Oğlum 2 yaşında ve konuşmuyor

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Merhaba hanımlar
Oğlum 2 yaşında ve maalesef konuşmuyor.
1 yaşına girmeden dayı anne anneanne diyen cocuk kesildi sanki. Bunu diyen cocuk gerisinide getirmeli degilmi?
Her cocuk farkli tabii zorlanmamali ama üzülüyorum derdini anlatamayinca iyice asabilesiyir. Bazen benide anlamadigini dusunuyorum.
Sabahlari 1-3 yaş arası kreşe gidiyor ve durumundan cok memnun yasitlariyla oynayabiliyor. Oradaki tüm cocuklar ay farki ile ondan kücük(cogu erkek) ama konusuyorlar ögretmenin dedigini uygulayabiliyorlar...bizimki beni acikcasi tedirgin ediyor. Bir uzmandan randevu aldik yakinda gidecegiz ben yinede sizlerden tecrubelerinizi duymak istiyorum.(bu arada, yürümeye 15 aylik iken basladi)

Genelde çocuklar yürümeye başladıklarında suskunlasirlar. Duymasına bir sorun yoksa problem var gibi görünmüyor. Erkek çocukları birazda geç konuşur hele de ailede gecikmiş konuşmasi olan aile bireyleri varsa, evham yapıyorsunuz gibi geldi bana ama zaten yarın uzmana gidecekmissiniz, boşuna kafanızı karıştırmayın internette

Oğlum iki yaşındayken bu az konuşuyor dedik çocuk doktorumuza orada anne al peçete deyip elime doktorun peçetesinden verdi

Adam bizi kovdu erkek çocuğu geç konuşur bu daha ne desin peçete bile diyor diye

Sonra başka bir sebeple konuşma terapistine gittik geç konuşmuş dedi

İsterseniz bir konuşma terapistine götürün bir de konuşmaya ihtiyaç duysun

Her dediğini anlamayın

Benim arkadaşın kızı da iki yaşında, konuşmuyormuş. Pedagog bir sorun görememiş. O da 15 aylıkken yürümüş, 11 aylıkken emeklemiş. Benim bebeğim 7 buçuk aylık, geçen haftalarda de de de, ba ba ba diyerek hece tekrarı yapıyordu, bu hafta hiç demiyor mesela. Biraz daha büyük çocuklarda bu daha farklı seyrediyordur.

2 yaş ''konuşmuyor'' demek için erken bir yaş bence. Benim yeğenlerimin ikisinin de 4 yaşındayken söyledikleri hiç anlaşılmıyordu. Tercüme etmeye çalışıyorduk. Ve ikisi de 3 yaşından itibaren tam gün kreşe gitti. Şu an okul çağındalar, çeneleri kapanmıyor.

Oğlum iki yaşındayken bu az konuşuyor dedik çocuk doktorumuza orada anne al peçete deyip elime doktorun peçetesinden verdi

Adam bizi kovdu erkek çocuğu geç konuşur bu daha ne desin peçete bile diyor diye

Sonra başka bir sebeple konuşma terapistine gittik geç konuşmuş dedi

İsterseniz bir konuşma terapistine götürün bir de konuşmaya ihtiyaç duysun

Her dediğini anlamayın
Enteresanmış. Geç konuşması bir sorun yarattı mı acaba?

Merhaba hanımlar
Oğlum 2 yaşında ve maalesef konuşmuyor.
1 yaşına girmeden dayı anne anneanne diyen cocuk kesildi sanki. Bunu diyen cocuk gerisinide getirmeli degilmi?
Her cocuk farkli tabii zorlanmamali ama üzülüyorum derdini anlatamayinca iyice asabilesiyir. Bazen benide anlamadigini dusunuyorum.
Sabahlari 1-3 yaş arası kreşe gidiyor ve durumundan cok memnun yasitlariyla oynayabiliyor. Oradaki tüm cocuklar ay farki ile ondan kücük(cogu erkek) ama konusuyorlar ögretmenin dedigini uygulayabiliyorlar...bizimki beni acikcasi tedirgin ediyor. Bir uzmandan randevu aldik yakinda gidecegiz ben yinede sizlerden tecrubelerinizi duymak istiyorum.(bu arada, yürümeye 15 aylik iken basladi)

Önce bir işitme testi yaptırın, acele etmeyin her çocuğun konuşma yaşı farklıdır, siz iletişimde kalın anlayabileceği cümleler ile uzun uzun anlatmaya, konuşmaya devam edin. Cümlelere ve konuşmalara maaruz kalan çocuklar önce kaydeder sonra konuşmaya başlarkae...

Sağlık problemi yoksa geç konuşabilir endişe etmeyin
Ben 4-4.5 yaşında konuşmaya daha doğrusu anlamlı kelimeler kurmaya başlamisim hiçbir problemi olmayan biriyim çok şükür ve ironik olarak türkçe ogretmeniyim

Kuzenim 6 yaşında konuştu :KK53: ama şimdi Türkiye derecesi var ve en saygın okullardan birinde. Komşumuzun oğlu da 4 yaşında konuştu terapiyle ve çok başarılı bir çocukmuş şu an duyduğuma göre.yani canınızı sıkmayin zaten bunun zekayla falan bir alakasi yok.Eminim terapiyle o küçük ağzı açılacak ve susturmak için ağzına emzik tıkıştırcaksınız:KK48:

Seni cok iyi anliyorum benim de oglum suan tam 2 yasinda. 1 yas civarinda anne baba dede atti diyen cocuk sonradan bir anda hepsini kesti sadece anneanne dedi. Suan da da hepimizi nenne diye cagiriyor baska da hic bir sey soylemiyor. Bende simdiye kadar sadece cocuk dr ile gorustum erkek cocugu olmasina bagladi baska bi sorun oldugunu dusunmuyorum dedi. Isterseniz bi pedagogla da gorusun ama bence gerek yok dedi bir kac ay once. Suanda hala bi degisiklik yok. Anlamsiz bir suru ses cikariyor konusuyirmus gibi kendince ama anlamli hic bisey yok. Siz goturdunuz mu gelismeleri anlatir misin?

Back
X