Oğlum bikini giymemi istemiyor

neslihannee

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
9
0
16
İstanbul
Kızlar, 23 Nisan tatilini fırsat bilip tatile gitmeyi düşünüyoruz. Havalarda hafiften ısınmaya başladı, ben de denize girme hayallari kuruyorum. Ama, benim çok bilmiş oğlum denize girerken bikini giyersem bana küseceğini söyleyip duruyor. Ne yapsam bilemiyorum. Benimle benzer durumda olan kimse var mı acaba? Kocanızdan değil de çocuğunuzdan izin almak için siz ne yapardınız?

siz şimdi oğlunuz ne isterse onu yapın, bundan bi 10-15 yıl sonrası da gelecek kk üyelerinden biri çıkıp bir derdim var bölümüne "nişanlım çok kıskanç, ne giysem kızıyor, karışıyor, sözünü dinlemezsem şiddet uygulamasından korkuyorum" şeklinde bir konu açsın.

elbette bu abartı bir örnek oldu ama, hali hazırda böyle davranan erkeklerin yetişme durumlarına, alışkanlıklarına baksak, sizin sorununuza benzer şeyler çıkar elbette.

uzak değil, eşimin erkek kardeşi misal. abisi, babası varken, ailecek çekilecek bir fotoğraf için, annesinin örtüsünü açması üzerine, kadına el kaldırdı, bağırdı çağırdı "sen ne açıyorsun o saçını lan" şeklinde! annesi, yani kayın validem türbanlı değil, annenannelerimizin yaptığı şekilde kelebek biçiminde örtüyor saçlarını zaten. kayın peder var, bir şey söyleyecekse o söyler diye kimse ses çıkarmadı, gözlerini diktiler adama ama ben susmadım elbette, yerin dibine soktum.

oğlunuza verebileceğiniz en güzel terbiye, bırakabileceğiniz en güzel miras kadınlara, kadın bedenine saygıdır.

siz oglunuzdan IZIN alma cabasina girerseniz daha coook yasaklarla karsilasirsiniz unutmayin o sizin degil siz onun ebeveynisiniz yani bir cok sey icin onun sizden izin almasi gerek.Lütfen 13 yasindaki bi cocugada annesine yasaklar koyma cesaretini vermeyin ki ilerde yukardaki arkadasinda dedigi gibi baskalarininda hayatina burnunu sokmasin:20:

Tek derdin bu olsun be güzelim...
Haha tövbe tövbe yaaa...
Ne izni cok yüz vermeyin simartmayin bence..
Sana noluyo sanami sorcam dersiniz susar yani daha 13 yasindaymis zaten agac yasken egilir..
Bisey derse baban der deyin hos oda karismamali Ama oglunuzdan önce o gelir yani..

Böyle seylere pek girmem ama kk benide supheci yapti ve gecmis konulariniza baktimda 2012 nin 7.ayinda actiginiz bi konuda 8 yasinda bi oglunuz oldugunu soylemissiniz de bi sene sonra oglununuz nasil 13 yasina geldigini anlayamadim gelisimi baya ilerde sanirim hem gecen yilda yine ayni konuyu acmissiniz?

Arkadaş haklı geçen yazda aynı konuyu açmışsınız oğulunuz yaşını sorduklarındada 8 yaşında demişsiniz hani iki oğlunuz var geçen sene 8 yaşındaki bu senede 13 yaşındaki bikini giymenize karışıyor desem:) bu işde bir tuhaflık var konu fake desem hayal dünyanız hiç gelişmemiş bu sene değişik bir konu bulsaydınız diyeceğim

Konu sahibesinden beklenen muhtemel cevaplar şu şekilde olacaktır ; :68:

-Kuzenim/ablam/arkadaşım/kardeşim de aynı dertten müzdarip.
Geçen seneki konuyu onlar için açmıştım :37:

-2Tane oğlum var.8Yaşında ve 13 yaşında .İkisi de istemiyor bikini giymemi :24:

Ben konuya standart yorumumu yapayım gene de saflığıma doymayım :27:

Anne olan yaşça büyük olan ebeveyn olan siz'siniz çocuklarınız değil.
Siz böyle rolleri değiştikçe o çocuklar gelecekte aşırı kıskanç/kısıtlayıcı/her halta karışmayı marifet olarak gören/
anne babaya müdahale etme hakkını kendlerinde gören bireyler olacaktır.

Bu konunun gerçek olmadığını söylüyorsunuz ama ben yine de bu konuda yorumda bulunacağım. Filtrekahve isimli arkadaş bir örnek vermiş çok doğru söylemiş ama bunun uc örnek olduğunu söylemiş. Hiç de uc bir örnek değil aksine çok hafif bir örnek olmuş bu. Daha 13 yaşında annesine bikini giyme diyen erkek 10 yıl sonra sokakta sevgilisiyle elele dolaşan tanımadığı bir kızı ahlakımızı bozuyor diye öldürür. Kadının erkeğin elinde ezildiği, öldürürldüğü bir ülke burası. Bu katilleri de yine biz kadınlar yaratıyoruz. Eğer ailesi çocuğuna insan olmayı, kadınlarla erkekleri eşit görmeyi öğretmezse o da kendini kadının tanrısı bilir, astığı astık kestiği kestik bir insan olur. Eğer siz açık görüşlü bir aileyseniz, babasının size karşı böyle bir baskısı yoksa o zaman kesinlikle oğlunuzun arkadaş çevresini değiştirin. Çünkü oğlunuzun beynini zehirliyorlar. Şimdiden önleminizi almazsanız yarın bir gün evden tek başınıza çıktınız diye oğlunuzdan yiyeceğiniz tokada hiç üzülmeyin. O tokatın mimarı siz olacaksınız.

belki 2 oğlu vardır amma şüphecisiniz :D
kadınlar oğullarını çok dikkatli yetiştirmeli. oğluna, başkalarının üzerinde; hatta gelecekte edineceği kız arkadaşları üzerinde baskıcı bir rol oynamaması gerektiğini, yapılmasını istemediği bir şeyi güzel şekilde rica ediğ gerekçeleriyle açıklaması gerektiğini öğretmelisin ve ekstradan da anne babasına karşı haddini bilmesi gerektiğini de öğretmelisin.

Back
X