- 16 Ocak 2021
- 4.294
- 7.699
- 108
- 30
- Konu Sahibi burcumsu12
Merhabalar. Oğlum son günlerde çok hırçın davranıyor. 2 yaşın getirisi olduğunu biliyorum ama başetmekte zorlanıyoruz. Sürekli vurma, kırma , fırlatma, ısırma davranışları sergiliyor. Babası ile kararlı bir tutum sergiliyoruz. Bizi ısırdığında “bak bizi ısırman yanlış canımız acıyor” deyip ısırabileceği bir nesne sunuyoruz ama nafile on dk sonra tekrar ısırıyor. Anında koşup eline geçen kumanda, ev eşyası ne varsa fırlatıyor. Bu davranış azalsın diye kutuya top atmaca oynatıyorum ama yine de eşyaları aldığı an yere atıyor. Bir odaya girince asla durmuyor gördüğü ger nesneyi alıyor kurcalıyor atıyor. Ve bunu devamlı yapıyor yani o nesneyi benim kontrolümde incelemesine izin vereyim akşama yine alıp inceleyip fırlatıyor. Tuvalet eğitimi veriyorum. Lazımlığa oturuyor kalktığında hop lazımlığın içini fırlatıyor. Önüne yemek koyuyorum koyduğum an şap diye elini içine sokuyor veya tabağın içindekileri fırlatıyor. Bu davranışları bu kadar fazla değildi. Son günlerde aşırı derecede olmaya ve bizi yormaya başladı. Lütfen çözüm önerilerinizi yazın ne yaptıysam azalmadı bu davranışlar.