızıma sabır göstermiyorum üzülyorum diye. hatta o bile bazen krizlere ggiriyorum bağırıyorum korkutuyorum çocuugu demişti..
Bir psikolga filan gitseniz. okuldaki çocuklara dayanmak inanın daha zor..sonucta onların anneleri bile bizim kadar tahammül etmiyorlardır çocuklarına..biraz kendi beyninizde durumu düzeltmeye çalışsanız. çünkü öfke kontrolü sorunu olsa, diğer çocuklara da öfkelenirdiniz..
haklı olabilirsiniz, belki öfke kontrolü sorunu değildir.
tekrar düzeltmek isterim, kızıma karşı çok ılımlı, sevecen bir anneyim, öyle bağırıp çağıran bir model değilim ama tabi arada kızıyorum.
ben genel olarak içimde aşırı öfke patlamaları yaşıyorum.
okulda öğrencilere de çok sinirleniyorum ama dışarı fazla tepki vermek istemiyorum, hatta çok sabırlı olduğumu söylüyorlar,
ama bilmiyorlar ki içimde neler oluyor.
beni rahatsız eden bu içimdeki aşırı patlamalar.
acaba dışarı vuramadığımdan mı bu şekilde hissediyorum onları?
teşekkür ederim:)
o olayı sadece örnek olarak verdim, yani kızıma sürekli sinirlenmiyorum,
ya da beni tek kızdıran şey kızım değil.
çok basit şeyler oluyor, buzdolabının kapağını açamadım diye onu keserle parçaladığımı falan hayal ediyorum:)
ya da elektirikli süpürge fazla uzaga çektiğimde prizden çıkıyor mesela, alıp yere fırlatıyorum bazen.
o tahammül sınırını aşmak istemiyorum işte.
geçenlerde banyonun darlığına sinirlenip ayağıma dolanıyor dye banyodaki tabureyi parçaladım,
baya da zevkliydi:)
ama ben böyle biri olmak istemiyorum.
çok basit şeyler oluyor, buzdolabının kapağını açamadım diye onu keserle parçaladığımı falan hayal ediyorum:)
ya da elektirikli süpürge fazla uzaga çektiğimde prizden çıkıyor mesela, alıp yere fırlatıyorum bazen.
geçenlerde banyonun darlığına sinirlenip ayağıma dolanıyor dye banyodaki tabureyi parçaladım,
ooof allahım ooofff..
bende evde delırıyorum..
kızım 1 yasına gırcek ve bana rahat vermıyor..
mutfağa gıdıyorum bulasıkları makınaya dızmeye,pesımden ağlaya ağlaya geliyor (cunku onu kucağımda goturmelıydım)
mutfağa gırmesıyle tozu dumana katıyor..cekmecelerı,dolapları herseyı yere ındırıyor..
oynamak ıcın dııl,onlar yerde olsun ıstıyor..
sonra bacaklarıma yapışıp ağlamaya başlıyor,krıze gırmış gıbı ama..
derken cekıstırmekten eşofmanımı yere ındırıyor..
bense bacaklarımda o varken hala ıs yapmaya çalışıyorum..
bu sırada bı delırme nobetını bastırıyorum ıcımde..
sonra evı süpürürken kucak ıstıyor..makına zaten agır tek elle cekemıyorum..
bıde kucağımda onunla debelesıyorum..ter su ıcınde..
bıraksam yıne ağlama krızı..
benımse kolum kopuyor..
hele banyoya,tuvalete gıremıyorum..
en buyuk fantazısı kulozete elını sokmak..
buna engel olunca çıldırıyor..camasır asmam ımkansız..kırış buruş gece vaktı o uyuyunca anca asıyorum..
bıde hala emıyor,emerek uyuyor..uyumadan once saclarımı yoluyor..
kucağımda tepınıyor..fıratıp atasım gelıyor;sınırlerım harap oldu sonra bende oturup onunla ağlıyorum..
ben kotu anneyım dıye uzuluyorum..aklımdan gecen seyler yüzünden..
son 1 senede cok yıprandım sınırsel olarak..
ofkemı kontrol etmekten,kendımı sıkmaktan bı hal oldum..
ıkı dakkada yapılabilecek hersey,benım tum gunumu alıyor..
her ısım yarım yamalak..
kucakta uyuduğu ıcın..uyku saatlerınde de buraya gelıp deşarj oluyorum bıraz..
sonra yıne maraton başlıyor..
Merhaba ;
Benim kızımda 13 aylık.Mutfağa gittiğimde hemen arkamdan gelir çekmecelerdeki herşeyi yere indirir.Kucak istediğinde ağlasada almam.Artık kendisi de bu duruma alıştı ağlamıyor artık.:)Çocuklar inanılmaz kullanıyor bu yöntemi.Ama dağılan birşey için kızmam bağırmam.Sonuçta onları toplaya bilirim değil mi?Bunun için neden kızayım derim ve sakinleşirim.
Bizimki bezini değiştirirken heman 1 sn. de kaçar.Geçen gün tam bezi açtım ıslak mendille popoyu sildim arkamı dönüp bezi alacakken kaçtı.gitti parkenin üzerine bir güzel çişini yaptı.Bana bakıp gülüyor ınnneeee çisssss:)))
Gülermisin ağlarmısın?
Yüzümdeki zorarki tebessümle anneciğim çişini önceden söylemelisin dedim.
Çalışıyorum, yoruluyorum ama tahammül ve sabır bizim elimizde.
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?