Öğleden Sonraları ve Hafta Sonları için İş Önerisi?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.562
32.876
798
Kızlar bu sefer başka bir konu ile karşınızdayım...
Öğretmenim ve sabahçıyım. 6'da evden çıkıp 12'de geliyorum, geri kalan zamanım bana... Aslında çok güzel bir şey ama şu sıra evde durumlar iyi değil. İyi olduğu zaman da pek olmadı ya neyse... Bu sebeple düzenli olarak yapabileceğim bir şeyler arıyorum. Hobi değil ama beni bağlayacak bir şey arıyorum. Spor, kitap okuma, film izlemeden ziyade hem evden uzaklaşayım hem bir şeye faydam dokunsun. Halk eğitim kurslarını sordum, hep sabahmış... Bir tek pastacılık kursu var o da bize bayağı uzak ve daha açılmamış...
Ne olabilir ki başka? Ufak tefek işler yapabilir miyim acaba? Özel ders de olmaz yasak çünkü...
Varsa fikirleri olan, bekliyorum:16:

Bu aralar bende aynı şeyi düşünüyorum, insanın patronu babası olunca belirli bir geliri de olmayabiliyor :) haftasonları yapılabilecek bir iş bulabilsem keşke..

Son düzenleme:
Yasak derken?
Hafta sonu ders verebilirsin evde öğrencilere..
Matematikçiyseniz mat. dersi fizikçiyseniz fizik dersi.
Neden olmasın..?:6:

Sınıfçıyım ve özel ders suç diye biliyorum.

Sınıfçıyım ve özel ders suç diye biliyorum.

suç ama kendi sınıfındaki öğrencilere el altından etüt ya da gizli özel ders veren hocalar var.
etik değil bence.

böyle derneklere katılsan?
LÖSEV
AÇEV
Eğitim Gönüllüleri falan.

özellikle üniversiteler eğitim gönüllüleri ile ortak çalışıp haftasonu dersler veriyolar durumu olmayan öğrencilere.

suç ama kendi sınıfındaki öğrencilere el altından etüt ya da gizli özel ders veren hocalar var.
etik değil bence.

böyle derneklere katılsan?
LÖSEV
AÇEV
Eğitim Gönüllüleri falan.

özellikle üniversiteler eğitim gönüllüleri ile ortak çalışıp haftasonu dersler veriyolar durumu olmayan öğrencilere.

Evet bizim okuldaki öğrencilere de var ama sınıfçı olarak işlerine yaramıyorum şimdilik.
Sınıf öğretmeni olarak böyle yerlere en azından etüt öğretmeni olarak katılabilir miyim bir araştırayım.
Güzel öneri teşekkürler :)

Koalina meraba canım :3:
Eger cocuklardan bıkmadıysan :9: bulundugun sehrin cocuk esirgeme yurdunda gonullu annelik yapabilirsin :16:

Koalina meraba canım :3:
Eger cocuklardan bıkmadıysan :9: bulundugun sehrin cocuk esirgeme yurdunda gonullu annelik yapabilirsin :16:

Selam :D
Aslında çocuk sevmem ama yardıma muhtaç bir canlı olunca akan sular duruyor işte...
Onu da yüreğim kaldırır mı acaba annesiz babasız çocukları...
Bir de resmiyette böyle bir şey yapabilir miyim herhalde o da yasak değildir değil mi:9:

Aslında çocuk sevmem ama yardıma muhtaç bir canlı olunca akan sular duruyor işte...
Bir de resmiyette böyle bir şey yapabilir miyim herhalde o da yasak değildir değil mi:9:

öğretmensiniz ve çocuk sevmem yazmışsınız?kusura bakmayın ilginç geldi bana.

gonullu anne/abla olmak zor degilmis ben arastirdim tek yaptigin haftada 1 gun ya da birkac gun gidip cocuklara kitap okumak, onlarla puzzle yapmak, oyun oynamak vs :16:

öğretmensiniz ve çocuk sevmem yazmışsınız?kusura bakmayın ilginç geldi bana.

Çocuk sevmemek mesleği hakkıyla yapmaya ya d ayapmaya çalışmaya engel değil ki.
Okulumda çocuk sevmem diyen tek öğretmen olmama rağmen çocuk dövmeyen, onlara hakaret etmeyen sadece 2 öğretmeniz. Seviyorum diyenler ne yapıyor zannediyorsunuz ki:10: Öğretmenler odasındaki konuşmaları duysanız, seviyorum diyenler bir kaşık suda boğacaklar çocukları:8:

Çocuk sevmemek mesleği hakkıyla yapmaya ya d ayapmaya çalışmaya engel değil ki.
Okulumda çocuk sevmem diyen tek öğretmen olmama rağmen çocuk dövmeyen, onlara hakaret etmeyen sadece 2 öğretmeniz. Seviyorum diyenler ne yapıyor zannediyorsunuz ki:10: Öğretmenler odasındaki konuşmaları duysanız, seviyorum diyenler bir kaşık suda boğacaklar çocukları:8:

ben çocuk sevmeyen hakkıyla yapamaz demedim zaten,dememde.sadece çocuk sevmeden öğretmenlik yapıyo olmanız ilginç geldi.
yargılamak için yazmadım yani,fikrimi yazdım.

ben çocuk sevmeyen hakkıyla yapamaz demedim zaten,dememde.sadece çocuk sevmeden öğretmenlik yapıyo olmanız ilginç geldi.
yargılamak için yazmadım yani,fikrimi yazdım.

ben de öğretmenim/öğretmendim.
genel olarak 15-16 yaş altındakileri sevmem
ama okulda çalıştığım sürece hiçbirini kırmadığımı sanıyorum, her birine saygı duydum ve onların da bir birey olduklarını unutmadan hareket ettim. onlar beni sevmişlerdi ama, okuldan ayrıldığımda çok üzüldüler :(
ancak ne olursa olsun ben çocuk sevmiyorum ya :/
Koalina da "profesyonel öğretmenlik" yapıyor benim tabirimle :)
işini iyi yapan bir öğretmen olduğunu düşünüyorum :34:

Son düzenleme:
ama okulda çalıştığım sürece hiçbirini kırmadığımı sanıyorum, her birine saygı duydum ve onların da bir birey olduklarını unutmadan hareket ettim. onlar beni sevmişlerdi ama, okuldan ayrıldığımda çok üzüldüler :(

Aynen öyle:D
Nefret etmiyorum ama bayılmıyorum da...
İşimi iyi yapıyor muyum bilemem tabi ki ama en azından elimden geleni yapmaya çalışıyorum:16:

Aynen öyle:D
Nefret etmiyorum ama bayılmıyorum da...
İşimi iyi yapıyor muyum bilemem tabi ki ama en azından elimden geleni yapmaya çalışıyorum:16:

bu çelişkiler herkeste var:32:

ben de öğretmenim,ve fırsatım olsa ve yapabilecek başka birişim olsa anında bırakırım,

mesleğimi seviyorum ama gözünün yaşına bakmam yani:))

böyle söyleyince yanlış anlaşılmalar da olabilir tabi.

ben de hakkıyla bu işi yapmanın insanı aşırı derecede yıprattığını düşünüyorum,gece yattığımda bile aklımda öğrenciler,

bu sebeple çok hırpalanıyorum ve bırakabilmeyi istiyorum.

o yüzden seni çok iyi anladım:17:

Profesyonel öğretmenlik :) sevdim ben bunu :))

Back
X