• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öfke

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
173
Merhaba Arkadaslar;

Bu konuda fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.. Bir süre psikolojik destek aldım.Anksiyete problemi yüzünden.. Büyük bi çoğunlukla sıyrıldım sorunlarımdan ama kendı adıma halletmem gereken bir konu daha kaldı..

Psikologumla ''öfke'' mi bastırdığım yargısına vardı. Doğru bir noktaya parmak bastı. Bu güne kadar kavga,bağrış, çağrış böyle bir manzara yaşamadım. En fazla bulunduğum ortamı terkettım.. Sınırlerim yatışınca konuşmayı tercih ederim. Bir insanın kalbini kırmaktan, başkasını üzmekten çok korktum. Sesimi yükselttiğim an bu yaşıma kadar sayılıdır. Olması gereken tablonun epey bi altında seyreden vaziyetin içerisindeyim.. Öfke kontrolünden apayrı bişey..

Nasıl öfkelenmem gerektiğini öğrenmem gerektiği kanısına varıldı.. Yani öfke duygusunu yaşamam gerekli görüldü.. Bunu nasıl yapabılecegımı ve sınırlarını bilmiyorum inanın.. Gerekli yerde gerektiği kadar tepki vermek gerekli elbet.. Yardımcı olabilir misiniz?

terapilere sınav döneminde olduğum için gidemiyorum, Aklımda yer etti..
Bakıs acınıza göre öfke sınırı nasıl olmalıdır diye düşünüyordum.. Öfkenizi göstermek için ne yaparsınız mesela?

Bakıs acınıza göre öfke sınırı nasıl olmalıdır diye düşünüyordum.. Öfkenizi göstermek için ne yaparsınız mesela?
Bu kişiden kişiye değişir ..
Bunun belli bir standartı olduğunu düşünmüyorum..
Siz kendi karakterinice öfkelenirsiniz ben de kendiminkine göre ..

istenmeyen davranislar kendine ve cevreye zarar veriyorsa tehlikelidir.ofkenizi de bu sekilde dusunup kontrol edebilirsiniz. siz ofkenizi nasil gosteriyorsunuz ya da hic ofkelendiginizi belli mi etmiyorsunuz.

Bağrırım, ağlarım, konuşurum, açıklama beklerim

Bu kişiden kişiye değişir ..
Bunun belli bir standartı olduğunu düşünmüyorum..
Siz kendi karakterinice öfkelenirsiniz ben de kendiminkine göre ..

Tesekkur ederım..

istenmeyen davranislar kendine ve cevreye zarar veriyorsa tehlikelidir.ofkenizi de bu sekilde dusunup kontrol edebilirsiniz. siz ofkenizi nasil gosteriyorsunuz ya da hic ofkelendiginizi belli mi etmiyorsunuz.

Evet öfkemi bastırdığım söylendi, Belli etmiyorum hiç.. Öfkelendiğimi hatırlamam.. Benı yıllardır tanıyan insanlara sorsanız sinirli anıma denk gelmemişlerdir :)

Bağrırım, ağlarım, konuşurum, açıklama beklerim

Yani bir durum karşısında kendinizi telkin etmek yerine tepkiyi göstermeyi tercih ediyorsunuz.. En güzeli bunu sağlamam gerekli kendi açımdan.. Birine sinirlendiğimde bir söz söylesem haklı bile olsam, karşımdakinin nasıl hissettirdiğimle alakalı oluyor. Beni üzmekten çekinmeyen birine karşı tavrım çok yumuşak kalıyor.

Bu kontrolün altında yatan sebep ise çocukken ebeveyn sözünden çıkmamak, kendi fikirlerimi değil ebeveyn düşüncesini uygulamak, Eğer yaramaz çocuk olursam işiteceğim azardan oluşan korku ve Tartışan yada kavga eden insanların bundan zarar göreceği, huzursuz ortam oluşmasından duyulan endişe gibi şeyler.. çocuklarınıza lütfen kendi algınızı aşılamayın.. Onunda birey olduğunu unutmayın.. Derinlemesine bakıldığında hepimiz bunun izlerini taşıdığımızı görüyoruz.

çok ilginçmiş..
benim genelde öfkelendiğim şeyleri yazayım madem belki bakış açısı katar ne bileyim saçma da olabilir ama
-anlaşılamadığımda ,anlatıyorum anlatıyorum karşıdaki hödük gibi bakıyorsa
-birisi laf attığında yolda sağda solda
-birisi her şeyi bilirim havasına girip işimi elimden almaya çalıştığında
-erkeklere yüz vermeyince tavırları değişitğinde
-ısrarda aşırıya gidilmesine

Allah ım ne kadar da sinirleniyormuşum hehe öyle yani bunlar geldi aklıma şimdi ki daha da var sanrım....

Olaya oldugu anda tepki vermek gerek bazen belkide pskologunuz onu demistir sinira gelirsek cinnet geciriyor gibide degil cok sakinde degil diye dusunuyorum

bağırarak konuşurum eğer tatmin olmazsam sinirden ağlarım :KK53:.

bazen tepki veremiyorum. bazen aşırı tepki veriyorum. ikisinin ortasını bulamadığım oluyor.

Merhaba Arkadaslar;

Bu konuda fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.. Bir süre psikolojik destek aldım.Anksiyete problemi yüzünden.. Büyük bi çoğunlukla sıyrıldım sorunlarımdan ama kendı adıma halletmem gereken bir konu daha kaldı..

Psikologumla ''öfke'' mi bastırdığım yargısına vardı. Doğru bir noktaya parmak bastı. Bu güne kadar kavga,bağrış, çağrış böyle bir manzara yaşamadım. En fazla bulunduğum ortamı terkettım.. Sınırlerim yatışınca konuşmayı tercih ederim. Bir insanın kalbini kırmaktan, başkasını üzmekten çok korktum. Sesimi yükselttiğim an bu yaşıma kadar sayılıdır. Olması gereken tablonun epey bi altında seyreden vaziyetin içerisindeyim.. Öfke kontrolünden apayrı bişey..

Nasıl öfkelenmem gerektiğini öğrenmem gerektiği kanısına varıldı.. Yani öfke duygusunu yaşamam gerekli görüldü.. Bunu nasıl yapabılecegımı ve sınırlarını bilmiyorum inanın.. Gerekli yerde gerektiği kadar tepki vermek gerekli elbet.. Yardımcı olabilir misiniz?
Bunun için özel birşey yapmana gerek yok.Yapıyla alakalı.Sakinlik iyidir.

Merhaba Arkadaslar;

Heralde herşeyi içinize atmayın sıkıldığınızda karşıdakine sıkıldım diyebilin,yada çok kızdığınızda çok abartmadan tepkinizi koyun demek istemiştir .ama benim gibide olmayın ben eşimle tartıştığımda en son elime ne geçerse fırlattığımı hatırlatıyorum.sinirlendiğimde öfkemi kontrol edemiyorum kimseye karşı benimde öfke kontrolu konusunda yardım almam lazım,çünkü sonrasında niye yaptım diye çok üzülüyorum.

Back
X